Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E- devlet üzerinden online emeklilik başvurusu mantıklı mı?

cAF7

ek2 - Resim Yükle

cAF7

resimle doldurulmuş bir belge koydum bi kontrol et istersen

bende dün ,31,01,2017tarihi itbaryle emeklilik başvurusunu bizzat sgk kurumuna gderek işlemleri başlattım. ama e devlette bu gün baktuğumda emeklilik kaydı bulunmadıgı görülüyor.acaba bir eksiklik olabilirmi yoksa henüz e devlette görünmemesi normalmi arkadaşlar

Kızıltürk tabiki, siteyi biraz araştırın herkes aynı şeyden bahseder tam sonu olmasında şubat 28 çekiyormuş 27 sinde başvurunuzu yapın
metin1433 yavaş kardeş daha erken bu ne hız keşke öyle olsa :)bu ayın sonuna doğru bilgiler e edevlete yansır hayırlı olsun

manel arkadaşım haklısın.hemen bağlanmaz tabi ben sadece e devlette göremeyincemerak ettim :)

bende formu inceledim hak sahibi bilgilerinde sigortalıya yakınlığı bilgilerini soruyor, kız çoçuk .erkek çocuk. eş anne baba .var burda hangisini işaretliyeceğiz yardımcı olurmusunuz.

28 subat 2017 de unkapanına emeklilik basvurusu için gittim. Vergı ındırım yazım henuz işyerıne gelmemıstı, asamaları takip ettiğimden cok kısa zamanda gelecegını biliyordum. 1 Mart tan aylık baslasın istedim. Formu elle doldurup, evis cıktısını alıp "sadece ankaradan onay bekliyor" yazıyordu. (Ben onaylanıp istanbula geldıgını biliyordum)

Unkapanında gişedeki memur elinde evis goruntusunun "raporunuz onaylandı" yazılı olanı olması lazım dedi. Boyle basvuru almıyoruz dedi. Ben 2 ay once abim için de sadece formla basvurdugumu benden rapor bıle alınmadıgını soyledım.

Artık oyle olmadıgını bu işlerde yolsuzluk tespit edıldıgını, 2 aydır boyle oldugunu yukarıdan uyarı geldı vs birseyler soyledı ve geri cevırdı.

Ben ısrar etmedım cunku edevletten de basvuruldugunu biliyordum ve garantı olsun dıye elden vermek istemiştim, yanılmışım. Sacmasapan bır nedenle geri cevrildim. 1 saat sonra edevletten basvurdum. Acıklama kısmına vergı indiriminden dıye acıklama yazdım. Mantıken Edevlette de belge vermemiştim. Evrak once esenler oradan gazıosmanpasa gıttı. 1 hafta gectı ve 8 martta yazı geldı. Gazıosmanpasa gıdıp vergı yazısını teslim ettim.

Bana dedilerki biz ssk ya yazı yazıyoruz ama cevabı beklerken bıryandan emeklilik işlemlerine baslıyoruz. Aynı anda yurutuyoruz. Unkapanı abim için oyle yapmamıstı sskdan yazının gelmesını bekledı. Yazının yazılması ve gerı gelmesı 23 gun surmuştu.

Simdi basvuru tarıhım 28.02.2017 oldu.

E devletten basvurun, doldurulam form aynı ve basvurduktan sonra print edebiliyorsunuz. Sgk evrak izlemedendw dosya nerede gorebiliyorsunuz.

Unkapanında ki abimin basvurusunda hiç evrak kayıt bılgısı gorememiştik, ancak tel ederek takip ettik. @OturanBoğa

Arkadaşlar benim rapor Ankara'da kurul onayında. Sorum şu: prim günü ve SGK ya İlk giriş şartlarını fazlasıyla karşılıyorum, durum böyle iken bile SGK dan "emekli olabilir" yazısı almak şart mı? Yoksa kurul onayından sonra direkt e-devletten tahsis talep formunu doldurayimmi

Teşekkür ederim

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emekli olabilir yazısı sunun için iyi olabilir. Hem bağkur hem ssk nız olur, yurtdışı çalışmanız olur, onları toplatmak zaman alır. Ama sadece ssk varsa zaten işlemler hızlı tamamlanıyor. Ben oyle bir yazı almadım aynı sizin gibi emeklilik sartlarını sağlıyorum. Anlattığım gibi Unkapanı sgk evisteki onay olmadan başvurumu almadı, edevletten başvurdum. Tilemse

ABROX
Teşekkür ederim

ABROX
Bugün Beylikdüzü sgk ya gittim gişedeki memur Ankaranın onaylamış olduğu vergi indirimi yazısını görmeden işlem yapamıyorum emekli olur yazısı veremiyorum diyerek beni geri çevirdi. Çalıştığım şirket de EMEKLİ OLUR yazısı olmadan çıkış-giriş yapamayız diyor. İki arada bir derede kaldım. Şeytan diyor; 1. gerçekten istifa et
2. E-devlet üzerinden emeklilik başvurusu yap
3. Sonra zaten iş bulursun

15.03.2017 tarihinde e devlet üzerinden emeklilik başvurusu yaptım ,28.03.2017 tarihinde sonuçlandı emekliliğim kabul oldu.

ben 1,5 ay oldu hala bekliyorum... kontrolu nereden yapıyorsunuz?

Tilemse

Kusura bakmayın yazıyı yeni gordum.
Gelişme oldumu Raporunuz onaylandımı, Ankarada ki arkadaşlar raporun onaylanıp onaylanmadığını konusunda çok yardımcılar. Telefonla sorunca hemen bakıp size soyluyorlar.

Emeklilik başvurusu yapmak için çalışmıyor olmak lazım. İşyeri çıkış yapmadan başvuru yapamıyorsunuz. Hem edevletten hemde ssk dan.
Demekki benim yasadığım uygulama heryerde aynıymış ocaktan itibaren, vergi indirim yazısı olmadan SGK lar başvuru almıyorlarmış onu anladım.

İstifa ederseniz daha once söylediğiniz giriş çıkış olmaz tabi aynı yerde sizi işe başlatmazlar. Bu ortamda eger memnunsanız istifa etmeyin derim. İs bulmak çok zor..

Vergi indirim yazısını takip edin cunku Ankaradan onaylanınca postaya verilse bile 4-5 gun istanbula gelmesi suruyor, 10 gun burda evrak sıra bekliyor sonra 5-6 gun işyerine postayla gelmesi suruyor.

ABROX
Teşekkür ederim
Raporum onaylandı %54 olarak. Evrakın gelmesini bekleyeceğim. Evrak gelene kadar da ayağımdaki platinleri cikarttiracagim hiç olmazsa raporlu geçen günlerin parasını alırım. Emekli olarak çalışırken, raporlu geçen günlerin parasını vermiyorlarmis

Abi rapor Ankara tarafından onaylandı
%54

ABROX
Sirketim Birgün ara ile çıkış-giriş yapmıyor

E-devletten emeklilik başvurusu

Merhaba arkadaşlar,

yaşı 31.08... olan bir personelimiz var, ve bu ay sonu emeklilik hak ediyor devlet daireleri 25.08.2017 taihinden sonra tatile girecek emeklilik başvurusunu e-devletten yapmak istiyoruz daha önce e-devletten emeklilik başvurusu yapan var mı?

işleyiş nasıl ilerliyor bilgi verebilirse seviniriz. iyi günler.

karizmatikmen

Bu yöntemi denemek istedik ancak bir sürü sorunla karşılaştık. SGK'yı arayarak destek almak için insan kaynakları uğraşmıştı zamanında. Ancak çözüm bulamadık.

Öneri: PTT merkez ve şubelerinde 28 ve 29 Ağustos'ta işlem yapılabilecek, 31 Ağustos’ta ise sadece PTT merkezleri açık olacak. Başvuru için evrakları postaya verdiğiniz tarihte başvuru yapmış varsayılacağınızdan herhangi bir hak kaybı söz konusu olmaz. Tahsis talep formu, emekli olabilir yazısı, rapor örneği, nüfus kağıdı ile başvurunuz posta yoluyla yapabilirsiniz. Başka evrak gerekli mi, lütfen SGK'ya sorunuz.

E-devletten yap bence ben 10.11.2017 de verdim halen bekliyorum.

Emeklilik müracaatımı internetten yaptım. Geçerli olmuş mudur?

Slm @ arkadaşlar emeklilik için internetten başvuru yaptım uyapta şu şekilde gözüküyor
https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/EvrakIzle12.face
Emekliliğim başvuru tarihindenmi geçerli yardımcı olursanız sevinirim

Emekli olur yazısını daha almadım

Postayla göndereceklerini söylediker

Arkadaşlar internet üzerinden başvuru yapanlar deneyimlerini yazarsa herkes için çok yararlı olur

@Oktay7106
emekliliğiniz başvuru tarihini takip eden aybaşı itibariyle başlar ve maaşınız işler.

Arkadaşlar edevletten yapmış olduğum başvuru şu aşamaya kadar ilerledi.

1 18.01.2018 İSTANBUL SGİM GELEN GİDEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 18.01.2018 İSTANBUL SGİM GELEN GİDEN EVRAK SERVİSİNE
3 25.01.2018 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GELEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 25.01.2018 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GELEN EVRAK SERVİSİNE
5 26.01.2018 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM TAHSİS EMEKLİLİK MÜRACAAT SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
6 26.01.2018 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM TAHSİS EMEKLİLİK MÜRACAAT SERVİSİNE
7 26.01.2018 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM TAHSİS EMEKLİLİK MÜRACAAT SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
8 26.01.2018 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM TAHSİS EMEKLİLİK MÜRACAAT SERVİSİNE
9 26.01.2018 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ 2 SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
10 26.01.2018 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ 2 SERVİSİNE

Sonrasında ise SGKdan bir telefon geldi. "Vergi indirim yazınızı ve raporunuzu getirin işlemlerinize devam edelim" dediler. Bugün evrakları götürüyorum.

Edevlet emeklilik başvurusu

Merhabalar ben %42 engel raporu ve almış olduğum vergi indirimi ile edevletten 02.11.2018 günü emeklilik için başvuru yaptım.Başvurum 06.11.2018 günü sistemde onaylanmış olarak görünüyor.

Üst Alt