hocam hele sen bana kendi sorununu bir anlat.. sen tecrübeli gibisin bu işde
yaw ben ilkin analog kullandım normaldi. sonra bu starkey dijital alalim dedik nano teknolojisi filan falan özendik aldık verim sifir..şuan cihazı dijital ayarlaırnı iptal ettrip analog gibi kullnıyorum benim işime ileri dereceye çıktı sizdemi ileri derece kaybdasınız
ben bir başlarsam sayfalar tutar muzo...
- orta okulda fısıltıları duymamaya başladım.. herkes fısır fısır konuşuyor ulan ben niye duymuyorum fısıltıları derken bir gün 15 yaşlarındayım evin kapısını çalmışlar duymamışım.. herkese bir telaş sarmış.. o günden sonra işitme sorunumun farkına vardık..
- liseyi cihazsız bitirdim.. yaşım 18, o sıralarda abim de tıpta okuyordu... çapa'da kbb uzmanına gittik, abimin hocasıydı.. "kulakta kireçlenme var, ameliyat edelim, temizleyelim.. ama iyileşme garantisi veremiyorum" dedi.. iyileşme garantisi vermeyince ben de ameliyat gününde hastaneye gitmedim..
- üniversiteye başlarken cihaz aldık, yıl 1987... o zamanlar dijital teknoloji yok tabiki... analog bir cihaz... ikisinde de hafif kayıp olduğundan "iyi duyan kulağa takılacak" dedi doktor.. kural öyleymiş... ama cihazı takınca çok iyi duydum...
- o cihazla 2005'e kadar 18 yıl adeta bütünleştik.. çok emekleri geçmiştir bana..
ama artık emekliye ayrılma zamanı gelmişti.. tamir için götürürdüm, "bunun parçası artık üretilmiyor, size yeni çıkan dijitallerden" verelim derlerdi..
dijital bir cihaz aldım o yıl, ses kalitesi daha yüksek tabiki..
- 2006 yılında pamuklu çubukla cihaz kullandığım kulağımı temizlerken kulak zarını delmişim.. 3-5 gün aktı, tedavi ile kurtarmaya çalıştı doktor ama 15-20 gün sonra hiç duymamaya başladı.. bence o sıvı aktıktan sonra kulak bitti... ulan ne güzel idare ediyorduk cihazla falan derken sağ kulak "duvar" oldu, kötü duyan kulağa mahkum olduk..
- 2 yıl kötü duyan kulağa işitme cihazı takarak devam ettim.. ama zaten kötü duyduğu için bir süre sona konuşulanları anlamamaya başladım... teknolojinin en iyisini alayım dedim ve geçen yıl martta OTICON SUMO DM aldım.. ilk taktığımda iyi ses veriyordu, gürültü bastırma özelliği var ve gücü dünyanın en iyisi... ama gel gör ki bir kaç aydır o da "abi ben ne yapayım" diyor...
- ben 5 kardeşin en küçüğüyüm ve temmuzda 43 bitecek... en büyük abimde de işitme sorunu var... 3-5 yıl hiç duymadı ve 2000 yılında koklear implant oldu.. hiç duymayan kulak telefonla konuşmaya ve duymaya başladı... bense çekiniyorum kokear implanttan... bakalım artık teknoloji yeni şeyler mi üretir, tıp kulağın %40'ından fazlasına mı ulaşır, yoksa kök hücre ile kökten tedavi yöntemi mi bulunur bekleyelim görelim..
haa bak unutuyordum, analog cihazdan dijitale geçerken ben de zorlandım.. hem kulak artık o cihaza 18 yılda adapte olmuş, hem de "sanki analog cihazla daha iyi duyuyorum ben" diyordum... biraz kullanınca alışıyorsun dijitale de... ama şunu söyleyeyim analog cihazla işitme karakteristikleri birbirine tam uyum sağlamıştı sanırım.. o yüzden dijitalde epeyce zorlandım..
durum bundan ibaret muzo... ama neşemden hiçbişey kaybetmiyorum nedense.. bu bir mizaç yahu...