Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Duyuyorum, ama duyduğumu anlamıyorum. Bu sorunu çözecek işitme cihazı var mı?

Muzo

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
1
arkadaşim benim derdime çare varmı lütfen bir cevap veririmisin.. benim sorun son 10 yıldır iç kulak sinirleri ölmüş gibi.. duyuyorum ama duydugmu anlamıyorum önceleri rahat duyup anlardım şimdi 0 kadar düşmeye başladı 6 yıldır işitme cihazı kullanıyorum herşeyi duyuyorum ama ne duydugumu anlamıyorum..

starkey dijital kullanıyorum cihaz ama işime yaramıyor bu duydugumu anlamaya dönük bir cihaz varmi? bir prof biyonik kulak önerdi öneri üzerine gittim ankara numune hastanesine ordaki odiyo cu arkadşa sakın olma sen duyuyorsun normal ciahzla gayet duyarsın dedi... bende ona uydum vaz geçtim.. ama duyduğumu bir türlü anlamıyorum cihazla

Sen ona niye uyuyorsun doktorun varken....
sen doktoruna uy biyonik kulagı ol bende biyonik kulak yani coclear implantlıyım...

bionik kulak ses cok yuksek ses dyarsin sen ses duydugunu yaziyorsun bionik kulak diye o duydugun sesde gider ha
dudak oku dikkatli ol mugo

bencede ihtiyacın oldugu kadarını karşılasın cihaz yeterlidir

Sametmenc05;
kardeş onuda araşrirdim türk filmi bir sonuç bekleme dedi.. ole uyandım duyuyorum mucxxx mucxx sagı solu öpemezsin dedi prof.. bana zaman lazım egitimi laızm yani ya tutarsa hesapı sonuçda tip gelişince bu dalda kulgun geri dönülmees şekilde gitmiş oliy..

en iyi olan koklear implantta kulak isitmesi bertaraf ediliyor isitme cihazi takamazsiniz hic sesduymazsiniz aksam yatarken cikardiginiz anda hictir kulak

duyduğunuzu anlamamanız cihazın ayarlarından olabilir... eğer dijital cihaz kullanıyorsanız odio testinizdeki karaktestik işitme kaybına göre ayarlanması gerekir... örneğin ben sürekli çınlamadan ötürü tiz sesleri anlamakta zorlanırdım, tiz sesleri biraz daha bas yaparlardı...

valla burda starkey aldım şöyle profesyonel.. hizmet veren yok. adam emekli polis.. miş cihazı kendisi ayarlıyor bir ara dedim ona nedir bu işin sırrı dedim. güldü bole işmi olur ha burası g.antep... fikri olan ?

vaaayyy basimiza gelenler bu isitme sorunu yasiyanlari polis bilem soyuyumus ise bakin
odyometristle polisin ne alakasi var
protesto edeliiim

cihaz ayarlarını yaptırmanız gerek demiştim, ama baştan yanlış cihaz almış olabilirsiniz.. işitme kaybına göre hafif, orta, ileri derece kayıplar için cihazlar var... başıma geldiğinden söylüyorum.. seneler önce orta derecede işitme kaybım vardı.. danavox'a gittim.. bana bir cihaz verdiler, satıcı bir özeniyor cihaza görseniz araba satıyor dersiniz... "kulağınız alışınca rahat edeceksiniz" falan diyor... fiyat diğerlerine nazaran uygun olduğundan almıştım o cihazı.. ama gelin görün 1-2 kez dışında kullanamadım, çünkü ses az geliyordu.. başka bir firma "bu cihaz hafif işitme kayıpları için" deyince bende jeton düşmüştü.. 1 yıl sonra cihazı aldığım yere götürdüm, durumu açıkladım, "geri alır mısınız" dedim.. "cihazı almadan önce kaybınızı söylecektiniz" diyor.. be eşşek herif ben sana odiyo testlerimle geliyorum, sen benim kaybıma uygun cihazı veremiyorsan suç kimin? velhasılı kelam çok ilgili ve müşteri memnuniyetini düşünen firmalar olduğu gibi, müşteriye PARA gözlüğü ile bakan bayiler de var.. alınlarında yazmıyor tabiki ama siz son odiyo testinizle gider ve rahat işittiğiniz bir cihazı alırsanız bu sorunları en aza indirirsiniz..

ben 1 yıldır oticon sumo dm kullanıyorum... 2000 TL ama cihaz bu fiyatı hakediyor bence... İstanbul'da İDİS'ten almıştım.. Teknik desteği de iyi.. biraz zahmete katlanıp Ankara ya da İstanbul'a gidin... bu işi yıllardır yapan köklü firmalarla görüşün, cihazı kulağınıza takın deneyin, memnun kalmadığınızı almayın... oticon, siemens gibi tanınmış markaları tercih etmenizi öneririm..

ne o öyle emekli polis falan... teknik destekten ne anlar o vatandaş... ona bayilik veren starkey'e yazıklar olsun.. info@starkey.com.tr adresine durumunuzu anlatan bir mail gönderin bakalım ne diyecekler...

hocam hele sen bana kendi sorununu bir anlat.. sen tecrübeli gibisin bu işde :) yaw ben ilkin analog kullandım normaldi. sonra bu starkey dijital alalim dedik nano teknolojisi filan falan özendik aldık verim sifir..şuan cihazı dijital ayarlaırnı iptal ettrip analog gibi kullnıyorum benim işime ileri dereceye çıktı sizdemi ileri derece kaybdasınız

aldığınız cihaz işitme kabınıza uygun olmayabilir.yada yetersiz gelmeye başlamıştır artık.
anlamama sorunu için bana söyledikleri beyin sesleri duymadığı için zamanla tembellleşmiş.
iyi uygun bir cihazla ileride bunun azalacağını söylendi..ve cihazınızı canınız istediği zaman takıp çıkartırsanız fayda göremezsiniz.
burdaki bazı mesajlarda bazı arkadaşların analogdan dijitale geçince sizin gibi sorun yaşadıklarını okudum .bunu için biraz alışma devresimi gerekiyor bilmiyorum
polis emeklisi bu işi neden yapamasın ki bayiliğini alır bu işten anlayan kişileri çalıştırabilir. kendisi yapıyorsa diyeceğim bir şey yok :D

hocam hele sen bana kendi sorununu bir anlat.. sen tecrübeli gibisin bu işde :) yaw ben ilkin analog kullandım normaldi. sonra bu starkey dijital alalim dedik nano teknolojisi filan falan özendik aldık verim sifir..şuan cihazı dijital ayarlaırnı iptal ettrip analog gibi kullnıyorum benim işime ileri dereceye çıktı sizdemi ileri derece kaybdasınız

ben bir başlarsam sayfalar tutar muzo... :)

- orta okulda fısıltıları duymamaya başladım.. herkes fısır fısır konuşuyor ulan ben niye duymuyorum fısıltıları derken bir gün 15 yaşlarındayım evin kapısını çalmışlar duymamışım.. herkese bir telaş sarmış.. o günden sonra işitme sorunumun farkına vardık..

- liseyi cihazsız bitirdim.. yaşım 18, o sıralarda abim de tıpta okuyordu... çapa'da kbb uzmanına gittik, abimin hocasıydı.. "kulakta kireçlenme var, ameliyat edelim, temizleyelim.. ama iyileşme garantisi veremiyorum" dedi.. iyileşme garantisi vermeyince ben de ameliyat gününde hastaneye gitmedim..

- üniversiteye başlarken cihaz aldık, yıl 1987... o zamanlar dijital teknoloji yok tabiki... analog bir cihaz... ikisinde de hafif kayıp olduğundan "iyi duyan kulağa takılacak" dedi doktor.. kural öyleymiş... ama cihazı takınca çok iyi duydum...

- o cihazla 2005'e kadar 18 yıl adeta bütünleştik.. çok emekleri geçmiştir bana.. :) ama artık emekliye ayrılma zamanı gelmişti.. tamir için götürürdüm, "bunun parçası artık üretilmiyor, size yeni çıkan dijitallerden" verelim derlerdi.. :) dijital bir cihaz aldım o yıl, ses kalitesi daha yüksek tabiki..

- 2006 yılında pamuklu çubukla cihaz kullandığım kulağımı temizlerken kulak zarını delmişim.. 3-5 gün aktı, tedavi ile kurtarmaya çalıştı doktor ama 15-20 gün sonra hiç duymamaya başladı.. bence o sıvı aktıktan sonra kulak bitti... ulan ne güzel idare ediyorduk cihazla falan derken sağ kulak "duvar" oldu, kötü duyan kulağa mahkum olduk.. :)

- 2 yıl kötü duyan kulağa işitme cihazı takarak devam ettim.. ama zaten kötü duyduğu için bir süre sona konuşulanları anlamamaya başladım... teknolojinin en iyisini alayım dedim ve geçen yıl martta OTICON SUMO DM aldım.. ilk taktığımda iyi ses veriyordu, gürültü bastırma özelliği var ve gücü dünyanın en iyisi... ama gel gör ki bir kaç aydır o da "abi ben ne yapayım" diyor... :)

- ben 5 kardeşin en küçüğüyüm ve temmuzda 43 bitecek... en büyük abimde de işitme sorunu var... 3-5 yıl hiç duymadı ve 2000 yılında koklear implant oldu.. hiç duymayan kulak telefonla konuşmaya ve duymaya başladı... bense çekiniyorum kokear implanttan... bakalım artık teknoloji yeni şeyler mi üretir, tıp kulağın %40'ından fazlasına mı ulaşır, yoksa kök hücre ile kökten tedavi yöntemi mi bulunur bekleyelim görelim.. :)

haa bak unutuyordum, analog cihazdan dijitale geçerken ben de zorlandım.. hem kulak artık o cihaza 18 yılda adapte olmuş, hem de "sanki analog cihazla daha iyi duyuyorum ben" diyordum... biraz kullanınca alışıyorsun dijitale de... ama şunu söyleyeyim analog cihazla işitme karakteristikleri birbirine tam uyum sağlamıştı sanırım.. o yüzden dijitalde epeyce zorlandım..

durum bundan ibaret muzo... ama neşemden hiçbişey kaybetmiyorum nedense.. bu bir mizaç yahu... :D

aldığınız cihaz işitme kabınıza uygun olmayabilir.yada yetersiz gelmeye başlamıştır artık.
anlamama sorunu için bana söyledikleri beyin sesleri duymadığı için zamanla tembellleşmiş.
iyi uygun bir cihazla ileride bunun azalacağını söylendi..ve cihazınızı canınız istediği zaman takıp çıkartırsanız fayda göremezsiniz.
burdaki bazı mesajlarda bazı arkadaşların analogdan dijitale geçince sizin gibi sorun yaşadıklarını okudum .bunu için biraz alışma devresimi gerekiyor bilmiyorum
polis emeklisi bu işi neden yapamasın ki bayiliğini alır bu işten anlayan kişileri çalıştırabilir. kendisi yapıyorsa diyeceğim bir şey yok :D
tamam da şöyle bir durum oluştu analogdan dijitala geçtigimde.. sokakda caddede hiç bir ses gelmez oldu yani görültüyü devre dışı birakiyor ama biri bana seslenince hiç duymadım...bir araba korna çalsa duymuyordum. tv seslerini. müzik seslerini cihaz gürültü sanıp geriye atiyordu.. ee ozaman ne kaldı geriye.. 3 programı var güya kalabalık gürültülü alan müzik özeligi filan dendi hepsi boş adam yani polis yapamadı ayarını kendim pc mühendisi olduğum için adama dedim kardeşim lütfen ayar programınızı göre bilirmiyim dedim..

gel bak dedi biraz inceledim seslerin gelmemesinin nedeni fransk ayarı çok düşük tutulduğundan dı kendi elleirmle franskı yükselttim caddeye çıktım geldim denemek için evet analog gibi olmuştu.. sonra anlattim sorunun ne oldugnu ama anlamadı bu budur dedi..!!

dijital cihazların özelliğini alamzdna önce anlatirken özelliği şudur.

1: müizk dinliyorsun ses az ise sana çok verecek net duymanı sağlayacak
2: çok gürültülü ortamlarda insna sesini net temiz ses ile vercek.
3:telefonda konuşurken sesi net ve yüksek verecek..

dinime Allahıma hiç birinide duymadım :) hatta sadece telefon sesi için 3 saat ugraştik banamısın demedi.. sonra tel. programını normal analog ayarına getirdim. sesi getirdi.. saçma sapan iş bizi soyuyorlar valla soğan gibi (kaz gibi diyçektim ama kaz soyuldugunu anlayınca kaçar ) demeki soğanı zbiz :)

bayildim valla bizim sagir milletine ole guzelinden anlatiyorsunz ki
senin odyoculuk isi bozms muzo her isi ehli yapmali
cok iyi olmasada daha guzel anlarsin iyi bir odyometrist iyi cihaz olursa ses dyuyosun iste daha ne olsundu

Anti usta sorunumuz hemen hemen aynı gibi.. bendede lise yıllarında hafif vardı salla be dedk gitmedik etmedik aha 10 senedir kulak sifira düşme aşamasında....

eğer iç kulak sinirlerinden kaynaklanan bir işitme kaybıysa yapacak bir şey yok zaten muzo... ama bende sigara ile başladı diyebilirim...

eğer kalıtımsal bir yatkınlık varsa sigara tetikliyor bence...

kanal içi CE model sanırım ustünde öyle yazıyor şu nano teknolojisi ile duyuyorum diyen filiz akının kullandigi cihaz dan ITE modelinden

eğer iç kulak sinirlerinden kaynaklanan bir işitme kaybıysa yapacak bir şey yok zaten muzo... ama bende sigara ile başladı diyebilirim...

eğer kalıtımsal bir yatkınlık varsa sigara tetikliyor bence...
himm sigara dedinde aklıma geldi.. özelikle ramzanlarda oruçlu iken kulaklarımın içi uyuşuyor gibi oluyor çekme gibi.. bunun sigaradan oldugnu denemek için sigarayı 1 hafta içmedim ramzandan sonra normal yaşamaya devam ettim 1 hafta içmedim baktım kulaklarım yine uyuşmaya başladi iç kulak tarafı çekme gibi .. evet bana doktorlar iç kulak da sorun beyni uyaran sinirlerin ölmüş dedi... ama günde 2 paketi deviriyorum sigarada

oooooo muzo senlen buluşalım kendin söyle kendin işit muhabeti olur alaasından....:)ben ben senı anlarım ne sen beni ooooohhh

ben cıhaz kullanamıyorum
aynen senın gibiyim
asıl sorun kelımeleri ayırt etmeydı sonra duymama oldu...durya yarın yazdıklarını ıyıcene okurum...

sigarayı bırak muzo... bak işitmenin daha iyi olduğunu göreceksin.. sigara içtiğin anda tansiyon 1-2 puan yükseliyor.. yani kan basıncına etki ediyor.. iç kulaktaki kılcal damarlarda da kan basıncı önemli birşey... ayrıca o kılcal damarlar sigara ile tıkanınca işitme daha da kötü oluyor.. bırak şunu...

bu arada starkey sayfasına ulaştım ve senin cihazı aratıyorum..
ama adamlar bir sayfa yapmışlar, cihazı gösteren pdf dosyası açılmıyor..
bir de sen dene, belki bana açılmıyordur...
Starkey Laboratories, Inc.

iyi geceler..

anti oksidan bu resim senın evlilik resminmı?
sen bayanmısın erkekmı? konuyla ilgili değil ama merak ettim

anti oksidan bu resim senın evlilik resminmı?
sen bayanmısın erkekmı? konuyla ilgili değil ama merak ettim

Ertuğrul açıklamış iremsu..
ben de açıklayayım; evet evlilik resmim... CEREN'imle geçen yıl evlendik.. eşim de CEREN nickiyle sitede... nickimin üzerine tıklayıp "açık profil bilgileri"me gitseydin resmimden erkek olduğumu görürdün.. ayrıca site albümünde birçok fotoğrafım da var.. :)

İyi akşamlar benim sorunum da aynı. 3 senedir pure-tone kulak içi işitme cihazı kullanıyorum (orta seviyeli işitme kaybım var değerlerimi yarım saattir aramama rağmen bulamadım maalesef :) ) sesi işitme konusunda sıkıntım yok fakat söylenenleri tam olarak anlamıyorum bu durum bir ortamda muhabbete katılmam konusunda da canımı çok sıkıyor açıkçası. Gazete de maxtone nin ilanını okudum.İnt sayfasında da algılama konusunda da faaliyetleri olduğundan falan bahsetmişler.Bende Ankaradayım yarın bir giteyi düşünüyorum.Bu firma ya da beltone cihazları hakkında bilginiz varmı acaba.(Önceki sayfalarda beltone adı geçiyor ama ...) teşekkürler...

Reklamlara çok fazla kanmayın; sensorineural tip işitme kayıplarında hiç bir cihaz konuşmaları tam olarak anlamanızı sağlayamaz. bununla birlikte iyi programlanmış kaliteli bir cihaz hayat kalitenizi önemli ölçüde arttırmanıza yardımcı olabilir.

mai80;

Aman kardeş Aman... bende ilk başlarda orta seviyeydi.. işitme sonra cihazı salladım fark etmiyor diye kullanmadım şimdi safirliga geldim :( %90 düştü..AMAN SEN SEN OL sakın kulllanmamazlık yapma orta seviyede sien asla.. kanal içi alma kulak arkası al iyi bir cihaz duydugunuda anlardın garanti veriyorum... ilk zamanlar bende duydumu anlıyordum.. sen o cihazı geç simens yada aticon al

Arkadaşlar yazılarınız çok hoş bizim halkımız kendi sorununu çözmekte usta zaten. İş cihazlara gelince bır kac arkadasımızın soyledıgı gıbı sinirsel işitme kayıplarında malesef konuşmaları algılamanın cihaz takılsa bile eski haline gelmesi imkansız sadece duyamadığı sesleri yeniden duyacağı için bir kaç kelimede düzelme olur. Ama şu varki cihaz kullanılmadığında algılama dahada düşmektedir. Cihaz kullanmanın amacı sadece algılamak değil aynı zamanda duymakta. etrafınızdaki seslerden mahrum kalmamanız gerekiyor gürültü bile olsa..
Ve sizlerden ricam lütfen cihaz alacağınız zaman bünyesinde odyometrist çalıştıran ve dünya markası bir cihaz almanız..

Anti Oksidan;

Nasıl girdin çubuklu pamukla zar'ın oraya kadar yav :D Bak bende sol kulağımda yıllardır zar olmadan yaşadım. Ama benim kulak yıllardır aktı. Bir türlü akıntıyı durduramıyorduk. Doktorların verdiği ilaçlar bir süre sonra etkisini kaybedince geri akıyordu. Akıntı kokusuda kötü bir koku idi. Daha sonra kulak memesinde bezelye büyüklüğü kadar birşey çıktı. Yağmı dediler birşey dediler. Doktor çıkardı filan.

Daha sonra kulak akıntısını bahsettik o arada. Bir ilaç verdi bunu şu kadar kullan filan verdi. İlaci 1 kere içtim. İğrenç acı ilaç dahada içmem dedim. Gel görki yılların akıntısı sadece 1 hap içmemle bitiverdi. Bu akıntı bence zarla alakası yok. Yıllardır akan zarmı olur, akarsu gibi :D

Ama senin içinde söylüyorum. Bir doktor, kulağında zar yok ve kulaktan giren hava beyin yoluna giderek enfeksiyon kapabilirsin, zar yapalım kulağına dedi. Tamam dedik, zar yapıldı. Yıllardır duymayan kulak bir nebzede olsa duymaya başladı. Sizin kulakta zar yoksa bu durumu doktora danışın bence.

Benimde duymama rağmen anlamadığım çok şeyler oluyor. Ondan sonra kısık sesli birşeyi iyi duyuncada "işine geldiğimi duyuyor" oluyor. Bu duyup anlamama olayı kişiden kişiye değişiyor. Bu sorunu olan arkadaşlar bahsetmemiş ama teyit edeceklerini umuyorum. Heleki tv'de normal bir ses seviyesi olmasına rağmen, duymama rağmen hiç birşey anlamıyorum. Cihaz öneriyorsunuz iyi güzelde televizyonun sesini yüksek açtığımızda yine duymaya rağmen anlamadıklarımız illaki oluyor yine. Ben cihazın faydaları yoktur demiyorum. Telefon sesi, zil sesi ve konuşmalarda tam anlamı ile olmasada kısmen yardımcı olduğunu düşünüyorum.

Ancak yinede ben ve benim gibi durumları yaşamış olan insanlar derdimizi kimseye net olarak anlatamayacağız. Odyo testine giriyoruz, ufacık odada bangır bangır, sağır sultan duydu hesabı sesleri duyuyoruz. Test bitince sonuçlar ve sen duyuyorsun yallah. Sakatlık raporu olayını anlatmama gerek bile yok.

Türkiye'de ve Dünya'da işitme sorunu bence tam anlamı ile çözülebilmiş değil. Örnek veriyorum, araç kullanırken birisi size arkadan korna çaldı ve siz duymayıp kazaya vs karışırsanız karşınızdaki direkt olaya "Vay efendim o kadar korna çaldım, sağırmısın be adam, niye duymuyorsun vs" Kusura bakmayın kulaklarım ağır işitiyor dediğinizde karşı tarafta, "Kusura bakmayın, düşünemedim vs" Eğer bu işitme sorunu Türkiye'de çok olsa idi, karşı taraf belki duymamış diye düşünebilirdi.

Sol kulak çok hafif duymak üzere sağ kulakta sinirler zarar görmüş benim. Sanırım küçükken kızamık yada su çiçeği geçirdim. Bu hastalık sol kulağı tamamen sağ kulağa ise kısmen zarar vermiş. Cihaz kullanmıyorum ve yıllardır çok şükür duymamda dahada azalmadı. Sorun var evet ama yıllardır aynı derecede devam ediyor. Yinede çalışmaya engel, cihaz taksanız bile duymadığınız birşeyde sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ondan sonrada kulakları sağlam zor iş buluyor bu durumda olanlar ne yapsın?

Hyaır öyle değil sesleri duyuyorum 10 yıl öncede herşeyim normaldi.. çook az bir işitme kaybı vardı onu önemsemedim.. derken bugün %90 duymay kayıp ettim son 5 yıldır cihaz kullanıyorum herşeyi duyuyorum ama seslerdeki kelimeleri anlamıyorum.. arkam dönükken muzo dersen tinlamiyorum banamısın demiyor... çünkü muzo dedigini anlamıyorum ama konuştugnu duyuyorum... sorun bu

Üst Alt