Lütfen güzel dinimiz hakkında bilgisi olmayan arkadaşlar burada yorum yapıp da arkadaşımızın moralini ve dengesini daha da alt üst etmesin... Kabul olmayacak hiçbir dua yoktur.. Bu yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'de açıkça yazmaktadır... "Allah sözünden hiçbir zaman caymaz !.." şeklinde de ayet vardır.. "Duanız olmasa ben sizi ne yapayım !.." diye buyuran Yüce Rabbimiz değil midir ? O halde... Levh-i mahfuz'da ; Kainatın kuruluşundan sonuna kadar olan/olacak her şey en ince ayrıntısına kadar yazılmıştır.Bu asla değişmez.. Her duanın bir karşılığı vardır.. Yorumları okudum.. Değerli arkadaşlarım güzel açıklamalarda bulunmuşlar.. Sağ olsunlar.. İnsanın kendisini en çaresiz ve yalnız hissettiği an şeytan ve müştemilatının en sevdiği andır ve o açık kapıdan girer ve insanı kemirmeye başlar.. Bütün soruların cevabı kendi içinde gizlidir.. Yeter ki aramasını bilmeli ve hayatımızı ona göre yönlendirmeliyiz... Gelmiş geçmiş 125.000 peygamber/evliya/enbiya ve daha birçok dini büyüğümüz hiçbir zaman Allah'a duam neden kabul olmuyor diye sormamıştır.. Sorması da beklenmezdir.. Çünkü onlar bilirler ki o duanın karşılığı bir gün verilecek.. Ya hemen,ya da ahirette.. Bunu bizler bilemeyiz.. Bildiğimiz ve yapmamız gereken tek şey sabırla dua etmektir.. Sabır acı , ancak meyvesi tatlıdır..Bir diğer ayette ise "Eğer biz insanların her duasını hemen kabul etseydik , şu anda hiçbiri yaşamazdı " denilmektedir.. Demek ki yüce Yaradanımızın bir bildiği var ki bizlere böyle buyuruyor.. Dua ederken sabırla ve içtenlikle dua edelim... Herşeyin hayırlısını isteyelim.. Belki senin duan içinde sana veya yakınlarına zararlı olacak bir gelişme var ancak sen bunu bilmiyorsun,bilmene de imkan yok zaten.. Ama Allah biliyor .. Eğer ben bu kulumun bu duasını kabul edersem bu onun için hayırlı olmayacak o yüzden etmiyorum,ya da onun yerine farklı bir isteğini veriyorum,ya da duasını ahirete saklıyorum diyebilir/diyordur da... Çok kısa ama etkili bir örnek vereyim sana.. Kendini bir dağın tepesinde hisset.. Bütün şehri sokak sokak görüyorsun,canlıları ,cansızları vs.. Herşeyi tepeden kuşbakışı görüyorsun ya diyelim ki bir yolda bir kavaşkta karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir kişi var... Ama kavşağın diğer tarafından da hızla bir araba geliyor ancak yol da öyle bir yol ki bu kişinin o aracı o anda fark etmesi mümkün değil veya dalmış düşüne düşüne gidiyor yolda.. Sen göz göre göre bu insana araba çarpmasına ve dahi ölmesine seyirci kalır mıydın ? Elbette kalmaz hemen müdahele ederdin ve o klası kazayı engellerdin.. Diyelim ki o kişi de bir iş başvurusu yapmaya gidiyordu ve aylardan beri dua ediyordu bu iş olsun diye.. Şimdi ne demek istediğimi anlayabildin mi arkadaşım.. Duamızı yapacağız,kulluk görevlerimizi yerine getireceğiz takdiri de bizi yoktan var eden o yüce Kudrete bırakacağız... Duam olmuyor diye konuşmak,söylemek hatta ve hatta kalben bunu düşünmek bile Allah'a isyandır... Şeytanın da istediği budur zaten.. Ama ŞEYTAN SİZİN APAÇIK DÜŞMANINIZDIR ! diyen de o yüce kudret.. Bize akıl veren de o.. Düşünme yeteneği veren de o dur.. O yüzden akli selim oturup düşüneceğiz arkadaşım.. İnsanın dua etmesi bile Allah'ın ona icabet ettiğinin en büyük göstergesidir.. O DİLEMEDİKÇE SİZ DİLEYEMESİNİZ,O İSTEMEDİKÇE SİZ İSTEYEMEZSİNİZ !... Sen ellerini açıp da Allah'ım diyerek seslenebiliyor,yüreğinle ona karşı bir şeyler anlatmaya çalışıyorsan bu senin o yüce kudret tarafından dinlendiğini göstermez mi ? Eğer o seni dinlemek istemese zaten sen ne namaz kılabilir,ne dua edebilir ne de onu zikredebilirsin .. Basit bir örnek daha vereyim sana.. Kendini bir ekmek fırınında çalıştığını düşün..Her gün yüzlerce insan ekmek almaya geliyor.. Ve sen onlara ekmeklerini verip 5-10 saniye içinde gönderiyorsun.. Ama içlerinden öyle birisi var ki her gün gelen çok güzel bir bayan / veya erkek sen onu görünce bir başka oluyorsun,yüreğinin yağları eriyor.. Konuşmasını beğeniyorsun,yüreğinin güzelliğini görüyorsun,fiziğine bayılıyorsun vs tam hayalindeki bir kişi diyelim.. Aynı anda ekmek almaya gelen 5 kişi düşün ,bu kişi de onların içinde olsun.. Hepsine aynı muameleyi mi yaparsın,yoksa hepsine ekmek verip gönderir,o kişiyi en sona mı bırakırsın.. Biraz sohbet etmek vs için.. Yüce Rabbim yar ve yardımcın olsun..