fokal yüz distonisi
Merhaba,<br>Öncelikle hepinize geçmiş olsun ,<br>Temmuz 2011 de keyifli bir sohbet esnasında aniden yüzümde uyuşma ve karıncalanma oldu.Hemen ardından da yüzüm sağa dpru egildi ve hızlı hareketler yapmaya başladı.Hemen acile gittik.Acilde tansiyonum 15-10 ölçüldü.Ve ondan sonra ne zaman kasılma olsa tansiyonum hep bu civarlarda oluyor.Normalde de hep düşüktür.Önceleri çok iyi değidiğimiz bir kaç hastane sıklıkla tekrarlamasından ötürü psikolojik dedi.
Ama daha sonra bilgisi olan bir doktor daha önce hiç yapılmayan preferik yayma,hemosistein çok yüksek , b12 149 feritin gibi sedim crp gibi tahliller yaptı.Sonuçlar B12 149,Ferritin çok düşük,sedim(55) crp(0.9) çok yüksek geldi.MR temizdi.DOktorum enfeksiyonun tetiklediğini düşünüyordu.Ama enfeksiyon bağırsaklarımdaydı.sinir sitemim enfeksiyona bağlı tutulumundan söz etti.Anlamıyorum.Tagretol,nepitin 600 ,Uzun dönem kortizol ,akineton kullandırıldı.Hla atak oldukça akineton ve prednol iğne oluyorum.
Zaman zaman bacaklarımı hareket ettirmekte zorlanıyorm,Heyet raporum olduğu için konuşmayacağım bir işte çalışıyorm,Çünkü bazen atakta konuşurken de çok zorlanıyorum.Tanım fokal sağ yanak distonisi.sie ne tür testler yapıldı.emg çekildi mi,hastalık gelişimi nasıl oldu.Her ay düzenli b12 oluyorum.B12 ve kan kaçağı bağırsaklarım yüzündenmiş.eksilen b12 de sinir sistemini etkilemiş.Babamda transvers myelit hastası,sizin ailenizde nöropatik hastalığı olan yakınlarınız var mı?Şuan nasılsınız kendinizi nasıl hissediyorsunuz,ben zaman zaman çok üzgün ama inaçlarımdan ötürü de çoğu zaman çok güçlü olmak zorundayım.Sadece yüzüme aptal aptal bakanların gözlerini çıkarmak istiyorum
eşim çok destek bana ben her ne kadar yüzüm atarken onun yüzüne bakmaya utansam da
Şuan ara ara ataklar yaşıyorum,işyerim anlayışsız ve yetersiz.ama ben onlar ne derse desin tedavim için çıkıp gidiyorum.
Botoks dediler ama istemiyorum.Kasılma olmazsa herşey harika ama en keyifli anında kendini hatırlatınca Distoni den nefret ediyorum.Kovuyorum gitmiyor
)Allah Hepimize acil şifa versin,hastalığımızı verdiği gibi alsın inşallah.
Saygılarımla