Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet Memuru Olabilir yazısı istiyor kurumlar! Ne yapmak gerek?

Skolyoz23 engelli raporu bi nevi durum bildirir rapor olmuyor mu yada engelli raporunda durum bildirir raporu dye yazmiomu onu ayri mi alyoz .. kusura bakmayın cok soru soruyorum rapor islerine yeni girisen engelimi yeni ogrenen biri olduğum için cok yabancıyim bu konularda sabir ve ilgi ile cvbladgnz için teşekkür ederim aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim cvb için

Orman ve Su İşleri Bakanlığı;

İSTENİLEN EVRAKLAR

- 8 Adet vesikalık fotoğraf
- Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu (3 Adet) (Fotoğraflı)
- Atama Başvuru Formu (1 Adet) (Fotoğraflı)
- Sağlık Kurulu Rapor aslı
- Nüfus Cüzdanı aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi (2 Adet)
- Mezuniyet Belgesi aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi (2 Adet)
- EKPSS Sonuç Belgesi bilgisayar çıktısı
- EKPSS Yerleştirme Belgesi bilgisayar çıktısı
- Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi
- E-devlet sistemi üzerinden alınacak Adli Sicil Kaydı Sorgulama çıktısı ile erkek adaylariçin Askerlik Durum Belgesi Sorgulama çıktısı

Aslında olması gereken bu. Detay ne alaka çözemedim.

Bandırma üniversitesi ise devlet memuru olabilir ibareli sağlık raporu mal bildirim formu edevlet çıktısı olmayan evraklar istemektedir

ENGELLİ KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI VE ENGELLİLERİN DEVLET
MEMURLUĞUNA ALINMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK

Adayların başvurmaları ve atanmaları

MADDE 15-

(1) Adaylar, yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşlarına, Tercih Kılavuzunda istenilen belgeler ile birlikte süresi içinde başvurur.

(2) Kamu kurum ve kuruluşları, yerleştirmeye ilişkin olarak atamaya yetkili amirin onayı ile beş kişiden oluşan bir değerlendirme komisyonu kurar. Bu komisyon, atanmak üzere başvuran adayları, aranılan nitelikler yönünden inceleyerek, nitelikleri uyanların atamalarının yapılmasını teklif eder. Bu adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarınca başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın atanır.

(3) Atamasının yapılması uygun görülen adaylar, atama işlemleri yapılmadan önce, kamu kurum ve kuruluşları tarafından hazırlanan atama başvuru formu ile adli sicil ve askerlik durumu ile ilgili beyanda bulunurlar. Bu hususlarda adaylardan yazılı beyanları dışında ayrıca bir belge talep edilmez. Adayların bu beyanlarının doğruluğu yetkili mercilerden kurumlarca teyit edilir. Adayların atanma işlemleri, atama başvuru formunda belirtilen bilgilerin teyidi sürecinin tamamlanması beklenmeksizin sonuçlandırılır.

(4) Gerçeğe aykırı belge verdiği veya beyanda bulunduğu tespit edilenlerin atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış ise iptal edilir, bu kişiler hakkında 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri uygulanır. Gerçeğe aykırı belge verdikleri veya beyanda bulundukları tespit edilen adaylar hakkında yapılacak işlemler, atama başvuru formunda kamu kurum ve kuruluşları tarafından yazılı olarak belirtilir.

Bu yönetmeliğe göre kurumların tekrardan devlet memuru olur raporu istememeleri gerekir. Gerekli olsaydı yönetmelikte yazmaz mıydı? Sınava girmeden önce rapor ibraz edilmiyor mu şartları taşımayan zaten sınava alınmıyor peki yerleşince neden tekrar rapor isteniyor bana çok mantıksız geldi. Belli ki birilerinin işgüzarlığı. Bu konuyu Sosyal Politikalar Bakanlığı'na yazın hak kaybı olmasın.

Son düzenleme:
vetbat işte çoğu kurumlar aynen böyle istemesi lazım yok devlet memuru olabilir yok çalışabilir raporu al diye zorluk çıkarmaması lazım
sizin atandığınız yer en güzelini ve olmasını gerekeni istemiş hayırlı olsun

Skolyoz23 hocam demin geldim hastaneden 184 ün söyledigi gibi çıktı mevcut olan rapora bişey yapamazsın neyse o dedi itiraz edip tekrar çıkartmam gerekiyor anlıcagınız, kurumu aradım yetiştiremezsem ek süre verirler dedi bakalım

Bende daha sonuçlar açıklandığında bimer e yazmıştım. "Meb e atandım bilgilendirme istiyorum" diye. Bugün bilgi geldi tabii ki bizim tahmin ettiğimizden farklı birşey yok. Kurumu aradım. Telefonumu aldı. "Kararname gelince biz sizi ararız" dediler. Mecbur kararnameyi bekleyip kurumun istediklerini o zaman göreceğiz. İnşallah rapor değişikliğini zorunlu görecek kurumlar ek süre verirler.
860007b02712dc89387b0622b489d996.jpg

ASUS_Z00LD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cemil er bugün çoğu kurum evrakları yayınlamış çoğu böyle bir ibare istemiyor sadece engelli raporu aslı yeterli yazmışlar yani üzüldüm bir nevi ama çözümü var sonuçta, sadece zorluk çıkartıyorlar yazıklar olsun
durum bildirir raporu alarak da mı kabul etmiyorlar peki, en azından bir günlük bir işlem durur bildirir raporu çıkarmak

Skolyoz23

İşte tam da üstüne bastın benim boş olmuş olsaydı sorun olmicaktı hayır yazılı oldugu için sorun olur dedi boş olsa sıkıntı olmaz isterlerse dedigin şekilde durum bildirir raporu alırdım yapardım ama hayır yazılı oldugu için itiraz dilekçe vs yeni rapor almam lazım hepsi dediğiniz şekilde... yapcak bişey yok abi mecbur o şekilde yapıcam benim istedigim elimdeki rapora işlem yapmalarıydı oda olmuyormuş seninkini nasıl yapmışlar anlamadım

cemil er benim istihdam yeri boştu ki hayır felan hiç bir şey yazmıyordu, raporumu aldıktan 5 ay sonra forumlarda gezerken fark ettim istihdamın dolu olması lazım dediler yeni rapor çıkartman lazım dediler moralim bozuldu, gittim hastaneye yeni rapor çıkartmana gerek yok raporların asıllarını verdim iki gün sonra yeni raporumu gittim aldım

demek ki sizin raporunuzda hayır yazıyor yani çalışamaz anlamına geldiği için tekrar doktorlar uygun görüp çalışabilir yazmaları gerekiyormuş
neyse umarım bir an önce bitirirsiniz ve memurluğun tadını çıkartırsınız, canızı sıkmayın sakın biraz sabır edin gerisi gelecektir

Skolyoz23

Aynn benimkinde hayır yazılı tekrar baktım,yapcak bişey yok istemeden çıkarsakda mecburum hayırlısı olsun inş sende atama bekleyen diğer arkadaşlarda biran önce atanır

Bugün hastaneye gittik ve arkadaşlar tekrar rapor alma gibi bir işlem oluyor haberiniz olsun işinizi sonraki günlere bırakmayın, bizim heyet yarın toplanacakmış ve yine benim 5 6 doktor gezmem gerekecek ama anladığım kadarıyla bunda derecelendirme yapmayacaklar sadece uygun mu değil mi diye bakacaklar ben öyle anladım bakalım yarın neler olacak..

eMeL_eMeL

İyi haberlerini bekliyoruz gelişmelerden haberdar edersin inş bekledigin gibi gider şimdiden kolay gelsin

eMeL_eMeL sizinkisi durum bildirir raporu o zaman çünkü engelli raporu bir günde çıkmıyor biliyorsunuz

Aynen öyle zaten talep formu yazıyor dediğim gibi sanırım derecelendirme olmayacak sadece bakacaklar gibime geliyor yani sonuç biraz daha hızlı olabilir gerçi hastaneler çok kalabalık Allah şifalar versin
Keşke normal raporu aldığımızda da bu süreç çabuk işlese :)

@eMeL_eMeL tahmin ettiğim gibi heyet haftada iki gün toplanıyor ve siz o gün işte devlet memuru olarak çalışabilir adlı rapor istiyorum diye başvuru yapıyorsunuz

doktorlar engelli raporunuza bakıp durum bildirir raporuna imza atıyorlar

hayırlı olsun bir günlük bir işlem, derecelendirme felan yok sadece devlet memuru olarak çalışabilir yada işte çalışabilir aynı şey buna benzer şeyler yazacaklar :)

Skolyoz23

Dünyanın hiçbir yerinde böyle ahmakça bir uygulama yoktur herhalde. Doktor kanaat bildiriyor: "Memur olur". Bu koşullara engelli kişileri zorlayan sisteme ne demeli? Nezaketimi bozayım diyorum, bozuyorum da, ancak buraya yazamayayım bari.

@hozgul hocam kesinlikle katılıyorum işi yokuşa sürmekten ve engelliyi daha da mağdur etmekten başka bir şey değil ama en azından şuna seviniyoruz yeniden engelli raporu çıkartın demiyorlar, yani bu çalışabilir yada devlet memuru olabilir yazısını engelli raporunuzda olacak yoksa kabul etmeyiz demiyorlar en azından yani şimdilik ilerde onuda diyecekler :)

böyle durumlarda bir günlük bir süreç yeterli, doktor doktor gezip uğraşmıyorsunuz bildiğiniz heyete giriyorsunuz sıranız gelince sadece bu kadar doktorlar engelli raporuna ve hastaya bakıp çalışamaz kadar ağır engelli değil ise zaten direk çalışabilir adı altında durum bildirir raporu veriyor

ne kadar doğru tartışılır ama yapacak bir şey yok elimiz mahkum

Skolyoz23

Bu konuda DPB başta olmak üzere çeşitli kurumlara işin saçmalığını izah edip bundan vazgeçilmesini talep etmek lazım. İdari başvuru yapıp belki sonrasında KDK'ya gidilebilir. İçinizden biri bunu yapmak isterse açık destek sözü...

Peki size bir soru.Yardımcı hizmetli memur olarak sınava giren ve genel idare hizmetleri kadrosunu kazanan biri içinde bu memur olabilir belgesi isterlermi?Çünkü kişi zaten memur.

Hizmetli olabilir memur olabilir teknisyen olabilir tekniker olabilir hemşire olabilir ebe olabilir yakında raporlar bu hale gelebilir.

ASUS_Z00LD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar benım 2007 yılında aldığım raporda istihdam ile ilgili bir ibare yok
ağır özürlü:hayır
sürekli rapor
çalıştırılamayacağı iş alanı:boş
engel oranı:%50
yazıyor.yani bu rapor kabul edilmezmi atandım evrakları hazırlıyorum acil yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler

Hemen hastaneye gidip raporu değiştirmen lazım.istihdam bölümü işaretli olması lazım.

esabilcan

Atandıgın yerlen görüş kabul etmiyorsa hastaneden durum bildirir raporu al onuda dosyana ekliyip götürürsün

atandığım kurumu aradım.öyle bir şey yok dedi.inşallah sorun olmaz.

benim raporumda o ibare boş hem 2012 deki atamada hemde bu atamada kurumlar kabul etti. Bende sıkıntı çıkmadı

Halk sağlığı kurumuna atandığımda benden de istediler 'memur olur' yazısını gittim durum bildirir aldım 1 günde lakin bu durum bildirir Halk sağlığına atanan genel memurlardan istenen bir şey çünkü devlet memuruna iş verirken yapabilir mi yapamaz mı diye düşünüyor, hele ki biz engellilere daha çok sıkıntı çıkarıyorlar, özellikle zihinsel engelli arkadaşlarımızın durumunu görmek istiyorlar, psikolojik olarak memur olabilir mi gibisinden bir durum istiyorlar normal memurdan isteyen devlet bizden alasını istiyor maalesef, benim işitme ve durum bildirir de şöyle yazıyor;

'Her iklim ve koşulda çalışabilir, çalışmasına engel olucak bir durum yoktur, işitme cihazı takarak devlet memuru olur'
Sırf bu yazı için uğraştırıyorlar bizi yoksa raporumda işitme gerektirmeyen işlerde çalışır, istihdam ve durum bildirir işaretli olmasına rağmen benden sırf 'memur olur' yazmadığı diye tekrar rapor istediler durum bildirir yeterli ayrıca tam 2 aydır bekliyorduk atanmayı, 2 ay olmuş telefon geldi rapor alın diye sistem yanlış sistem yavaş..

bende halk sağlığına atandım.Aradım kurumu yok sadece raporunu getir dedi.bakalım gidip göreceğiz.

Skolyoz23

Bugün atandığım üniversiteye gittim. Engelli raporuna ek olarak memur olabilir raporu getirmen yeterli dediler. Yanlız sağlık kurulu raporu olması gerekiyor dediler tüm doktorlar imzalamalı.

Hemen hastaneye gittim başvuru yaptım. Malesef dediğiniz gibi olmuyor doktorları polikliniklerde tek tek siz dolaşıyorsunuz imza alıyorsunuz. İki doktor ameliyatta olduğu için eksik kaldı benim. İmzaları topladıktan sonra tekrar kurulda görüşülüyor. Hastaneler bu kadar kalabalıkken sıra beklemeden giremiyorsunuz resmen işkence

Bu arada Bandırma üniversitesine atanan arkadaşlar engelli raporları şu an yeterli olacak. İnternet sitesinden açıklama yapıldı. Memur olabilir yazısını daha sonra getirebilecekleri belirtiliyor

Üst Alt