Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boy uzatma ameliyatını estetik bir şekilde oldum. Merak edenlere yardımcı olurum.

vay arkadaş kimse yok mu yardımcı olacak

Arkadaşlar, ben ve bazı diğer arkadaşlar geçmiş sayfalarda bayağı bi açıklama yaptık dönüp bakarsanız görebilirsiniz ama tekrar söyleyeyim görüldüğü kadarıyla bu konu hakkında pek de bilgi sahibi olmayan arkadaşlarımız var.ben bildiklerimi tekrar söyleyeyim.görüşmelerim sonucunda kısaca edindiğim izlenim şu.ameliyatla bu iş bitmiyo asıl mesele ameliyattan sonra.kemikleriniz kırılıyo araları açılıyo ve kaslarınızla sinirleriniz buna uyum sağlamaya çalışıyo onlar da uzamaya çalışıyo yani.birincisi bu ameliyat yoğun fizik tedavi gerektiriyo haftanın 3 günü fizyoterapist diğer günler de kendiniz çalışıyorsunuz.ikincisi oldukça uzun bi süreç 1 cm için 1 1.5 ay kadar iyileşme süreci yani bu 5 cm içi 6 7 ay kadar bi iyileşme süreci demektir.üçüncüsü oldukça maliyetli bir ameliyat.eğer dışarıdan sistemle ameliyat olmak isterseniz 50 ila 60 bin civarı içeriden sistemle isterseniz 120 bini buluyo ki bu yalnızca 8 cm uzatma için gerekli miktar 8 cm den sonrası ayriyetten 2 çivi daha gerektiği için maliyet iki katına çıkıyo siz düşünün artık.bu arada bahsettiğim içerden sistem hasan havıtçıoğlunun uyguladığı değil muharrem bey ve metin beyin uyguladığı fitbone tekniği.Almanya'da geliştirilmiş bir teknik muharrem bey ve metin bey bunun eğitimini almışlar en son kullanılan ve en konforlu teknik tabii ama yine de sıfır risksiz olduğunu söyleyemeyiz.Umarım bi nebze aydınlatabilmişimdir.

Haşhaş bi sorum olucak fitbone yöntemiyle uyluktan 5 cm tibiadan 5 cm uzatılırsa mı 2 katına çıkıyor maaliyet 200binlere birde bi sorum daha olucak diyelim 2 yıl geçti gayette tedavi sonrası çok düzenli bir şekilde beslenip fizyoterapi uyguladım bu saatten sonra eskisi gibi koşup zıplayabiliyor muyuz yoksa artık bacaklarımız eskisi kadar iyi olmuyor mu?
Şimdiden çok teşekkür ederim cevabın için

cagdas

eve hemen hemen eski sağlığına kavuşuyorsun. haşhaş herşeyi çok iyi açıklamış. ben fitbone ile ameliyat olalı yaklaşık 4 ay oldu. araç bile kullanabiliyorum. denildiği gibi olay ameliaytta değil ameliyattan sonraki kaslarınızı geliştirmekte

Bişi daha sormak istiyorum tedavi ücreti mesela 2 kemiğe takılıcak olsun fitbone yöntemiyle 240.000 TL oluyor ödemeyi siz nasıl yaptınız taksitlendiriyor mu yoksa 1 seferde mi alıyor taksitse ne kadar süre tanınıyor

Merhaba arkadaslar,Ben 17 yasindayim osteosarkom (bi cesit kanser) hastasiyim bu nedenle bi kac kez ameliat oldum bundan dolayi sag bacagim sol bacagima gore 7cm kisa bacak uzatma ameliyati olmayi dusunuyorum fakat bi takim endiselerim var yardimci olurmusunuz

gizem öncelikle geçmiş olsun.nasıl bi hastalık geçirdin atlattın mı bilmiyorum ama eğer hastalığın bi sorun teşkil etmeyecekse bence endişe etmek yerine işinin ehli doktorları bulup muayene ol aydınlatsınlar seni derim.uzatma işleri eskisi kadar korkunç ve işkenceli değil artık.bu alanda çok fazla çalışma yapılıyor ve bi çok gelişme var.maddi açıdan da pek sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum.çünkü tek taraflı uzatmalar devlet tarafından karşılanıyor.

Cok tesekkur ederim. Kanser hastasiydim 3 sene once atlattim hastaligi, hastaligim acisindan bi problem olucagini pek sanmiyorum. Benim suan bi ortepedi doktorum var belki tanirsiniz onder ofluoglu benim korktugum seyde agrilar sancilardi bi kac kisi cok fazla agrili bi donem demisti ve uzatma islemi bitene kadar o ayaginin ustune basmanin yasak oldugunu soylemislerdi sey bide ben eger ameliyat olursam ozel hastanede medical parkta olucam cunku doktorumu degistirmem imkansiz o sekildede devlet tarafindan karsilaniyormu

İstanbul dan çok uzak olduğum için görüşmeye gidemiyorum attıgım e-maillerede cevap vermiyorlar.Beni fiyat konusunda aydınlatabilir misiniz tam olarak.Şimdi tek kemiği uzatmak fitbone ile 120bin TL demişsiniz burada kastınız tibiadan 2 bacak için 5 cm(120bin) fibula dan 2 bacak 5 cm(120bin) toplamda 2 bacagı 2 merkez bölgeden uzatınca 240 bin TL sanırım.Yoksa sadece tibia dan uzatıp 2 bacağa uyguladıkları için 2x120bin den 240 bin oluyor.Bu arada ödeme seçeneklerini konuşan olduysa nasıl oluyor çok merak ediyorum bi anda 100-200bin TL para cıkarıp vermek kolay degıl

Selam arkadaşlar.Benim boyum tam 170 cm.Yaklaşık 4-5 senedir boyuma çok fena takmış bulunmaktayım.1993 doğumluyum ve bundan sonrada istedigim boya gelemeyecegim hatta son 4 senedir felan hiç uzadıgımı sanmıyorum.benim amacım okuyup insallah iyi bir yerlere gelip 25-26 gibi bu ameliyatı olmak.benim merak ettigim şey ben çok utangacım.gidipde bir doktora ben boyuma taktım beni uzat diyemem.yani ben bakkala para uzatırken bile cekinen bir insanım.ve buda doğru doktora gitmemi veya doğru bilgi almamı engelleyecek gibi.sizden ricam bana yardımcı olurmusunuz.sadece forum olarak değil.özellikle bu konu hakkında bilgi sahibi olup ve bu ameliyatı olmus kişiler benimle iletişime geçerlerse çok sevinirim dua ederim.şimdiden teşekkürler.

Boyum 180 cm.Hastalığımdan dolayı zorlanarak yürüyorum.Burda yazılanları görünce çok şaşırdım.Yahu siz manyak mısınız?Tamam çok aşırı kısa olanları anlıyorum zor bir durum ama 167 170 cm ne ya.Kafanı kaldırsan baksan insanların ekseriyeti o boyda zaten.İnanın sağlık olmazsa boy uzunmuş kısaymış hiç önemi yok.Boyu 167 cm olanların sorunu fiziki değil psikolojik.

yakups;

iki kere aşık oldum dostum hayatımda.ikiside beni bildigin yüzüme vurarak kısa boylusun diye terketti. a.. k.. ben böyle hayatın tamammı.lütfen banlamayın modlar moralim cok bozuk

Yakup bi yandan sana hak veriyorum ama artık bu bi takıntı haline geldi ya yanımdan her geçen insanla boyumu kıyaslamaktan sıkıldım bu da uzun bu da uzun diye diye saatlerce acaba ne yöntemler çıktı süt içiyim bu saatten sonra boyum uzar yok bu hapı alıyım belki uzarım düzmece oldugunu bile bile bi umut belki olur bu sefer diye spor salonlarında sürekli barfix cek esneme hareketleri yap sırf bu takıntım yüzünden ve bunu yenemiyorsam artık bi takım riskleride göze almanın vakti gelmiş demektir diye düşünüyorum :(

Kardeşim ben de sizin yaşadığınız duyguları yaşıyorum.Ben de aksayarak yürüdüğüm için insanların bakışlarından rahatsız oluyorum.Dedim ya boyum 180 cm ama hiç önemi yok.Boyun 155 160 falansa çok iyi anlıyorum ister istemez kafaya takılır ama 167 170 cm boy kafaya takılacak bir boy değil çünkü tanıdığım bir sürü insan var bu boylarda.167 boyu olan bir insanı gözümün önüne getiriyorum çok şaşırıyorum.Bir de şu var tanıdığım iki kız var biri çok kısa biri çok uzun baktığımda kısa olan uzundan kat kat güzel uzun olması benim gözümde ona bir güzellik katmıyor.Olaya bu bözle bakmak lazım.

ameliyat ne kadar sürdü peki gündelik işinize ne zaman dönebildiniz ayrıca fiyatları nedir .

ben bu konuyu ilk açıldıgından beri takip ediyorum.nerdeyse hepsini okudum yazılanların.diyecegim şu ki çok içerleniyorum böyle bir neden için terkedildigime.gururuma yediremiyorum.geldim 21 yaşına ve hala yalnız kaldıgımda tek başıma aglıyorum.demekki bu bende psikolojik bir sorun oldu.ve bence iyileşmemde imkansız.ancak o olayın silinmesi lazım beynimden.

Merhaba, sağ bacağımda 3,5cm kısalık vardı geçen ay fitbone ile amelıyat oldum
Henuz uzatma devam ediyor ama sgk butür durumları karşılıyor bilgilerinize

Selamlar. Ben Baku den yaziyorum. Sizdeki ameliyat fiyatlari cooook bahali. Benim boyum bazen olcudugumde 143 cm, bazen de 148 cm gosteriyor. Ama ailem ve arkadaslarim hic oyle kucuk gorunmedigimi soyluyorlar. Ben yine de cok kompleks ediyorum boyumu. Bir arkadasim Rusya-Azerbaycan işbirliğinde çalışan bir klinikde çalışıyor, ondan boy uzatma ile ilgili doktorla konuşmasını, fiyatları falan sormasını rica etmişdim. Öğrenmiş - bizde boy uzatma ameliyatı tahminen 4500 euro, bacakdaki eğrilik ameliyatı ise tahminen 3000 euroya yapılıyormuş. Ben para biriktiriyorum, inşaAllah bu ameliyatı ettirmek istiyorum. ne kadar ağrılı olsa da, bu komplekslerden kurtulmak istiyorum...

arkadaşlar lütfen bana yardımcı olacak bir arkadaş yok mu? yalvarıyorum lütfen.cidden ama cidden ben cok sevdim cok canım yandı.

En sıkıntısı da ameliyatlara artık bi şekilde göğüs gereriz o düzeni sağlarız hekim düzgün yapsın sakat falan kalmayalım da fiyat olayı aile için tam yük estetik olucaklar için Prof Dr Metin Küçükkaya 15bin euro demişti tek çiviye hem uyluk hem kavaldan uzatıcak biri yaklaşık 8-10cm 60bin euro yapıyor en az ki kaç sene öncesinin konuşması bi arkadaş 200-250.000 TL den bahsediyordu acaba ödeme olayı nasıl oluyor merak ediyorum bu konuda bilgi alan arkadaş var mı bilmiyorum ama aydınlatabilirseniz çok sevinirim gerçekten

Merhaba inci.. bu ameliyatı olmak istiyorum. ama kafamda bırcok soru ısaretı var bana yardımcı olur musun ??

mathraq-jojuq@hotmail.com bu adresle hem face hemde maıldden bana ulaşabılrısın. Lütfen ulaşmaya caliş :( beklıyo olucam..

[FONT=verdana]merhaba arkadaşlar ben boy uzatma amelıyatını estetık bır sekılde olmak ıcın karar verdım ve 2 yıldır ugrasıyorum doktor secmekte ve fıyat konusunda ortalıkta 5000 tl ler 8000 tl ler dolaşıyor ama ben öyle birşey görmedim doktorlara mailler attım telefonla ulaşmaya çalıştım fakat fiyat konusunda bi türlü bilgi alamadım ameliyat hakkında bilgiler var ama gerekli bilgileri öğrenmek için muayene ücreti verip yanlarına gitmemiz gerekiyor ben doktorlarla sadece 5 dadikalık konuşmalara 300 tl 450 tl 350 tl verdim düşünün ve sadece ücreti merak edip gidip paranızı kaybetmeyin benim gibi diye yazıyorum[/FONT]

[FONT=verdana]şişlide özel muayenede muarrem inan 40000 tl ile 50000 tl arası kombine sisteme [/FONT][FONT=verdana](hem kemik içi hem external fikstasor uzama süresini kısaltmak için kombine tercih ediyor) [/FONT][FONT=verdana]ücret istedi[/FONT]

[FONT=verdana]aynı yerde prof. Mehmet kocaoğlu normal çivi ile uzatmaya 41000 dolar dedi bunlara ameliyat masrafları ve hastane doktor ücretleri herşey dahil fakat ameliyat oldunuz diyelim 15 günde bir kontrole gidip 250-300 tl ye röntgen çektireceksiniz [/FONT]

[FONT=verdana]muarrem inan motorize çivi ücretine 120.000 tl fiyat verdi[/FONT]

[FONT=verdana]doktor hacı kutlu holyfix için 35000 tl dedi [/FONT]

[FONT=verdana]ortalıkta dolaşan fiyatlar doğru değil ben çok gezdim arkadaşlar ve sigorta karşılamıyor estetiğe girdiği için . Sadece fiyat öğrenmek için benim gibi o kadar yol gelip para harcamayın diye yardımcı olmak istedim [/FONT]

gerçek fiyat hangisi yani sorunsuz boy uzatmak için ne kadar para ödüycez

Nohco çok teşekkür ederim gerçekten peki bişi daha sormak istiyorum bu motorize çivi yönteminde 2 çivi mi 120.000 tutuyor mesela yoksa 10 cm uzattırıcaz boyumuzu hem uyluk hemde kaval kemiğine çivi takmaları gerekiyor 4 çivi oluyor fiyat 240.000 mi oluyor şimdiden cevabın için çok teşekkür ederm

ben hacı kutlu ya ameliyat oldum, cok memnunum doktorumdan, kaç kere kontrole gttim hiç muayene parasıda almadı, gayette ilgileniyor, sadece ameliyat olmakla btmiyor, sonrasında birçok sorun yaşıyorsun doktorunla sürekli irtibat halinde olman gerekiyor, holyfix yöntemnde demir cok byükte değil bol pantolonla idare ettm 7 bucuk ay boyunca.. Anasayfa da yaşadıklarımı paylaştım, holyfix le ilgili sorularınıza cevap verebilirim.

Peki Holyfix ne kadar ücret ödedin sabit 35.000 TL mi aldı senden de şuan bacağın ne durumda her açıdan ve ne kadar uzadın

Son düzenleme:
MCagdas35;
cagdas kardeşim bende internetteki saçma sapan fiyatlara inanıp salak gibi 20-30 bin tl diye gittim sormaya motorize çivi almanyadan geliyormuş ve euro bazında sadece tek bir çivi 20.000 euro yani hem femur hem kaval kemiğinden uzayacaksan 4 çivi demek buda 80.000 euro demek yani şuanki duruma göre 240.000 den de fazla zaten motorize çivide iki bacagını aynı anda uzatamazsın kardesım bırı uzayacak dıgerı sonra uzayacak bunu da bil tamam mı motorıze o yuzden benım tercıhım degıldı cunkı motorıze çivinin takıldıgı bacagına basınc vermemen lazımmış

holyfix;
merhaba eda bende holyfix düşünüyorum ne kadara mal oldu herşeyiyle ? ve kaç cm uzama sağlandı ona göre bende bunu sececegım yardımcı olurmusun

ben tek bacagımdan 3,5 cm uzatıldı, saglık problemim vardı benim, uzayacagı cm ye ve bacagında eğrilik olup olmamasına göre bile fiyat değişiyor, sadece 3,5 cm tek bacak uzatmaya 12 bin tl verdm, 7 bubk ay önce amelyat oldum ve su an deöir de cıktı bacagımdan sadece hafif sekerek yürüyorum onun dşında iyiym..

bir de extradan pansuman için eczane masrafın var onun dışında pek masraf olmuyor, size söylenen fiyata hastane masrafları da dahil.

neden ücret ödedin senın kı estetık degılkı devletın karşılaması gerekıyor ben bunu araştırdım. kısalık tam azalmadıgından mı sekerek yuruyorsun ? ve alet takılıyken gıyınmeyı nasıl yapıyodun kıyafetlerı acı oluyomuydu uzama esnasında

devlet çok geç bi zamana sıra veriyor hemde bn holyfix yöntemyle olmak istiyordum, ilizarov yöntemi gbi yuvarlak demrler istemyordum.. bacagım 8 senedr kısaydı, vücut ona alışmış o yzden sekerek yürüyorum yoksa su an her ikisi aynı boyda, o sekmem de zamala düzelcekmş, bol pantolon gyinyordum pekte belli olmuyordu, uzama esnasında kaslar ve sinirler gerildiği için ve kemikte kesildiği için ilk aylar cok ağrım olmuştu, bn .. Anasayfa .. da her ay ne yaşadığımı herşeyi yazdım arkadasım bakablrsn istersen..

Üst Alt