Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet Memuru Olabilir yazısı istiyor kurumlar! Ne yapmak gerek?

UZAKLAR ya ben memurluk değil de öğretmen olarak atanmak istiyorum.onda da aynı dediğiniz şeyler mi geçerli acaba. ya umarım siz değil de Skolyoz23 arkadaşımız haklıdır. tek isteğimiz o yani ;)

Öğretmenlik ise durum daha de önem arzediyor anrlka0101, memurluk olsa hani masa başı derler, öğrenci durumu yok derler tolere edilebilir ama iş öğretmenlik olunca kesin yeni raporu isterler. Umarım dediğim gibi yanılan ben olurum.

Ya benim raporum sürekli ve istahdam işaretli çalıştırılamayacağım alanlar dolu. Oranımda %40 ağır engelli değil diyor. Ama benden çalışabilir yazısı ekletmemi istediler. Durum bildirir raporu alsam nasıl olur. Sonuçta eski raporun üzerinde oynama yapılamaz. Kafayı yiyicem ya

@Skolyoz23

yahu raporlar standart zaten %40'ı geçen her raporda

---4857 iş kanununun 30. maddesi kapsamına girer--- yazar. Bu zaten genel bir ifade engelli kadrosundan çalışabilir gibisinden.

Sadece atandığınız işte çalışabileceğinize dair sağlık kurulu raporu isteniyor diye biliyorum onuda kurum kendisi gönderiyormuş o da heyet raporuna göre uzun sürmez heralde HEYET RAPORU 3-4 aya yayılıyor nerdeyse atananları etkiler bu OLMAMALI.

Yani engelli raporun zaten var heyete girmişsin uzmanlar seni görmüş bir daha memur olarak çalışabilir diye dön baştan heyet raporu gibiyse. BU SAÇMALIK. Şikayet edilmeli. Hangi merciye gidilecekse.

@UZAKLAR

hangi iş olursa olsun O İŞTE çalışabileceğine dair sağlık kurulu raporu isterler. Kimisinin gözünde vardır sıkıntı kimisinin kulağında vb..
SIKINTI bu değil.

SIKINTI eğer yine heyet raporu düzeniyse herkes başvurmuştur biliyosunuz 1 ay sonraya heyet günü verirler heyet günü gelir doktorları gezersiniz 1-2 ay sonra tekrar heyet karşısına çıkmak için gün belirlerler yoğunluğa göre değişiyor. Kişide çok ciddi bir durum olmadığı sürece atanmasına rağmen geri çevireceklerini sanmıyorum. Zaten kişi yapamayacağı işi kolay kolay tercih etmez.

Burada sorun zaman niye kişiyi 1-2 ay daha bir zihin karmaşasında bırakıyorsunuz. Denebilir.

Skolyoz23

şimdi memur olabilir ibaresi olacak mı engelli raporunda nasıl yazdırıcaz

arkadaşlar benim engel oranım yüzde 52 çalıştırılamayacağı yerlerde ağır ve vardiyalı işlerde çalışamaz diyor rapor bir yıllık memur olabilir ibaresi yok ne yapmalıyım istihdam işaretli

@selenimo

Hangi kurum istedi sizden bunu? Devlet Personel Başkanlığını arayıp bilgi aldınız mı?

Merhabalar, sayfada bazı kişilerden “Durum Bildirir Raporu” istenilmiş. Fakat anladığım kadarıyla kendilerinden bu rapor istenen bazı kişiler hastaneye gidip “Durum Bildirir Raporu” çıkartmak istiyorum dediklerinde “böyle bir belge yok” cevabı almışlar. Bende bunu merak ederek ikamet ettiğim yerdeki hastaneye giderek bu belgenin olup olmadığını sordum ve banada diğer kişilere verilen cevap verildi: “böyle bir belge yok”.

Bu belgeyi daha önce edinen arkadaşlardan rica ediyorum, özel bilgilerini gizleyerek bu belgenin resmini çekip buraya atarlarsa bu resim yetkililere gösterilerek memur-işçi adaylarının işleri çok daha kolaylaşır.

raptap

Kim ne için istiyor bunu? Engelli haklarından yararlanabilmek için engelli sağlık kurulu raporu olmalı

Adalet bakanlığı. Daha doğrusu adliyedikiler bakanlıktan geri dönmesin işimiz uzamasın diye istiyorlarmış. Size ne ya. Bakanlık bilir siz ne karışıyorsunuz değil mi? Bugün heyete girdim. İşe giriş belgesi için. 200tl ödedim. Devlet personel başkanlığında böyle bişey yok. Savcılığa şikayet edesim var o derece. Baş hekimlikte incelediler raporu. Mevzuata uygun. Daha ne işlenebilir ki buna dediler haklı olarak. Neyse yarın teslim edicem evrakları o zaman söylicem. İstediğiniz şey mevzuata uygun değil diye. Sonuçta kuruluda zan altında bırakıyorlar.

@OturanBoğa
%40 üzerinde Sağlık Kurulu raporu olup, "Çalışabileceği İş Alanları" ve "İstihdam" kutucuğu işaretli olan bazı adaylardan, üzerinde "Çalışabilir ve/veya Memur olabilir" yazan belge istemişler. Bu durumla karşılaşan kişiler "Durum Bildirir Raporu" alarak bu sorunu 2-3 gün içinde çözdüklerinden bahsetmişler fakat bazı hastaneler bu belgeyi bilmedikleri için memur adayları bu konuda sıkıntı yaşamaktadırlar. Eğer bu belgeye sahip arkadaşlar -belgelerindeki özel alanları gizleyerek- burada paylaşırlarsa, bu durumla karşılaşan veya ileride karşılaşabilecek kişilere büyük kolaylık sağlanmış olacaktır.

@selenimo
Anladım, bu başlık altında daha öncede bazı arkadaşlardan istenilmiş bu tür bir belge ancak neye dayanarak böyle bir belge istiyorlar orasına anlam veremedim. Peki size verilecek olan belge nedir yani "Durum Bildirir Raporu" mudur bunun ismi, kaç doktora gözüktünüz, heyet önüne çıktınız mı? Bu konularda detaylı bilgi verir misiniz?

2008 yılında memur olarak atandığımda tekrar rapor aldırmışlardı bana.. Raporumda Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak çalışmasında herhangi bir sakınca yoktur ibaresi vardı. Memur olmadan aldığım raporda ağır ve efor gerektiren işlerde çalıştırılamaz notu yer alıyordu.

<<ömür>>

Hmm, peki atanmadan önce raporunuzda "Çalışabileceğini iş Alanları" ve "İstihdam" kısmı işaretlimiydi? Gerçi 2008 yılındaki raporda günümüzdeki raporda yer alan ibareler yer almıyor olabilir.

raptap şimdi raporuma baktımda çalışabileceği iş alanları ibaresi yok ama çalıştırılamayacağı iş alanlarına "ağır ve efor gerektiren işler" yazılmış.

<<ömür>>

Peki "istihdam" kısmı var mı? Veya çalışabilir ibaresi. ÖSYM Başvuru Klavuzunda, bunların yokluğunda kurumun tekrar rapor isteyebileceği yazıyor. Birde sizin atandığınız kurum nedir?

raptap Öyle bir ibare yok ama ben 2008 yılında aldım... Ben İçişleri Bakanlığına atandım.

<<ömür>>

Anladım evet o yüzden tekrar istenmiş olabilir gerçi yukarıdaki arkadaşta bu söylediklerim olmasına rağmen tekrar bazı bilgilerin yer aldığı yeni bir rapor istemişler, bunu neye göre istiyorlar halen anlam verebilmiş değilim. Bu arada İçişlerinde maaş nedir hocam bakanlıkların maaşı benim için çok önemli, buradan paylaşmak istemezseniz özelden bilgi verirseniz sevinirim.

bende buna benzer yorumlar gördüm arkadaşların çok panik yapmasına gerek yok -Atanında iş ona kalsın.-

zaten engelli kadrosundan zor zahmet atanılıyor bir de size büyük bir zevkle zorluk çıkarıp birde işin sonunda sen gelme demezler.

AMA hukuki açıdan ilerde sıkıntı olursa bu kişiyi niye bu işte çalıştırdınız! idari cezasına maruz kalmamak için ilgili kurum yazılı belgeyle sorumluluğu paylaşmak istiyor. Bazı kurumlar idari yazıyla hastaneye kendi gönderiyormuş diyede okumuştum bi yerlerde işi hızlandırmak için.

raptap Veri Hazırlama Kontrol İşletmeniyim. 3. derece vergi indiriminden yararlanıyorum. Derece kademe olarak 5/2 siyim ama Devlet Memurları Kanunu 68/B den yararlanıyorum 3.125,68 TL alıyorum. Tercih etmek isteyen arkadaşlar göz önünde bulundurabilir.

<<ömür>>
68/B ve vergi indirimi olmasa 2700-2800 civarı olurdu sanırım, teşekkürler bilgi için.

adalet benimde. analsmsdigim şu gecen cuma evraklari teslim ettim ben ve iki arkadaş arkadaşın istihdam işaretli vs doluydu sorun yok dediler anılardakiler bende bakirkoye teslim ettim çalışabilir işaretli calistirilmayacak alanlar dolu eski sürekli raporumu verdim 2006 tarihli bende sorun yik dedikller nasil oluyorda sizde var denildi hayret ediyorum

kardeşim boşuna çıkarttın ama en azindan sağlama aldin. olsun da öz olsun. benim arkadaş ankara adliyesine atandi ayni senin rapordan sorun cikarmadilar senin gittigin adliye çıkartmış saglama olsun diye bence hakli yani nr olur ne olmaz adalet bakanlığı cok sorun cikaran kurum..

Valla işgüzarlık bunların yaptığı. Evet sağlama aldım kendimi. Ben bi görevime başlayayım o zaman sorcam hesabını. Hastanedekilerde dedi bu işgüzarlık diye.

Engel grubum görme. Her iki gözden kornea nakli. Görme keskinliği gerektiren işlerde çalışamaz yazıyor.

Evet çıktım heyete. Tek tek doktor geZdim. Baş vurduğum gün çıktı raporum. Bize gönderilen evraklarda 3. Madde de çalışabilir heyet raporundan bahsediyor. Engelli raporundan hariç. Onu almış oldum. Onların bahsettiği şey ise tamamen afaki bişey engelli raporuna işlet dediler. Burunlarından getiricem ama daha sonra. Adalet bakanlığına memur alımı pek olmaz kendileri katip. Yardımcı hizmetler sınıfından oluyor. Caymamı beklediler herhalde. Açıktan yerime birini alcaklardı belkide. Neyse vardır herşeyde bir hayır

yok swnden caymani isteyip yerine başkasi gelemez mümkün degil ole bişey sadece bidaha ugrasmayalim diye istemislerdir senden hangi adliye sizin

O bilgiyi paylaşmayayım. Çokta beni düşündüklerini sanmıyorum zira daha önce konuştuğumuzda evraklarınızda bi sıkıntı yok dendi. Sonra bunu çıkardılar. Neyse tam olmuş oldu.

Ayrıca çıkarken ordaki kadın işte evraklarınız eksik olmasın hakkınız yanmasın. Hakkı yanan arkadaşlarda oldu diyerek tehditkar konuştu. Sanki 15yıllık memur 3 gün önce göreve başlamışsın belli afaki konuşmanızdan. Neyin ahkamını kesiyorsun
yorgunkul72

selenimo
Geçmiş olsun, yaşadıklarınıza üzüldüm, peki şimdi sizin bu aldığınız raporun ismi "Durum Bildirir Raporu" mu oluyor, özel bilgileri gizleyip raporun resmini paylaşabilir misiniz? Raporun üzerinde tam olarak ne yazıyor, ne diyince alınıyor vs.

2010 dayönetmelik değişti onun için yeni rapor istiyorlar ve eksiksiz doldurulmasını istiyorlar birde örnek vereyim kalp damar sana puan vermiştir heyette görevli değildir sen mutlaka onada imza kaşe attır sorun çıkartırllar memur olabilir işaretli olsun hangi işlerde çalışamazı doldurtursan rahat edersin yoksa pis işler yaptırırlar

lovehurts

Memur olabilir diye bir bölüm yok raporlarda, İstihdam kısmı var, onun karşısında evet yazması veya kutucuğun işaretli olması lazım.

Üst Alt