Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet Memuru Olabilir yazısı istiyor kurumlar! Ne yapmak gerek?

raptap

ancak bir şey var mesela benim istihdam değerlendirilmedi ve çalışmayacagı alanlarda boş. kültür ve turizm bakanlığı ve savunma sanayi müşteşarlığı bunlar benım gördüklerim. sadece %40 engelli raporu istenmiş bence %40 raporun varsa her şeye yeter çünkü atandıgın takdirde çalışabileceğine heyet raporu yeterlidir atanalım yeter. çünkü normal ögretmenlerde bile çalışabileceğine heyet raporu isteniyor 2 gunder çıkarılır 200- 300 tl ye.

Arkadaşlar engelli raporunda memur olabilir ibaresi olması zorunlumu atanınca bu ibare sizde var mı

Ben anlamadım. 8 aylık raporum var. Net duymayı ve uzun süre ayakta durmayı gerektirmeyen işlerde çalışabilir yazısı var. Ben bir daha mı rapor alacağım?

şimdi kardeşim benim adliye atandim evraklari teslim ettim sorun yok dediler ama ankara bakar onlarinda karar vermesi gerekiyormuş benim rapor sürekli 40%
çalışabilir:X
Çalıştırılmayacak alanlar: iyi görmeyi gerektiren

sorun varmidir ??

Merhaba,
Kaç senelik devlet memurusunuz ve 68/B görevde yükselme kanunu diye geçer.
Siz nasıl yararlanmaya başladınız?
Kadro dereceniz nasıl değişti?

Memuriyet süreniz 10 yıla yakındır tahminim

yorgunkul72

Raporunuzda herhangi bir sorun yok gibi duruyor, bununla ilgili bir sıkıntı yaşamadınız değil mi?

@yorgunkul72

Raporda istenilen "İstihdam" kısmının işaretli olması ve "çalıştırılamayacağı işlerin niteliği" alanının dolu olması. Sizde bunlar tam olduğuna göre sıkıntı olmaması lazım, inşallah sorunsuz bi şekilde atamanız gerçekleştirilir. Adalet Bakanlığının güvenlik soruşturmaları uzun sürüyormuş biraz sanırım.

evet raporum surekli 2006 tarihli inş sorun çıkmaz derim

Son düzenleme:
Skolyoz23 benim raporumdada öyle bir ibare yok. çalıştırlamayacağı alanlar boş bırakılmış. raporu mu yenilememiz lazım?

devlet memuru olabilir yazısı nedir arkadaş ????
Ulan 40 takla atıp devlet memuru oluyoz ondan sonra 50 tane evrak istiyorlar bu ne biçim işdir arkadaş lanet olsun yaaa batsın bu dünya...

ewt hepsi dolu olmasi gerekiyor bazi kurumlar ıstihdam işaretli degilde ozellikle çalışabilir olmasini istiyor bide çalışmayacak alanlar dolu olmasi gerekiyor

tato78 benim de istihtam işaretli ama çalıştırılamayacak alan boş

şimdi herhangi bir şey yapmamıza gerek yok atandığımız zaman kurum bizden çalışabilir adlı bir rapor isteyebilir de istemeye bilirde
isterse şayet DURUM BİLDİRİR raporu almamız yeterli
bu rapor engelli raporundan bağımsız bir heyet raporudur ve genelde 2 gün gibi kısa bir süre içinde çıkarılabilen bir şeydir

bazı illerde 200 300 TL bazı illerde ücretsizdir ve sadece devlete bağlı tam teşekküllü hastanelerde verilir
özel hastanelerde alınan rapor geçerli değildir

arkadaşın istihdam yeri işaretli değil yeni rapor istemeleri normal DURUM BİLDİRİR raporu alıp verse problem olmayacak
zaten atandığınız yerdeki kişiler durum bildirir felan anlamaz onlar
siz durum bildirir raporu alıp vereceksiniz (bildiğin heyet raporudur ama engelil raporundan farklıdır ) 2 günde alınan bir şey

2016 ikinci atamasında çoğu kişiden istendi herkes teşkalaya düştü ama benim dediğim gibi gidip çözdüler hiç bir problem çıkmadı

Skolyoz23

Evet "istihdam" durumu var fakat yetkili kişi buna atıfta bulanarak "yeni rapor" istemiyor, "raporun tarihi 2016, 2018 olmalı" diyerek istekte bulunuyor. Ayrıca arkadaş "durum bildirir olur mu" diye sorduğunda, bunu kabul etmeyip yeni rapor istemişler.

2016 sınavındaki durum ile ilgili tüm yazışmaları okumuştum, yanlış hatırlamıyorsam Türkiye Halk Sağlığı Kurumu istemişti onlardan, "memur olabilir" yazısı olması lazım vs. diye ve "durum bildiriri" kabul etmişlerdi. Fakat şimdi buradaki yetkili "yeni bir rapor talep ediyor ve durum bildiriri kabul etmiyor." Yani son anda böyle bir aksiliğin çıkması kişileri zora sokabiliyor. Bu arada "durum bildirir" örneği bir belge var mı elinizde?

Skolyoz23 kamu hastaneleri kurumuna atananlardan buraya yazanlar oldu durum bildiriri kabul etmediler diye gecmis zamanlarda. Israla kesin bi sekilde durum bildiriri kabul ettiklerini neye dayanarak soyluyorsun?

Jasohan hepsi de dediğim gibi yaptı sıkıntı çıkmadı çünkü hepsi hala burada hepsi geri dönüş yaptı zamanında bana özelden veya buradan

siz bildiğiniz gibi yapın
2016 yılında sınava giren arkadaşlar laftan anlıyorlardı
şimdi 2018 de sınava girenler sürekli, neye dayanarak söylüyorsun yok sen kimsin yok bilmem ne olmuş diye diye
hem buradan hem faceden artık bıkkınlık geldi

ben bir şey bilmiyorum hocam
raptap durum bildirir raporu bildiğin heyet raporudur yani sadece orada engel oranı yazmaz çalışıp çalışamayacağı ile ilgili resmi bir rapordur
adamlar durum bildirir raporu nedir diye bilmez
hatta bazı illerdeki hastanelerdeki sekteterlikte çalışan memurlar bile ne yazik ki bu durumdan haberleri yoktu
neyse ki artık yaygınlaştı herkes bilmeye başladı

normal heyete giriyorsunuz durumunuzu izah ediyorsunuz oraya çalışıp çalışamayacağı veya yapamayacağı ne iş varsa doktorlar ekliyorlar
yani atanacağınız kurumun istediği şeyi veriyorlar

2 günlük bir işlem bu dediğim
normal engelli raporuna karışmıyorsunuz

hocam bu bildirir raporunda. oran yazmaz diyorsunuz ya o zaman sadece heyet raporu bu olemi ?

Skolyoz23

Evet durum bildirir raporunu bu sayfa aracılığıyla öğrendim. Dediğiniz gibi çoğu hastane çalışanı da bu durum bildirir belgesinin ne olduğu hakkında bir bilgiye sahip değiller. Şahsen 7-8 ay önce sorduğumda bunu bilmediklerine tanık oldum. Hatta bu dediğiniz şeyleri söylememe rağmen bir sonuca ulaşamamıştım.

Lakin buradaki sorun şu: Çotanak isimli arkadaştan yeni rapor talep ediyorlar. ve durum bildirir konusunda olumsuz yaklaşıyorlar. Bu durumda yetkili kişi yeni rapor isterken durum bildirir alıp göndermenin bir anlamı kalmıyor çünkü yetkili kişi bunu kabul etmiyor ki arkadaşta yeni rapor için başvuru yapmış zaten. Ben sizi çok iyi anladım geçen sene bu durumla karşılaşan herkesin durum bildirir raporunu kabul eden bir kurum veya kurumlar varken, şimdi karşımızda durum bildirin raporu olmaz, illa yeni rapor olmalı diyen bir yetkili var.

raptap kurum demek inat ediyor o zaman anlamadım olayı tam olarak
yani kuruma ne 2016 da almış olabilir raporu böyle saçmalık mı olur
raporda bilmediğimiz bir şey mi var acaba

yani istihdam işaretli değilse kurum yeni rapor isteyebilir hakkı var ama işte bunu heyete girerek engelli raporuna benzer yeni güncel bir rapor alarak yapılıyor
kurum onu neden kabul etmiyor onu anlamadık ??
yani koskoca durum bildirir raporu almak için bildiğin heyete girip engelli raporu gibi bir şey alıyoruz zaten
bunu kabul etmemesinin bir nedeni olamaz ki
heyet raporu adı üstünde
rast gele alınan bir şey değil hocam
yorgunkul72 evet engel oranı yazmaz tekrar engelli raporu çıkarmakla uğraşılmasın diye kurumlar tarafından istenildiğinde verilen heyet raporu
doktorların imzası var heyete giriyorsun engelli raporu alır gibi ama işlem 2 gün gibi bir hızla oluyor

Skolyoz23

Onu bende anlamadım fakat “İstihdam”in işaretli olmamasını öne sürerek tekrardan rapor istemiyor öyle olsa anlayacağım ama “rapor güncel tarihli” olmalı nedir yani, o zaman sürekli raporun ne önemi kaldı? Bende durum bildiririn yetmesi gerektiğini düşünüyorum dediğiniz gibi heyet önüne tekrar çıkılıyor zaten daha ne olsun... Bu arada “durum bildirir” örneği var mı sizde acaba bana gönderebilir misiniz?

Biz linklerde durum bildiririn ne olduğuyla ilgili bilgiler var, durum bildirir örneği yok.

.................

Son düzenleme:
raptap zaten engelli arkadaş neden zulüm yapıp böyle yokuşa sürüyorlar o arkadaşımızı valla hi yazık günah
rabbim yardımcımız olsun
belki bize de aynı zorluğu çıkaracak kurumlar
saçmalıktan başka hiç bir şey değil ama ben olsam sonuna kadar heyet raporu oluyor diye ulaşabileceğim tüm mercilere durumu iletirdim
çünkü engelli raporu kolay çıkmıyor
benim 4 -5 bölümden oranım var yüzde 71
her bölümün doktorlarından oran alana kadar canım çıktı

madem yeni rapor istiyorlar o zaman bizi onlar hastaneye sevk etsin ve işlemlerimizi hızlandırsın 2 günde alalım
yoksa bir aydan önce mümkün değil çıkaramam ki :))

kocaeli ünv. Hastanesi sağlık kurulu şefiyle konuştum. Sadece ağır engellilerden istenebilir diyor. O damı bilmiyor? yada bir yanlış anlaşılma mı var ortada?

Psikiyatri veriyor 50 tele ucretli yanliz hastaneyle bi konusun zahmetli bi rapor degil

Ben hastanede personel islerinde calisiyom istisnasiz ilk baslayan personnelerden isteniyor engeli yada engelsiz ayrimi yok ki doktorlardan bile istiyoz biz 50 tle ucreti var

@Skolyoz23
Bahsettiğimiz arkadaş yeni engelli raporu için tekrar başvurusunu yapmış. Bende anlamadım bu durumu inşallah kimse karşılaşmaz bir daha böyle sorunlarla. Hani "istihdam" kısmı işaretli olmayabilir veya "çalıştırılamayacağı işlerin niteliği" kısmı boş olabilir bunun için tekrar rapor istenebilir bunu anlarım çünkü ÖSYM klavuzunda bu yönde uyarı var ama 2016 yılında alınmış 2 yıllık bir rapora istinaden "raporun tarihi güncel olmalı" diye bir talepte bulunulmasına bir anlam veremiyorum...

@F.nur
Sizin dediğiniz "akıl sağlığı" ile olan evrak diye sanıyorum, durum bildirir raporu dediğimiz tek doktordan değilde heyet tarafından verilen bir belge.

@tato78
Hakkında konuştuğumuz durumda olan kişilerden "raporunuzun tarihi güncel olmalı" söyleminde bulunarak yeni rapor talep ediliyor. Bu "durum bildirir" raporu ile ilgili DPB bir genelge yayımlamadan bu sorun pek çözüleceğe benzemiyor...

Üst Alt