Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet Memuru Olabilir yazısı istiyor kurumlar! Ne yapmak gerek?

hozgul Çok teşekkürler. Gerçekten o kadar karışık mevzuat külliyatını karıştırıp çok hızlı ve bilgilendirici bir cevap vermek her babayiğidin harcı değil.

ASUS_Z00LD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@hozgul

peki sayın hocam istihdam işaretli ve çalıştıralamayacak işler boş çünkü yapamayacağım iş yok, şükürler olsun ne yani gidip şimdi çalıştırılamayacak bir iş mi ekletmem gerekiyor

yani istihdam işaretli ise ve çalıştıralamayacak yer boş ise, bu her işi yapar anlamına gelmez mi

ya bir şey söyleyeyim mi, engellileri daha nasıl yorarız daha nasıl perişan ederizin derdine düşüyor kurumlar yazıklar olsun

@gencural

niye ortalık karıştırayım anlamış değilim, istenilen evraklar da devlet memuru olabilir yazısı istemiş kurumlar yani bunu ben mi istemişim

bende diyorum ki burada bir yanlışlık olmalı, sonuçta bu kadar insan var ve hiç birimiz raporumuza böyle bir şey yazdırmadık ne yani şimdi gidin yeni rapor alın derlerse ne yapacağız
bir daha mı aynı çileleri çekeceğiz

sen buna ortalık karıştırmak diyorsan, yarın senin de başına gelirse böyle bir olay kimseden yardım bekleme

tegmenkol

bizde bunu anlatmak istiyoruz yani biri çıksın ALLAH rızası için desin ki, bu nedir arkadaş, bu neyin nesidir kurumlar kafalarına göre yok raporda şu yazacak yok bu yazacak nasıl derler

bak çalıştırılamayacak işlerin niteliğini tercih öncesi kurum belirtir örnek ağır işlerde çalışımaz ibaresi olanlar başvuru yapamaz tamam anlarız onu eyvallah da

devlet memuru olabilir ifadesi olmalıdır demek saçma geldi bana, kimsenin raporunda böyle bir şey yazmıyor sonuçta
umarım bayramdan sonra , atanan arkadaşlar evraklarını götürdükleri taktir de buraya gereken güzel haberleri yazarlar

Skolyoz23

Mesela silah taşıyarak güvenlik görevlisi olmanıza, mevzuat açısından engel bir durum var mı? Ya da ağır yükler altında çalışabilir misiniz? Veyahut dikkat gerektiren tehlikeli işlerde?

Tam olarak engellilik halinizi bilememekle beraber (özel bilgidir, yazmayın da) çalışamayacağınız işler olabilir diye düşünüyorum. Mevzuata göre böyle bir durum var.

@hozgul

ağır iş yapamam tabi ama önlisansım hizmetli olmayacağım gidip normal memur olacağım atanacağım kurum ağır iş yapmayacağım için neden benden ağır iş yapabilir misin yapamaz mısın diye git orayı doldur gel desin ki, demez ki zaten

o işini yapıp yapamayacağıma bakar
yanlış mıyım hocam, yani normal böyle atama yerlerinde git çalıştırılamayacak yerleri illa doldur gel demez ki, çünkü bilgisayar başında olacaksın ona göre tercih yapıyorum sonuçta

hizmetli olsam anlarım çünkü adam git şunu taşı dese, ya ben ağır iş yapamam diyeceksin
adam da iyi de raporunda yazmıyor git düzelt gel diyebilir yada düzeltmez isen yapmak zorundasın diyecek doğru değil mi hocam ??/

Şimdi ortalığı karıştırdın olmadı @Skolyoz23 şaka şaka Geçen sene raporumu istihdamı işaretlemek için yenilettim ve çalıştırılamayacağı işlerin niteliği ağır işlerde çalışamaz diye yazıyor.

Bunu hizmetli kadrosuna atanma ihtimalini gözeterek doktorlar ilave etti. Bu benim devlet memuru olmama engel mi şimdi sevgili @hozgul

Üniversiteler özerk kurumlar olduğundan dolayı kendilerine göre mevzuatlarda çıkarabilir diye düşünüyorum. Diğer kurumlar çoğunlukla bakanlık, valilik vb. gibi genellikle yürütme organlarına bağlı oldukları için tek bir merciden hüküm verilebilir. Üniversitelerde tayin, muvafakat, becayiş gibi işlemler rektörlüğün izniyle gerçekleştiği için iş biraz daha zorlayıcı olur.

Skolyoz23 methotrexat

Mevzuatta gördüğümü söylüyorum. Pratiğini hep beraber göreceğiz. İşin tuhaflığını da peşinen ifade etmiştim...

Az önce derdimizi ünüversite hocalarından birine anlattım. Bu benim sorunum değil yanlızca burayı kazanan 16 engelli arkadaşımın hiçbirinde memur olabilir ibaresi yazmıyor memur olabilir işçi olabilir bu hastanenin doktorun görevi olmadığını belirttim. Memur olabilir ibaresi ekletmek istediğimde hastanenin zorluk çıkarabileceğini onların sadece çalışabilir çalışamaz şu işlerde çalışamaz şeklinde rapor düzenlediğini belirttim.

Bayramdan sonra bu şekilde tekrar üniversite yetkilisi ile görüşmemi aynı anda da hastane tarafında bu ibareyi ekletmeye çalış dedi.
Gelişmelerden haberdar ederim fakat şu an bir engelimizin daha olduğu apaçık

methotrexat
yo engel değil sıkıntı olmaz aksine atandığın zaman sana ağır işler yaptırmak istedikleri zaman raporun olduğu için yaptıramazlar faydasını görürsün

benstery
siz gidip üniversite ile bire bir görüşmüştünüz size tam olarak ne dediler sayın hocam, detaylı anlatır mısınız ?

Skolyoz23

Personel daire başkan yardımcısı şef ile görüştüm yarım saat kadar daire başkanı dışardaydı. Engelli sağlık raporlarında böyle bir ibare olmadığını ve yanımda götürdüğüm raporu sadece detaylı olarak çalışamayacağım işleri yazan kısmı okuttum. Hak verir gibi oldu daire başkanını beklememi rica etti.

Geldiğindeyse daire başkanının acil toplantısı olduğu için benimle görüşemeyeceğini rapor kısmını sorduğunu ve raporda mutlaka ibarenin yer alması gerektiğini söyledi

Skolyoz23

Ben de bu konuda haber bekliyorum sizden

bu arada Skolyoz23 isimli kullanıcının Posta Kutusu dolu. Özel Mesaj alabilmesi için eski Özel Mesajlarının en azından bir bölümünü silmesi gerekmektedir.

benstery
neyse bayram dan sonra tekrar gidip konuşun ve eğer aynısını yapmak zorundasınız derse, hastaneye gidin bakalım tekrar doktor doktor dolaşmadan düzeltme imkanı oluyor mu. eğer oluyor ise eklesinler yani bir çıkar yol göstersinler, öyle yok şunu ekleyin bunu ekleyin deyip başlarından savurmasın kimse, sonuçta kanun belli yönetmelik belli, siz devlet personel başkanlığının yayınlamış olduğu yönetmelik yazısının çıktısını da alın

orada yazıyor engelli memur adayları yeni rapor çıkartmayacaklar diye, haberlerinizi bekliyoruz

siradan
mesajınızı aldım sizin, cevap da yazdım gelmedi mi ? aynen mesaj kutum dolmuş :)

İnsanların yüzüne söylenemiyor ki "İstediğiniz ibare çok saçma. İstihdam çalışabilir demek. Niye tekrar altına 'memur olarak çalışabilir' yazdırıyorsunuz. Çalışabilecek her engelli için düz memur olarak çalışmak en makul iş. Biraz mantık süzgecinden geçirin. Ve biz engellileri 10 gün içinde tamamlaması zor bir göreve sürüklemeyin. " Bunu söylemeye çalışsan daire başkanı olmuş adam üstümüze yürür eminim "Sen işimi benden iyi mi bileceksin ?" diye.

daha önce aynı sorunu yaşamış bir arkadaşımız yazmış buyrun

arkadaşlar daha yeni sağlık bakanlığını aradım. yapılan açıklamanın anlamını sordum. telefondaki yetkili aynen şunu dedi: memur olabilir ibaresinin özürlü raporunuza girmesi yazılması gerekmiyor. sadece aile sağlık merkezi yada hastanelerden alacağınız memur olabilir ibareli bir yazıyı özürlü raporunuza eklemeniz yeterlidir . dedi.

evet arkadaşımızın yaşamış olduğunu durumda olan toplam da 50 kişi daha varmış yani bunu her kurum istemiyor, eğer isteyen olursa ve inat ederlerse durum bildirir raporu alarak çözebiliyormuşuz
adamlar yazmış bakanlıkta açıklamış normalde memur olur ifadesi aranmıyor demiş ama olaki kurumlar sizden istediği taktirde yeni engel raporu almadan hastanelerden durum bildiri raporu alarak engelli raporunuzla birlikte verebilirsiniz demişler

şu anda bu durum bildirir raporu 200 TL isterse 500 TL olsun problem değil, yeter ki sorun çıkarmasınlar, bu raporu her atanan kurum istemiyor bazı kurumlar istiyor anlaşıldı ondan kimsenin haberi yok
hadi gözünüz aydın diyelim, inşallah en yakın zaman da işinize başlar, hakkı ile işinizi yapmayı nasip eder yaradan

evet başka bir forumda bir arkadaş daha yazmış gitmiş evraklarını teslim etmeye yıl 2011 kurum devlet memuru olabilir ifadesi olmazsa kabul edilmeyecektir demiş ve arkadaş gitmiş başvurmuş

merhaba arkadaşlar

bende dun teslım ettım evraklarımı hayırlısı ıle.

çok kalabalıktı dun.

raporumda çalışamayacagı iş alanları boştu,ayrıca ek bır rapor almadım,zaten artık o raporu ıstemedıklerını soyledıler.raporumda dahil butun evraklarımı teslım aldılar.orda memur olur gıbı bir rapor soz konusu olmuş almam gereklımı dıyede üstüne basa basa sordum,hayır dedıler(memurlar ıcın,sağlık hızmetlerını bılemıyorum).

telefon numarasının yazılı oldusu bır kagıt verdıler,nisanın ılk haftası arayın dedıler,niye nısan ılk haftası dedım,o zaman belli olur dedı memur.:( nisana kadar beklemeyız umarım

evet anlaşıldığı üzere bazı kurumlar istiyor ama yönetmelik belli olduğu için kurumlar sonradan vazgeçiyorlar yada ekstaradan durum bildirir raporu alıp gelin diyorlar yani sonuçta yeniden engelli raporu çıkartılmıyor anlamış olduk

Skolyoz23 2011 den geri gidilmemiştir. İnşallah şimdi de aynıdır. Bu haberler içimizi biraz daha rahatlattı.

ASUS_Z00LD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@methotrexat

aynı durum şimdide geçerlidir olmak zorunda, çünkü yönetmelik var yeni rapor çıkarmayacak engelli memur adayları diye

yani aynısı geçerli olmak zorunda başka yol yok :)

geçen sene atanan nuri adlı arkadaşımızın yazısı aynen şöyle forumda buldum

Rapor yenilemeye falan gerek yok benim raporumda da istihdam işaretliydi ve işitme gerektirmeyen işlerde çalışabilir yazıyordu ona rağmen benden durum bildirir istediler orada memur olarak çalışabilir ibaresi yazılı, bakın rapor değil DURUM BİLDİRİR 1 gün içinde alınıyor yani rapora bakıp durum bildirir de memur olarak çalışabilir yazması gerek bizden istediler mecbur napıcaksın 1 günde gidip hallettik dert edilicek şey değil ama raporunda memur olarak çalışabilir yazanlar bizden önce iş başı yaptılar..

Türkiye Halk sağlığı Kurumu duyuru kısmında evraklar yayınlanır şimdi pek hatırlamıyorum ama rapor, sonuç belgesi, fotoğraf, diploma aslını gösterip aslı gibidir yapıyorlar kurumda, mal bildirim formu var bide şimdilik bunları hatırlıyorum..

yani arkadaşlar kurumlar devlet memurluğunda çalışabilir ibareli rapor isterlerse, durum bildirir raporu almak yeterli, tekrar rapor çıkarmaya gerek yok

dediğim gibi gözünüz aydın :)
@methotrexat

geçen sene atanan arkadaş var kanun aynı kanun sıkıntı yok değişmemiş, durum bildirir raporu almış bir günde yazdım zaten buraya aynen yazdıklarını

Benim raporumda calismayla ilgli bir aciklama ve isaretleme yok ne yapmaliyim rapor cikarmali miyim
Bu arada benim atandığım kurum henuz istenilen belgeleri yayimlamadi.

@elasu Bu konunun içinde raporla ilgili hozgul arkadaşın yazdığı bilgilerde kesin bir şekilde istihdam kısmı işaretli ve çalışamayacağı alanların yazıldığı rapor olması gerektiği yazıyor. Rapor kesinlikle istenecek. Bunu yayınlanmasını beklemeye gerek yok.

Ama araya bayram tatili girdiği için sürenin kısa olmasının işimizi çok zora soktuğunu belirtirken burada bazı kurumların raporda 'memur olarak çalışabilir' ibaresi istediğini ve bunun mantıkla çelişkisini anlamaya çalışıyoruz.

elasu

istihdam işaretli olması gerekiyor, eğer yapamacağınız bir iş var ise mutlaka onu da belirtmeniz gerekiyor örnek ağır işlerde çalışamaz ama atanacağız normal memurluk ise ağır işlerle zaten işiniz olmayacağından onu yazdırmasanız da olur

sadece istihdamı gidip hastanede 2 gün içinde tekrar rapor çıkarmadan düzeltiyorlar ama çalıştırılamayacak yerleri doldurmak için tekrar heyete çıkmanız yani yeni rapor çıkarmanız gerekiyor

o yüzden düz memurluğa atanmış iseniz, sadece istihdamı işaretlemeniz yeterli, yani yapamayacağınız bir iş var ise örnek işitme probleminiz var ise ve raporunuzda işitme ile ilgili işleri yapamaz yazmıyor ise, ve siz atandığınız yerde duymuyorum beni başka yere verin diyemezsiniz

ama buna benzer işinizi yapmaya engel bir şey yok ise, çalıştırılmayacak alanların boş olması ve istihdamın işaretli olması çalışabilir her işi yapar anlamına geliyor bilginiz olsun

Skolyoz23

Selamlar bende sinop a atandim ve bu ibareyle ilgili çok tedirginim allah yardımcımız olsun

@belinay_45 tedirgin olacak bir şey yok, engelli raporunuzun aslı ile birlikte tam teşekküllü bir devlet hastanesine gidip durumunuzu belirtin, size durum bildirir raporu vercekler orada devlet memuru olarak çalışabilir yazacaklar zaten

yani doktor doktor gezip tekrardan yeni engelli raporu çıkarmıyorsunuz ama aldığınız bildirim raporu ise bildiğiniz heyet doktorları imzalıyor ver resmi bir evraktır

bir iki günlük bir işlemdir, siz hastaneye durumu belirttikten sonra beklemeniz gerekiyor bir iki gün, raporu hazırlayıp verirler

Skolyoz23 engelli raporunda durum bildirir ibaresi olmuyo mu bilmedigim icin soruyorum onu ayri mi alyoz engelli raporunda belirtilmezmi

belinay_45

Bende Sinop'a atandım sizde mi Sinop Üniversitesi, korkmanıza gerek yok aynen skolyoz arkadaşın dediği gibi bir işlem yapacağız bakalım inşallah işimiz rast gider :)

Teşekkür ederim ben manisaliyim ve üniversiteler elden evrak teslimi istiyor 17 saatlik yol p yüzden korkuyorum bi aksilik olur diye

Evet bende sinop bi bayan buldum sonunda sevindim :rolleyes:

Su tatil bir bitse ne evrak isticekler merak ediyorum. Aramizda namik kemal universitesine atanan varmi nerede bu 5 kisi.

@acı gerçekler şimdi çoğu kurum sadece engelli raporu yeterli diyorken, bazı kurumlar ise örnek veriyorum diyorlar ki, engelli raporunuzda devlet memuru olarak çalışabilir yazması veya kamu kurumlarında çalışabilir vs gibi yazı olması gerekiyor diyorlar, bunu da atandığınız zaman kurum sizden istenilen evraklar kısmında zaten yazıyor örnek misal bandırma üniversitesi ve sinop üniversitene atanan kişilerden devlet memuru olabilir yazısı olması lazım demişler engelli raporunda

bu yazı sizin engelli raporunuzda yazmıyorsa sorun teşkil etmiyor, tam teşekküllü devlet hastanesine engelil raporunuzun aslı ile birlikte giderseniz bir günlük bir işlemdir, size durum bildirir raporu veriyorlar ve doktorlar imza atıyorlar engelil raporunuz ile birlikte atandığınız kuruma bu durum bildirir raporunu vermeniz yeterlidir

yani doktor doktor gezip tekrar engelli raporu çıkartma gereğiniz yok acele etmeyin bakalım kurumlar ne istiyorlar belki de hiç böyle bir yazı istemeyecekler veya isteseler dahi sorun değil basit bir işlem kafaya takmayın :)

Umarım o imza atacak doktorlar tatilini bitirip gelmiş olurlar :D

Üst Alt