Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dualarım kabul edilmediği için Allah inancımı kaybetmek üzereyim!

gerçekleri söyleyen ben olmak istemezdim ama o duaların değil 10 yıl, 30 yılda geçse ibadete bağlı gerçekleşmeyecek. olacağı varsa olur. din, güçsüzleri fakir fukarayı kontrol altında tutmak ve avunmasını sağlamak için geliştirilmiştir. ne demiş düşünürler; 'din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır.' bir tanrıya kızarak kendine sanal bir düşman yaratmaktansa, dini gerekçelerle değil de kendine ve çevrendekilere nasıl yarar sağlayabileceğini düşünerek çalış. tanrının bizi engellilikle, fakirlikle vs sınadığı yok yani. bu uydurulmuş bir yalan. düşün sene bu sayede millet derin bi uyuda ohh hiç ses çıkmıyo ne iyi. herkes ibadet edip susup oturuyo. öteki tarafı bekliyor. şayet varsa.

ne imanı gevşek insanlarmışsınız arkadaş allah ıslah etsin

NETBUS;

napalım yani yakıp yıkalım o zaman...

hangi dünyada yaşıyorsunuz merak ettim dogrusu...

Şayet varsa öylemi şöyle bir kafanı kaldırıp etrafına baksan bu muhteşem düzenin ahengin tesadüf olmadığını bu kainatın bir sahibi olduğunu anlardın...

dünyaya geliş amacı ye iç sıç yat sanıyorlar galiba onu hayvanlarda yapıyor

tanrıya inanıp ama tanrıya güvenmemek bu sağlıklı bir iman değil ve neredeyse yüzde 1'in altında ki müslümanın bu yönde bir farkındalığı var. genelimiz tanrıya inanıyor ama güvenmiyor.

NETBUS;

hocam sız GOD OF WAR ın kaçıncı bolumusunuz sacmalamayın zeus aşkına..:eek:

LEGİONNAIRE;

sevgili enes kusura bakma ama arkadaşım saçmalamışsın bence biraz.namaz kılıyorum dua ediyorum ama dualarım kabul olmuyo,allahın varlıgından şüphe ediyorum diyorsun,allahın senin namazına duanamı ihtiyacı var,öenmli olan yaptıgın duayı kıldıgın namazı içinden gelerek kılmandır,sen böyle şüphe ederek namaz kılarsan dua edersen sevabıda şüpheli olur kardeşim,ben senin böyle düşündügüne inanmıyorum,belki yaşadıgın sıkıntılardan dolayı böyle düşünüyorsun,kalbini ferah tut,sabret,hayallerin isteklerin belki birgün gerçekleşir inşallahh...

Arkadaşım, bence çok yanlış düşünüyorsun. Dinimize göre göre dünya hayatı bir sınav yeridir. Sınavı geçip geçmemek kişinin imanı yani inanç derecesiyle orantılıdır diye biliyorum. Bilmişlik taslamak gibi bir niyetim yok ama şunu söyleyebilirim kişinin duada istediği şeyin hayırlı olup olmadığını sadece yaradan bilir. Mesela gerçekleşmesini çok istediğimiz birşeyin kötü sonuçlara yol açması gibi. Sadece namaz kılmak iş bitseydi şuanki halleriyle arap ülkelerinin dünyanın en güçlü devletleri olması gerekirdi gibi bir düz mantık da yürütebilirsiniz. Eğer bilgisayar kullanabiliyorsanız size küçük bir önerim olacak Hz. Eyüp'ün hayatını okumanızı tavsiye ederim. Çünkü Eyüp peygamberin hayat hikayesi tam da bu konu ile ilgili. Eğer bu yazıyı bulup okuyabilirseniz bir insanın hayatına şükür etmenin kattığı faydaları ve ne anlatmak istediğimi öğrenebilirsiniz. Bir şarkı vardı hatırladığım güzel kısmı şuydu ;

"Hayat hiç bayram olmadı yada her nefes alışımız bir bayramdır"

Her hayırda bir şer her şerde bir hayır vardır

Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir.ALLAH (c.c.) bilir de siz bilmezsiniz.” (Bakara Suresi, 216)

Lütfen güzel dinimiz hakkında bilgisi olmayan arkadaşlar burada yorum yapıp da arkadaşımızın moralini ve dengesini daha da alt üst etmesin... Kabul olmayacak hiçbir dua yoktur.. Bu yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'de açıkça yazmaktadır... "Allah sözünden hiçbir zaman caymaz !.." şeklinde de ayet vardır.. "Duanız olmasa ben sizi ne yapayım !.." diye buyuran Yüce Rabbimiz değil midir ? O halde... Levh-i mahfuz'da ; Kainatın kuruluşundan sonuna kadar olan/olacak her şey en ince ayrıntısına kadar yazılmıştır.Bu asla değişmez.. Her duanın bir karşılığı vardır.. Yorumları okudum.. Değerli arkadaşlarım güzel açıklamalarda bulunmuşlar.. Sağ olsunlar.. İnsanın kendisini en çaresiz ve yalnız hissettiği an şeytan ve müştemilatının en sevdiği andır ve o açık kapıdan girer ve insanı kemirmeye başlar.. Bütün soruların cevabı kendi içinde gizlidir.. Yeter ki aramasını bilmeli ve hayatımızı ona göre yönlendirmeliyiz... Gelmiş geçmiş 125.000 peygamber/evliya/enbiya ve daha birçok dini büyüğümüz hiçbir zaman Allah'a duam neden kabul olmuyor diye sormamıştır.. Sorması da beklenmezdir.. Çünkü onlar bilirler ki o duanın karşılığı bir gün verilecek.. Ya hemen,ya da ahirette.. Bunu bizler bilemeyiz.. Bildiğimiz ve yapmamız gereken tek şey sabırla dua etmektir.. Sabır acı , ancak meyvesi tatlıdır..Bir diğer ayette ise "Eğer biz insanların her duasını hemen kabul etseydik , şu anda hiçbiri yaşamazdı " denilmektedir.. Demek ki yüce Yaradanımızın bir bildiği var ki bizlere böyle buyuruyor.. Dua ederken sabırla ve içtenlikle dua edelim... Herşeyin hayırlısını isteyelim.. Belki senin duan içinde sana veya yakınlarına zararlı olacak bir gelişme var ancak sen bunu bilmiyorsun,bilmene de imkan yok zaten.. Ama Allah biliyor .. Eğer ben bu kulumun bu duasını kabul edersem bu onun için hayırlı olmayacak o yüzden etmiyorum,ya da onun yerine farklı bir isteğini veriyorum,ya da duasını ahirete saklıyorum diyebilir/diyordur da... Çok kısa ama etkili bir örnek vereyim sana.. Kendini bir dağın tepesinde hisset.. Bütün şehri sokak sokak görüyorsun,canlıları ,cansızları vs.. Herşeyi tepeden kuşbakışı görüyorsun ya diyelim ki bir yolda bir kavaşkta karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir kişi var... Ama kavşağın diğer tarafından da hızla bir araba geliyor ancak yol da öyle bir yol ki bu kişinin o aracı o anda fark etmesi mümkün değil veya dalmış düşüne düşüne gidiyor yolda.. Sen göz göre göre bu insana araba çarpmasına ve dahi ölmesine seyirci kalır mıydın ? Elbette kalmaz hemen müdahele ederdin ve o klası kazayı engellerdin.. Diyelim ki o kişi de bir iş başvurusu yapmaya gidiyordu ve aylardan beri dua ediyordu bu iş olsun diye.. Şimdi ne demek istediğimi anlayabildin mi arkadaşım.. Duamızı yapacağız,kulluk görevlerimizi yerine getireceğiz takdiri de bizi yoktan var eden o yüce Kudrete bırakacağız... Duam olmuyor diye konuşmak,söylemek hatta ve hatta kalben bunu düşünmek bile Allah'a isyandır... Şeytanın da istediği budur zaten.. Ama ŞEYTAN SİZİN APAÇIK DÜŞMANINIZDIR ! diyen de o yüce kudret.. Bize akıl veren de o.. Düşünme yeteneği veren de o dur.. O yüzden akli selim oturup düşüneceğiz arkadaşım.. İnsanın dua etmesi bile Allah'ın ona icabet ettiğinin en büyük göstergesidir.. O DİLEMEDİKÇE SİZ DİLEYEMESİNİZ,O İSTEMEDİKÇE SİZ İSTEYEMEZSİNİZ !... Sen ellerini açıp da Allah'ım diyerek seslenebiliyor,yüreğinle ona karşı bir şeyler anlatmaya çalışıyorsan bu senin o yüce kudret tarafından dinlendiğini göstermez mi ? Eğer o seni dinlemek istemese zaten sen ne namaz kılabilir,ne dua edebilir ne de onu zikredebilirsin .. Basit bir örnek daha vereyim sana.. Kendini bir ekmek fırınında çalıştığını düşün..Her gün yüzlerce insan ekmek almaya geliyor.. Ve sen onlara ekmeklerini verip 5-10 saniye içinde gönderiyorsun.. Ama içlerinden öyle birisi var ki her gün gelen çok güzel bir bayan / veya erkek sen onu görünce bir başka oluyorsun,yüreğinin yağları eriyor.. Konuşmasını beğeniyorsun,yüreğinin güzelliğini görüyorsun,fiziğine bayılıyorsun vs tam hayalindeki bir kişi diyelim.. Aynı anda ekmek almaya gelen 5 kişi düşün ,bu kişi de onların içinde olsun.. Hepsine aynı muameleyi mi yaparsın,yoksa hepsine ekmek verip gönderir,o kişiyi en sona mı bırakırsın.. Biraz sohbet etmek vs için.. Yüce Rabbim yar ve yardımcın olsun..

Toplumun maneviyatını bozmak adına bilinçli ve art niyetli olarak yıkıcı faaliyetlerde bulunan, dış güçlerin kuklası, dindar görünüp dinsizlik propagandası yapanlardan değilsinizdir umarım. Hem namaz kılacaksın, dua edeceksin hem de Allah tan şüphe edeceksin. Bir psikiyatriste başvurabilirsiniz.

şu sözlerede bak..Allahtan bir alacağınız mı var ki,isteklerinizi yerine getirmedi diye isyan ediyorsunuz.

haddinizi bilin.

dostempati;

zaten 10 yıldır psıkısyastıre gıdıyom merak etme tedavı dedıklerı sey uyku hapı ve kılo hapı onların tedavı dedıgı ve 4 bın 5 bın maas ı uyku hapı verıp ıylestırdıklerını dusunerek alanlar sankı psıkıyatrı care gıt psıkıyatrıye sana uyku hapı versın sankı care psıkıyatrı

LEGİONNAIRE nasıl böyle bir dualarının kabul edilmemesi kanaatına vardın
siz resmen rabbime karşı çıkmışsınız yaptınızı kınıyorum ne gusel 5 vakit namazını kılabiliyormuşssun her insan namaz kılıp sıkıntı çekmeyecek diye bir şart yokki
sadece senin değil her vatandaşın kendince sıkıntıları var ama şükret biraz demekki dualarının kabul olması için zamanı var yada içten dua edemiyorsun demekki kusura bakma ama lütfen rabbime ters büyük konuşmayın
evlenmekten istediğinizden bahsetmişssiniz diyelim karşınıza sevdiğiniz sevildiğiniz bayan çıktı evlendiniz mutlu mu olucaksınız onla sıkıntılar yaşamayacağınızımı düşünüyorsunuz evlilikte de düşüşler çıkışlar yaşıyabiliyor her evlilik 4/4 lük değildir mesela anneniz babanız hiç sıkıntısı yokmu evliliğinde getirdiği sıkıntılar oluyor bence yanlış düşüncelere sahipsiniz ve bunalımdasınız tedavi almanızda fayda var çık gez dolaş mutlu değilsen bile kendine mutluluk payı çıkar derim ben

Ne kadar rahatsız bu konularda, gerçekten şaşıyorum.

namazı ruşvet amaçlı kılıyodunuz ozaman HAŞA!sen benım duaları kabul et ramazandada bı 30gun teravı çalışır mı dıyeceksın.zaten farz bakma kımsenın umrunda degıl ondan da muafız zannedıyolar ama degıl herkes kılmak zorunda.
ıyılersırsen zaten obur tarafa bışey kalmıycak sen ıyleşmek ıstedın bende verdım dıyecek ALAHÜ TEALA.
90 dk lık maçtan prım alcaksın ama 89da benı çıkarın dıye dıye bas bas bagırıyosun onun gıbı bışey olmuş.evlenıcende nolucak trılyonluk adamların evlılıklerı 1yıl suruyo sen napıcan 2022lemı gecınıcen boş ver evlenmeyı oda extra bonus olsun sana..

70yıl/sonsuz; cıkan sonuç goz kırpma zamanın salısenın katrılyon kere katrılyon kere katrılyon...çarpımından bıle az..

meraba konuya cok şaşırdım açıkcası :) komik geldi :) bende engelliyim kanser hastasıyım ayrıca annemde kanser hemde 6 ay arayla yakalandık beraber kemoterapi aldık beraber radyoterapi aldık herkes cok şaşırdı herkes üzüldü babamda böbrek hastası biz se ondan geliyosa bi sebebi vardır elbet de3dik şükür ettik elhamdülillah dedik şimdi bakıyorumda iyiki demişim yıllarca geceleri agladım hastalık gecermi diye düşündüm şimdi o hastalık yüzünden aldıgım engel raporumla girdigim ömss den atandım memurum iyiyim annemde iyi babamda inancımızın bize kazandırdıklarını sonradan farkettim umarım Allah kalbinize ferahlık verir :)

Duaların belki daha kötüye olmanı engelliyor. Bunu bilemezsin. Allah affetsin.

restless;

ALLAH razı olsun yazın çok hoşuma gitti ve benim de bişeyler eklemek istiyorum ... Elbette dualarına namazlarına devam et ALLAH'u teala'dan asla ümidini kesme ve gelecek günü bekle bu zaman diliminde yahut ahirette muhakkak karşılığını alacağına öncelikle emin ol ... Ayrıca evlenmek insanların seni anlaması imkanların yetersizliği gibi konularda da ALLAH'ın Resulü Peygamber Efendimizin Hz. Muhammed (s.a.v.)'in hayatını incele bak sünnetlerine engellilere nasıl davranmış onları gitmiş yeri gelince kız istemiş yeri gelince Kuran ilmini öğretmiş yeri gelmiş şehri engelli birinin yönetimine bırakmış yeri gelmiş kapısının önündeki misafirliği gelenlerin devesi kesip yedikleri halde onlara kızmamış yani bizim için esas insan Hz. Muhammed ve esas bizi bilgilendirecek ve ALLAH'a yöneltecek kitap da Kuranı Kerim'dir ... buralara baktığımızda bize insan amelleriyle ve niyetleriyle değerli olduğunu üstünlüğün ancak takva sahiplerinde olduğu söylenmektedir peki yaşadığımız topluma bakalım insanlar malıyla mülküyle ve makam ve mevkileriyle değerli ve önemli adlediliyor ... İnsanları yaşadıkları sınavların zorluklarına saygı gösterilmediği gibi yardımcı olmak için uğraşılmıyor aksine hor ve hakir görülüyor ve tüm bunlarla beraber toplumun büyük bir yüzdesi herşeyin en iyisini hakettiğini ve derdin çilenin sıkınıtının onu bulmamasını istiyor ama gene de en büyük saraylar ve köşkler cennetten bekleniyor ... Bu mantıkta yetişen bir toplum içinde yanlış anlama ama bizim gibilerin evlenme şansı pek az malesef ama inşallah ALLAH'u teala bizlere nasip ederse de bizim için olanı nasib etmesini isteriz yani az insan engellilere samimi davranıp onu en yakınına alacak kadar sevebilecek kapasite hatta çok az bizim isteğimizde ALLAH'tan bizi mutlu edecek ALLAH yolunda olacak bizi de ALLAH yolundan asla ayırmayacak bir eş istemeliyiz ... ama bu toplum içerisinde gelmesi uzun sürse de yada gelemese de şikayet etmemeli ALLAH'tan asla umudumuzu kesmemeliyiz ...

Her istediğimiz hemen olsaydı
İnan bana kıymeti olmazdı.
Benimde istediğim şeyler vardı dualar edip gerçek olmasını dilediğim Olmadığında üzülüp ağladığım anlar okadar çoktu ki.Ama inancımı asla kaybetmedim. olmadı olmuyo diye ağlayıp dövündüğüm şeylere şükrediyorum şimdi biliyorum ki en hayırlısı buydu benim için.sabret hakkında hayırlısı olsun inancını kaybetme :)

eyvallah muhammed, sen de güzel değinmişsin.

kardeş üzüldüm sana,demekki sen sana verilene şükür,ibadet anlamında olması gereken namazını,karşılık bekleyerek kılıyorsun yani şart koşuyosun,kardeş sen hiçlik bilincini bilirmisin,bizim bu yaşamda bir hiç olduğumuzu istendiği anda yok edileceğimizi kavra bence,ama insanın işine karışmak haddim değil,istedigini almak için değil kulluk için ibadet etmeliyiz gibi geliyor bana,bence istediklerini alamamayı degilde,doğaya çık ve bakma görrrr senin için yaratılanları,en kötünün içinden iyiyi çıkarmaya çalış.

duasız kalmamalı bence insan. her istediğin her zaman olsa idi:confused: hayır bildiğinde şer,şer bildiğinde hayır olabilir bunu bilemeyiz!

şahsen ben kendim bazen düşünüyorum da eğer engelli olmasaydım, belalara bulaşabilirdim. gençtim,cahildim ama şuan da yaşıtlarımdan çok olgun olduğumu düşünüyorum. belki de sağlam olsa idim şuan hapiste bile olabilirdim.

Son düzenleme:
doğru temişsin eski şirkette partronlar hep ataistti adamlar geliri her sene attı sağlık açısındanda turp gibiler maşşallah :D ama öbür tarafta ne olur bilinmez..

zuhahahh maalesef tanrılar zenginlerden yana ,onlara herşeyden bol bol veriyorlar

kendini iyi hissedeceksen bi tanrıya inanabilirsin hatta dua edebilirsin. ama kendini fazla kaptırma ve çok beklentiye girme derim. nasıl olsa öteki dünyada mükafat var bilmem ne var vs şeylerle kendimizi kandırmamak günü yaşamak lazım. bakın bugün 2 mayıs. bahar geldi çiçekler ağaçlar ne güzel. gidebiliyosanız gidin yürüyebiliyosanız yürüyün, ama istediğiniz yere ulaşamıyorsanız bunu tanrıdan değil yöneticilerden hesap sorun. dolmuşlar otobüsler neden uygun değil diye. ekpss sınavında yaptıkları gibi evden çıkamayan engellilere neden bi yere gitmek ister misiniz denmesin? araçlarla istedikleri yerlere neden götürülmesin? bi tevekkül içinde ağlayıp ibadetle kendinizi avutmayın derim. çağdaş ülkelerde bireyler önemli olduğundan insana değer verildiğinden hertür ihtiyaçları karşılanır, bu onlar için yerine getirilmesi gereken görevdir. tanrının üstüne yıkılacak takdiri ilahi deyip geçiştirilecek avunma değildir. sığınmazlar bu yalanlara. ne yazık ki aydınlanamayanlar, kendini dinlerin sorgulanamaz, baskıcı hayalperest evreninde dolaşırken bulurlar.

Arada isyanlar da olur böyle :) dua ettiğimiz istediğimiz yaradanın yapması için hiç zor bişey değil hatta çok basit bişey ama gece gündüz yalvartıyor yinede tık yok işte ozaman isyan başlıyor :) belki de sınavımız isteğimiz olmayınca ne kadar itaatkar olduğumuzdur..

arada olan isyanlarım olmadığı zaman genelde inancım şartlı inanma olmaz şeklindedir .Müslümanlık inancında bu tarafta inanana şu inanmayana bu var demiyor ama sınavında iyi olmayı bırakma mükafatın cennete diyor.Yani hiç bir kitapta inan bana inanınca ne istersen yaparım yazmıyor ama bol bol dua et yazıyor.

Üst Alt