Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Duyuyorum, ama duyduğumu anlamıyorum. Bu sorunu çözecek işitme cihazı var mı?

sevgili es;
FM işitme sistemleri verici ve alıcıdan oluşmaktadır...
örneğin büyük bir amfide ders dinlerken, ya da bir panelde uzaktan gelen sesleri yakından söyleniyormuş gibi hissetmenizi sağlar...
amfideki öğretmende veya paneldeki konuşmacıda mikrofon ve vericinin bulunması, sizde de alıcının bulunması gerekir..
iyi ve yankıdan arınmış bir ses verse de önceden planlanmış konuşmalarda işe yarar olup, günlük yaşamda pratik ve kullanışlı değildir...

Sayın Anti Oksidan,
İlginize teşekkür ederim. Evet bir bakıma günlük konuşmalarda FM sistemi pratik değil; ancak ona benzer loop sistemi günlük konuşmalar için daha elverişli. Diğer yandan FM sistemini gürültülü bir kafe ortamında arkadaşınızla konuşurken de kullanılabilir. İlla ki arada uzaklığın olması gerekmiyor.

Sevgili es;
Evet, arkadaşınızla cafede konuşurken de kullanılabilir, o da doğru... Ama dediğim gibi önceden planlanmış konuşmalarda işe yarıyor.. :)

Loop sisteminde de alıcı verici kullanılır... tv izlemek istiyorsanız vericiyi tv'ye takabiliyorsunuz... bu sistemde alıcı işitme cihazının elktromanyetik dalgaları alabilmesi için telecoil özelliği olması gerekiyor... bu sistemin taşınabilirliği FM sistemlerine oranla daha az..

yani çözüm yok beklemeye devam :)) ömürümüz bitiyor be üstad...

oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya gider muzo...
o halde oyun bitene kadar hayattan aldığımız zevk hiç eksilmesin... :)

bu arada benim cihaz yine bozuldu ustad .. tam bozuldu denemez bozdurudm desem yeridir.. cihazda tebellik hissettim seslerde filan gittim ayarda kayma var yeniden ayarlayın dedim.. adamın arşivi yanmiş cihazın o memnun kaldıgım ayarı... şimdi git gel git gel bi türlü süper düzeni tuturamadık. şuan kötü degil ama o sevdigim gibide süper değil... cihazda en nefret ettgim dijital cihazı ayarlatmak................

elaman soruyor muzo iyimi ses hee iyi orda iyi eve gelip toplum içine girince aganigi naganigi oluyor istikamet syarkey eeh muzo yine geldi. olmadımı olsa işim ne burda pilimde daha çok :)) pilin içinde gelmedim

tamam şöyle yapalim tamam diyom. su efer içine full ediyor adama aciyorum bu kez tamam ustad elien sağlık eyi gibi diyom.. yine eve geliyom bakiyom benim zokluyor şimdi tekrar gitmem lazım bu sefer bir bahanem olmalı diyom cihazın içine az su damlattım :))))))

işde sana bahane :))))))))

Bu arada dün duyses te exSilent marka cihazı sordum 1190 euro imiş fiyatı...

bankada,buyuk binalarda, kalabalik yerlerde etraf gurultulerinden birebir konustugumu anlamiyorum hic arkadaslar
odyometristede pek bi fayda bulamadigimdan cihazi elletmeye yeni program yukletmeyide goze alamiyorum
odyometrist ziyaretleri artik coook ileri isitme kaybinda psikolojik olarak yipratiyor beni
aceba odyometrist bu arka sesleri kismakta ne kadar basarili oluyor yazarmisiniz
her gittigimdesu arka sesleri kissaniz diyorum bi beceremedim derdimi anlatmayi
sizler okonuda ne yapiyorsunuz

shukufe;

Valla aynı dertten başım belada ama bence o cihazın kalitesinden veriminden dolayıdır gürültü kısıtlama..yeni çıkan cihazlar.. tam çözüm buluyormuş bu görültüye ama 10 bin tl gibi bir rakam fiyatları :( ayara gelince ama haa kafana takılıp gidip ayarla deme başima geldi işde birdaha tuturamıyorlar.. maalesef

gitti geldi çok iyi bir ayar yapmışlar demiştinya...
önceki ayarı nereye yaptırdıysan yine oraya yaptır bence muzo...

Arkadaşım ben starkeyde satış sorumlusuydum ayrıldım cihazın tam olarak adını ve yaptırdığı testteki saf ses ve kemik ölçümlerini yazarmzın yrdımcı olayım sana olmazsa starkeyle irtibata gecerim ayrıca dudak okumaya çalışmak yüksek sesle bişeyler dinlemek kulağı tembelleştirir sen ölçümünü yaz ben sana gerekli bilgileri vereyim kalın seslerde ince seslerde onların çok fonksiyonu var ama ölçümünü ve cihazını bilmeden yardımcı olamıyorum mesela destiny grubu mu kullanıyorsun ve hangisini 200 400 800 1200 1600 sen yaz ben sana yardımcı olayım birde ne zaman aldın cihazını

Duyuyorum ama hic Anlamiyorum. Nolur yardimci olun.

Arkadaslar ilk olarak sag kulak 100dB sol 100dB. Aslinda sol %50 duymuyordu zamanla artti ama ben hep sol kullandim 5 yasimdan beri tek cihaz dolastim sag duvardi resmen. Solda Naida9 UP var. Sag bostu. Olaya gelince3 4 hafta once naida 9 bozuldu servise verildi. 3 gun dandik cihaz taktim denemelik. Ama bi gorseniz sanki kulagima pamuk takmisim. Ailemi cevremi duyuyorum amma anlamiyorum 20kere soylettiriyorum care yazmakla oluyor yada anlayana kadar soylettiriyorum. Baska cihaz takti ondada durum degismedi. Neyse geldi benim cihaz taktik ayarladilar fitting mi ince ayarmi ne bisiler yaptilar. Baktik kisik ses geliyor. dediler alisacak 2 gundur sabrettim hadi alistik lan yine ayni ne okulda dersleri anlayabiliyorum. ne ailemi ne cevremi. O gun bu gundur anlamazligim artti. En son odyoda 100 e 100 halbuki o odyodan once sol 80di sestede azalma filan yok anlamiyorum sadece. Cift kullancak dediler saga naida 9 sola ambra sp taktik sagdaki duvara vurmaktan baska bise yapmiyor. Gurultu yapiyor yani. Ben sunu anlamiyorum sag 100 sol 100 madem oyle neden sagda duymuyorumda solda duyuyorum. Yani sagda kapi kapali sesler kapiyi acin diye vurup duruyor ama solda oyle degil kapi acik gelen sesler geciyor. O zaman nasil oluyorda sag sol ayni dB de? Birde muzikler ah o muzikler o 3 4 hafta once ne guzel dinlerdim muzikleri. Simdi sanki butun muziklerin equlayziri bozulmus hic anlamiyorum kavriyamiyorum sozleri degil muzik parcalarindan bahsediyorum. Zaten sozlerini anlamiyordum. Noldu bana arkadaslar nolur yardimci olun eski isitme kaybimi istiyorum. En azindan anlamak istiyorum.

arkadaşlar. kayıp oranına göre anlamayı sağlayan cihaz tavsiyesi değişir. ama şu bir gerçek.

Anlamayı asıl sağlayacak olan kendiniz - sizsiniz. Bol bol anlama egzersizi yaparsanız, bol bol dinlerseniz, sesli kitap okursanız anlama oranını artırmış olursunuz.

Mesela telefonda fazla anlamazdım. Ama her akşam bol bol konuştukça anlama oranım arttı.

Not: Bir kulakta dijital, öbür kulakta koklear implantım var. Ve implantlı tarafım ile daha çok anlıyorum.

Benim sorunumu açıklayacak arkadaş yok mu? Neden böyle oldu?

erkan bey bence uzman bir KBB doktoruna görünün. işitme kaybı tipi değişmiş ya da kaybınız artmış olabilir. bir arkadaşımızda da aynı sorun vardı. kaybı artıp sonra azalıyordu.

pronet;

hocam bu olaylardan önce sol 80 dB di. Sonra olaylar oldu 100 çıktı. E sağda 100dB. O zaman niye solda duyuyorumda sağda duymuyorum? İçim gidiyor müzkleri ailemi konuşulanları hele cep telefonunda sanki karşımda yabancı biri var. ANLAMIYORUM. Sesleri ayırt edemiyorum. Napacagım hocam ben ya :(

dediğim gibi doktora görünün. burdan bu şekilde çözüm bulunmaz.

mai arkadaşım size phonak versata ve oticon acto cihazını denemenizi öneriyorum

beni gece gece güldüren başlık sahibi arkadaşım polis ne kadar anlarsa sen de okadar anlarsın ayardan

odyo değerlerini burada yaz bilenler bir öneri verebilir

polise kızıyoruz da sanki bizde kulak uzmanı olduk ama ha:))

günaydın ben yeni üye oldum sorunumu yazınca bu site çıktı baktım aynı sorun yazılmış hep aynı sorun bende de var duyuyorum ama anlamıyorum oğlum özellikle bu duruma çok kızıyo neden söylediklerimi anlamıyorsun 2 inci kez sölemek zorunda kalıyorum hatta 3 kez diye 2 kez dr a gittim hiç bir sorun yok dedi işitme ölçümü yapıldı kayıp yok dr bana kafan karışık dikkatin başka yerlerdedir dedi bu kadar bende işitme cihazı almayı düşünüyorum sizce faydası olurmu ?

Kayıp olsaydı doktor bizzat tavsiye edecekti işitme cihazını etmediğine göre gerekli değildir.
kafan karışık olabilir yada dikkatın başka yerdedir.Genede emin olmak istersen başka bir doktora daha test yaptır. Kulaklar sağlamsa işitiyorsa cihaz almak abes

Wakko,
Hacettepe Üniversitesi Odyoloji Bölümünden Uz.Ody. Mehmet Yaralı'yı bulun.
Testlerinizi ayrıntılı olarak yapar. (Randevu almanız gerekiyor)

allahallah bu kadar mutevazi olunurmuydu simdi doktor bey:eek:
ben onca doktor dolasmisimdir bu sagirlik seyisiyle:) hicte isitme kaybi isitme cihazi hatta koklear implantin ne kadar dururupta fayda verecegini KENDI TAKTIGI HALDE soyle etraflica cokca bir bilgi oldugu izlenimi olusmadi bende
doktor kulak hastaliklari bide oleceksek olmesin o dertten diye ameliyat yapar:( iltihap olunca antibiyotik tedavisi yapar:( bide degigini yapmassak hafif yollu seni artik bakmiycam tavsiyemi dinlemezsen diye tehdit eder:( napicaksin doktordan olursan ucunda olum var buna sagir olsamda cok uzagim hic olmek istemiyorum :) yasamak icin dinliyoruz doktorlari:(
bu duydugunu anlayamayanlar direkt iyi bir odyometrist degil UZMAN ODYOLOG gitmeli nerelerden duyma eksikligi oldugunu onlar biliyo doktorlardan daha cok
duydugunu anlayamayanlara isitme cihazi bisey anlatmaz bence
dudak okuyacagiz yuz ifadesine dikkat edecegiz birde olaylar gelismeler hakkinda artik nasil olursada bi sekilde bilgi sahibi olmaya calismaliyiz

Üst Alt