Baben' Alıntı:
Nedendir bilinmez; şu "alan razı, satan razı, üçüncü kişiye susmak düşer" mantığını hiiiç anlayamamışımdır. Hele böyle bir durumda :?
peki ne yapilmali sence, sevgili baben?!... tekliflerin nelerdir?... ücüncü kishi nasil müdahale etmelidir sence bu duruma?... yetishkin insanlara "aman ha sakin görüshmeyin" demekle mi?... "almayin, satmayin" gibi yasaklar koymak mi?... devotee.leri kezzaplamak mi?... onlari siteden kovmak mi?... peki kimin devotee oldugunu kimin olmadigini nasi anlicaz?... herkez belash gibi cikip "ben devotee.yim" demes ki?... bence bu konu biras hassas bi konu, bilir bilmes atip tutmamali bence (buna hepimiz de biraz yatkiniz gibi gelio bana), birilerini öcüymüsh gibi de koymamali ortaya...
bashlik altina yazilan mesajlari shöle bi gözden geciriomda yazan hemen herkes ilk mesajinda "ah, ilk defa duyuyom / bu sitede duydum bu kelimeyi", "hakkinda bishi bilmiom" gibi cümleler sarfedio ve cogu hemen ardindan yargilamaya, asmaya, kesmeye, kinamaya bashlio... icimizden kac kishi "yaw, devotee kardesh shu devotee.ligi bize biraz anlat da azcik da senin acindan görmeye calishalim bu olayi" dio?... konu hakkinda pek bilgimis yoksa bi yerden örenmeye bashlamak lazim... aramizda dürüstce konushmaya, bildiklerini/hissettiklerini aciklamaya razi bi devotee var (en azindan ben öle görüom) ve biz merak ettigimiz sorulari sormak yerine "defoool!" diye bas bas baarios (walla cok özür dilerim ama yetishkin insanlara yakishir hareketler degil bunlar bence)...
ortaya atilan "devotee.ler sadece sakatlarla seks yapma peshindeler" gibi iddialarin dogru olup olmadigini sorabiliris en azindan, hemen yargilamaya bashlamadan... ya da sadece sakatlik ile mi ilgilendigini, yoksa o insanda sakatlik dishinda bashka kaliteler de ariip aramadigini (kishilik, yash, egitim durumu, sac/göz rengi vs.)...
ne blim, daha neler neler sorulabilir bence (bölelikle dolaili olarak sormush olim bare
)...
gerci belash bütün devoteeler adina konushamas tabe, kendi görüshlerini anlatabilir bize sadece ama hic yoktan iidir...
anlamak/anlashmak/anlashilmak icin biraz olsun yetishkin insanlar gibi karshilikli konushmali bana göre...
her devotee.yim diyen insana "defol! bak kezzap dökerim ha! go home!" gibi tepkiler gösterilince nolucak sizce?...
hangi sorun cözülücek?...
hangi devotee cikipta ben devotee.yim dicek bu tür tavirlari görünce?...
devotiligini gizli tutarak -o cok "korktugunuz"- hareketleri (artik her neyse bunlar, anlamish degilim) yapmasi daha mi ii sizce...
hayatimda tek bi defa bi devotee.le yüz yüze konushma firsati buldum...
daha doorusu devotee oldugunu benden saklamayan biriile, yoksa kimbili kac devotee.yle konushmushumdur da farkinda olmamishimdir...
internetteki engelliler sitelerinden habersiz oldugum zamanlardaydi, ve dolayisiyla hic duymamishtim öle bisheyi (sölediginde biras shok olmadim desem yalan olur)...
ve inanin bana: yemedi beni...
hertarafim saglam, hic bisheyimi alip götürmedi...
saldirmadi da bana...
asilmadi da...
en yakin yataga da firlatmadi...
sadece konushtuk...
yaklashik 2-3 saat boyunca cok tatli sohbet ettik, ordan burdan...
devoteelik.le ilgili soru isharetleri olushtu kafamda ama sormadim, utandim...
o da sormadigim icin anlatmadi sanirim...
daha sonra ne onunla ne de "devotee.yim" dien bashka bi insanla karshilashmadim...
arashtirmadim nedense o konuyu ve unutmushtum bile...
taa ki internette engelliler sitelerine üye olana kadar...
aman allam, meger ben nasi bi "canavarla" konushmushum da haberim yokmush...
iiki de o siteleri tanimadan önce o devotee.yle tanishma firsati bulmushum...
Belash' Alıntı:
Sonuç bölümünde hepimizin engelli olmasina gerek olmadigini, eni konu herkesin bir sekilde fiziksel engeli olabilecegini belirtmek istiyorum. Birazdan çikip arabama binip evime gidecegim. Ortopedik açidan beni engele maruz birakmayacak bir kaza geçiremeyecegimi kim garanti edebilir? Böyle bir kazaya maruz kalinca ne olacak, hormonlarima veda mi edecegim!
hayir hormonlarina veda etmicen, tek fark: sakat bi devotee olucaksin o zaman =)p
ve belki de hic kimse sakatlari kullaniosun, onlari sömürüosun, durumlarindan istifade ederek "üstünlügünü" yashiosun diye suclamicak seni
... sahi, sakatlardan devotee olamas mi?... ben devotee olamas miyim?...
Belash' Alıntı:
(...) Aksine fiziksel engelli olmak ile yardima muhtaç olmak arasinda fark vardir. (...)
bu cümleni pek sevdim... acaba bahsettigin bu farkin pek farkina varilamadigi icin mi örnegin sarishinlarla sirf sarishinliklarindan dolayi (esmerler icin de aynisi gecerli tabe) haz duyanlardan daha fazla olumsus tepkiyle karshilashir genelde devotee.ler, amelolar?... diri diri gömülmeleri bile istenir?
dilemma' Alıntı:
Bizler akıllı insanlarız. Çok da abartmayalım bence...
kocaman bi öpücük sana
eet akilli insanlaris, cocuk da degilis... neyin bizim icin ii oldugunu neyin kötü oldugunu az cok anliabilicek durumda degilmiyis?... neden ücüncü shahislara gerek görülsün?... sakatlar ille de ikinci, ücüncü shahislardan taraf koruma altina mi alinmalidir?...
yanlish anlashilmasin, verilmeye calishilan uyarilari yabana atmiom... kiymetini biliom, ve teshekkür de ediom ama bazi yazilari okiinca biras fazla himaye altina alinmish hissettim kendimi?... ve bu pek hoshuma gitmio... bu konunun konushulmasi bence de önemli, ama seviye koruyarak konushulmali...
her sheye ragmen bu sitede bölesi hassas gördügüm bi konu dahi sakatlar, devoteeler, herkesler tarafindan sevieli bi shekilde karshilikli konushulabilecegine inaniom... shimdiye kadar tanidigim siteler de bu pek gercekleshememish gibi gelio bana...
ayrica kiymetimi bilin, arkadashlar!!!
dün yemedim icmedim, amelolarla ilgili bazi bilgileri alamancadan rekursioncaya cevirdim... anlayabilene shimdiden helal olsun ama konu ile ilgili türkce bilgi eksikliginden bunca shikayet varken bosh durmaktan iyidir die ceviriim dedim... idare ediverin gitsin ishte
...
(shimdi yüsmeye gidiom, döndügümde biras düzenlemeye caliship eklerim buraya yaziyi)
öpüldünüss