Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet Memuru Olabilir yazısı istiyor kurumlar! Ne yapmak gerek?

Psikoz06

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
1
eMeL_eMeL

emel hanım sizin raporunuzda devlet memuru olabilir ibaresi yazıyor mu
atandığınız kurum istenilen belgeler arasında engelli raporunda devlet memuru olabilir ibaresi yazması gerekiyor diye belirtmiş

çoğu atanan yer aynısını istiyor bilginiz var mı ?

maalesef öyle özel bir ifade yok sadece istihdam yeri işaretli altta da özürlü kontenjandan işe girmesi uygundur gibi yazı var az önce diğer konuda belirttim böyle bir yazı için tekrar rapor çıkartın derlerse cidden büyük haksızlık olur, rapor çıkartmak kolay olmuyor uğraştırıyorlar da uğraştırıyorlar..

eMeL_eMeL

sıkıntı yok sizde gereken her şey yazıyor ama çoğu arkadaş da yazmıyor ama kurum özellikle istenilen evraklarda memur olabilir ibaresinin yazması gerektiğini zorunlu kılmış
ama bu kurallara aykırı

yani kimse rapor alırken böyle bir şey yazdırmamıştır
istihdam edilebilir yazıyor zaten yani çalışabilir yazıyor neden tekrardan insanlar memur olabilir yazısını ister ki anlam veremiyorum

Arkadaşlar atanan çoğu arkadaşlar gerekli evrakları hazırlamak için kurumların internet sitelerine bakmaya başladılar ve kurumların istenilen evraklar içinde, engelli olduğuna dair raporun olması ve devlet memuru olarak çalışabilir yazması gerekiyor zorunludur ibaresi yazıyor raporda

yönetmelikte böyle bir şey yok ama kurumlar bu yazının raporda olması gerektiğini belirtmişler

istihdam işaretli olanlar, çalışabilir anlamına gelmektedir zaten ama yinede kabul edilmiyor sanırım
bilgisi olan var mı bu konuda ?
arkadaşlarımıza yardımcı olalım, atanmalarına sevinmeleri gerekirken bu durumlara maruz kaldılar

İstihdam alanı işaretliyse ve çalışamayacağı alanlar doluysa sıkıntı olacağını sanmıyorum.2 side mevcuy bende, zaten raporu alırken ne için istediğimi doktorlara belirtmiştim ben.

zendark

benim istihdam işaretli ama çalıştıralamaycak yerler boş çünkü yapamayacağım her hangi bir eksiklik yok
ama kurumlar özellikle raporunuzda devlet memuru olabilir yazısının olması gerektiğnii söylemişler
ben sınava hiç girmedim ama giren arkadaşlar şu anda mağdur bayramdan sonra bekliyorlar malum her yer kapalı tatil

Ben kurumumu aradım daha yazı bile gitmemiş.İnsanlar daha kurumların ne belge istediğini dahi bilmezken nasıl mağdur oldular?Üstelik hiç bir engelli raporunda memur olabilir yazmaz.100 tane rapor gördüm hiç birinde öyle bir ibare geçmiyor.

zendark

kardeşim sinop üniversitesi, bandırma üniversitesi ve buna benzer kurumlar internet sitesinde gerekli evrakları yayınladılar neden yalan söylesin insanlar

sizin gideceğiz kurum bayramdan sonra yayınlar büyük ihtimal ama çoğu kurum yayınlamaya başlamış

http://bandirma.edu.tr/?p=9815 girip bakabilirsiniz

https://www.sinop.edu.tr/Duyurular/4583 world dosyasını indirip bakabilirsiniz
raporda devlet memuru olabilir yazısı olması gerekiyor zorunlu yazıyor

nasıl mı mağdur oldular, araya bayram girdi ve evrakları teslim etme tarihi 15 eylül
eğer yeniden rapor çıkartma durumu olursa asla yetişmez ve atanamazlar
sence nasıl mağdur oldular şimdi anladın mı ?

@Skolyoz23

Ben meb memur olarak yerleştim daha belge felan istemediler. Bayramdan sonra 15 eylüle kadar gerçekten memur olabilir ibaresi olan rapor isterlerse sağlık kurulu randevusu ne zamana alırız kim bilir. Ben geçen sene belki yerleşiriz diye raporumu istihdam işaretli ile değiştirmek için tekrar heyete girmiştim. Geçen sene sonuçlar açıklandıktan sonra memur olabilir ibaresi olan rapor istemişler miydi ? İstemediler ise şimdi isteyerek herkesi mağdur edecekler

ASUS_Z00LD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
methotrexat

ben sınava girmedim ama ona göre hareket edecem bende gerekirse gider yeniden rapor çıkartırım ama şimdi atanan arkadaşlar mağdur olacaklar ama kimse farkında değil

yani yönetmelikle memur olabilir ifadesi yazmıyor bunlar kafalarına göre nasıl isterler anlamış değilim
istihdam işaretli olması yeterli, çünkü istihdam demek çalışabilir anlamına geliyor zaten bir daha neden memur olarak çalışabilir ifadesi yazalım ki anlamadım

Şimdi baktım geçen sene izmir ve istanbul il milli eğitim müdürlüklerinin istediği belgelere sadece engelli sağlık kurulu raporu yazıyor bu sene yeni bir şey çıkarıp 10 güne sıkıștırıyorlarsa gerçekten büyük haksızlık yapıyorlar

methotrexat

geçen sene böyle bir şey yok sadece engelli raporu olması yeterli ama şimdi hem çalışabilir ibaresi olacak hemde dikkatinizi çekerim sinop üniversitesi yazmış üstüne basa basa, engelli raporunda devlet memuru olabilir ifadesi olmak zorunda diye

ne kadar saçma arkadaş

Şimdi de geçen seneki halk sağlığı kurumunun istediği belgelere baktım oradan memur olabilir ibaresi istemişler

methotrexat

istihdam işaretli olmasa tamam anlarım hani çalışamaz durumda olabilir belki raporu alan kişi ve onu anlayabilmek için raporu düzenleyip gel diyebilir ona sözüm yok

ama şimdi istihdam işaretli yani çalışabilir anlamına geliyor ve yönetmelik diyor ki çalışabilir olması yeterlidir ama kurumlar devlet memuru olabilir yazısını görmek istiyoruz diyorlar

ne yani şimdi kurumlar devletin çıkarmış olduğu yönetmeliğe uymuyoruz mu demek istiyorlar
bayram dan sonra her şey belli olur

http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/haber/engelli-adaylari-yeni-rapor-almayacak

yönetmelik aynen yazıyor yeni rapor alınmayacak çalışamaz ibaresi olanlar zaten mantıken ataması olsa bile iptal edilir yada istihdam işaretli değilse gider halleder sorun yok ama memur olabilir yazısı diye bir şey yazmıyor yönetmelikte

hozgul

sayın hocam çoğu yer engelli raporunda devlet memuru olabilir yazısınında olması gerektiğini belirtmiş bu konu hakkında ne diyorsunuz

yani yeniden mi rapor alacak şimdi bu millet

Engelli Sağlık Kurulu Raporu (Raporda kazandığı unvanda çalışabileceğini gösterir ibare bulunması gerekmektedir.) çok ama çok saçma bir istek..belki bilgisayar işletmeni unvanıyla atanacaksın belki memur unvanıyla atanacaksın belkide sağlık teknikeri olarak atanacaksın .

Atanmak istediğin bölümü,ünvanı daha önceden bilemezsin ki engelli raporu olandan istenmeyecek bir şart bu ?DPB nin yazısının çıktısını alın...Engelli raporu aldığın hastaneyle irtibat kurun(belki ufak bir işlemle hallolur)-aile hekiminizle konuşun,benden böyle bir şey istediler ayrı olarak siz şu unvanda çalışır ibaresi olan sağlık raporu verebilir misiniz diye?(Hiç oladı elinizede bulunur böyle bir belge)..

Bu işten anlayan birileri yazarsa seviniriz???

Ashbringer

bende aynen katılıyorum söylediklerinize kesinlikle saçma bir istek
tamam gidip yeni rapor çıkarmadan bir iki gün içerisinde çıkartılabilen ikinci bir rapor örneği gibi olacaksa sorun olmaz ama mevcut rapora öyle bir şeyin yazılı olmasını istemek kadar saçma bir şey görmedim

amaç burada insanları mağdur etmek bak sana bir şey söyleyeyim mi ? ben sınava 2018 de giriyorum ama şimdiden araştırıyorum tercih yapan arkadaşların çoğunun haberi yok ve evrakları teslim etmeye giderken şok olacaklar çünkü kabul etmeyecekler
bizzat bandırma daki üniye gidip yetkili kişi ile konuşan arkadaş var, engelli raporunuzda böyle bir ibare olmazsa atamanız iptal edilecektir dedi

adam ayrı bir rapor alalım çalışabiliriz diye yada böyle bir kanun yok dedi ama yapacak bir şey yok demişler, dedim ya çoğu kişi farkında değil hala durumun vahimliğinden

Resmen demişler ki gidin hastane sizin sağlığınızı bir kenara itsin egitiminizle ilgili rapor versin. Gerçekten saçmalık. İstihdam işaretli olacak ve ayrıca engellilere zorluk çıkarılmasın diye çalıştırılamayacagi iş alanları doldurulması yeterliydi. Ha zaten çalıştırılamayacagi iş alanları doldurulunca geri kalan tüm işleri yapabilir anlaminda

Skolyoz23

Bu konuya yanıt verebilmem için mevzuat okumam lazım. Ancak istek bana biraz garip geldi. Zira bir hekim kimin işçi, kimin memur olacağına nasıl karar verecek? Hekimin işi mi bu? Bu değerlendirmeyi nasıl yapacak. 657, 1700 ve birkaç mevzuata bakmam lazım. Eğer yanıt bulursam bu konuda açılmış bir başlık var, orada cevap yazacağım...

Sinoptan geçen senede aynı ibareli rapor istemişler. Hemde sadece 01 eylül 09 eylül arası başvuru süresi içinde. İnşallah geçen seneki arkadaşlar mağdur olmamışlardır. Belki sadece üniversiteler için geçerlidir ama cidden büyük haksızlık yapıyorlar.

Tercih kılavuzuna memur kadrolarının yanına "raporda memur olabilir ibaresi olmalıdır" niteliğini belirten nitelik kodu yazarsın olur biter. Ama yok siz hiç düşünmeden kadro açın sonra kadroya alacağınız engelliyi 8-9 gün içine sıkıştırıp rapor peşinde koşturun. Sonra raporun yanlış deyip hak ettiğini elinden alın.

Cidden çıldırmamak elde değil. Hiç özenmeden kadro tercihlerinin yanında 10 tane boş nitelik kodu bulunan bir kılavuz hazırlıyorlar. Sonra niteliği son dakikada isteyip belirtip kadroyu hak etmiş engelliyi mağdur ediyorlar.

Ben üniversiteye atanan memurlarla alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum. Diğer kurumlarda böyle bir şart koşarlar mı bunu tam bilmiyorum bu yüzden atanan bütün arkadaşların atandığı kurumun istediği belgeleri iyice araştırmaları iyi olur, her türlü ihtimale hazırlıklı olmak lazım.

madem böyle bir rapor varsa hiç iş yapamayacak liyakat sahibi olmayanlar nasıl işe giriyor peki ??

herşey puan değil kardeşim devlet memurluğunda liyakat denilen bir şey var kurumlarda görüyorum 2 gözü görmeyen belden aşşağısı tutmayan tek başına tuvalete gidemeyen adamları alıyorlar...

akıllı oğlum var malı neylesin deli oğlum var malı neylesin deliye memleketi versen ne ki ?????

Dediğim gibi daha henüz çoğu kurumun ne belge istediği açıklanmadı.Sinop üniversitesi ve bandırma üniversitesine atananlar bahsettiğiniz durumda.

Bazı illerde rapor alma vb işlemler aylarca sürüyor.O kurumlara atanan şahısların kurumla irtibata geçip durumu anlatmaları ve işlemleri hızlandıracak adımların atılmasını talep etmeleri gerekmektedir.

Mesela o ilde rapor veren bir hastaneyle konuşup 1 günde raporun yenilenmesi durumu olabilir.Fazla telaş yapmayın herşey hallolur.Raporu önceden yenilemekte bu işlere çözüm değil.Her kurum farklı isteklerde bulunabilir.

%70 in altı zaten "çalışabilir" anlamına gelmiyor mu ?

Skolyoz ortalik karistiriyosun. Mahkemeye dava acilir gerekirse. Benim raporda istihdam isaretli calisabilir yaziyor calistirilamayacagi isler bolumundede uzun sure dikkat gerektiren islerde calisamaz yaziyor. Sorun olurmu sizce.

Skolyoz23 ortalığı felan karıştırmıyor. gencural Sen nasıl raporun ile ilgili soru sorup cevap bekliyorsan o da gayet makul sorular sorup cevaplar bekliyor. Kurumların beceriksizlikleri veya işten kaytarmaları yüzünden olan bizlere oluyor.

O ibare lafzi olarak şunu der : sağlık raporunda memur olmaya engel bir durum olmamalıdır.yani diyor ki çalışamayacağı işler bölümünde sakıncalı bir durum bulunmamalıdır [FONT=sans-serif]raporda çalıştırılamayacağı alanları kısmı boş[/FONT].

Rapor geçerli. zaten insanlar bir ton hastalık ile zar zor çıkartmış raporunuzun üstüne yeni rapor istenemez bu mantık dışı.Arayıp resmi ağızdan bilgilendiren olursa seviniriz.Saygılar.

657 sayılı kanun Devlet memurluğuna alınacaklarda istenen genel ve özel şartların belirtildiği 48. maddeye baktım ve şöyle bir özel madde var. "Kurumların özel kanun veya diğer mevzuatında aranan şartları taşımak" Bu demek oluyor ki "hey kurum ben binlerce sayfalık kanun yazdım ama sen bunu kendi mevzuatınla bypass edebilirsin" Yani 28906 sayılı resmi gazeteye göre Devlet Personel Başkanlığının 18.04.2014 tarihinde yayınladığı yazıda "raporda 'çalışabilir' ibaresi bulunması yeterlidir" diye belirtmesini de hiçe sayıp engellilerden 10 gün içinde "memur olarak çalışabilir" ibareli rapor isteyebilirsin. Ve bunu yaparak engellileri mağdur edip önlerine büyük bir engel daha koyabilirsin.

Arkadaşlar,

Kurumların raporunuzda eksik değerlendirmeye ilişkin yeni rapor isteme hakkı bulunmaktadır. Peki eksik değerlendirmeden anlayacağımız nedir?

1- 2017 EKPSS/Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzunun 2.3 Başvuru Özel Şartları başlıklı maddenin 9. fıkrası şöyle demektedir:

İlgili kamu kurum ve kuruluşları gerek görülmesi halinde Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'in 10 uncu maddesi hükmüne göre yerleştirilen engelli adaylardan, atama işlemleri öncesinde çalıştırılamayacağı işlerin niteliği belirtilmeyenler ile sağlık kurulu raporlarında hasıl olan diğer tereddütleri gidermek amacıyla tekrar sağlık kurulu raporu talep edilebilecektir.

2- 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 3 üncü maddesinde: (...) "ç) Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri, (...) ifade eder" hükmü bulunmaktadır.

3- Raporunuzda istihdam bölümü işaretli olamalıdır,

4- Çalışabilir ya da çalışamaz bölümlerinin dolu olması gerekir,

5- Hangi işlerde çalışamayacağınız kısımları dolu olmalıdır,

6- Bunlardan ötürü raporunuz eksikse tamamlamanız gerekir,

7- Tamamlama süresi gecikirse, atanacağınız yere mazeretinizle birlikte yazılı başvurmalısınız. Bu konudaki DPB'nin görüşü şöyledir: http://www.dpb.gov.tr/F/Root/dosyalar/gorusler/engel_grubu/13032015/s_k_r/Gorus-35.docx

8- DPB'nin tüm görüşlerini inceledim ve Devlet memuru olabilir" şeklinde raporda bir ibare olmasına ilişkin menfi ya da müspet bir karara rastlamadım,

9- 1700 sayılı Kanun'da sıkıntılı bir hüküm var ama o daha çok başka kadrolar için ifade edilmiş,

10- İlgili mevzuatta "Devlet memuru olabilir" şeklinde ibareye rastlamadım. Rapor yönetmeliğinde ise: "Özür durumuna göre çalıştırılamayacağı işlerin niteliği bölümüne sadece özür durumuna göre iş alanları genel olarak belirtilmelidir. Örneğin; "görmesini gerektiren iş alanlarında çalıştırılamaz" "ayakta sürekli durmasını gerektiren işlerde çalıştırılamaz" "işitmeyi ve/veya konuşmayı gerektiren işlerde çalıştırılamaz" gibi ifadelerle belirtilmelidir" denilmektedir.

Sonuç ve Öneri:

Kurumu ikna etmeye çalışın. Zira böyle bir ifade rapor yönetmeliğine aykırı, diretirse DPB'den yazılı mütalaa talep edin.

Üst Alt