Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet Memuru Olabilir yazısı istiyor kurumlar! Ne yapmak gerek?

Evraklari bakanliga teslim ettim. Ancak raporun aslini kendileri alip ozluk dosyasina eklediler. Her kurum raporun aslinimi aliyor kafam karisti, ayrica tayin isteyeceksen lutfen biraz bekle dedi. Atandigin yerde veteriner ihtiyacimiz var dedi. Demek ki asaleti beklemeden tayin olabiliyoruz sorunsuz :))))

Skolyoz23 bende bugun durum bildirir raporu için başvurdum 5 doktoru geçtim nöroloji kaldı bugun yoktu pazartesiye kaldı çok kolay ve uğraştırmayan işlem sağlık kurulu gibi değil ve açıklamayada sizin istediginizi yazıyor ben engelli memur işçi olabilir ayakta ve ağır efor gerektiren işlerde çalışamaz eklettirdim pazartesi nöroloji çarşamba sonuç 😊 İnş Kabul ederler

Selamlar Benim raporum surekli yuzde 58 istihdam isaretli calistirilamayacagi isler kismindada uzun sure dikkat gerektiren islerde calisamaz yazmasina ragmen. Kuruma evraklari teslim ettim sorun cikmadi. Lakin yazilari okuyunca panik atak oldum ve hastaneye gittim bugun sabah 9 da durum bildirir raporu cikarttim 6 doktor imzali saglik kugulu raporu .

Raporda sunu yazdirdim . Kamu kurum ve kuruluslarinda devlet memuru olarak calisabilir. Simdi bu raporuda kuruma vercem. Kafam agrimasin. Bir gunde cikardilar.

Skolyoz bir sorum olucak.

Benim atandigim kurum sgk, raporum yüzde 70 agir surekli isaretli. Smdi kurum evraklari henuz yayınlamadi . Ben yayinladiginda dosyaya bu raporu eklicem sence sıkıntı cikarmi memurlumu iptal ederlermi. Ağır engelli yazdığı icin diyorm

elasu ağır engelli den ziyade kurumlar çalışabilir mi ona bakar bence bir problem olmaz en fazla çalışabilir raporu isterler, o da durum bildirir raporu adı altında arkadaşlar bir iki gün içinde alıyorlar görüyorsun yazıyorlar zaten

ama raporunda çalışamaz ibaresi var ise o zaman yeniden engelli raporu çıkartman lazım ona bir şey diyemem

skolyoz calisamaz diye bir şey yazmıyor Çalışacağı durumlar kismi bos. Yeni rapor cikardam oran düşecek bugün doktorla konustm ösym aday bilgilernde yuzde70 yazıyor smdi oran duserse atandigim kurum osym deki bu bilgi dogrultusunda demezlermi neden yeni rapor çıkardn diye

Skolyoz sizce durum bildirir raporunu smdiden çıkarıp engelli raporumla evraklarımn icine koyayim mi islemler uzamasn diye

Engelliler için sağlık açısından memur olmalarını engelleyen bir husus;Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) başlıklı fıkranın 7 nci bendinde 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak....
Bu bentte yer alan "vücut veya" ile "veya vücut sakatlığı ile özürlü" ibareleri 21/4/2005 tarihli ve 5335 sayılı Kanunun 29 uncu maddesiyle
yürürlükten kaldırılmıştır..........................................................[FONT=sans-serif] bentte y[/FONT][FONT=sans-serif]Bu bentte yer alan "vücut veya" ile "veya vücut sakatlığı ile özürlü" ibareleri 21/4/2005 tarihli ve 5335 sa[/FONT][FONT=sans-serif]yılı Kanunun 29 [/FONT]
[FONT=sans-serif]uncu maddesiyle yürürlükten kaldırılmıştır.[/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=sans-serif]er alan "vücut veya" ile "veya vücut sakatlığı ile özürlü" ibareleri 21/4/2005 tarihli ve 5335 sa[/FONT][FONT=sans-serif]yılı Kanunun 29 [/FONT]
[FONT=sans-serif]uncu maddesiyle yürürlükten kaldırılmıştır.[/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]

Maşallah hepinizinki pek kolay geçmiş :D salıdan beri her gün hastanedeyiz ve inşallah pazartesi alacağız sonucu valla benim biraz itekleyerek gitti yoksa önümüzdeki hafta perşembe ya da cumaya kalacaktı ki zaten cuma evrak işi son gün benim boy kısalığı var sanırım doktorlar beni tekrar uzatabiliriz moduna girdi ve resmen tedavi süreci başlattı :D neyse şükür bitmek üzere :)

Arkadaşlar durum bildirir raporunu ilçe devlet hastanesinden almamızda bir sorun varmıdır acaba?

Heyet raporu kabul edilmiyormuş, illa heyet kurulu raporu olmak zorundaymış. KBB dan aldığım heyet raporu ile gittim kabul etmediler.

Yani tekrar engelli raporu çıkarmak mı gerekli

@darkjusticer kbb den aldığın rapor geçerli olmaz zaten, hastanenin kuruluna yani heyete gireceksin oradaki doktorların hepsinin imzası olacak bildiğin heyete giriyorsun ama tek fark ve en önemli fark şu; yeniden engelli raporu çıkartmıyorsun
hastaneye gittiğin zaman DURUM BİLDİRİR raporu çıkartmak istiyorum çalışabilir adlı yazı yazılarak kuruma teslim etmem gerekiyormuş diyececeksin

diyelim işitme problemin var heyet kurul esnasında şunu yazıyor misal, işitsel işlerde çalışamaz diğer işlerde çalışabilir. imzalar atılıp sana veriliyor. bu işlemleri bir günde biteren de var 3 günde bitirende

sen yanlış yapmışsın, defalarca yazdık burada yapan insanlar öyle yaptı ve sorun çıkmadı hiç birinde, sorun yok git bir daha yap acele etme :)

@ay06 hayır yeniden engelli raporu çıkartılmıyor kurumlar çalışabilir yazısı istiyorsa açıkladığım gibi maximum 3 gün içinde hastaneden durum bildirir raporu çıkartabiliyorsunuz
bildiğiniz heyete giriyorsunuz ama burada size verilen başka bir rapor çalışabilir adlı bir kağıt resmi evrak yani

sıkıntı olacak bir durum yok

Ben durum bildirir aldim ama sadece goz doktoru imzaladi ve o şekilde diger raporla birlikte evrak tesliminde verdim

Atandığım üniversite Engelli raporu yanı sıra ''Sağlık kurulu raporu'' istedi.

Sağlık kurulu raporu ile Engelli raporu ve diğer evrakları teslim ettim. Sağlık kurulu raporu ve Engelli raporunun aslını kurum aldı,yine lazım olursa gelip alabilirsiniz;ama burada kalacak bunun aslı dedi.

Ben kurumuma Tek hekim durum bildirir raporu verdim.sorun olmadı kabul ettiler.

RssCip aslı gibidir olanı yokmuydu onu verseydiniz aslı sizde kalsaydı, ben bir kurum istediği zaman önce gidip hastaneden çoğaltıyorum yarım saatimi almıyor aslı gibidir yapıyorum sonra aslı gibidir olanı veriyorum aslı bende kalıyor

ama kurumunuzda evraklar bölümünde olacak sıkıntı olmaz ama böyle durumlar daima aslı gibidir yazısını verin

Benimde raporun aslı gibidir olan yazılı kağıt olmasına rağmen aslını aldılar içim cız etti ama :D bir durum olursa alabilirsin dediler..Ayrıca güvenlik soruşturmasının da büyük şehirlerde 2 ayı geçtiğini söylediler..

gittiğim hastanenin durum bildirir raporundan haberi yok

bizden tam anlamıyla ne istiyorsunuz diyorlar

bu bir rapor mu dilekçe mi ? hastaneye gidince ne dicez,hastalıgımızın oldugu tüm bölümleri mi gezicez ne yapıcaz ?

green16 ilgili hastanenin sağlık kurulu olan birimine git, atandığım kurum çalışabilir adlı bir durum bildirir raporu istiyorlar de
gezmiyorsunuz genelde, heyet günü hastanede hangi günler ise örnek veriyorum bu pazertesi ise, o gün heyettedeki doktorlar yada ilgili doktarlar imza atıp çalışabilir adlı ayrı bir rapor veriyorlar bu kadar

bunu tüm hastaneler bilmesi lazım, siz durumu güzel ve sakin bir şekilde izah edin anlarlar
eMeL_eMeL durum bildirir raporunuu aldınız mı sayın hocam

cemil er hocam son durum nedir, aldınız inşallah durum bildirir raporunu yemek ısmarlarsınız artık :)

cemil adlı arkadaşımızın istihdam kısmı hayır yazmasına rağmen buyrun bakın böyle bir açıklama yapmış teşekkür ederiz kendisine

bende bugun durum bildirir raporu için başvurdum 5 doktoru geçtim nöroloji kaldı bugun yoktu pazartesiye kaldı çok kolay ve uğraştırmayan işlem sağlık kurulu gibi değil ve açıklamayada sizin istediginizi yazıyor ben engelli memur işçi olabilir ayakta ve ağır efor gerektiren işlerde çalışamaz eklettirdim pazartesi nöroloji çarşamba sonuç İnş Kabul ederler

sonuç: panik yapmayın her türlü memursunuz :)

ben 2018 de sınava gireceğim ama sizler için, kendim için bu konuyu çok araştırdım inşallah gören okuyan kısa yoldan panik yapmadan işlemlerini halletmiştir, çünkü araya bayram girmişti, bu konu canımızı çok sıkmıştı :)

Skolyoz23

aynısını dedim adamların böyle bir şeyden haberleri bile yok maalesef

tutturdular psikolog görse yeterli dediler :D sorun psikogluk değil diyorum olsun sadece o rapor verir diyorlar

bu durum bildirir raporda mı yazmalı ayrı bi evrak mı

green16 ayrı bir evrak tamam onu versinler bazı arkadaşlara da öyle yapmışlar tek bir doktor tek bir branş imza atmış sadece, onu alın götürün kabul ederler eğer etmezlerse zaten hastane mecbur bir kaç doktora daha imza attırır
ayrı bir evrak engelli raporundan bağımsız

örneği var mı acaba bu evragın hastaneden alınmıs örneği

@Skolyoz23 raporu aldım açıklamaya başka bişey yazdırmıştım ama bunu yazmışlar... kararda uzun süre ayakta durmayı gerektirmeyen ağır ve tehlikeli olmayan işlerde çalışır yazılı kurumlada görüştüm tamam dedi evrakların arasına koyarsanız dedi pazartesi teslim etmeye gitcem bakalım :)
Asıl ben teşekkür ederim baya yardımcı oldun sağolasın, ısmarlarız tabi ne zaman istersen hocam :) @green16 ben almış oldugum raporu atım

Hastanelerin bu olaydan haberi yok çünkü daha önce böyle bir kağıt hiç vermemişler memurluk kağıdını sadece normal insanlara vermişler hastanenin verdiği rapor özel ya da kamu da geçerli deniliyor ki mantıklısı da bu zaten..

Biz gittiğimizde bunu anlatmaya çalıştık memurluk olacak diye ona rağmen bizi engelli işe giriş diye sisteme kayıt ettiler o mantıkla 6 doktor gezdik memurluk için anlattık ama onlarda bir çok tetkik istedi bazı sonuçlar için bayağa uğraştık hemen vermediler sonrasında tam heyete vericez yine memurluk diye hatırlatıyoruz geri döndü heyetten bu olmadı diye biri diyor hastane engelliye vermiyor biri diyor tamam veriyor ama 7 doktor daha gezeceksiniz birbirlerinden haberleri yok gezeriz gezmesine de keşke en başta denilse gittiğimiz doktorlara anlatmamıza rağmen onlarda birçok şey yaptırdılar süreci uzattılar yani anlayacağınız

girişteki bir başka bayan 3 günlük işi 2 hafta yaptırmışlar dedi, çünkü girişi yanlış başlattılar eninde sonunda aldık onlara kalsa evrakların son günü olan 15 eylülde bize sonucu vereceklerdi, arkadaşlar pasif olmayın cidden bu konularda sessiz kalmak tamamen size zarar kimsenin umurunda değil he birde sağlık kurulundaki biri ısrarla para yatıracaksınız diyor 200 ya da 250 TL bu yanlış giriş yapılan engelli işe girişini memurluğa çevirmemiz için, otomasyon birimi değiştirdi onlarda hiç para demedi bizde hiç ses etmedik onların hatasına 2 hafta pert olacam bir de üstüne para vericem oh ne alaa :D

Ayrıca bugün benim doğum günümm :D :p

eMeL_eMeL Doğum gününüz kutlu olsun hocam ;)

Bu gün dünyayı istediğin bir renge boya
Rengârenk batan günü al karşına
Bir renk de kendinden kat
Çocuklar gibi saf, temiz ve berrak
Kapat gözlerini bir hikâye yarat
Vazgeçme hissedilir biraz da sıcaklığını kat
Kalbindeki elleri bırakma sıkıca tut
Çünkü varlıktır sevgiye en güzel kanıt
Yalnızlığın saltanatını sür, sür ama
Birikmiş sevginden, herkese bir parça ver
Bir tebrik, bir arama bin umuttur insana
Mutlu yıllar, mutlu yıllar sana.