Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştığım işyeri benden yeniden rapor çıkarmamı istiyor! Ne yapmalıyım?

Merhaba SULTAN Hanım,

ilk sigorta girişi 2008 ekiminden sonra ise süreli raporu varsa ve süresiz vergi indirim belgesi varsa ilk sigorta girişi 2008 ekiminden sonra olanlarda vergi indirim belgesi şartı aranmaz.Diyelim o kişi gene vergi indirim belgesi aldı ve hastane raporu süreli emeklilik zamanı geldiğinde SSK kendisinden yeni rapor ister.

İLK SİGORTA GİRİŞİ 2008 EKİMİNDEN ÖNCE İSE HASTANE RAPORU SÜRELİ VE SÜREKLİ VERGİ İNDİRİM BELGESİ VARSA EMEKLİLİK ZAMANI GELDİĞİNDE HASTANEDEN DAHA ÖNCE ALMIŞ OLDUĞU ENGELLİ RAPORUN SÜRESİ DAHA ÖNCE BİTSE DAHİ EMEKLİLİK İÇİN SSK YA BAŞVURDUĞUNDA SSK O KİŞİDEN TEKRAR RAPOR İSTEMEZ ÇÜNKÜ SSK O KİŞİNİN VERGİ İNDİRİM BELGESİNİN SÜRELİ Mİ SÜRESİZ Mİ ONA BAKAR EĞER SÜRESİZ İSE SÜRESİZ EMEKLİ OLUR. sgurkan VERDİĞİM BİLGİ DOĞRU DİMİ UFUK ABİ ?? Ufukalp

Peki firmalar rapor yenilemeyen kişilerden rapor yeniletmezsen şu evrak lazım engelli olmadığına dair diye bir şey imzalatabilirler mi ?İlerleyen dönemlerde İşkur tarafından veya ssk tarafından denetleme olur diye mi 40 ın altında rapor getir veya engelli olmadığına dair belge imza gibi çeşitli uygulamaların firmalar açısından avantajı ne ?? Diyelim çalışan evrağı imzaladı veya 40 ın altında rapor aldı bunun firmaya ne yararı var ??
Ufukalp

@jack72
Bu sorularınızı farklı başlıklarda defalarca cevapladım.

Son düzenleme:
biliyorum ufuk abi cevap verdiniz daha önce ama ben işkuru aradım biz firmadan raporu süresi bitenlerle ilgili raporunu yenilemediğine dair herhangir bir belge rapor istemiyoruz dedi.Ama firmalar kendi prensipleri doğrultusunda isteyebilir dedi.Kendimi işveren yerine koyuyorum kanunda böyle bir şey yoksa neden böyle şeyler istediklerini düşünüyorum ama sorunun cevabını bulamıyorum.Sizin fikirlerinize önem verdiğim için size soruyorum ufuk abi işkur firmalar isteyebilir ama biz istemiyoruz dedi.İlerleyen dönemlerde İşkur tarafından veya ssk tarafından denetleme olur diye mi 40 ın altında rapor getir veya engelli olmadığına dair belge imza gibi çeşitli uygulamaların firmalar neden ister ufuk abi ??????? Ufukalp

ufuk abi rapor süresi bitiminde rapor yenilemeyen kişi firma o kişiyi haklı sebebten sözleşme fesih yapar ama bunu hakları ve tazminatı vererekten çıkarız demiştiniz ama Netbey dedi ki işveren çok memnunsa belki normal kadroya geçişe onay verebilir. ancak süreli raporu olan vasat personel görünen bir engellinin keyfi olarak raporunu yenilemeyip işyerinin engelli kadrosunda açığa neden olması, işverene haklı nedenle iş sözleşmesini tazminatsız fesih hakkı doğurur. İşkur da bu keyfiyet nedeniyle işvereni haklı bulur.Sizin bu konuda düşünceniz nedir ufuk abi ??? Ufukalp

jack72
Ben bu konuda söyleyeceğim her şeyi söyledim, ve burada sorduklarının tamamının cevabı var yazdıklarımda.
Sorduğun çok sayıda başlığı bul yeniden oku.
Sürekli aynı şeyleri tekrar etmek istemiyorum artık lütfen.
Ha illa da ben raporumu yenileyeceğim diyorsanız buyurun, sizin tercihiniz.

Merhaba Ünal Bey,

siz insan kaynakları şefi olduğunuza göre rica etsem beni soruları cevaplandırabilir misiniz??
işe girerken sözleşme imzaladım eğer raporu yenilemezsek iş verenin bizi işten çıkardığında kıdem tazmimatı hakkımız kesin var mı ??

raporun süresi bitince işveren rapor yenilememizi istiyor raporu yenilemezsek iş verenin bizi işten çıkardığında kıdem tazmimatı hakkımız kesin

var mı ??

işveren engelli raporu almıyorsan engelli raporu almayacağına dair belge imzala veya hastaneden 40 ın altında rapor getir gibi bir uygulama ları yasal mı ??? ve bu tarz durumlada ne yapmak gerekir insan kaynakları uygulamaları işleyiş nasıl oluyor ?? engelli raporunu yenilemediğimiz zaman işkurun engellli kaydından düşünce otomatik normal kadroya geçmiş mi oluyoruz ??? işkur kaç ay evvelden firmayı arayıp rapor yenilemesini söylüyor ?? umetinn

Öncelikle İŞKUR işvereni aramaz bu adamın raporu yenilemesi gerekir diye sistemden otomatik düşersiniz. Sizin almak istememeniz başka, alamamanız başkadır. zaten yenilemeye gittiğinizde %40 altında rapor alırsınız işveren öncelikle boş kadro değerlendirmesi yapar varsa normal sağlıklı personellerin çalışacağı pozisyona size yazılı teklif sunar, yada boş kadro yok ise fesih bildirimi sunarak işinize son verebilir tabi tazminatlarınızı ödeyerek. Eğer siz gidip almadıysanız işveren size bu konuda yaptırım uygulayabilir ya al yada almayacağına dair kağıt imzala sizde imzalarsınız yine direnirseniz iyi niyet kurallarına karşı geldiğinizden kıdem, ihbar almadan tutanaklarla iş akdinize son verilir

1-)Benim rapor süreli olduğu için vergi indirim belgem süresiz olduğundan dolayı tekrar rapor almak istemiyorum.bu yüzden iş verene ben söyleyeceğim engelli raporu almak istemiyorum diye bu durumda işveren beni raporunu yeniletmek istemediğim için işveren beni işten çıkartırsa kıdem tazminatı alır mıyım ???

2-) firma benden 40 ın altında engelli olmadığına dair rapor getir derse veya evrak imzala demesi yasal mı ???

3-)40 ın altında rapor alıp getirmenin veya işverenin verdiği evrakı imzalamanın firmaya ne gibi avantajı var ????

4-) Diyelim almayacağıma dair belgeyi imzaladım. İşveren ne yapıyor raporu yenilemediğine dair imzaladığım belgeyi ssk ya işkura mı gönderiyor ???

5-) sonuçta işkur ilgili firmadan o kişi engelli raporunu yenilemediği için firmadan evrak istemiyor veya herhangi bir denetim yapmıyor ilgili firmaya bu konuda. Ünal bey sizin bu konuda değerli fikirlerinizi bekliyorum. umetinn

Son düzenleme:
MERHABA ÜNAL BEY SİZDEN RİCA ETSEM AŞAĞIDAKİ SORULARIMA CEVAP VEREBİLİR MİSİNİZ ???

-)Benim rapor süreli olduğu için vergi indirim belgem süresiz olduğundan dolayı tekrar rapor almak istemiyorum.bu yüzden iş verene ben söyleyeceğim engelli raporu almak istemiyorum diye bu durumda işveren beni raporunu yeniletmek istemediğim için işveren beni işten çıkartırsa kıdem tazminatı alır mıyım ???

2-) firma benden 40 ın altında engelli olmadığına dair rapor getir derse veya evrak imzala demesi yasal mı ???

3-)40 ın altında rapor alıp getirmenin veya işverenin verdiği evrakı imzalamanın firmaya ne gibi avantajı var ????

4-) Diyelim almayacağıma dair belgeyi imzaladım. İşveren ne yapıyor raporu yenilemediğine dair imzaladığım belgeyi ssk ya işkura mı gönderiyor ???

5-) sonuçta işkur ilgili firmadan o kişi engelli raporunu yenilemediği için firmadan evrak istemiyor veya herhangi bir denetim yapmıyor ilgili firmaya bu konuda. Ünal bey sizin bu konuda değerli fikirlerinizi bekliyorum. umetinn

jack72 Senin artık ciddi piskolojik sıkıntıların olduğunu düşünüyorum kusura bakma güzel kardeşim herkese aynı soruyu sordun yukarıda bende cevapladım neden hala ısrarla aynı şeyi soruyorsun ?

forumda herkes farklı farklı yorumlar yapınca kafam karışıyor.Sizin yaptığınız yorumdan ben bir şey anlamayınca o yüzden size tekrar sordum çünkü bu konular anladığım konular değil. Bu yüzden tekrardan kusura bakmayın. umetinn

@jack72 size @umetinn gibi, @Ufukalp gibi bende görüşlerimi ve konu hakkında yaşayabileceğiniz olasılıkları farklı başlıklarla açtığınız konularda detaylı açıkladım.

Neredeyse yolda gördüğünüz herkesten bu konu hakkında yorum yapmalarını istiyorsunuz... Rapor yenilememedeki ısrarınız, olağan dışı paniğiniz ister istemez şu şüpheyi gündeme getiriyor. Engelli Raporunuz abartılı veya SAHTE ! bunu bir düşünün

raporu yenilemek istememin nedeni şu :Firma benden rapor süresi bitiminde raporu yenilet dedi bende sonra ssk vergi dairesi sordum ssk vergi dairesi bana süresiz vergi indirim belgen var neden rapor yeniliyorsun dedi rapor yenileneme gerek yok dediği için ben de bu yüzden rapor yenilemek istemiyorum. İşkur da firma sizden bir rapor almadığınıza dair neden rapor almıyorsun gibi bir durum olursa bir şeye imza atmana gerek yok dedi ve biz rapor süresi bittikten sonra bizim sistemden düşüyorsun dedi.Biz böyle bir durumda firmadan bu kişi neden rapor yenilemedi gibi bir belge falan bir şey istemiyoruz dedi.Bu yüzden siz ve diğer kişilerden fikir almak istedim Benim rahatsızlıklarım 3 yaşından beri var ve rahatsızlıklarım süreğen kalıcı engelli raporum abartılı veya sahte gibi bir durum söz konusu değil. Sizlerin de kafanızı şişirdim bu konuda tekrardan kusura bakmayın. Netbey Ufukalp umetinn

jack72.
Sen bu işe Sağlık Kurulu engelli raporuna istinaden şirketin engelli kontenjanindan yararlanarak girmişsin. Vergi indirimin sürekli olabilir, ama ise alınmana esas teşkil eden raporun süreli ve suresi bitiyor. Işyeri raporunu yenilemeni istemekte haklı. Sen de engelinin sana verdiği haklardan yararlanmaya devam etmek istiyorsan raporunu yenilemelisin.

@jack72 verilen cevaplarla ikna olmuyor, gördüğü her başlıkta, selam verdiği herkese bu konuyu soruyor, doğru. Bu yüzden soru tekrarından dolayı ben de uyardım ve sürekli tekrar olduğu için bu başlığa yazmayı bıraktım.
Ama..:
Hiç hem de hiç kimse beni rapor yenilemedim diye işten tazminatsız çıkaramaz, bunu hiç bir tek taraflı haklı fesih maddesine sokamaz.
Benim rapor yenilemek istemeyişim asla yukarıda @umetinn 'in bahsettiği iyi niyet kuralları ile çelişmez, kimse bu maddeye sığınamaz.
Benim İşkur'da da kayıtlı 2 yıl süreli raporum varsa işveren bunu bilerek işe almıştır beni.
Süre bitiminde engelli vasfım düşer, işveren tarafından engelli kontenjanında değerlendirilemem.
Bu durumda işveren bana en fazla; "engelli kontenjanından başka normal kadrolarda açığım yok" deyip bütün yasal haklarımı ödeyerek işten çıkarabilir.
Kesinlikle kıdem tazminatımın üstüne yatamaz.
Ünal Bey bu konuda size katılmıyorum.
Vergi indirimim sürekli ve oranım sınırlarda bir yerde ise neden kendimi riske atayım, ben de olsam yenilemem.

Üst Alt