Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli oldum. Malulen emekli olabilir miyim?

doktorum

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
3 Ağustos 2013 Güncel: http://www.engelliler.biz/forum/eme...ak-malulen-emekli-olabilecek-kalabilecek.html

bende doğuştan kalıtsal alport sendromu hastasıyım ilk işe giriş sigorta tarihim 01.10.1998 ilk işe girdiğimde özür oranımı belirtenbir raporum yok. bu tarihden yaklaşık 2 sene sonra da 2 sene süre kadar dialize girdim ve 06.06.2002 tarihinde böbrek nakli oldum nakilden sonra babamın üzerinden sürekli çalışamyacak derecede malul olduğuna dair ist eğitim ve arştırma hastanesi skk heyet raporu çıkarıldı. 21 03 2011 tarihinde akut rejeksiyon geçirdim ve böbrek fonksiyonlarımda düşme söz konusu oldu üre:67 kreatinin 2.67 gfr:37.1 28 02 2012 tarihinde malulen emeklilik başvurusunda bulundum bu şartlarda malulen emekli olma durumum varmıdır red cevabıda gelebilirmi sevgiler

Malulen emeklilik için 10 yıl 1800 gün hizmet ve %60 üzeri rapor olması gerekli 10 yıl süreniz tamam nakil olanlar % 70 oranında rapor alabiliyor prim süreniz de 1800 gün ise sorun çıkmadan malulen emekli olabilirsiniz.

toplam prim gün sayım :1934 yazılan yazılardanda okuduğum kadarıylada yinede red cevabı gelen arkadaşlar var bende de böye bir durum söz konusu olabilirmi dediğim gimi böbrek fonksiyonlarında bir düşme söz konusu bu artı bir avantaj sağlarmı

maluliyet cetveli'ne göre "Diyaliz gerektirir böbrek hastalıkları veya böbrek fonksiyonlarının transplantasyona rağmen tekrar bozulması" hali malul sayılmayı gerektiriyor.

Bu kırmızı ile belirginleştirdiğim ibare malul sayılmanızı sağlar diye düşünüyorum.

Ama, en kötü olaslıkla, % 70 raporunuza istinaden dava açabilirsiniz. Zira kanunda % 60 ve üzeri raporu bulunmak malul sayılmak için yeterli sayılıyor: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

malulen emeklilik başvurusu maksimum ne kadar süre içerisinde sonuçlanır teşekkürler

sgk sitesinden evrak takip ile yaptığım aramada evrağın hastaneden geldiği ve zimmetten çıkarldı şeklinde yazmış olduğu bir yazı mevcut bu raporun ankaraya yollandığı anlamındamıdır yoksa sonuçlanıp eve postalandığı anlamındamıdır saygılar

Şuradan bilgi edinmeyi deneyebilirsiniz: Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı evrak takibi: 0312 415 32 03-4-5-6

1996 ssk girişim var 2003 te diyalize girdim 2008 de nakil oldum 1735 gün pirimim var halen calışıyorum vergiden muafım yüzde 70 raporum var maliye bakanlığı onaylı malülen emekli ola bilirmiyim ne zaman olürüm bilgilendirseniz sevinirim kolay gelsin

nakil;arkadaşım seninde durumun beni gibi benimde sigorta girişim 1998,işe başladıktan sonrada yaklaşık 2 sene sonrada vki şart 2 sene kadar diyalize girdim ve 06.06.2002 de böbrek nakli oldum toplam prim günüm 1934 1800 günü doldurduktan malulen emeklilk başvurusu yaptım 29.02.2012 de malulen emeklilik başvurusu yapmak için yalnız kurum sevki şart kurum seni hastaneye sevkeder orada heyete girmen gerekir 1735 prim günün mevcut 1800 günü doldurduğun vakit kuruma başvurunu yapabilirsin seneden bir sıkıntın yok.nakil olanlara %70 rapor veriliyor fakat hastalık cetvelinde dializ gerektirir böbrek hastalığı yada böbrek transplantasyonundan sonra fonksiyonların bozulması diye bir ibare geçiyor.bazı arkadaşların baş vuruları red ile sonuçlanmış bu durumda bülent beyin dediği gibi ya ilk önce itiraz dilekçesi yazacağız yada dava yoluna baş vuracağız ama elindeki vergiden muaf raporla malulen emeklilik başvurusu yapamazsın dediğim gibi kurum sevki şart direk kuruma başvurman gerekecek.inşallah bu durumu düzeltirlerde biz nakilli hastaların mağduriyetide ortadan kalkar.bu durumla alakalı bir çalışma yapılıyormu bilen arkaşlar lütfen yazsın şimdiden teşekkürler

doktorum ilgine teskur ederim böbrek foksuyonlarım su an iyi yüzde 70 rapor veriyorlar yanız benim orta derecede işitme sorunum var acaba bir fadası olurmu 1800 tamamladıgım zaman malulen emekli olabilirmiyim

tek hastalıktan %60yeterli bildiğim kadarıyla 1800 günü doldurduğun vakit hemen sgk ya başvurunu yapabilirsin ama dediğim gibi böbrek nakilli hastaların malulen emeklilik baş vuruları red cevabı geliyor bunu da anlayabilmiş değilim normal şartlarda bizimde malulen emekli olmamız gerekir çünkü yasa bunu öngörüyor böbrek nakilli olupta malulen emekli olan arkadaşlar varmıdır. bunuda bilmiyorum olan varsa lütfen yazarsa seviniriz

ssk öyle kefi ugulamarı varki insan anlayamıyor nakili hastaların kulandığı hati ilaclarda bile sorun cıkıyor ben porgraf kulanıyorum gecenlerde yazdırdım ezane benden 310 lira fark istedi sebebi ssk aynı özelikleri olan isimi desik olan bir firmaya vermiş porgraf daha pahlı olduğu icin fark istiyor yeni ilacta daha üretime gecmemis soruyorum böyle sacmalıkmı olur

benim nakil olduktan sonra babamın üzerinden sürekli çalışamyacak derecede malul olduğuna dair ist eğitim ve araştırma hastanesinden skk heyet raporu çıkarıldı hemde süreklidir diye. acaba kurum bunu dikkate alırmı rapor aslının fotokopisini evraklara ekledim dikkate alırlarmı biemiyorum bide fonksiyon kaybı mevcut buda ne gibi artı bir avantaj getirir olumlu bir etki yapacağını tahmin ediyorum bekleyip görecez

malulen emeklilik baş vuru durumu

[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]11.04.2012[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM MALULİYET İŞ KAZASI SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]11.04.2012[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM MALULİYET İŞ KAZASI SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]3[/FONT][FONT=Verdana]11.04.2012[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM MALULİYET İŞ KAZASI SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]4[/FONT][FONT=Verdana]11.04.2012[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM MALULİYET İŞ KAZASI SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]5[/FONT][FONT=Verdana]13.04.2012[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]6[/FONT][FONT=Verdana]13.04.2012[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]7[/FONT][FONT=Verdana]16.04.2012[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM İST.BÖL.SAĞLIK KURULU MALULİYET SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]8[/FONT][FONT=Verdana]16.04.2012[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM İST.BÖL.SAĞLIK KURULU MALULİYET SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]9[/FONT][FONT=Verdana]20.04.2012[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GELEN EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]10[/FONT][FONT=Verdana]20.04.2012[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GELEN EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]11[/FONT][FONT=Verdana]27.04.2012[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM MALULİYET İŞ KAZASI SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]12[/FONT][FONT=Verdana]27.04.2012[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM MALULİYET İŞ KAZASI SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]13[/FONT][FONT=Verdana]30.04.2012[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]14[/FONT][FONT=Verdana]30.04.2012[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI

[/FONT]

son durum bu bu sonucun gönderilme durumuna geldiğinimi gösterir

Sonuç kısa sürede belli olacaktır. Bekleyip göreceğiz artık.

böbrek nakli malulen emeklilik başvurusu

başvuru sonucuna bugün baktığımda sitede baş vurunuz red edilmiştir diye bi yazı mevcut bundan sonraki süreçte neler yapabilirim öncelikle yüksek sağlık kuruluna itiraz mı etmeliyim bir dilekçe örneği yazarmısınız rica etsem

Size red kararını veren (elinize evrak geldiğinde göreceksiniz) kuruma şöylesi bir dilekçe yazıp gönderin:

xxxxxxxx'na

xxx tarihinde xxx girota müdürlüğüne yapmış olduğum malulen emeklilik başvurumun reddedildiği xxx tarihli yazınızla tarafıma bildirilmiştir.

Oysa maluliyeti tespit etmekte kullanılan ARIZA/HASTALIK LİSTESİ'ne göre "Diyaliz gerektirir böbrek hastalıkları veya böbrek fonksiyonlarının transplantasyona rağmen tekrar bozulması" hali malul sayılmayı gerektiriyor. Ve benim durumum da bu şarta uyuyor.

İş bu gerekçe ile red kararının yüksek sağlık kurulu'nda yeniden değerlendirilmesini ve maluliyetimin onanarak malulen emekli aylığımın bağlanmasını arz ve talep ederim

ad soyad
imza
tc kimlik no
adres
telefon
email

teşekkür ederim buradanda red çıkarsa izlenecek yol dava süreci başlatmakmı olacak bide merak ettiğim bi konuda acaba kalıtsal alport sedromu doğuştan olan rahatsızlıktan dolayı red edilmiş olabirirmi ama öylede olsa ben sigorta başlangıcından sonra dialize girmeye başladım sigorta başlangıcından önce çalışma gücünü %60 nı kaybettiğime dair herhangi bir raporda mevcut değil

Yok yok, ondan red gelemez. Gerekçeli yazı elinize ulaştığında belki detay bilgi orada yazar ama, bence "durmunuz maluliyeti gerektirmiyor" diye reddettiler.

İtirazın sonucuna bakalım...

Olumsuz olursa, o zaman dava yoluna gidersiniz...

itiraz dilekçesini istanbul Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüğünemi yoksa malulen emeklilik başvurusu yaptığımız yeremi vereceğiz bu elden yada posta yoluyla mı olacak bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

Size red kararını neresi tebliğ ediyorsa, oraya vermelisiniz. Benim bildiğim, sgk Sigortalı Emeklilik Daire Başkanlığı'Na göndermelisiniz Ankara'ya.

Ama bu konuyu emeklilik başvurusu yaptığınız yere sorarak teyit ettirin bence.

Gene bilindik konu buna bir çözüm bulamayacağız, bunları okudukca emeklilik için başvuru yapmaktan korkuyorum, ama zamanda aleyhime işliyor. En azından dava sürecine daha çabuk geçmiş olmak için, malüm dava süreci uzun olabilir. İşlemleri başlatmak lazım. Çalışan SSK lı malülen emeklilik başvurusu için gerekli evraklar nelerdir? formda aradım bulamadım. Teşekkürler.

günaydın şimdibir şey öğrenmek istiyorum malulen emeklilik için hastaneye gidip heyete girdiğimiz ve çıkan rapor üzerinden vergi indirimi için başvuru yaptığımız zaman onlar tekrar hastaneye gönderecekler acaba tekrar heyete girmeye gerek varmıdır yoksa hastane aynı raporu arşivden çıkararak mı yollar anakaraya raporun elimde fotokopiside var buda hastanede bir işe yararmı bide baş vuru yapmak için ne kadar süre geçmesi gerekir vergi indirimi alabilmek için

Yeni rapor muamelesi görür. Eskisini görmez bile...

Ama eski raporu yeni rapor alma sürecinde yanınıza alın tabii. Hiç yoksa doktorlar açısından yararlı olur

malulen emeklilik baş vuru sonucuveya arıza ile

merhaba iyi akşamlar malulen emeklilik başvuru sonucum eve geldi sonuçta şöyle yazıyor

27.04.2012 tarih 6900895 sayılı cevabi yazıda 5510 sayılı kanunun 25 maddesinin 1 fıkarısana göre çalışma gücünün %60 ını kaybettiği anlaşılmış olup fakat sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı işyerine maluliyetini gerektiren bu hastalık veya arıza ile girdiğiniz tespit edildiğinden söz konusu maddenin 2 fırasına göre malulük aylığından yararlanmanız mümkün değildir

diğer taraftan 506 sayılı kanunun mülga 60. maddesinin c/a fıkrasında en az 15 yıldan beri sigortalı olmak ve 3600 gün prim ödemiş olmak şartını yerine getirmiş olduğunuz taktirde tarafınıza yaşlılık aylığı bağlanabileceği şeklinde cevap uyazılmıştır

1 ben ilk işyerine özürlü olarak başlamadım çalışma gücünün en az %66.6 sını kaybettiğime dair herhangi bir raporum yoktur verem savaştan almış olduğum rapor mevcuttur aslı olarak

2 ben buna nasıl itiraz edebilirim rica etsem ayrıntılı bir dilekçe örneği yazarmısınız

3 acaba doğuştan kalıtsal olan alport sendromu bu nedenden dolayı olabilirmi ama bu çalışma gücünün %66.6 sını kaybettiği anlamına gelmez çünkü oranlar da belli

4 3600 gün 15 seneden başvurduğumuz zaman bu durumda yinede vergi indirimi almamız gerekirmi

şimdiden teşekkür ederim

merhaba geçmiş olsun bende alport sendromu hastasıyım emekliligime 1 yıl kadar kaldı durumum sizinle aynı işe başlama diyaliz filan gelişmeleri buraya yazmaya devam edermisiniz.

veda merhaba sanada geçmiş olsun işe başlama tarihim 10.01.1998 doğum tarihim 12.04.1980 dialize de yaklaşık olarak işe girdikten 2.5 sene sonra başladım 1.5 sene kadar girdim ve 06.06.2012 tarihindede böbrek nakli oldum fakat ilk işe girdiğimde özür oranını belirtir bir rapor mevcut değildi normal işe giriş raporum vardı sgk çalıma gücünü560 kabul ediyor fakat ilk sigortalı olduğun iş yerine başladığında hastalığın olduğunu söyleyim başvuruyu reddediyor benim bildiğim kadarı ile oranın %66.6 ve üstü özür oranına sahip kişiler malulen emekli olamıyor bende sigortaya gidip yüksek sağlık kurulana itiraz dilekçesi yazacağım muhtemelen durumun düzeltilmesi gerekir diye düşünüyorum bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen paylaşsın acil olarak

Doktorum; Emeklilik başvurusu için istenen belgeler ve şartlar nelerdir. Yardımcı olursan sevinirim.

Üst Alt