Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dualarım kabul edilmediği için Allah inancımı kaybetmek üzereyim!

güzel kardeşim. bir işe girmişsin çalışıyorsun. cefa çekmeden o işte nasıl olgunlaşabilirsin. ibadetde böyledir. sen Allah c.c. dua edin icabet edeyim dedi diyemi namaz kılıyorsun. şayet bunun içinse hiç boşuna bekleme. sevgi karşılıksız olmanı ki sevdiğin insan sana ödül verebilsin...

gelenim duanın hikmetine. dua bir iletişim aracıdır. elhamdülillah Allah dua edenlerin duasına icabet eder. Allah c.c. iyiliklerle yarışın diye buyurdu. sen insana faydalı olki Allah c.c. da sana faydalı olsun. niyetini temiz tut. kabul edim vereyim dedi diye namaz kılınmaz. Allah c.c. her kuluna istediğini verseydi Allah c.c ahireti isteyenede ahireti verirdi. onun için duada 3 madde çok önemlidir. NİYET+SABIR+TEFEKKÜL. bunlardan biri eksik ise fayda etmez. namazında 3 maddesi vardır. NİYET+SABIR+TEFEKKÜL dür bunlardan biri eksik ise namazın niyazda olmaz. ibadetinde 3 maddesi vardır. NİYET+TEVBE+NAMAZ dır... niyet edip namaz kılıyorsa demekki tevbeyi unutmuşsun. eksikleri kendinde ara. aynaya bak bedelen eksiklerinden çok ruhen eksiklerini aramanısın...

Arkadaşım,
Sana hızır a.s ledün ilmini araştırmanı öneririm

haklısın aslında böyle düşünmemk elde değil herkes çok basit bir olay gibi anlatıyor ama o kadar basit olmuyor işte. Bnde hasta oldğmu öğrendiğimde ve çektiğim acılara bayağı bir isyan etmiştim o zamn niye bn diye sordum hep ama daha snra bir çol kişiye akıl danıştım ve yardım aldım diyeceğim o ki bu senin içinde verdiğin bi savaş bi sınav kolay değil asla şöyle yap böyle yap olur diyemem.. Allah yardımcın olsun..

KARDEŞ LÜTFEN BURAYI OKU............................... BEŞİNCİ NOKTA: İman duayı bir vesile-i kat'iye olarak iktiza ettiği ve fıtrat-ı insâniyye, onu şiddetle istediği gibi; Cenâb-ı Hak dahi «Duanız olmazsa ne ehemmiyetiniz var?» mealinde
قُلْ مَا يَعْبَؤُا بِكُمْ رَبِّى لَوْلاَ دُعَآؤُكُمْferman ediyor. Hem اُدْعُونِى اَسْتَجِبْ لَكُمْ emrediyor.
Eğer desen: «Bir çok defa dua ediyoruz, kabûl olmuyor. Halbuki, âyet umumîdir.. her duaya cevab var ifade ediyor.»
Elcevab: Cevab vermek ayrıdır, kabûl etmek ayrıdır. Her dua için cevab vermek var; fakat kabûl etmek, hem ayn-ı matlubu vermek Cenâb-ı Hakk'ın hikmetine tâbi'dir. Meselâ: Hasta bir çocuk çağırır: «Ya Hekim! Bana bak.» Hekim: «Lebbeyk» der.. «Ne istersin cevab ver?» Çocuk: «Şu ilâcı ver bana» der. Hekim ise; ya aynen istediğini verir, yahut onun maslahatına binaen ondan daha iyi-

sini verir, yahut hastalığına zarar olduğunu bilir, hiç vermez. İşte Cenâb-ı Hak, Hakîm-i Mutlak hâzır, nâzır olduğu için, abdin duasına cevab verir. Vahşet ve kimsesizlik dehşetini, huzuruyla ve cevabıyla ünsiyete çevirir. Fakat insanın hevaperestane ve heveskârane tahakkümüyle değil, belki hikmet-i Rabbâniyenin iktizasıyla ya matlûbunu veya daha evlâsını verir veya hiç vermez.
Hem, dua bir ubûdiyyettir. Ubudiyyet ise semeratı uhreviyyedir. Dünyevî maksadlar ise, o nevi dua ve ibâdetin vakitleridir. O maksadlar, gayeleri değil. Meselâ: Yağmur namazı ve duası bir ibâdettir. Yağmursuzluk, o ibâdetin vaktidir. Yoksa o ibâdet ve o dua, yağmuru getirmek için değildir. Eğer sırf o niyyet ile olsa; o dua, o ibâdet hâlis olmadığından kabûle lâyık olmaz. Nasılki güneşin gurubu, akşam namazının vaktidir. Hem Güneş'in ve Ay'ın tutulmaları, küsuf ve husuf namazları denilen iki ibâdet-i mahsusanın vakitleridir. Yâni gece ve gündüzün nuranî âyetlerinin nikablanmasıyla bir âzamet-i İlahiyeyi ilâna medâr olduğundan, Cenâb-ı Hak ibâdını o vakitte bir nevi ibâdete davet eder. Yoksa o namaz, (açılması ve ne kadar devam etmesi, müneccim hesabıyla muayyen olan) Ay ve Güneş'in husuf ve küsuflarının inkişafları için değildir. Aynı onun gibi; yağmursuzluk dahi, yağmur namazının vaktidir. Ve beliyyelerin istilâsı ve muzır şeylerin tasallutu, Bâzı duaların evkât-ı mahsusalarıdır ki; insan o vakitlerde aczini anlar, dua ile niyaz ile Kadîr-i Mutlak'ın dergâhına iltica eder. Eğer dua çok edildiği halde beliyyeler def'olunmazsa denilmeyecek ki: «Dua kabûl olmadı.» Belki denilecek ki: «Duanın vakti, kazâ olmadı.» Eğer Cenâb-ı Hak fazl ve keremiyle belayı ref'etse; nurun alâ nur.. o vakit dua vakti biter, kaza olur. Demek dua, bir sırr-ı ubudiyyettir.
Ubudiyyet ise, hâlisen livechillah olmalı. Yalnız aczini izhar edip, dua ile ona iltica etmeli. Rububiyyetine karışmamalı. Tedbiri ona bırakmalı. Hikmetine itimad etmeli. Rahmetini ittiham etmemeli. Evet hakikat-ı halde âyât-ı beyyinâtın beyânıyla sâbit olan: Bütün mevcûdât, herbirisi birer mahsus tesbih ve birer husûsî ibâdet, birer has secde ettikleri gibi; bütün kâinattan dergâh-ı İlahiyeye giden, bir duadır. Ya istidad lisaniyledir. (Bütün nebâtatın duaları gibi ki; herbiri lisan-ı istidadıyla Feyyaz-ı Mutlak'tan bir Sûret taleb ediyorlar ve Esmâsına bir mazhariyyet-i münkeşife istiyorlar.) Veya ihtiyac-ı fıtrî lisanıyladır. (Bütün zîhayatın, iktidarları dâhilinde olmayan hâcât-ı zaruriyyeleri için dualarıdır ki; her birisi o ihtiyâc-ı fıtrî lisanıyla Cevvad-ı Mutlak'tan idame-i hayatları için bir nevi rızık hükmünde Bâzı metâlibi istiyorlar.) Veya lisan-ı ızdırarıyla bir duadır ki: Muztar kalan herbir zîruh; kat'î bir iltica ile dua eder, bir hâmi-i meçhulüne iltica eder, belki Rabb-ı Rahîm'ine teveccüh eder. Bu üç nevi dua, bir mâni olmazsa daima makbuldür.
Dördüncü nevi ki; en meşhurudur, bizim duamızdır. Bu da iki kısımdır; Biri, fiilî ve hâlî; diğeri, kalbî ve kâlîdir. Meselâ: Esbaba teşebbüs, bir dua-yı fiilîdir. Esbabın içtimaı; müsebbebi îcad etmek için değil, belki lisan-ı hal ile müsebbebi Cenâb-ı Hak'tan istemek için bir vaziyyet-i marziyye almaktır. Hattâ çift sürmek hazine-i rahmet kapısını çalmaktır. Bu nevi dua-yı fiilî, Cevvad-ı Mutlak'ın isim ve ünvanına müteveccih olduğundan, kabûle mazhariyyeti ekseriyyet-i mutlakadır. İkinci kısım; lisan ile kalb ile dua etmektir. Eli yetişmediği bir kısım metâlibi istemektir. Bunun en mühim ciheti, en güzel gayesi, en tatlı meyvesi şudur ki: «Dua eden adam anlar ki: Birisi var; onun hâtırât-ı kalbini işitir, herşeye eli yetişir, her bir arzusunu yerine getirebilir, aczine merhamet eder, fakrına meded eder.»
İşte ey âciz insan ve ey fakir beşer! Dua gibi hazine-i rahmetin anahtarı ve tükenmez bir kuvvetin medârı olan bir vesileyi elden bırakma, ona yapış, â'lâ-yı illiyyîn-i insâniyete çık. Bir sultan gibi bütün kâinatın dualarını, kendi duan içine al. Bir abd-i küllî ve bir vekil-i umumî gibi اِيَّاكَنَسْتَعِينُ de. Kâinâtın güzel bir takvimi ol. ESER: 23.söz Bediüzzaman Said NURSİ Hz.

Allah dualarınızı kabul ediyorsa bu sizin imanınızı arttırır….
Geciktiriyorsa sabrınızı arttırır….
Eğer Kabul etmiyorsa biliniz ki sizin için hazırladığı daha güzel şeyler vardır..
Unutmayalım ki Rabbim ihmal değil İmtihan eder…

doğmadan babanı kaybettin mi dogduktan hemen sonra anne acısı yaşadınmı daha 6 yasındayken hem annesiz hem babasızmı kaldın 10 una girmeden cevrendeki herkesi mi kaybettin gecelerce bir lokma boğazından geçmedi de karnına taş mı bastın üzerine deve işkembesi mi kondu taş yağmuruna mı tutuldun evlendiğinde eşini mi kaybettin 6 kere evlat acısı mı çektin ve daha saymaya yüreğimin dayanmadığı musibetler mi yaşadın...eminim ki hiç kimse böyle zorluklarla sınanmamıştr.. ha bu acıları çeken kim mi alemlerin uğruna yaratıldığı peygamber efendimiz...sen haline şükret dert çekiyorsanda mutlaka vardır bir sebebi

Hepimiz zaman zaman şikayet ediyoruz.İnsanız sonuçta.Ama bize bişey kazandırmıyoki.
Her zorluğun bir sebebi var ama biz bilmiyoruz.
Yoksa Yaradanın bizim neyimize ihtiyacı varki
alsın elimizden.Demekki bizim için hayırlı olan bu

Evlenmemesi belki daha hayırlıdır. Ben evliyim ve 2 çocuk babasıyım, biri 2 diğeri 8 yaşında. Bu hafta olmasa önümüzdeki hafta tiroid nodülleri için ince iğne biopsisine gireceğim. Ben de 5 vakit kılıyorum. Her namazımda yavrularıma bakayım diye dua ediyorum zira hanımım çalışmıyor. Kanser çıksa da tedaviler başlasa biliyorum ki işimi kaybedeceğim, erken emeklilik için uğraşacağım ama o da özür puanı tutar mı bilmiyorum. Bu memlekette sağlam adam aç geziyor hasta adam ne yapar. Düşünüyorum da hiç evlenmeseydim, şu an üzüldüğüm kadar üzülmezdim, tek kafama taktığım tek ağladığım yavrularım. Eve gidip de çocuklarımı gördüğümde gözümden yaşlar boşanıyor. Anlayacağın evlilik demek baba olmak demek kendin için değil ailen için ağlamak demek kardeşim. Keşke bekar olsaydım da yavrularımı ufak yaşta yetim koymasaydım...

Enes kardeş musibetlerde kendinden daha kotu durumda olanlara bakacaksin ben hastayim çocuğum engelli ama yinede umudumuzu yitirmiş değiliz hastalıklar Allaha sekva etmemek sartiyla küçük gunahlarin af olunmasina vesile olur hem dualarin kabul olmadi diye bisey yok böylesi senin için hayirli olduğu için hayatında değişiklikolmayabilir.sana onerecegim bir kitap var israrla bu kitabi oku ssürekli oku hastalar risalesi...

allaha olan inancını hiç bir zaman kaybetme şeytana uyma allah sabredelerın yanındadır ınsallah senınde mukafatını verıcektır bır gun

bende kadro olmadıgı ıcın baslarda ıntıhar etmeyı dusundum hep ısyan ettım halada ısım yok ama allaha olan ınancımı yıtırmıyom zıra allahın ıznı ıle benımde bı ısım olcak ınsallah sabretmek lazım

NETBUS;

ne biçim düşünce seninki. sen istersen inanma ama içindeki zehirini kusmana gerek yok. millet moral verelim diyerek yazmışlar yangına körükle gidiyorsun.

ne biçim mantık sendeki anlamak mümkün değil. Tanrı seni ıslah etsin ne diyim..

tövbe et derhal imana gel :D

akineton arkadaşım hayat bu,yaşadığımız sürece bi takım güçlükler,zorluklar olacak illa ki.bu hayat bi sınav.zaman zaman her insan karamsarlığa düşer.tabi ki senin yaşadıklarını,ne kadar çok acı çektiğini bizler bilemeyiz ama bazılarımızın sınavı çok daha çetin geçiyor maalesef.nedenini,niçinini sorgulamak,ister tanrı ya inan,ister başka şeylere inan,sadece kafanı daha da çok karıştırmaya ve seni daha çok karamsarlığa itmeye yarar.sorunlara diil,çözümlere odaklan.tüm dertlerinin son bulmasını dilerim.

Böyle düşünüyorsan Senin imanında problem var demektir...İnsanlar duaları kabul olacak diye namaz kılıp, oruç tutmazlar....Bunlar hep Kuranı Kerimi Okumayıp geleneksel yöntemler ile anadan babadan görme din bilgisi ile iman etmeden geliyor....Bazen böyle düşünceler ile vesvese yaşayabilirsin ama onu buraya yazmadan önce kendi içinde yenmelisin....

namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek zaten müslümana farz Kuran da bunları yapanın her duası kabul olur diye bir ayet vardı da benmi gözden kaçırdım bu işler sizin dediğiniz gibi olsaydı doktora ne gerek olurdu kıl iki rekat namaz gelsin şifa eğerki dünyalık şeyler dua ile olsaydı istanbulun surlarını fatihin topları değil sahabanin duaları yıkardı

Kardeş bende de aynı sorun var konuşalımmı senle

AKİNATON SENİ EN İYİ BEN ANLARIM BU MESAJI GÖRÜRSEN FACE ADRSİNİ BURAYA YAZ KONUŞALIM

değerli kardeşim Allah cc bizi dünya için değil ahiret için yaratmıştır. dünyada başımıza gelen sıkıntılara karşı gösterdiğimiz sabırla ebedi dünya saadetini kazanacağımızı kurani kerimin üçte birlik kısmı bize anlatıyor. birde şöyle düşün bir hastalığın var ve bir doktora gittin doktora ısrarla bana şu ilacı ver dedin ancak doktor biliyorki bu ilaç sana fayda değil hatta zarar verecek ve sana bu ilacı yazmadı. bu doktora istediğimi vermedi diye düşmanlık etmeye hakkın olmaz çünkü doktor seni düşündüğü için istediğin ilacı sana vermiyor. Ayrıca dualara icabet başka şey kabul etme başka şeydir. ettiğimiz her duaya allah icabet edeceğim buyuruyor. ancak kabul meselesi doktor örneğindeki gibidir. seni sevdiği hatta bu durumunun senin ahiretin hatta dünyan için daha hayırlı olduğunu bildiği için kabul etmiyordur. saygılarımla.

kardeşim 5 vakit namazını yine kıl dualarını yine et asla Allah'dan umudunu kaybetme. sabırlı ol.

burdaki kimse senin ne yaşadığını bilmez, anlatsan bile belki anlayamaz birşey diyemez yapamaz. Allah dan başka sana kimse dert veremeyeceği gibii Allah dan başka kimsede sana şifaa veremez.

benim sana diyeceğim isyan etme, sabırlı ol katlanmaya çalış çözümler varsa çözmeye çalış. başkasından yardım alman gerekiyorsa al. ama bunların dışındaysa sabır eyle.

herkezin kendine göre dertleri sıkıntıları var. Allah yardımcımız olsun.

Üzülme der Mevlana ..! istediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . . DER MEVLANA

Arkadaşlar bir çok şeyi yazmış zaten kısa bir cümle ile bende bir şeyler paylaşayım. Alimler diyor ki sabır için Rabbine dua edersen başına çok bela gelir ki sabrı öğrenmen için onun için dua ederken senin için hayırlı olanı istemelisin.

__akinaton__

Sizin sorunuzun o kadar muhtemel yanıtı var ki cevap vermeden önce ayrıntıları bilmem gerekiyor. Öncelikle sorununuz tam olarak nedir. Sadece şizofreni mi?

ahmet3

Peygamber efendimiz, (Allahü teâlâya günah işlemeyen dil ile dua edin) buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulunacağı sual edilince, (Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir) buyurdu.

morfeuse23

Bu mudur?
Sevdiği kulunun üzere bardaktan boşanırcasına musibet, ardı ardına da bela gönderen bir Allah. Sadist mi diyorsunuz siz ona. Muhtemelen Allah'abu kadar iftira eden hiçbir inanış cemaat tarikat semavi, beşeri, putperest ya da herhangi bir inanç yeryüzünde mevcut değildir. Antidepresan kullanmayı bırakın bence.
(Keşke bizim de dünyada vücutlarımız makaslarla doğransaydı da, biz de böyle büyük nimetlere kavuşsaydık) Eh Allah'ı sadist olan kul, mecburen mazoşist olmak zorunda kalıyor.
Allah'a iftira etmekten vazgeçin. Engelli olmayı daha katlanılır bir hale getirebilmek için uydurulmuş hadislerden medet umanlar, kendilerini kandırmaya devam etmek istiyorlarsa ve kendilerini böyle daha iyi hissediyorlarsa mesele yok. Ama burada aklımızla alay etmeseler daha iyi olur diye düşünüyorum.

Hz.Ali; Ben onu, dualarımı kabul etmeyişinden bildim.. Peygambere bu denli yakın, onun ahlakıyla, ahlaklanmış. Ama bak onun bile duası kabul olmamış. Belki doğru dua edemiyosundur. Araya aracı koymadan kendi acizliğini kabul ederek, yürekten edilen bi duayı inşallah Rabbim kabul eder.. eskiden, insanlar birbirine iltifat amaçlı" allah derdini attırsın" derlermiş. Şimdi allah derdinden kaçar olduk. Allah ıslah etsin bizleri

Sevgili akinaton çektiğin sıkıntılar ilk sayfa da okuduğum yazılardan pek anlamadım. Fakat yakın çevremde ne sıkıntılar yaşamış olan insanlar tanıdım biliyorum. Yaradandan ümidi kesmemeni ümit ederim. Hz. Peygamber'in çektiği sıkıntıları pek çoğumuz biliyoruz. Düşünmek gerekir ki O bir peygamber. Yüce yaradanın yer yüzünde ki temsilcisi. O, bu kutsal vazifeye sırtını verip, sıkıntısız bir yaşama yelken açtı mı? Tabiyki hayır! Pek çok zulümle boğuştu. O'nunla beraber yürüyenler de aynı şekil de var olan sistemin acımasızlığına karşı çok zorlu bir yolculuk geçirdiler. Azmettiler! Çalıştılar. Velhasıl kelam diyeceğim şu ki. Yaradandan dilediklerimiz için çalışmaz isek, azmetmez isek, kolaycılığa kaçmış oluruz. Ve nacizane tavsiyem duanın edildiği esna da samimiyet duygusunu yitirmemek önemli. Yaşadığınız önemli sıkıntıların mevcut ise umarım gönlünüzün temizliğine binayen en kısa zaman da çekmekte olduğunuz sıkıntılar sonlanır ve ferahlarsınız. Şunu da itiraf etmeliyim, vakit namazlarınızı kılıyor olmanıza açıkcası imrendim size. Bu arada son olarak Yaratıcının varlığına olan şüpheniz sizi Allah'tan kesinlikle uzaklaştırmasın. Siz ve bizler birer maddeyiz ve diğer yaratılanlardan tek farkımız sorgulayabiliyor olmamız. Yüce Yaratıcının varlığı da dahil pek çok noktanın sorgulanabiliyor olması kötü bir şey değil. Ayrıca bu düşüncelere sahip tek kişi olduğunuzu sakın düşünmeyin.

Yani zaman zaman bende inancım söz konusu olmuyor.

Ama Yüce Rabbimiz dediğimde tekrar inancım geri geliyor bir nebze.

Yani neden dünyaya bu kadar kaos yayılır ve engellenmez? Neden insanların duaları kabul olmaz soruları acaba yukarılarda kimse yok mu? Sorusunu akıllara getiriyor. Yapılacak tek şey çaba maalesef ki dünyada.

Her dua kabul olmaz.Bunun namazla ,iyi adam olmakla alakası yok.İstersen Kuran' ı su gibi ezberle bil.Kalbin temiz olacak,kul hakkı yemiyeceksin ,fakirlere sadaka vereceksin, isyan etmiyeceksin ,yalan söylemeyeceksin ,tcarette dürüst olacaksın.Kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş.Sağlıkta bizim için hastalıklarda.İster inan ister inanma bu dünyanın bir yaratıcısı ve başlangıcı var ,başlangıç varsa sonda vardır.Selametle kal.

Ettiğin duanın vakti saati vardır sen duanı etmekten asla vazgeçme bi de ettiğin duayı Allah için iste kendin için isteme kendin için istersen zaten olmaz Rabbim hastalığımı zorlaştırma kolaylaştır de mesela böyle düşünür sitem edersen olmaz.dua solmuş çiçeğe su verince tekrar canlanması gibidir _akinaton_

Önce Allah için sonra kendin için edeceksin dua

Dua,
Kabul olmadı deme
Belki karşılığı ebedi alemde verilecek, belkide zamanı var, belkide o dua senin için hayırlı degil, belkide basına gelecek bir musibet o dua sayesinde başına gelmemiştir nerden bileceksin.
Enes duayı bırakma,!!
Furkan 77.ayeti
Âyet Meâli: (Onlara): “Rabbim, dualarınız olmasa size değer vermez. Oysa siz yalanlamıştınız. Fakat (azap) kaçınılmaz olacak.” de.

1.kul: de, söyle2.mâ ya'beu: değer vermez3.bikum: size4.rabbî: Rabbim5.lev lâ: eğer olmasa6.duâu-kum: sizin dualarınız7.fe: fakat, oysa8.kad: olmuştu9.kezzebtum: siz yalanladınız10.fe: fakat11.sevfe yekûnu: olacak12.lizâmen: elzem olan, kaçınılmaz olan

Üst Alt