Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çalıştığım işyeri benden yeniden rapor çıkarmamı istiyor! Ne yapmalıyım?
Süreli raporunuz olduğu için işyeri sizden talep edebilir. Neden derseniz süresi raporunuz olsa sizden bunu talep etmez ve de edemezdi. Sağlık sorunlarınız devam ediyorsa ve rapor yenileme süreniz geldiyse yeniletmenizde fayda var.
Tabii bu benim fikrim. Tam olarak cevap verebilecek kişiler olacaktır.
Engelli statüsünde çalışmak farklı bir şeydir, vergi indirim hakkı elde etmek farklı bir şeydir.
İşe girerken verilen rapor yeterlidir. Engelli statüsünde çalışmak için başkaca bir rapora ihtiyaç yoktur
Aynı şekilde, 5 yıllık vergi indirimi varsa, yeni rapor alın(a)maz, o hak 5 yıl bitene kadar devam eder
jack72
İşyerinizde zorunlu engelli kontenjanında iseniz ve işvereniniz sizin için devletin prim teşvikinden faydalanıyorsa yıllık olarak işkur kaydınızı güncellemenizi isteyebilir. (vize diyorlar)
Bunun için de rapor süresi dolmuşsa yeni rapor almanız gerekmektedir.
Bunun haricinde işveren sizden kafasına göre rapor isteyemez.
sistem dediği şirket kendi bilgisayarlarından bahsediyor sizin raporunuz 5 yıllık ve süreli, süresi dolduğu zaman kendi sistemlerinden kendilerine uyarı gelir yenilenmesi için ve yenilemeniz gerekir.
jack72
Vergi indiriminiz sürekli ise vergi dairesi neden uyarı göndersin ?
Yukarıda da söyledim işvereniniz prim teşvikinden faydalanıyorsa ve rapor süreniz geçmişse o raporu yenileyip İşkur'a sunmak zorundasınız.
Ha hiç bir kurumdan uyarı gelmeyebilir, işvereniniz size "rapor süreniz doldu artık engelli sayılmıyorsunuz, engelli kontenjanının devamı için raporunuzu yenileyin" de diyebilir.
Önce bir neden istediklerini öğrenin, sonra değer mi değmez mi bakarsınız.
Süreli raporun süre tarihi ne zaman bitiyorsa, o zaman yenileye bilirsiniz. Süresi dolmadan ne sizin isteğinizle ,nede iş yerinin isteğiyle rapor yenilenmez. Vergi indirimiyle, sisteme girilen raporunuz bağlantılı olduğu için raporunuzu yenilemediğiniz zamanlar iş yerinin sistemine uyarı gelir. sistemin kabul etmediğini iş yeri de size bildirir.
Nurtan Hanım, süreli raporum 5 yıl ama vergi indirim belgem süresiz raporu yeniletmem mi lazım ??? İş yerinin sistemine Vergi dairesinden mi uyarı geliyor ??? Nurtan
jack72
Durumun vergi indirimi ile ilgisi yoktur.
Vergi indiriminde raporun süresi değil, onaylanan vergi indiriminin süresi geçerlidir.
Siz raporun neden istendiğini bilmiyorsunuz kim nasıl cevap versin size ?
jack72 Soruları karışık soruyorsun net anlamak adına
Sana verilen raporun süresi bitti mi? (Raporunda süre tarihi yazar.)
Süresi bittiyse, tekrar kontrol ve muayene sonucunda raporu yenilemeli sin.
iyileşme durumun varsa rahatsızlığında ,raporun oranı düşebilir de. (artabilir de) bunu bilemeyiz.
Oranın düşmesi halinde, vergi indirimi otamatik düşmüş olur.
BANA VERİLEN HASTAHANENİN RAPORUN SÜRESİ 2 YIL SONRA BİTİYOR.VERGİ İNDİRİM BELGEM SÜRESİZ.
TEKRAR HASTAHANE RAPORUNU YENİLETMEK İSTEDİĞİM ZAMAN YENİ RAPOR ORANI 40'IN ALTINDA OLURSA DAHA ÖNCEDEN ALMIŞ OLDUĞUM VERGİ İNDİRİM BELGEM NE OLACAK ?? VERGİ İNDİRİM BELGEM İPTAL Mİ OLACAK ??? Nurtan
Engelli kontenjanından çalışmaya devam etmek için raporun yenilenmesi şarttır.
Ancak vergi indiriminiz sürekli Olduğu için emeklilik başvurusunda yeni bir rapora ihtiyacınız yoktur.
Merhaba Ufuk Abi,
İşverene süresi biten raporu yenilemeyeceğimi söyleyeceğim. Bu işveren için haklı nedenle sözleşme fesih mi olur ???? İş veren bu sebeble işten çıkartırsa tazminat hakkım olur mu ?? Özel Sektörde Engelli Kadrosundan rapor süresi bittiği için çıkmış olacağım.Bu durumda nasıl aynı iş yerinde nasıl normal kadroya geçebilirim ??? normal kadroya geçmek için prosedürler nelerdir??? Ufukalp
jack72
Evet haklı fesih sebebi olur, ancak bütün haklarınızı vererek çıkarabilir. Normal kadroya geçmenin herhangi bir prosedürü yoktur, tamamen işverenin istemesine bağlı.
jack72
Her haklı fesih sebebi tazminatsız tek taraflı fesih sebebi değildir.
Siz o işyerine süreli rapor ile engelli kontenjanından girdiniz. Rapor süresi sonunda tekrar engelli raporu alabileceğinizin garantisi yoktu. O halde sizin engelli kontenjanından kabul ederdiniz iş, belirli süreli iş sözleşmesi kapsamına girer. Yani rapor süresi sonunda iş sözleşmesi feshedilir.
bu aşamadan sonra çalışsan ile işveren anlaşırsa engelli kontenjanı dışında normal kadrodan devam edilebilir. Tekrar engelli raporu alarak engelli kontenjanından devam edilebilir.
Veya tekrar rapor alınamadığı durumda, iş sözleşmesi işveren tarafından feshedilebilir. Ancak bu bir tazminatsız fesih sebebi değildir.
Benim sözleşmemde 4857 sayılı personel yazıyor.İşveren ben sana tazminat vermiyorum deme hakkı var mı raporu yenilemediğim için ? İşe girerken bir sözleşme imzalamıştık.Her sene yenileniyormuş.O zaman beni işveren çıkartırsa hem ihbar hem kıdem tazminatı almam garanti mi ? Normal kadroya geçince vergi indirimi almaya devam edeceğim dimi ufuk abi? Ufukalp