Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Duyuyorum, ama duyduğumu anlamıyorum. Bu sorunu çözecek işitme cihazı var mı?

gelir sen merak etme amdem o sesleri duymaya başladın oda olur bu cihaz değişimi ankardaki starkeymi yaptı

anlamayana isitme cihazi degil koklear implant bilem anlatmiyor
egerki anlamanda cok super bisi cikkkaaaarsaaa bak muzoooo reklam parasi fiiillllaaaaaannnn

gelir sen merak etme amdem o sesleri duymaya başladın oda olur bu cihaz değişimi ankardaki starkeymi yaptı
hyr ustad istanbul şişli. o yüzden diyom starkey alaçak olan varsa istanbul şişliden alsın.. işi bilen en iyi starkeyciler orası

özlmknc;
kulak doktolugunu protesto ediyorum ben hiç bir gelişme yok. işitme cihazı hastaların kulaklarını kendine alıştırdığı gibi doktorlarıda tembelleştiriyor.. neden? haa duymuyorsun ok oğlum hemen şurdan güzel bir cihaz al :D olay bu beyler

uzmanım ::)))))

HA HA HA:) MUZO;:) ben sağlık bakanlığına yazdım ama esprisanıp kaale almadılar sanırım
KBBnın lütfen Ksını kaldırın dedim...

cıhazdan once tesellıde ediyorlar
-tıbbın yetersız kaldığı konu malesef
-zamanla alışıyorsunuz gibilerinden,

İremsu ben forumda starkeyi tavsiye etmedim protesto ettim. derdimi forumda anlattım cihazlar işe yaramıyor diye.. sonra "ANTİ" ustad git şikayet et starkeyi dedi... bende şikayet ettim bunuda yine forumda işitme cihazlarıı bölümünde şikayet sonrası starkey cihazımı tanıayamaz oldum diye ayrı başlık açtim orayı birtakip et irem.. yani yukardkai yaptıgın alıntı çekişki var gibi gözüküyor ilk etap korkma çelişkim yok yani.

Soykankaan evet ustadım ilk cihazım siemens idi kulak arkası sigortadan almiştim analog dandik birşeydi sonra kendi param ile kumandalı phonak kumandalı dijital idi ondanda fayda görmedim.. kuzene hediye ettim gittim starkey aldım..
ama birdaha cihaz alırsam "anti" ustadı dinleyip oticon alırım.. inşallah

muzo ben o yazını işitme sinir tedavilerını anlamayan doktorlar için yazdığını sanıp bende sana katılıyorumu ifade ettim...
kulak doktorluğunu protesto ediyorum dediğin satırlardan çıkarttım ve bende protesto ettim dedim...
daha sonra gıt cıhaz diyorlar demişsin,
bende yok daha önce tesellı edıyorler dedim

kısaca tedavı eden bılen yok ....

starkey ise benım kulaklarım işitmecıhazına yanıt vermedığı için o konuda bır yorumum olamaz..zaten

evet maalesef sinirsel çözüm yok.... ama bence 2 ile 5 yıl zamanında bence kökhücr çıkar kulak için..

shukufe;
analog kullanmışsın digital değil ama biri sesi süzerek verior biri sadece amfü görevi görüyor sesi alıyor yükseltim kulağa veriyor

soykankaan;
siemens ne yaw siemens bi işe yaramaz starkeyi kötülüğüyorsun ama siemens starkeyden bile berbat

muzo;
lazeri tavsiye etmiyorum yei çıkan nano ürünler var çınlamayı baskılama özelliği var onlar daha ii bence

iste muzo onu alatiyo odyocularin isguzarligini
dijital diye bilgiclik taslayip ayarlamaya vakif olmayan elemanlar yuzunden insanlar isitme cihazina antipati duyuyorlar
2 senelik okulla kendini gelistiremeyen odyocu takimi birak fayda bizleri daha sagir yapiyor

hah işde bunu diyorum duygularıma tercüman oldun shukufe:D şuan kullandıgımda nano teknolojisi kaan 2 yıldır bozuk bozuk kullanmişim işde..

muzo;

şaştık kaldık soykankaan
ama içimde bir umut var 2 ile 5 yıla kadar bu kulak sorunu çözülür gibime geliyor? kökhücre mesela "ANTİ üstadın dün bir kişiye bir konuda yardım yaparken kendisninde bir işitme merkezine gitti yerin adresini vermişti o sitede gördüm laser ile iç kulak çınlama ve hücre tedavisi diyordu ..

bende acayip gürültü var sürekli kulaklarımda davul zurna çalar :) azccuk susun lo desemde dinlemiyorlar ama o anti üstadın verdigi linkde tedaviyi yıllarıdr ariyordum kısmete bak ben antepe geldim 20 yıldır istanbuldayım... beni bekliyorlarmiş gitsinde çıkaralık bu tedaviyi diye...

ama birdaha cihaz alırsam "anti" ustadı dinleyip oticon alırım.. inşallah

evet lo bende heyecanlandım bence "anti" üstadla konuşmak lazım o orayı iyi biliyor.

muzo,
o adrese ben çok sık giderim.. o konudaki mesajımda da yazdığım gibi doktorum orada çalışıyor ve kendisine çok güvenirim.. eskiden yeni teknolojileri konuşurduk ama son 1-2 yıldır kulak cihaza da pek yanıt vermediği için sadece kulak temizleme amacı ile gidiyorum.. her gittiğimde temizliyor ve içine morumtrak bir antibiyotik sürüyor... lazer ile tinitus (kulak çınlaması) tedavisini ben de o gün linki yapıştırırken gördüm... detaylı bilgim yok ama forum için bir sonraki gidişimde sorarım... ya da telefonda duyan bir arkadaşımız varsa telefonla bilgi alabilir... telefonlarını vermiştim.. :)

oticon konusuna gelince, tabiki güvenilir bir marka ve cihazları çok güçlü... ama bir çok temsilcisi var istanbul'da... yeni bir cihaz almaya karar verdiğinde shukufe'nin de dediği gibi teknik desteği iyi olan bir bayiden almanı tavsiye ederim...

valla Anti üstadım malum istanbuldan kavulduk memlekete geldik. :) burada ole kaliteli teknik destek olacagını sanmıyorum aticon cihazlara burada ses işitme merkezleri bakıyor starkeye göre teknikte iyiler..

o lazer konusunda benim derdime çare olabilir belki bu çınlama görültü olmasa süper olaçak. bakalim siz birdahaki gidişinizde yahu bir muzo diye biri var netden haberi okumuş heyecanlanmiş
az daha ağaça çıkıymış de nedir bunun hikmeti de ustadım :)

muzo doktor irfan rauf aksoy bu kulakcinlamasi icin lazer tedavisi hakkinda doyurucu bilgiler yazdigi sitesi var
istersen incele nasil bir mekanizmayla akillica bi aciklamayla anlasilir sekilde anlatmis
cinlama konusunda bu kadar karamsar olmasam istanbul bile olsa gidicem ona ama
su basdonmelerimden goz acamiyorum ki

shukufe beni korkuttun bendede başladı bal dönmeleri :( demeki sebebi oymuş çinlama

o dr mekalesi hangi sitede

buyucu aman kullan.. bende ole oldum salladım kullanmadım. çok ileri dereceye gelmişim şimdi.. amanın kullanın ...

sendede çınlama varmı büyücü bacı ow :)

bende 24 saat var çınlama sende nasıl ayda yılda oluyor ow.. sen hafif mi idi işitme kaybın?

aman soykancim kafandan uzak tut
var cinla olmuyom de
yoksa inatlasir careler aramaya kafayi takarsan yandin bu cinlama mereti umursamamak caresi yapabildiginiz kadar
ameliyat olursaniz iste o hic dayanilmiyo cinlamalar

Evet okudum shukufe bende şans yok istanbulda bu tedavi.. kovdular beni istanbuldan memlekete döndüm Antepde varmıki. geçen çözüm k.b.b var antepde onlara sordum o neyyyyyyyyyyy dedi. ne diyim daha ::D

eee tamam bu adam diyorki laserle hücreler iyileşir diyor. e benimkide iç kulak sibirleri kokler yani düzelme umudunuz var diyor. az olsa hücreler canlı ise diyor düzelme var diyor..

muzo kardeş selamlar bende yenı uye oldum yenı bı cıhaz alldım bakalım nasıl olacak suan alısma suresındeyım sesı suan az 1 hafta sonra artacak ama sımdıde duyuyorum ama anlamıyorum buna sanırım care yok ses sevıyesı yukselse bıle anlamıyacamm ..... care varsa bırı yardım etsın ..

hepmizaynı çareyi bekliyoruz... maalesef şuan çözüm yok...

Arkadaşlar herkes birşeyler söylüyor diye onların dediklerini kaale almanıza gerek yok. Odyoankara çıkmış siemensleri kötülüyo olsa olsa %99.99 işitme cihazı satıcısıdır o başka birşey değil. Siz siz olun iyi bir merkeze gidin testlerinizi yaptırın beğendiğiniz cihazı alın kullanın. her işitme cihazı seslerde anlamada fark edebilir fakat bu fark çok değil esasında odyolojik testlerde fark ediyor mesela ben 4 günde 4 farklı odyoloğa test oldum hepsinin odyogramda işaretlemeleri farklı çıktı. tecrübe ile sabittir. çok iyi uzman bir odyolog bulmanız lazım yada hiç olmazsa farklı yerde yaptırın sanırım odyologlar odyogramı hastaya vermiyorlar. bana kalırsa işitmede netlik anlaşılamamazlık gibi sorunlar odyolog kaynaklı işitme cihazından fazla birşey fark etmiyor. keşke imkan olsa her test sonrası odyogramı bize verseler sadece cihazı alınca veriyorlar. fotokopisini cep telefonu ile çekin bence.

karadenizliusak;7

Merhaba diyorsunuzki..;sanırım odyologlar odyogramı hastaya vermiyorlar. bana kalırsa işitmede netlik anlaşılamamazlık gibi sorunlar odyolog kaynaklı işitme cihazından fazla birşey fark etmiyor. keşke imkan olsa her test sonrası odyogramı bize verseler sadece cihazı alınca veriyorlar. fotokopisini cep telefonu ile çekin bence

ben bunu anlamadım nasıl yani yapılan testimi diyorsunuz. bana her zaman vediler. ama ben hala db degerlerini çözemedim kafam karıştı

arkadaşlar sn tipi işitme kayıpları hiç bir cihazdan %100 faydalanamaz.sadece iyi ayarlarla max. Seviyeye çıkabilir.geri kalanıda biz ağız okuyarak tamamlayacağız.ağız okuma çalışmaları yapın konuşanların gözünü değil dudaklarını takip edin.zamanla dudak okumayı öğreniyorsunuz.

hayır arkadaşlar yanılmış olabilirim ama ben odyogramı istemedim ama 4 günde değişik yerlerde test yaptırdığımda az bişe değişiklik oluyor grafiklerde işitmeyi belki çok etkilemeyebilir.benim düşüncem bu sadece biraz dikkatli olalım o kadar.

Geçen ay hacettepe de test yaptırdım.O sırada muhabbet arası sesleri algılayabiliyorum fakat anlamada sorunum olduğunu bu konuda yapılabilecek birşey olmadığını öğrendiğimi söyledim.Kadın beni onayladı.Maalesef anlama konusunun cihazla ilgisi olmadığını bu konudada yeni bir glişme olmadığını en son yapay kulak olayı olduğunu o da hiç duymayanlar için olduğundan falan bahsetti.Bende tıpta hergün yeni bir gelişme olduğunu yeni kulak yaılıp anlamayla hiçmi ilgenilmiyo falan dedim.Kadın güldü :rolleyes:

Bu cihaz hakkında bilgisi oln varmı yaa yorum yapacak: puretone_krypton cıc
TEKNİK ÖZELLİKLER

% 100 Dijital Sinyal İşleme (DSP)
Hafif ve hafif orta işitme kayıpları için
32 Dijital Sinyal İşleme Kanalı
ADRO sinyal işleme teknolojisi
İleri düzey Konuşma İşletim Sistemi (Konuşma anlaşılabilirliği için)
Gürültü Azaltıcı Mikrofon (MNR)
Kısık (yumuşak) ve Yüksek (gürültü) sesleri birbirinden bağımsız olarak ayarlama
El ile ses kontrol seçeneği
Ayarlanabilir Ses Sıkıştırma / Yoğunlaştırma Oranı
Ayarlanabilir gürültü seviyesi
Otomatik Çınlama Kontrol / Yönetim Sistemi
Düşük Pil Uyarısı
GSM ve Kablosuz telefonla uyumlu
2,56 MHz İşlemci Hızı
16 Bit Çözünürlük
10 Numara Pil

bende de aynı problem var

bende duyuyorum fakat anlamıyorum ve bende sensöriyal işitme kaybı var ve bunda ne cihazla ve de ameliyatla giderilmesi mümkün değil hangi cihazı alırsan al fark etmiyor sadece birazdaha anlamayı rahatlatıyor o kadar

Sensorinöral tip işitme kaybında kokleada bulunan ve konuşmanın ayırt edilmesini, gürültüde konuşmanın anlaşılmasını sağlayan hücreler büyük oranda yitiyor. Bu nedenden dolayı işitme cihazı ne kadar sesi artırırsa artırsın yine de konuşmaları ayırt etmek ve anlamak sorun olmaktan kurtulamıyor.

Eğer dijital işitme cihazına sahipseniz ve biraz da maddi gücünüz yeterli düzeydeyse FM sistemi denilen yardımcı dinleme cihazlarını önerebilirim. FM sistemi sayesinde konuşmalar gürültüden ayıklanmış halde ve yankılanma olmadan direk cihazınızın mikrofonuna geleceğinden konuşmaları anlama sorunu bir nebze olsun azalacaktır.

Üst Alt