Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bu raporla sağlık mazereti ile tayin başvurusu yapabilir miyim?

@Ozan2362,
Okb de 40 ve 60 puan var..size hangisi verilir heyet değerlendirilmesi gerekiyor, tedavi ile işlevselliği düzelmeyen %60 olması gerekiyor.

MEB Sağlık Mazereti kılavuzundaki maddede
Öğretmenlerden; Kendisinin, eşinin veya çocuklarından birinin hastalığının öğretmenin görev yaptığı ilde tedavisinin mümkün olmadığı veya mevcut görev yerinin söz konusu kişilerin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğini sağlık kurulu raporu ile belgelendirenler sağlık mazeretine bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir. ibaresi vardır.
Benim raporumun karar bölümünde :
RAHATSIZLIĞI YİNELEYİCİ DOĞADADIR. BU DURUMUYLA AİLESİNİN BAKIM VE DESTEĞİ ÖNEMLİDİR.
AİLESİNİN BULUNDUĞU YERDE GÖREV YAPMASI HAYATİ ÖNEME SAHİPTİR. yazıyor
bu maddeye göre il sağlık müdürlüğünden tedavisi yoktur yazısı olmadan başvurabilir miyim. Ben ağustosta da başvurdum ilde tedavisi yoktur yazısı olmadığı için reddedilmiştim acemi olduğum için itiraz da edememiştim. MEB mazeret tayini için ikinci defa başvuru almaya başladı. Raporumun karar bölümündeki ifadeye göre sizce mevcut görev yerinin söz konusu kişilerin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğini sağlık kurulu raporu ile belgelendirmiş olmuyor muyum? Rahatsızlığım Psikiyatrik. Teşekkürler

isterseniz bir başvurun, raporununuzun tarih ve numarasını da yazmanız istenecek zaten. okul müdürünüz ve memurlar onaylarsa durum sizden biraz çıkar ama hata durumunda sizi tamamıyla da kurtarmaz. şöyle ki daha sonra bir problem çıkarsa güncel durumda sistem idareciler tarafında daha çok. başınız ağrıyabilir.

@Ozan2362, 657 s DMK ya tabi memur iseniz Devlet Memurlarinin Yer Değistirme Suretiyle Atanmasina iliskin Yönetmeliğin ek 3.ncu maddesine gore tayin talebinde bulunabilirsiniz.Başvurunuzun kurum tarafindan reddedilmesi halinde once KDK'ya muracaat edersiniz.KDK lehinize cevap verdigi takdirde kurumunuza yeniden muracat edersiniz buna ragmen atamaniz yapilmaz ise idari yargi yoluna müracaat edebilirsiniz.Muhtemelen bu sekilde ya da buna gerek kalmadan atamaniz yapılacaktir.

Merhaba arkadaşlar Milli Eğitim Bakanlığında Öğretmenim elimde Ege Üniversitesi Hastanesi’nden alınmış hastalığı yineleyici düzeydedir. Bu durumuyla ailesinin bakım ve desteği önemlidir ailesinin bulunduğu yerde görev yapması hayati öneme sahiptir. Kararlı durum gösterir raporum var sağlık mazeretine bağlı yer değiştirme başvurusu yapmama rağmen ilde poliklinik var diye reddedilmiştir benim başvurularım. Kılavuza göre %40 engelli raporu alanlar ilde tedavisi yoktur yazısı almadan sağlık mazeretine bağlı yer değiştirme yapabilecektir. Benim elimde bu durum gösterir raporum var obsesif kompulsif bozukluk ve Ünipolar depresyon teşhisi nedeniyle verilmiş ilaç raporlarım var daha önceden de 2015’ ten beri üniversite hastanesinde bir Profesör tarafından tedavi oluyorum ama atandığım için tedavilerim hep yarıda kaldı geçmişte de ilaç raporları var ben %40 engelli raporu alabilir miyim teşekkür ederim

Ben şu an başka bir ilde yaşıyorum burada Şehir hastanesi var daha önce hiç bu hastaneye gitmedim tedavi olmadım buna rağmen verirler mi

Ayrıca bu hastalık nedeniyle askerlikten muaf verdiler 8 yıl önce
Teşekkürler şimdiden

anladığım kadarı ile aldıgınız bir rapor değil hekim görüşünü ileten hekim imzalı bir dokuman

ıslak imzalı damgalı ve başhekim heyet onaylı bir rapor olması gerekli diye düşünmekteyim
boyle bir raporu sadece sağlık bakanlıgından hyetki alan devlet yada özel hastaneler vermektedir

@ENGELLEKTUEL, Ege Üniversitesi Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu 7 ayrı bölümden 7 ayrı doktor imzalı rapor. Bir de Sağlık Bakanlığının yetkisinin olduğu hastane. Yani koskoca Ege Üniversitesi raporu daha ne olsun diğer hastaneleri küçümsemek gibi olmasın ama

Elimde GATA NIN 2015 ve 2016 yılında askerlik erteleme kararları var. 2016 yılında 15 Temmuz nedeniyle Askeri Hastaneleri kapandığı için Mardin Devlet Hastanesi Askerlik çürük raporu var bunları da dosya içinde götürebilir miyim? Engellilik raporu için

Son düzenleme:
tüm hastahaneler sağlık bakanlığı yetkisine sahip
ancak bende rahat oldugu için bazı özel üniversite hastanelerini tercih ederken heyet raporu yetkileri sadece kamu hastanelerinde kaldı

koskoca ege başken medipol hiçbiri yetkili değiller anladıgım kadarı ile

bunu en doğğru dpb dairesinden öğrenebilirsinizz

sonuşta bu raporu değerlendirecek daire orası diye düşünüyorum

Üst Alt