öncelikle o güzel canını sıkma, o güzel kalbinden imanı ve ümidi eksik etme dostum.
dua etmek güzel fakat dua etmenin de bir sınırı var, yani mucize beklemeyin. ben şimdi engelliyim diye dua edip yarın sapasağlam olmayı umacak değilim ya.
gerçekleri görüp buna göre tedbirlerimizi almamız gerekiyor, dünyada hangi insanın her duası kabul oluyor? dualarım kabul olmuyor diye Allah'a küsmek olmaz. doğmadan önce biz hiçken, var olup geldik Allah istediği için. ya hiç olmasaydık? hiç olmamayı diler miydik? yoksa belki 60 yıllık ızdıraptan sonra sonsuz mutluluğu mu umardık?
neyimiz eksikse o bizim imtihanımız oluyor maalesef, düzen bu, değiştirilemiyor.
evlenebilmek, engelliler olarak en büyük derdimiz. sevilmeye layık görülmediğimiz sanrısı bizi yiyip bitiriyor. ama var bir seven, durup bekleme, harekete geç bul onu.
yok mu bu dünyada senin gibi olan bir dişi? var.
dua ettim hastalığım iyileşmiyor, dua ettim güzel bi kızla evlenemedim, öyleyse dualarımı duyan yok. şeklinde bir düşünce doğru değil. unutma ki bazı insanları yaşatıp onlara direnme gücü veren şey, sırf dua edilebilecek bir Allah'larının olması. sırf bu bile insanlara yetebiliyor.
kim bilir belki seni daha mutlu edebilecek bir kadını bulabilmen içindir bu bekleyişler.
Allah'a küsmekle, hayata küsmekle, kendimizi eve kapatıp bir mucizenin gerçekleşmesini beklemekle yanlış yaparız. bu hepimizi imkansızlıklara sürükler. tam tersine deli gibi hayatın tam ortasına dalıp bu hayatın hakkını vere vere yaşamak bize yakışan, ve bizi kurtaracak olan.
Allah'ın sevgili kulu Hz. Muhammed. doğduktan sonra anne babası ölmüş, yaşarken mütevazi bir hayat sürmüş, davası yüzünden küfürler yemiş, kafasına taşlar atılmış, açlık çekmiş karnına taş bağlamış, bir hurmayı paylaşmış. doğan bütün erkek çocukları ölmüş. Allah'ın en sevgili kulu ama öksüz-yetim büyümüş, evlat acısı çekmiş.
bir güler yüzün bile karşılığını verecek olan Allah, elbet bize de karşılığını verecektir.
bu dünyada neyin eksikse buna sabredecek miyiz diye, neyin fazla ise de buna şükredecek ve paylaşacak mıyız diye sorulacak bize.
biz ibret olsun diye yaratılmadık, biz çürük elma değiliz, ucube değiliz, saksı değiliz lan biz. bizden çok var, sevilmeyi bekleyen bizim karşı cinslerimiz var, gidip hemen birini sevip dünyanızı cennete çevirin.
öyle filmlerdeki pembe tabloları seyredip hülyalarına dalmayı bir kenara koyup, güzel kalpli bir insanın dudaklarına yapışmamız dileğimle.
[FONT=Verdana]bakara suresi 155. andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz.[/FONT]
[FONT=Verdana]sabredenleri müjdele.[/FONT]
[FONT=Verdana]inşirah suresi: [/FONT]
[FONT=Verdana]5. elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır.[/FONT]
[FONT=Verdana]6. gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.
[/FONT]
duha suresi 3 :[FONT=Verdana]rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da.[/FONT]