Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli olan kim var?

Sandimmun myfortic ve 5mg kortizon kullanıyorum. Ailede sülalede hiç kellik olmamasına rağmen ben de nakilden sonra başladı 6 küsür senedir devam ediyor ve durmuyor. Nakilden önce çok gürdü saçlarım şu anda iyice açıldı dipleri görüyor. Doktoruma sordum ama kesin bişey söylemedi ilaçlardan olabilir de olmayabilir de gibisinden konuştu,dermotologlara gittim hepsi yalnızca minoxil denilen zımbırıtıyı tavsiye ediyor, saç dökülmesinin nedenini bulmaya çalışan yok.
Doktoruma sordum saç ektirebilirsin dedi ancak gidip herhangi bir saç ekim merkezine sormadım henüz o safhada olduğumu düşünmüyorum.
Benden başka saçları çok dökülen ya da saç ektiren veya saç dökülmesinin nedeni kesin şudur diyen biri var mı?

ogn;

4 yıl olcak böbrek nakli oldum böbrek naklinde sonra yavaş yavaş biraz dökülmeye başladı fakat bioblas kullanırsan düzelir çünkü bu stresten dolayı öyle oluyor ben bioblas kullanıyorum dökülme sorunu çözüldü günde 5 tane dökülüyor felan stresten dolayı dökülüyor takma kafana günde 100 tane dökülüyorsa bu normaldir

arkadaşlar nakilden sonra özürlü raporu alan varmı?? ben bu gün aldım ama (durum ve derece bildirim %70) özellikle böyle tercih ettim, malul emekliyim zaten..bu benim bi işime yararmı bilen arkadaşlar yazarsanaız sevinirim:))) 112 tl ödedim rapor için.....sağlıkla kalın..

araslı neden para ödedin ki..engelli raaporundan para alınmaz... :(

merhaba arkadaşlar bende 9 yıllık nakilliyim çok şükür iyiyim, sizlere bişey sormak istiyorum uzun süreli kortizon kullanımından dolayı kemik erimesi oluyor deniliyor benim ayak tabanlarımda çok ağrı oluyor buna bağlı olabilirmi, ortapediyemi gitmeliyim:(

araslı,
açıkçası ben de merak ettim neden rapor için para aldılar ki???:confused:

kidney,
kortizon kullanımına bağlı kemik erimesi bende yıllardır var, ayak bileklerim de oldum olası ağrır, sanırım bence de kemiklerden, bu aralar arttı, bence önce kendi dr.una söyle onlar gerekli yerlere yönlendirirler hem daha az zaman kaybedersin, bana dr.um sevk yazmıştı işler daha çabuk ilerliyor, bilginize...

hani elimde bi ispat yok diye düşündüm ben.... örğ öz.kimlik kartı vs, zaten yokta. epikrizlerde yeterli olmazdı heralde:(( neyse olan oldu..teşekkürler sağlıkla......

ben de 12 yıllık nakilliyim ve ilk defa rapor aldım bu sene, hastaneye de tüm raporlarla gittim ama inanın kapağına bile bakmadan bana raporu verdiler... neyse hakkınzıda hayırlısı...

kortizon kemik erimesi yapıyor özellikle kalca kemiği başlarını eritiyor bu yuzden bır kac arkadaşım kalça protez ameliyatı oldu..benim farklı sebepten tek kalçada protez var..digerinde olacak diye korkuyorum..ortepediye mutlaka gidin arkadaşlar..vede göz muayenesinide unutmayın

teşekkür ederim arkadaşlar, bende bi ara ortapediye gitmeliyim hep erteliyorum. Biraz uzun süre ayakta kalınca ağrıdan duramıyorum. ya bu ilaçların yan etkileri çok kötü çok üzülüyorum ama nasip işte kullanmak zorundayız bakalım nereye kadar inşallah herşey yolunda gider

evet 9 yıldır kullanıyorum ama ilk başlarda dozu yüksekti ve hergün alıyorum, şimdi gün aşiri 1 tane içiyorum ama sürekli kullandım geçmiş olsun daha önünde çok uzun zaman var inşallah herşey yolunda gider

merhaba arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun Rabbim sağlık versin.Bende 9 oldu nakil olalı ama işte nakilde olsan arada sorunlar çıkıyor. Buna da şükür diyelim :) hiç değilse 9 aydır diyaliz yok bu bile yeter...

normal tabi ağrıması mrk etmeyin geçer zamanla :) daha çok yeni olur yani takmayın kafanıza moral önmli her zaman unutmayın...

:) ilk 6 ay çok önmli 3 ay çalışamzsın zaten ben çalışıyorum ama ameliyat olunca 3 ay rapor verdiler . 3 ay bitince başladım, maskeyi 6 ay kadar taktım çıkardım sonra vücut direnci düştüğü için enfeksiyon riski fazla dikkat et yeter.3 ay kadar sabret çıkarsın nasıl olsa :)

kidney,
geçmiş olsun
sen 9 yıllık olarak iyiymişsin maşallah
ben de daha geçen yıla kadar 1 tablet kullanıyordum tam bir yıl olmadı gün aşırı yarım tb alıyorum kortizonu

yakamoz,
sana da çok geçmiş olsun, evet nakilin en güzel yönü özgür olabilmek
Allah ömrünüzü uzun etsin inşallah
hepinizin - hepimizin:)

bekir,
aramıza hoşgeldin çok geçmiş olsun
ameliyat yerinin ağrıması çok normal
bazen hava değişimlerinde özellikle soğuklarda benim bile sızlar
maskeye gelince az kaldı inşallah 6. ayın sonuna kadar sabır...
kortizon - gün aşırı yarım tablet yani 2,5mg alıyorum
ilaç olarak az (insanlar ne çok ilaç içiyorsun dediklerinde ben şaşıyorum ama :) )
kortizon+prograf+tansiyon hapı+mide ilacı+imuran+CA D3 sandoz bu kadar:)

gul2011,
merhaba, ben gün aşırı bir tablete düşeli bayağı oldu hatta bende her gittiğimde daha ilaç dozlarım düşermi ki diye umutlanıyorum soruyorum yok bu dozlar iyi diyor doktorum belki ilerleyen zamanlarda senin gibi yarım tablete düşer:) ilaçlardan bıktım artık

bekir,
kesinlikle bunalmadım istediğin zaman soru sorabilirsin ben nakil olduğumda çevremde nakilli kimse yoktu benimde doğal olarak senin gibi çok sorularım olurdu hastanede hastalara sorardım. ilaçlar yeni böbreğimiz çalıştığı sürece kullanılıyor hiçbiri tamamen kesilmiyor diye biliyorum, ben maskeyi dışarı çıkarken 1 yıl boyu kullandım ilk aylar çok çok fazla dikkat ettim eve kesinlikle misafir bile almadık evdekilerde çok dikkat ettiler temizliklerine dışardan bana mikrop taşımamak için ellerinden geleni yaptılar sağolsunlar. böbrek takılan yerde ağrı oluyor hemen geçmiyor şişlik de olabiliyor korkma, zaman herşeyin ilacı derler doğru zamanla yeni böbrek yerine oturuyor bazen dikişlerin olduğu yerler ağrıyabilir çok normal. ben ameliyattan 1,5 yıl sonra işe başladım sadece dikkat etmen ve ilaçların dışında rutin hayatına dönüyorsun Allah yardımcımız olsun şükür çözümü olan bi hastalık inşallah hepimiz için herşey güzel gider şağlıklı günler geçiririz.

bu arada ben sandimum, imuran,deltacortril ve norvasc kullanıyorum. başka ilaçlarda denediler ilk zamanlar ama kollesterolü çok yükseltti. şimdilik bu ilaçlarla rahatım bakalım

merhaba arkadaşlar,
bekir soru sormakla bunalmayız merak etme:) hepimiz aynı yollardan geçtik ve madem ki yeni nakil oldun, yardımcı olmak bizim görevimiz, bilenler bilmeyenlere destek olmalı öyle değil mi?:)
ilaçların ne kadar dozda olacağına drlar karar veriyor genel tetkiklerine göre...
maskeyi de mümkünse kullan, çünkü insanlarla iç içesin hatta eczanede çalıştığın için hastalık kapma olasılığın çok daha fazla...
ben nakilden 2 ay sonra okula döndüm, maskeyi de pek kullanmadım nedeni ameliyatı yurtdışında olmam ve onların hiç maske kullanmıyor olması... ben Türkiye'den götürdüğüm maskeleri kullandım onu da sadece toplu taşıma araçlarındayken maalesef... biz burda ne öğrendiysek onu uyguladık. nakilden sonra bana tuz yasak değildi ben tuzsuz yedim yine de... kilo aldım kortizondan kimse bana kilo almamam ya da almamak için neler yemem gerektiğini söylemedi çok zorluk çektim ama ben hep okudum araştırdım o şekilde öğrendim. hastaneye kontrole gittiğimde diğer hastalarla konuşuyorum, inanın hepimiz çok farklıyız onlar şunu yeme diyor dr.a soruyorum yiyebilirsin problem yok diyor
her hastanın ihtiyaçları ve bünyesi farklı o nedenle hastalarla konuşmaları baz almayın direkt drunuza sorun

kidney,
ilaçlardan bıkmışsın ama öyle düşünme lütfen..
ben ilaçlarımı da böbreğimi de dikişlerimi de çok severim, ve bu şekilde hastalığımla barışık olduğum için drlar bile şaşırırlar, "kızım ilacını azaltmayalım mı?" derler, ben "yoooo hocam ne gerek var" derim zorla azaltırlar:)
ben ilaçlardan memnunum zaten alt tarafı 5-6 tablet, makineye bağlanmaktan ve avuç avuç ilaç içmeye alıştıktan sonra bunlar birşey değil...
hepinize geçmiş olsun

Merhaba, Gül güzel dileklerin için teşekkür ederim :) sana da geçmiş olsun aldığımız bu emaneti koruyarak İnşaallah uzun yıllar sevdiklerimizle yaşar gideriz. '' Her zorluğun arkasında bir kolaylık vardır.'' Biz yeter ki sabretmesini ve şükretmesini bilelim. Tekrar geçmiş olsun hepimize :)

Yakamoz,
cnm dualarına amin diyorum inşallah Rabbim o güzel dualarını şu günün hürmetine kabul etsin
teşekkürler:)

Bekir,
elbette takma o ilaçları alt tarafı birkaç hap işte:)
sormak istediğin soru olursa ben burdayım eminim diğer arkadaşlar da yardımcı olurlar, sormaktan çekinme lütfen:rolleyes:
sen de iyi ki varsın, iyi ki hepiniz varsınız böbrek nakilli arkadaşlarım:)

fark etmez...
istediğini de...
ama ismimi büyük harfle yazarsan sevinirim:)

lütfen ama yaaaaaa.....
ben ismim konusunda hassasım ama... hep caps lock'a değil shift+harfe basarsanız devamlı capslockta durması gerekmez
madem zor geliyor ismimi komple büyük yaz o zaman Bekir olur mu?:)
bu da benm takıntım işte napasın:)

Herkesin vardır ya taktığı bişeyler benim içime doğmuş demek ki Gül diye yazmışım :) Saygı duymak lazım Bekir, Gül öyle istiyorsa öyle yazacan başka yolu yok :)

yok galiba çünkü aklıma bişey gelmedi :) gelmediğine göre önemsiz şeyler herhalde :)

haha:)
ben takıntılıyım sanırım:)
ismim Merve, Gül demek isteyene de bir şey demem
hepinize teşekkürler nakilli arkadaşlarım...

slm Merve nik gul2011 olunca isim Gül kaldı idare et :) bizde tşkr ederiz ...

Üst Alt