Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Duyuyorum, ama duyduğumu anlamıyorum. Bu sorunu çözecek işitme cihazı var mı?

ya arkadaşlar aynı sorun bendede var sesleri duyuyorum fakat ne dediklerini tam anlayamıyorum bu şekil yaşamaktan sıkılmaya başladım konuşmaları tam anlayabileceğim cihaz varsa söyleyin sensorineral işitme kayıplıyım %90 iki kulağımda da cihaz var phonak supero marka.. iyi duymak için hangi cihazı önerirsiniz?

özlmknc;
dostum ben pes ettim çok araştirdim cihaz işitme engelliler için hiç birşey ifade etmiyor. bunu kabullenmemiz lazım... duyacağız ama anlamayacagız .. sinrisel bir durum. ayrıca işitme cihazlarına harcanan paralar yerine bilim araştirma ve çalışma yapmiyor..

işitme cihazı diyen geçiştiriyor... kulak doktolugunu protesto ediyorum ben hiç bir gelişme yok. işitme cihazı hastaların kulaklarını kendine alıştırdığı gibi doktorlarıda tembelleştiriyor.. neden? haa duymuyorsun ok oğlum hemen şurdan güzel bir cihaz al :D olay bu beyler

ee cihaz da işe yaramıyor tıp'ın çözümü nedir??????????????? kocaman hiç... kalp yapiyolar bilmem organi nakil ediyorlar bilmem organ üretiyorlar ama içine tükürdüğüm bir kulagın kabul etmiyorum KBB bölümünü işe yaramaz gel bende yazam sana cihaz artık bende bir uzmanım ::)))))

evet arkadaşlar bende bunu araştırmasını yapmaya yeni başladım bakalım dünya da neler var...bulduklarımı sizinle paylaşmaya çalışacam...

arkadaşlar siz duyduğunu anlamama sorununa bir çözüm bulabildiniz mi :(
ne yalan söliyim aynı durum bendede var duyuyorum ama kelimeleri yarım yamalak anlıyorum eskiden anlamamda bozukluk yoktu yani iki kulağıma da cihaz takıyordum tek kulağım iyi duymaya başladı die 3-4 sene fln takmadım o kulağımdaki işitme engeli daha da arttı şimdi yine takmaya başladım neredeyse 1 senedir takıyorum onu da ama duyduklarımı anlamama sorunum hala gitmedi ve üni. başlayacağım ygs'ye girdim dün bu sorunumun gitmesini istiyorum her denileni anlamak istiorum :((
eğer bu sorunu giderebilen işitme cihazı yoksa şu ameliyatlardan olabilir miyim die düşünüorum hani koklear implant yada beyin sapı implantı olursam anlayabilir miyim denilenleri
sanırım benim sinirsel tip işitme kaybım var ameliyat olabilio muyum bilgisi olan beni bilgilendirebilir mi :confused:

hoşbulduk biraz geç geldim ama olsun =)
zarlarda problem var mı bilmiorum valla doktora sormadım hiç ztn kulaklarım hakkında çok bilgiye sahip deilim şuan ama öğreneceğim :)
liseden henüz mezun olmadım olacağım da bu rapor ne raporu bilmiorum hiç milli eğitimin açtığı sınaw derken lys'yi mi diosun :confused:

aslında o raporu duymuştum ben ama gerek duymuyorum normal sınawlardan ygsden fln sınawa girerek meslek edinmek istiorum :D
cevapların için teşekkür ederim birde :)

yinede düşünürüm bunu
bir aileme de söleyeyim ne diyecekler bakalım :D

evet anti ustanın sözünü dinledim starkeye şikayette bulundum. cihaz istanbula gitti geldi çok degişmiş herşeyi.. sesler çok güzel olmuş daha net daha keskin duyuyorum. çok şaşiridm çokda sevindim ..şuan ihtiyacımı karşiliyor tam olarak anlamnın dışında...

anlama konusunda birşey aklaıma geldi. geçen sene ağabeyim bana dediki gel seninle sesleri anlamada çalışalim dedi. 1 saat falan çalıştık 10 kelime üzerine peki bunun bir egitim verimi yokmu acaba? şuan herşeyui duyuyorum.. sonradan iştimesini kaybedenler için normal konuşa bilenler için.. cihazla duydugnu anlamay adönük bir egitim?

o senin dedigin konsmayi anlama egitim leri koklear implant takilanlara uyguluyorlarmis muzo
ama ben mederscilere cok gittimdi koklear varken egitim almak istiyorum yolunu gosterin diye
ersin bey hacettepede arkadaslarla konusuyoruz bakalim dediydi biside cikmadi
duyan, konusabilen insanlar egitim almazlar demisti yani anlicagin cok dikkat ediceksin, kelimeleri kacirmamaya ugrasacaksin baska yolu yok
sesleri kaybetmeyelim sesler onemli
ben bu ara isitme cihazimla bile sesleri pek duyamiyorum
ses olunca ddak okumaya pur dikkat pek bisi kacirmiyorum
vay ki vay yeni bir cihaz ama bu kadar kayipla bilemem moralim cok bozuluyo ses duymayinca

hmm anladım çok teşekkürler... sesli kitap oku hmm cidden çok kitpa okuyan biriyim önerinizi dikkate alacagım efendim :) cihazla nasıl duyamzsın yaw

Soykan %40 almak için odyo testinin kaç çıkması lazım

arkadaşlar bende artık işitmiuyorum duyuyorum ama anlayamıyorum yen iş bir işitme cihazı alkacapğım dijital simens marka bişi beyendim ama en pahalısında bile tam sonuç yok değil mi?
öğretmenim ve iletişim çok önemli mesleğimde kandinize bu konuda yardımcı nasıl teknikler geliştirdiniz?

paylaşın lütfen benle....

bakın belin hanım.. bende sizin gibi aynı sorunu yaşiyordum... 10 yıldır rahatsızım ben.. son 5 senedir cihaz kullanıyordum .. analog en son dijital alayım dedim aldım hiç bir fayda görmedim.. forumda paylaşirken bu konuyu açarken "ANTİ" ustadım bana git şikayet et dedi.. şikayetten sonra cihaz bir geldiki.. tanıyamadım çok harika olmuştu arızalıymış onu yapmişlar... şuan duydugumu biraz anliyorum her sese tepki veriyorum normale döndüm.. 2 yıl o cihazı ole bozuk bozuk kullanmişim...

neyse şimdi size şunu diyorum... cihaz alırken aldiginiz yer çok önemli.!!! almadna önce mutlaka test edin deneyin.. şuanki dijital cihazlar çok iyi . simens bence alma aticon almanı tavsiye ederim. ben aslinda starkey al derim ama starkeyde sadece istanbul şişliden alınır... neden?? çünkü anadoluda iyi bir teknik elamanları yok.. ama istanbul şişli merkezi bu işin kurdu olmuş...

arkadaşlar bende işitme engelliyim kualk sinirlerimin zarar görmesi nedeiyle %80 oranında her iki kulakta işitme kaybım var.
ben şu an antalyadayım.antalyadan bu formda olan varsa bana cevap yazabilirmi ? işitme cihazı alacağım. ve antalyayı fazla bilmiyorum elimde raporum var. Bana yardımcı olabilecek arkadaş varmı ?

arkadaşlar şuan teknoloji nekadar ilerlesede digital işitme cihazları çıksada otomatik ses kısma açma telefonda konusturma özellikleri olsa da tıpta ve bilimde anlamaya hala çare bulunamadı bu zaten sensöronoral tip işitme kaybında yani sinirlerdeki harabiyetin yüzünden meydana gelir bununda tek tedavisi cihaz kullanmaktır ama 3-4 ay gibi bi süre düzenli olarak

odyo ankara
3-4 ay cihaz kullanınca anlama sorunu ortadan kalkıyor mu

hyr öyle degil.. bakın şimdi örnek beni misal vereyim. ben az duyuyordum cihaz için ilkkez gittgimde cihazı taktım tüm sesleri duydum + duyduklaırmzıa net şekilde anladım..

ama bakın ne kadar erken kullanırsanız cihazı okadar faydasını görürsünüz. ancak ben kendimi kandırdım benim birşeyim yok dedim. salladım işi bugün çok agır kayblara gelmişim.

İlk cihazı taktigimda normal kulak gibi herşeyi duyup anlıyordum.. hatta konuşmayı anlama testinden %95 geçmiştim :( fakat gençlik işde reşatlık yapacaz diye takmadım cihazı...
siz siz olun ne kadar erken takarsanız cihazı o kadar fayda görürsünüz ama tabi şimdi bir kişinin sorunu 10 yıllıksa bu adam ahngi cihazı taksa duydugnu anlamaz....
trene zamanında binen üsküdarı geçiyor efendim :)

odyoankaranin anlattigi 3 4 ay kullanilinca anlama masalina kanmayiniz arkadaslar
o sagir diilki
olsa olsa cihaz saticisidir kesin
ben koklear implanttan once oyle masallara kanip aylarca kullandim analoglari hayal kirikligiyla aglamakla sonuclandi 3 kere
bir isitme cihazini takinca ne kadar anlar memnun olursaniz ilk taktikta isitme kaybiniz ilerlemedigi kadar memnun olursunuz ilerlerse tekrardan ayarlatirsiniz
bir isitme cihazi ilk taktikt belli olur ne mene oldugu
siz siz olun cihaz saticilarinin alisinca anlarsin dedigine kanip onlara yolunmayiniz

şaştık kaldık soykankaan
ama içimde bir umut var 2 ile 5 yıla kadar bu kulak sorunu çözülür gibime geliyor? kökhücre mesela "ANTİ üstadın dün bir kişiye bir konuda yardım yaparken kendisninde bir işitme merkezine gitti yerin adresini vermişti o sitede gördüm laser ile iç kulak çınlama ve hücre tedavisi diyordu ..

bende acayip gürültü var sürekli kulaklarımda davul zurna çalar :) azccuk susun lo desemde dinlemiyorlar ama o anti üstadın verdigi linkde tedaviyi yıllarıdr ariyordum kısmete bak ben antepe geldim 20 yıldır istanbuldayım... beni bekliyorlarmiş gitsinde çıkaralık bu tedaviyi diye...

vaaay mzo para cok galiba
sen inanama o lazere mazere kim yaptiripta duymuski
iste denize dusen yilana sariliyo

Shukufe çaktınmı ben artık 45 lik ile gidiyorum o tip yerlere alışgım yani kaz gibi yolunmay aartik namluyu gösterip ona göre öhhü öhhü deyin diyom hehehe merak etme beni artık çarpamazlar :)

sizin anlama yeteneğinize yada kayıp ses orannıza yada cihaz kalitesine göre değişir..
soykankaanında dediği gibi cihazınız iyi olacak birde cihazın düzenli kullanmak gerekyor 1 gün takım 10 gün takmamakla hiç birşey elde edemezsiniz çoğu hastamız şuanda telefnda bile konuşabiliyor..

lazer

Ben de bir dönem lazer işini çok araştırdım, İzmir'de sadece bir yerde bu hizmeti bulabildim, o da işitme cihazları satan bir merkez. Muzo'nun bahsettiği yer ise bir hastane. Bu bana umut verici geldi. İlk kez bir hastanede bu işlemin yapıldığını duyuyorum????

iç kulak dan sinirsel olanlar asla konuşamaz teşde ona bakarsna bende konuşuyorum.. sadece dinle diyorum diyecegimi diyorum baktım karşidan ses gelince ülen sus diyom :)

Ben de bir dönem lazer işini çok araştırdım, İzmir'de sadece bir yerde bu hizmeti bulabildim, o da işitme cihazları satan bir merkez. Muzo'nun bahsettiği yer ise bir hastane. Bu bana umut verici geldi. İlk kez bir hastanede bu işlemin yapıldığını duyuyorum????
evet lo bende heyecanlandım bence "anti" üstadla konuşmak lazım o orayı iyi biliyor.

peki o dediğin hastaların coğu ağır işitme kayıplı kişiler deildir. olsa olsa az ve orta düzeyde kayıplı kişilerdir. hadı ordan.
3 4 ay nasida 10 gune dustuuuu

arkadaşlar şuan teknoloji nekadar ilerlesede digital işitme cihazları çıksada otomatik ses kısma açma telefonda konusturma özellikleri olsa da tıpta ve bilimde anlamaya hala çare bulunamadı bu zaten sensöronoral tip işitme kaybında yani sinirlerdeki harabiyetin yüzünden meydana gelir bununda tek tedavisi cihaz kullanmaktır ama 3-4 ay gibi bi süre düzenli olarak
10 gunemi dustu

peki o dediğin hastaların coğu ağır işitme kayıplı kişiler deildir. olsa olsa az ve orta düzeyde kayıplı kişilerdir. hadı ordan.

3 4 ay nasida 10 gune dustuuuu

10 gunemi dustu

sen dediğimi yanlış anlamısın 1 gün takıp 10 gün takmazsan cihazdan hiç bir verim alamazsın anlamında söledim ben onu 3-4 ay gibi bi sürede düzenli kullanacaksın dedim ama tam okumamısn galiba neyse açıklığa kavuştu umarım

2000 be 4000 hz ne demek ustadım ben tam anlamadım..

bu arada bende fayda görmüyordum ciahzdan Allaha şükür şuan çok iyim anlamada az gibi kıpırdama var hatalı ciahz dan dolayı 2 yılımı çaldılar

ben hiç duymazdım onları şimdi duyuyorum ustad Allaha şükür yahu cihazım bozukmuş fabrika çıkışı boşu boşuna 2 yıl yanlış cihaz kullanmişim..normal insanlar gibi duyuyorum inşallah anlamada gelir zamanla

Üst Alt