Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dualarım kabul edilmediği için Allah inancımı kaybetmek üzereyim!

Konular
50
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar 5 vakıt namaz kılıyorum dıye cekmedıgım sıkıntı kalmadı duaların hıc bırı kabul olmuyor bostan yere bugun kandıl dıyıp dua etmeyın allah umursa belkı kabul olur kadır gecesı allah sıfa ısteyen yokmu verıyım dıyor 10 yıl oldu daha sıfa verılmedı yaslandıktan sonra mı vercek sıfayı benım bı tane duam bıle kabul olmadı hanı duan kabul olur dersınkı allah var benı duydu hıc bı dua kabul olmayınca artık allahın varlıgından suphe duyuyorum

senin için hayırlısı odur.duaların kabul olmasa da ahirette mükafatını belki de verir rabbim.canını sıkma her dua kabul olsaydı yeryüzünde dert,sıkıntı,fakirlik, kısaca ibretlik hiç bir şey kalmazdı?

Allahü teâlâ, Kıyamette, duası dünyada kabul edilmeyen kula*(Dünyada ettiğin duana karşılık şu sevapları veriyorum)buyuracak, o kadar çok sevap verecek ki, o kimse,*(Keşke dünyada hiçbir duam kabul edilmeseydi)*diyecektir.*(T.Gafilin)

Dua acaba kabul olacak mı olmayacak mı diye edilecek birşey değildir, içinden gelerek etmelisin... Bir kere giren dert bir daha çıkmaz zaten ama bugünümüze şükretmeliyiz.

kkelebekk;

bı kere gıren dert bıdaha cıkmıyor haklısın ömrunun sonıuna kadar haksızlık yapılmıs bı sekılde yasacagım

Töbe de kardeş böyle birşeye cevap vermekle hata yapıyorum ama ama işte duaları kabul olması için insanın şeffaf olmalı tertemis kalpli olmalı nuru pak olmalı ama senin nasrettin hoca misali zaten aptes almadan namaza durmuştum kabul etmessen etme allahım gibi oldu allah effetsin allah ıslah etsin inşallah

Cok yanlış düşünüyorsun yazdigimi sonuna kadar oku lutfen hala öyle düşünüyorsan yapacak birsey yok kendi içinde bitirmissindir herseyi ne yazsakta bostur o zamanSevilen kulun duası gecikir mi?Sual:*Allahü teâlânın, sevdiği kulunun dua etmesini sevdiği için, duasını geciktirdiği doğru mudur?CEVAPÖyle durumlar da olabilir. Peygamber efendimiz bir hadis-i şerifinde şöyle anlatıyor: (Allahü teâlâ bir kulunu severse veya onun sevgili bir kul olmasını isterse, üstüne bardaktan boşanırcasına musibet yağdırır, onun üzerine ardı ardına belalar gönderir. Bu kimse dua ederse, Cebrail aleyhisselam der ki:— Ya Rabbi bu sevgili kulun istediğinin verilmemesinin hikmeti nedir ki?Allahü teâlâ buyurur ki:— Ben onun sesini dinlemeyi seviyorum. Bırakın, duaya devam etsin!Kul, ya Rabbi der, Allahü teâlâ*lebbeyk*der,(Senin her istediğini vereceğim ve memnun edeceğim. İzzetime yemin ederim ki, ne dua edersen kabul edeceğim, ne istersen vereceğim; ancak bu isteklerini ya dünyada veya ahirette veririm. Ahirette verirsem daha üstününü verir, daha büyük belaları üzerinden def ederim)*buyurur.Kıyamet günü, teraziler kurulur, namaz ehli getirilir, karşılığını tam alırlar. Oruç tutanlar getirilir, karşılığını tam alırlar. Zekât ehli getirilir, onlar da karşılığını tam alırlar. Hac ehli getirilir, onlar da karşılığını tam alırlar. Belaya, musibete uğrayanlar getirilir, onlar için terazi kurulmaz, ücretleri, mükâfatları tartısız bol bol verilir. Bunlara verilen sevabların büyüklüğünü görenler,*(Keşke bizim de dünyada vücutlarımız makaslarla doğransaydı da, biz de böyle büyük nimetlere kavuşsaydık)*derler.

duanın kabul olup olmaması yaptığın ibadetlerle alakası yoktur. bu tanrıyla pazarlık olur ve kanımca pek çok müslümanın duası bu nedenle kabul olmamaktır. duanın kabul olup olmaması sadece iman gücüyle orantılıdır. bu iman gücü bir yahudide varsa onun kabul olur bir hristiyanda varsa onun. bu geniş bir konudur açarız ilerde.

Allah sevdiği kuluna dert verir unutmayin lütfen kimi zaman ümitsizliğe kapilsak da Allahin bizi sevdiğini düşünerek ferahlamaya calisin... Allah c.c en sevgili Peygamberimiz efendimizi bile turlu zorluklardan gecirmedimi bu kainati onun için yarattida onu bile turlu dertlerle düşmanlarla sinamadi mi? Boyle düşünürseniz eminim icinizdeki sıkıntıyi ve yanlis düşünceleri atlatacaksinizdir ....

İbni Abbas radıyallahu anhdan gelen bir rivayette şöyle geçmektedir: “Peygamberlerden biri Allahu Zülcelâl’e dedi ki: ‘Allah'ım mümin kulun sana itaat ediyor ve günahlardan uzak kalıyor. Böyleyken dünya nimetlerinden mahrum oluyor ve çeşitli belalara uğruyor. Buna karşılık sana itaat etmediği halde hep günah işleyen kulun dünya ayakları altına seriliyor?’Allahu Zülcelâl vahiy yolu ile bu Peygambere şöyle buyurdu: ‘Kullar da belalar da benimdir. Her ikisi de bana hamd ederek beni noksan sıfatlardan tenzih eder. Mümin arada bir günah işleyince; bu günahına kefaret olsun diye dünyada onu mahrumiyete düşürür ve başına bela veririm ki huzuruma geldiğinde kendisine iyiliklerin mükâfatını vereyim. Kâfir kötülük işleyince; huzuruma geldiğinde işlediği kötülüklerin cezasını kendisine vermek için belaları üzerinden savar ve dünyalığını bol veririm.”Allah niçin sevdiği kuluna bela verir?Hz. Peygamber sallallahu aleyhi vesellem bir hadisi şerifte şöyle buyurmuştur: “Allahu Teala bir kulunu severse ona bela verir.” (Taberani)Bu hadis-i şerifin manası açıktır. Allahu Zülcelâl bir kulunu sevmek isteyince onu dener. Yani onun sevgiye layık olup olmadığını ortaya çıkarmak için onu çeşitli bela ve musibetlerle imtihan eder. Allahu Zülcelâl kulunun samimiyetini ortaya çıkarmak için onu imtihan ettiği şeyler bela olabileceği gibi nimet de olabilir. Bela imtihanı sabırla; nimet imtihanı ise şükürle kazanılır. Bu zamanda insanların büyük bir çoğunluğu bela ve musibete sabretmeye karşı zayıftırlar. Olabilir ki insan bir musibete belaya sabredemez. Onun için belasız ve musibetsiz bir sevgiyi Allahu Zülcelâl’in fazlından isteyelim. O'nun hazineleri çoktur. Kalben ve ruhen isteyen kuluna mutlaka verir

üzerinde yaşadığımız dünyadan başka bir dünya yani ahiret yok diyorsun yani herşey burada olup bitecek öylemi. bu kadar basit olmamalı bu düzen. bir daha düşün sor sorgula... ben öyle yapıyorum ve Allah var ahiret var diyorum elhamdülillah iyiki düşünebiliyorum diyorum. İyşallah böyle düşünerek ölürüm. sevdiklerimizle beraber cennette seni ve bizim gibileri karşılar ve onlarla buluşurum. Rezzak ver yarabbi vücudumuza nefsimize aklımıza ailemize. Rahmet et.

Ben ınanmıyorum demedım yazdıgımı ıyı oku 5 vakıt namaz kılıyom cekmedıgım sıkıntı kalmadı dıyorum artı dualarımının hıc bırı kabul olmadı dıyorum bu bır ıkıncısı allah kulum daha ıstemeden ben verırım dıyor o zaman nıye 10 yıldır vermıyor

Bana göre hastalığın-sakatlığın büyüğü küçüğü yok. Hepsi aynı. Sağlık söz konusu olunca insan oğlu daha tez isyana düşüyor. Canı azalıyor, bıkkınlık yaşıyor vs. Benim de kabul olmayan onlarca duam var. Ben onlardan vazgeçtim artık zaten..:D Boş vereceksin, takmayacaksın. Yaşam kaliteni kendin ayarlayacaksın, beden ve ruh gücünün erişemeyeceği hayaller kurmayacaksın, beklentiler içinde olmayacaksın. Valla beklemeyince, umut etmeyince çok daha kolay oluyor hayat.. :) Yani, akışına bırakacaksın. Kabulleneceksin kendini, içinde bulunduğun durumu.. "Olursa olur olmazsa olmaz amaan sende" de geç.. Yaşamak her şeye rağmen çok güzel. Klasik bir laf, ama ben severim bu lafı...:D

Hastalığından dolayı gücün yetmiyor olabilir kendini toparlamaya, her şeyi boş verip ilaçlarını aksatma mesela.. Böyle durumlarda "dünyada çok sıkıntı çekiyorsun ama ahirette yaşadın cennet senin" vaazları bile batıyor insana. İsyanını körüklüyor insanın. Burada konu senin Allah ile aranda, bizlere laf söylemek senin inancını sorgulayıp seni yargılamak "vaay efendim sen nasıl Allah'a inanmamaktan bahsedersin" demek kimsenin haddine değil.. Nefis taşıyan her insanın isyana düşme olasılığı var. Kimi baş edebiliyor bu durumla kimi edemiyor.. İnsanız anormal bir durum değil bu..

Ben senin kendini toparlayacağına inanıyorum..:) Ruhuna azap çektirme, hastalığını fazla sorgulama yeter.. "Neden, niye ben niçin" deyip durma.. Hepimizin değiştirmek istediği ama değiştiremediği şeyler var.. Olduğu gibi kabullenmek en basit ve kesin yol..

Allah şifa versin diyeceğim ama sen "yok ben 10 yıldır şifa istiyorum ama vermiyor zaten" deme..:) Belki benim duam kabul olur.. Eş dost herkesten dua iste sağlığın için birinin ki kabul olmasa birinin ki olur belki.

[FONT=verdana]"Hiç kimse, kendisine özgürlük, mutluluk ve yaşamın birdenbire, durdukyerde göklerden hediye edileceğine inanmamalıdır! herşeyin kökü kendi irademizde ve kendi çalışmamızdadır!"[/FONT]
[FONT=verdana]- Adolf Hitler[/FONT]

Keske senın gıbı dusunebılsem benım meselem özel anlatmak ıstemıyorum mesala evlenemıyorum bu yeterlıdır galıba

Evlenmek demissin bende cok istiyorum ama belki hakkkinda hayirli degildir evlenirsen beklemedigin kotuluklerle karsilacaksin birde bu yonden dusun.Evlenmeyi istemek normaldir. Ancak her evlilik mutlaka hayırlı olur mu? Çok az da olsa, evlilik bir kimsenin dünya ve ahiret felaketine sebep olabilir. Ne olursa olsun evlenmeyi değil de, mutlaka hayırlı olanını istemelidir. Hayırsız bir evlilik yerine bekârlığı tercih etmelidir!*Esas hayat, ahiret hayatıdır. Muhteşem bir hayat sürülse de, dünya geçicidir. Akıllı, ahiretini düşünüp, (Ya Rabbi evlilik hakkımda hayırlı ise nasip et) diye dua eder. Kur'an-ı kerimde,*(Dua edin, duanızı kabul ederim), hadis-i şerifte ise*(Rabbiniz kerimdir, kendine açılan eli boş çevirmekten haya eder)*buyuruldu

Bizler bu bedende ve bu dünyada misafiriz.

Hepimizin cekilecek cilesi, akacak kani ,dökülecek göz yasi var.

Burda faniyiz ölmeye mahkumuz, peki ya öbür dünyada halimiz, asil mevzu orda..

öncelikle o güzel canını sıkma, o güzel kalbinden imanı ve ümidi eksik etme dostum.

dua etmek güzel fakat dua etmenin de bir sınırı var, yani mucize beklemeyin. ben şimdi engelliyim diye dua edip yarın sapasağlam olmayı umacak değilim ya.

gerçekleri görüp buna göre tedbirlerimizi almamız gerekiyor, dünyada hangi insanın her duası kabul oluyor? dualarım kabul olmuyor diye Allah'a küsmek olmaz. doğmadan önce biz hiçken, var olup geldik Allah istediği için. ya hiç olmasaydık? hiç olmamayı diler miydik? yoksa belki 60 yıllık ızdıraptan sonra sonsuz mutluluğu mu umardık?

neyimiz eksikse o bizim imtihanımız oluyor maalesef, düzen bu, değiştirilemiyor.

evlenebilmek, engelliler olarak en büyük derdimiz. sevilmeye layık görülmediğimiz sanrısı bizi yiyip bitiriyor. ama var bir seven, durup bekleme, harekete geç bul onu.

yok mu bu dünyada senin gibi olan bir dişi? var.

dua ettim hastalığım iyileşmiyor, dua ettim güzel bi kızla evlenemedim, öyleyse dualarımı duyan yok. şeklinde bir düşünce doğru değil. unutma ki bazı insanları yaşatıp onlara direnme gücü veren şey, sırf dua edilebilecek bir Allah'larının olması. sırf bu bile insanlara yetebiliyor.

kim bilir belki seni daha mutlu edebilecek bir kadını bulabilmen içindir bu bekleyişler.

Allah'a küsmekle, hayata küsmekle, kendimizi eve kapatıp bir mucizenin gerçekleşmesini beklemekle yanlış yaparız. bu hepimizi imkansızlıklara sürükler. tam tersine deli gibi hayatın tam ortasına dalıp bu hayatın hakkını vere vere yaşamak bize yakışan, ve bizi kurtaracak olan.

Allah'ın sevgili kulu Hz. Muhammed. doğduktan sonra anne babası ölmüş, yaşarken mütevazi bir hayat sürmüş, davası yüzünden küfürler yemiş, kafasına taşlar atılmış, açlık çekmiş karnına taş bağlamış, bir hurmayı paylaşmış. doğan bütün erkek çocukları ölmüş. Allah'ın en sevgili kulu ama öksüz-yetim büyümüş, evlat acısı çekmiş.

bir güler yüzün bile karşılığını verecek olan Allah, elbet bize de karşılığını verecektir.

bu dünyada neyin eksikse buna sabredecek miyiz diye, neyin fazla ise de buna şükredecek ve paylaşacak mıyız diye sorulacak bize.

biz ibret olsun diye yaratılmadık, biz çürük elma değiliz, ucube değiliz, saksı değiliz lan biz. bizden çok var, sevilmeyi bekleyen bizim karşı cinslerimiz var, gidip hemen birini sevip dünyanızı cennete çevirin.

öyle filmlerdeki pembe tabloları seyredip hülyalarına dalmayı bir kenara koyup, güzel kalpli bir insanın dudaklarına yapışmamız dileğimle.

[FONT=Verdana]bakara suresi 155. andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz.[/FONT]
[FONT=Verdana]sabredenleri müjdele.[/FONT]

[FONT=Verdana]inşirah suresi: [/FONT]
[FONT=Verdana]5. elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır.[/FONT]
[FONT=Verdana]6. gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.
[/FONT]

duha suresi 3 :[FONT=Verdana]rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da.[/FONT]

kardes ben 10 yasinda annemi kanserden kaybettim. uvey anneyle disiplin adina iskencelerle buyudum. yatili okula verildim. neyseki is hayatina girince rahatladik derken evlenecegimin arefesinde benimde kanser oldugum ortaya cikti. Uc ameliyat oldum. 3ayda bir surekli kntrol hastanelerden biktim artik. omur boyu kortizon , tiroid ,kalsiyumdu ,d3 vitamindi derken ilaca baglandim.
inancli olmaya calisiyorum. Sinavimiz buyuk arada sogukluk olsada sogudugum anlar daha bi korku saliyor icimi. Allah hepimize sabirlar versin...

Recep sana katılıyorum bende inanclı olmaya calısıyorum

allahtan inancli bir insanla hayatimi birlestirdim. darisi tum sizlerin basina ins.

bızde memur olduktan sonra hayırlısıyla evlencez ne dıyım allah mesut etsın uvey anne ızdırabını bılırım

duanın kabul olup olmadığını sorgulamadan önce "zaman" konusunda bir bilginiz var mı ?

Zaman dedıgın sudur bazı dualar dunyada kabul olmayan lar ıse ahırette verılecek saglam bı kaynaktan arastırdım

Enes ne güzeldir ki namaz kıldığını söylemişsin, namaz bir çok insana ağır gelir yapamaz, ama sen başarmışsın, kalbini ve niyetini bozma derim, bu düşünceleri vesveseleri sana veren şeytandır, hayatta her şeyin bir vakti bir saati var, o vakit saat gelmeyince hiç bir şey olmuyor, ölüm bile.. O yüzden her şeyin hayırlısını istemek gerçekten çok önemli, fani dünyadayız fani dertler içindeyiz ama bilirsin ki Allah kimseye taşıyamayacağı yükü vermez, emin ol Allah yarattığı kuldan bile daha merhametli, ama insanız işte nefsimize yenik düşüyoruz isyanlara girebiliyoruz Allah affetsin inşallah, sabırlı olmak ve hayattan çokta bir şeyler beklememek gerek bence, beklentiler insanı yorar çünkü, dua edicez Allah hakkımızda en hayırlısını en güzelini versin diye, ve bunu hak etmek için yol göstermesini isteyeceğiz başka yolu yok :)

Hayır o değil. klasik din anlayışından bir sıyrıl istersen. kainatın zaman yasası ile bilgin var mı ? geçmişin ve geleceğin kainatta değeri nedir ? dua eden biri

duanın işe neden işe yaramadığını zannettiğimizi anlamaya çalışmadan önce şu zaman kavramını bir anlayabilsek mi ? ne dersiniz ? dilimiz döndüğünce bir deneyelim.

diyelim ki elinizde kocaman bir balon var. içine bu varoluştaki bütün maddeleri, atomları, elektronları, tası tarağı herşeyi, yani bütün evreni koyabileceğiniz büyüklükte bir balon. şimdi hayal etmesi zor biliyorum ama varsayın (hatta fizik biliminden dolayı inanın), bu balonun dışı olmayacak ! yani evren genişliyor diyoruz ya hani, evrenin sınırlarının az dışarısında ne var diye soruyoruz ya sürekli, öyle birşey yok orda. evrenin genişleme hızından hızlıca koşup, kafanızı veya elinizi oraya uzatıp yoklayamazsınız. çünkü orada hiçbirşey yok. eliniz oraya girer yok olur, geri çektiğinizde geri oluşur. işte burada yok kavramı devreye giriyor. o apayrı bir kavram ama kısaca hiçbirşeyin olmadığı yerde tahmin edebileceğiniz gibi zaman da yok. bunu anlamak yeterli.

tekrarlayalım, böyle bir yerde, yani maddenin olmadığı bir yerde, haliyle zaman da yok. e nolmuş oluyor ? bigbang'den evrenin çöküşüne kadar geçmiş ve geçecek olan her şey o balonun içinde ve sıfıra çok yakın bir anda olup bitiyor. yani kısacası o "hiç olmayan" dışarıya göre, belirli ve çok kısa bir sürede olup bitiyor.

bu da, dua kavramıyla beraber gelen inanç ve iman ikilisiyle beraber, bu balonu oluşturan ve söndürecek varlığın, zamandan bağımsız olmasını gerektiriyor. öyleyse o "sıfıra yakın" süreçte balonun içinde olup bitecek herşey deterministik hale geliyor. ama sadece balonun dışı için. bizim için değil. bu durumda sizin bugün isteyeceğiniz bir dua, gelecekte ne yaptığınıza bağlı olarak gerçekleşiyor veya gerçekleşmiyor olabilir. veya dua etmeniz, geçmişinizde olmuş olan birşeyi sağlamış da olabilir. bu etki tepki mekanizmasını sadece duaya indirgemek istemiyorum. iç dünyanızda balonun dışındaki "siz" kavramını besleyen titreşimler, iyilikler, güzellikler, gelişmeler de buna etken. kısacası zaman ve mekandan bağımsız düşünüp, bütün bunların üstüne ışığı tutan varlığın, bir hafızası ve geleceği görebilen bir yapısı olduğunu unutmamak lazım.

anlaşılması biraz zor uzay ve zaman fiziğinin konuları bunlar ama şunu diyebilirim senin şuan ki güvensizliğin geçmişde ettiğin duana engel olmuş olamaz mı ? dua da esas olan imandır yani güvendir. yani dua'da esas olan yaptığın ibadet değil ben beş vakit namaz kılıyorum yılın yarısı oruç tutuyorum neden dualarım kabul olmaz olayı değil. zaten bu son derece sığ bir yaklaşım olsa gerek. kadiri mutlak olan tanrıya sen ne verebilirsin ki, onun vereceği bir nimete denk olsun.

bir insan hiç ibadet yapmaya bilir ama fiili ve kalbi dille yaptığı dualar karşılık bulur çünkü bütün zaman boyutlarında onun olacağına iman etmiştir. secret falan diyorlar bu işede ama duada zaman açılımını kurandan başka bir yerde görmedim ben en detaylı orada bulabilirsin.

sanırım hastalıgınız size bunu düşündürüyor tedaviyi dogru yerde aradıgınızdan eminmisiniz...

bi ayette okumuştum sizin dualarınızı sizin için hayırlı olacak bir zamana bırakırız diyor mealinde ...

İnsanın dua etmesi aynı zamanda birşeyi umut etmesi beklemesi demek oluyo,gerçekleşmemeside hayal kırıklığı gibi oluyo sizi anlıyorum..dua ederken beklentilerinizi kesmenizi anlarım ama ,Allaha olan inancınızı kaybetmenizi anlayamam... basit bi örnek vercek olursak,sürekli acıktığımız için yemek yemekten vazgeçebilir miyiz mesela? yada bizim hastalığımzın henüz keşfedilmiş bir tedavisi yoksa doktora kızabilir miyiz? bunlarda aynı hesap..Kaderinize isyan etmek sizi asla mutlu etmez...

ayrıca rahat bi nefes alabilmek neye deymez ben 20 gündür çok hastaydım nefesin kesiliyor su bile içemiyorum aslında 2 aydır var fakat son 20 gündür çok zor zamanlar geçirdim nefes alamamk çok zor ölmeyecek kadar bi nefes geliyor sonrasında bayılma çok şükür bu gün yaşamadım bunu inşallah geçecek ,demek istedigim beterin beri var her ne olursa olsun şükretmek lazım , en büyük imtihanları belaları evliyalara peygamberlere ve derce derce müminlere veririz diyor ayette ,firavunun dişi bile tek kemikdenmiş başı bile agrımamış hiç sıkıntı çekmemiş yani ...

arkadaşım geçmiş olsun git bi abdest al şehadet getir. bir Müslüman (haşa) allahın varlığından şüphe ediyorum dermi dinden çıkdın demektir o şüpheyi bir kez duyduysan

Üst Alt