Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet Memuru Olabilir yazısı istiyor kurumlar! Ne yapmak gerek?

Ben de sordum. Ne istihdamla ilgili bir şey yazıyor raporumda ne de "Çalıştırılamayacağı alanlar" kısmı dolu. "Çalışabilir ibaresi isteniyor bu raporda sorun olur mu" dedim. Sorun olmaz dedi. Umarım doğrudur. Yapacak bir şey yok artık.

@benstery kardeş bir zahmet gez hocam ya
yeniden engelli raporu isteselerdi ne yapacaktın ?

git gez elindeki foruma imza atacaklar yada her neyse sonra haftanın iki günü toplanıyorlar tekrar onay veriyorlar bu kadar basit

siz de ben oturayım her şey elimin dibine gelsin diyorsunuz, bu uygulama hastaneden hastaneye de değişebilir mesela benim bulunduğum yerde gezmiyorsun heyette topluca doktorlar imza atıyor

yani olsun da gezeyim hiç sorun değil, yeter ki yeniden git engelli raporu çıkar demesinler
hep verdikleri sürede yeni engelli raporu çıkaramazsınız hemde atamanız iptal olur bir de bu yandan düşün kardeşim

@benstery bak yukarıdaki nuri arkadaşda bir günde aldığını söylüyor zaten yani dediğin gibi olmuyor derken bence senin bulunduğun hastanede sorun var sana zorluk çıkartmışlar ama dediğim gibi yine de kafaya takma şükürler olsun ya yeni engelli raporu çıkart deselerdi ne olacaktı, işin yoksa git her şeyi baştan yap o stresi çileyi yeniden çek

gözün aydın ataman hayırlı olsun şimdiden

Benim devlet memuru olabilir işini biraz uzattılar sanki başbakan seçildim :D kandı röntgendi kemik yaşıydı falan derken işler uzadı yarın kan alınacak kan sonucu cumaya yetişmezse pazartesi çıkarmış bir sürü değer varmış kanda, dilerim yarın sonuç çıkar ve cuma heyete yetişebiliriz...

eMeL_eMeL rutin bir uygulama var demekki, yani yapın hocam yapacak bir şey yok, bu hafta olmasın bir sonra ki hafta olsun heyete o zaman girersiniz

sonuçta kurum sizi beklemek zorunda 15 günlük süre yetmez ise ek süre bile veriyor sıkıntı yapmayın bu kadar
atamanın keyfini çıkartın arkadaşlar

Hadi biz yine ayaktayız ama bugün kaç tane tekerlekli sandalyeli insan gördüm ve gerçekten çok zorlanıyorlardı bence bu işler rutin olmamalı ama yapacak bir şey yok burası Türkiye :)

@eMeL_eMeL böyle bir yazının istenmesi kadar saçma bir uygulama yok zaten ama işte tek tesellimiz en azından gidin yeniden engelli raporu çıkartın demiyorlar

yani bir iki günde halledileecek bir şey, ama işte en azından benstry dediği gibi hastaneler kalabalık bari sıraya girmeden direk hocanın yanına gidilebilse ama engelli kimlik kartınızı göstererek tüm giriş sırasında öncelik hakkına sahipsiniz yani ne kadar yoğun olsa bile size kısa sürede sıra gelme olasılığı her zaman yüksek bu da güzel bir avantaj aslında ama baştan başa engelliyi zora sokmaktan başka bir şey değil

neyse inşallah bu sene bende atanırım da olsun tek tek gezerim imza için doktorları sorun değil ,yeter ki atanayım bende

hepinize bol şans şimdiden hayırlı olsun

bende halk sağlığına atandım.Aradım kurumu yok sadece raporunu getir dedi.bakalım gidip göreceğiz.

Sana geçen yıl atanmış olarak tavsiyem sakın inanma böyle dediklerine, ben bizzat gidip sormuştum gerek yok gerek yok dediler hatta Ankarada ki merkeze bi arkadaş bizzat gidip sordu gerek yok dediler, hepimiz evrakları verdik 2 ay sonra telefon geldi 'memur olur' yazması şart diye tüm atanan arkadaşlardan istediler hani istemiyordunuz dedik şimdi istiyoruz diye komik bir cevap verdiler o yüzden durum bildirir ne akdar erken almak o kadar iyi derim sana tavsiye, çünkü 'memur olur' aldıktan sonra 1 ay daha bekliyorsun..

nuri3558

Bütün kurumlar mı istiyor bu belgeyi yoksa 1-2 kurum özel olarak mı istiyor?Bir bilginiz var mı geçen yıl atananlarda gözlemlediğiniz kadarıyla?

zendark

Atandığım Halk Sağlığı kurumu istedi diğer kurumlarda işler nasıl bilmiyorum, diğer kurumlara atanan arkadaşlar cevap veriri umarım..

çalışabilir raporu ayrı, memur olabilir raporu ayrıdır.atamalarda kurumlar her iki raporu da isterler

bugun hastaneye gittim durum bildirim raporu almak için rapor için memurluk için çalışmak için üstüne basa basa söylememe rağmen durum bildirim formuna sadece durumumu yazmışlar çalışabilir devlet memuru olabilir diye birşey yazmamışlar asıl raporumda ise ağır özürlü : hayır istihdam edilemeyeceği alan boş başka istihdamla ilgili bir kutucuk yok ne yapmalıyım lütfen yardım edin artık dayanamıyorum lütfen saygılarla

tegmenkol sakin ol düzeltilmeyecek bir durum değil ama sen şu durum bildirir raporunu yükselene şuraya bakalım yanlış veya eksik bir şey var mı ?
panik yapma hemen bi bakalım anlarız

tegmenkol

Bu kurumların hepsini şikayet etmek lazım aslında, elimizde raporumuz olmasına rağmen yinede işi iyice sulandırıyorlar. Allah belalarını versin alayının !!! :mad: Biz zaten engelliyiz yahu ! Neden zorluk çıkarıyorlar ?

bruja yeni engelli raporu değil durum bildirir raporu istiyorlar çalışıp çalışamayacağını anlamaları için normal engelli raporunuzdan bağımsızdır

Skolyoz23 ben bunu evrakları verirken bizzat belirttim. Böyle bir ibare olduğunu ve durum bildirir raporu istendiğini belirttim. Raporumda yok böyle bir yazı. Evrakları alan kişi "yoo bu raporda sorun yok, gerek de yok ayrı bir rapora" dedi ki benim raporumda ne istihdamla ilgili bir değerlendirme var ne de "Çalıştırılamayacağı alanlar" kısmı dolu.. Ben de üsteleyemedim o yüzden verip çıktım. Ankara'dan sorun çıkıp çıkmayacağı konusu beni çok geriyor o yüzden.

bruja bekleyeceksin o zaman sonuçta sana gerek yok demişler ama olurda bir gün sana telefon gelirse işte engelli raporunuzda istihdam kısmında evet yada buna benzer bir şey yazmıyor diye
işte o zaman hastaneye gidip çalışabilir adı altında durum bildirir raporu alıp vermeniz yeterli bir iki gün içinde alınabiliyor bu durum bildirir raporu sıkıntı yapmayın

kurum sizden istemiyorsa yapacak bir şey yok, zaten çoğu kurum engelli raporu yeterli diyor istihdam kısmına bakmıyor
dert etmeyin bekleyin ve atamanın keyfini çıkartın

bu arada hangi bölümden atandınız puanınız kaçtı ?

Skolyoz23 Çok teşekkürler. Benim korkum raporda belirtilmediği ya da ayrı bir memur olabilir raporu istenmediği için yanıp yanmayacağı korkusuydu. İhtiyaç halinde arayıp istiyorlarsa sorun yok. :) 82.29'la Sağlık Bakanlığı'na lisans memur olarak atandım.

Bugün sağlık kuruluna girdim. Çarşamba günü alabilirsiniz dediler. Diğer belgelerimi kuruma teslim ettim çarşambada bunu verince bekleme başlayacak darısı diğer arkadaşların başına
Şu an çalıştığım yerden ne zaman istifa etmem gerektiği kıdem tazminatı alıp alamayacağım kısma geçtim şimdi

benstery hayırlı olsun darısı ilerde benim başıma inşallah :)

kıdem tazminatı alabiliyorsun sanırım ama net bilgiye sahip olmadığım için şu anda seni yanıltmak istemem ama benim bildiğim alıyorsun
bruja hayırlı olsun sıkıntı yapmana gerek yok hiç bir problem çıkmaz merak etme, bak benstery arkadaşımızdan çalışabilir evrağı istemişler ama engelli raporuna müdahale edilmeden ayrı bir durum bildirir raporu ile bunu halledebiliyor
yani senden de isterlerse sende aynısını yapacaksın basit bir işlem o, canın sıkma
:)
benstery bir arkadaş daha vardı sanki seninle aynı üniye atanan o da halletti mi durum bildirir raporunu merak ettim bir ara o da ne olacak felan diyordu nasıl yapacağız diye
neyse ki durum bildirir raporunu öğrendik de içimiz rahatladı, bayram dan önce sürekli bunu konuşuyorduk :)

Skolyoz23

Bandırma üniversitesini kazanan 19 kişiden 7'si evraklarını teslim etmiş darısı başına inşallah

Ben bugün kan verdim kan sonucunu bugün aldık fakat içinde d vitamini gibi şeylerde olduğu için dediler ki 1 haftayı bulur çıkması anlamadığım bu özel bir durum neden bu kadar süreyi geniş tutuyorlar artık labaratuvardaki abiye yalvar yakar o kan sonucunu da almayı başardık heyete koştuk kağıtları aldı lakin yarın full dedi ne zaman olur pazartesi sonuç ne zaman çıkar çarşamba hayda dedik bakalım yarın tekrar gidicez hayırlısı :)

sabır edin emel hanım aydınlık günler yakın, bunlar güzel koşturmalar. bende bu koşturmalardan istiyorum :) zaman geçse de sıra bize de gelse, keyfini çıkartın bu günleri yaşamaktan bir nebze güzel şeyler en azından sonucu güzel olacak inşallah öyle düşünün :)

bruja

Aynısını geçen yıl yaşadım, evrakları verirken durum bildirir gerekli mi dedim yoo raporunda herşey var sıkıntı olmaz dedi, raproumda istihdam işaretli, durum bildirir işaretli ve çalışamayacağı alanlar dolu olmasına rağmen evrakları verdikten 2 ay sonra arayıp durum bildirir istediler, özellikle atamada ki memurlar bilgisiz böyle basit cevaplar verip bizim işe başlamamızı geciktirdiler, siz rahat olun yanma falan olmaz sadece durum bildirir isterlerse 1 ay daha beklersiniz artık memursunuz hayırlısı olsun..

kamu hastaneler birligi açıklamış evrakları böyle bişey istemiyor

Skolyoz23

Ben heyet raporunu bugün çıkarabildim. Memur olmasında sakınca yoktur diye bir ibare geçmişler. 4 doktor imzası var umarım üniversite için yeterli olur.

Atanan arkadaşlar öncelikle hayırlı olsun yanlış yönlendirme yapmayın engelli sağlık kurulu raporu ayrıdır.İşe başlamak için hastanelerden sağlık raporu istenmiştir. Özellikle teyit edip sağlık raporu alır, ibare yazdırırsınız.

arkadaşlar halk sağlığıda duyuru yayınladı ve raporla ilgili talep edilen ibare şu şekilde;Raporda çalışabilir/çalışamaz ibaresinin belirtilmesi,çalıştırılamayacağı iş alanları bölümünde kişinin atanmasına engel bir ifadenin bulunmaması,yerleştirildiği ünvanda görev yapabileceğine dair ifadenin yazmaması eğer yerleştirildiği ünvanda görev yapabileceğine dair ifadenin bulunmaması veya atanmasına engel bir ifadenin bulunması durumunda raporun yenilenmesi,

bu durumda yeniden rapor mu çıkartmamız mı lazım?

@esabilcan hayır yeni engelli raporu çıkartmıyorsunuz, hastaneye gidiyorsunuz atandığınızı atandığınız kurumun bunları istediğini bu yüzden de durum bildirir raporu istediğinizi söylemeniz yeterli

2 veya 3 gün içinde çıkıyor bu durum bidirir raporu, durum bildirir raporu da heyetteki doktorlar tarafından imzalanıyor ama bu durum bildirir raporunda engelli oranı değilde, çalışabilir mi çalışamaz mı gibi şeyler yazar

yani basit bir işlem engelli raporu gibi uğraştıran uzun süren bir işlem değil

1 günde bile çıkaran arkadaşlar var hayırlı olsun yeni iş hayatınız

Üst Alt