Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E- devlet üzerinden online emeklilik başvurusu mantıklı mı?

Edevletten giriş yaparak tahsis başvuruyu tıklayın orada yaşlılık maaşı tıklayın sonra formu doldurun not bölümüne engelli olduğunuzu belirtin işlem bu kadar. Rapor ve vergi indirimi raporunuzuda bağlı olduğunuz sgk müdürlüğüne teslim ediniz.

Defalarca denedigim halde asagidaki hatayi veriyor

2927h4n.png

misterno123 mrb e devlet üzerinden basvurmak bana göre hiç mantıklı değil hatta daha fazla bile bekleyen var ve süre uzuyor her halükarda sgk gidip vergi indirimi yazınızı teslim edeceksiniz gidip şahsen başvuru yaparsanız aynı gün işlemler başlıyor karar sizin tabi.

Sonra belgeleri istemeleri dışında belki güzel, bu ayın 7'sinde e devletten başvuru yaptım. 3-4 gün sonra mesaj geldi vergi indirimi eksik evrak getirmemi istediler. e devletten bakınca şuan aylık başlangıç tarihi 1.2.2019 normal gibi. ne kadar alacağım henüz görünmüyor sadece.

Günaydın lar...
Benim yaş günüm dündü ve 53 yaşı tamamlamıştım,emekliliğe hak kazandım,
Allah herkese nasip etsin inşallah.
OturanBoğa nın dediği gibi başvuru tecrübemi ve nasıl yaptığımı yazacağım.
1-gelir aylık talep belgesi verilmesi(e devlette sekme)
2-sağda yeni başvuru
3-yaşlılık aylığı
4-4b
5-bağkur no
6-ileri tuşuna basma
önünüze bir form çıkıyor
tc no 12345678999
ad soyad
banka adı seçimi
açıklama kısmına varsa iban no
bakmakla yükümlü evet (iki kızım var üniversitede )
sağlık yardım evet
telefon no
e mail adresi
ev adresi
il istanbul
ilçe küçük çekmece
ssk no
330 istanbul
aylık alıyor mu hayır
bağkur no
9090 istanbul
4c,5,6 hepsinde
aylık alıyor mu hayır
diye hepsini işaretleyip ileri yaptım,
başvur tuşundan önce geri gidip tekrar kontrol yapıp ileri ile başvur a gelip bastım,
başvurunuz alınmıştır ibaresi çıktı.
Daha sonra gelişmeleri yazmaya çalışacağım.

Hayırlısı ile.....

Günaydınlar ,
GELİŞMELER.....
Ben bağkurlu olarak 1992-2017 tarihleri arası bakkal işlettim ve sonra iki yerde işe girdim 11 ay çalıştım.
Emeklilik için başvurum için dün bağcılar bağkur şubesinden aradılar ,evrak eksik dediler,
ib formunu istediler,
Ben bakkal ken esnaf sanatkarlara üye idim,
şimdi git incirlide esnaf sanatkarlardan kapattığına ait imza al ve sonrada üye olduğun odadan imza al bize getir dediler,
Bunlar geldikten sonra emeklilik başvurunu değerlendireceğiz dedi.
İnşallah başvurduğum tarih 11/03 kabul olur..
Saygılar....

Günaydınlar,
gelişme olarak emekli oldum ,bütün bilgiler e devlette düştü.
Bilgileri emeklilik sayfasında ana konu olan 'ek ödeme belli ama ilk maaş e devlette görülmüyor ' da paylaşacağım ,sayfa 249 da

İyi günler diler ,Allah hak eden herkese nasip etsin....

E devletten emeklilik basvurusu yapılırmı

E devletten emeklilik başvurusu yapılıyormu

Merhabalar e devletten emeklilik basvurusu yaptım 15 gun oldu gelen evrak dosyaya kaldırıldı diyor.aceba ne zaman sonuç alırız.

selo ssg ya vergi indirim evragını elden teslim ettinmi

Merhaba e-devletten başvuru yaparken vergi indirimi ile emeklilik diye nereye yazacağız? Yaşlılık aylığının yanına yazsak olur mu?

Bana verilen dosyada sağlık kurulu raporu incelenmiş raporda engellilk ile ilgili bulgular tam ve ayrıntılı olarak belirtilmediginden ve raporda çelişki olduğundan adı geçen kişinin çalışma gücü kayıp oranına ilişkin bir karara varılmamistir bu nedenle adı geçen hastanın hakem heyetine sevkine karar verilmiş ancak alınacak yeni raporun 20.02 2019 gün ve 30692 sayılı kanuna göre yönetmelik Eki rapor forumuna uygun olarak düzenlenmesi gerekmektedir. Bunun açıklamasını bilen arkadaşlar buraya yazsin vergi daireside raporun hastane eksik evrak gönderdiği için onaylanmadi diyor şimdi ne yapalim

Hayırlı akşamlar arkadaşlar e devletten emeklilik basvurusu nu calismayanlar yapabilir bende 26 kasımda basvurdum fakat r aporum daha onaylanmadı sonucu bekliyorum bakalım nasil sonuclanacak

Günaydınlar bende 4 gün sonra emeklilik başvurusunu nasip olursa yapacağım geçen sene günüm dolmamasina rağmen e devletten başvuru yaptım aradılar vergi indirim belgesi kontrol edilecek dediler sonra kontrol edildi diye arayıp bilgi verdiler ama siz 17 sene 8 aya tabisiniz seneye doluyor ozaman başvuru yapmami söylediler hatta ben vergi indirim belgenizin onay alındığına dair belgeyi dosyaniza ekliyorum dolunca birdaha yazişma yapmayız kaldığı yerden devam edecek diye konuştu lar

Ercanuzel
var olan sağlık raporunuzda sağlık sorunu ne olarak görünüyor !?

besiktas
nereye başvurdunuz !?
kim söyledi !?

scakmak81
e devlet sayfasında 1000 tane sayfa var !?

tam link ne !?

şu an etrafta kovid-19 denilen ölümcül bir hastalık var

ve internetten başvurmak mantıklı

bu açıdan bu konu başlığı biraz saçma olmuş !

forum yöneticisi konu başlığını güncellemezse

insanlar hala daha fiziki olarak kuruma giderken

yolda hastalık kapıp hasta olmasına sebep olabilir.

E-devlet üzerinden başvuru yapılsa da vergi indirimi belgesinin elden fiziki olarak teslimi gerekiyor, o yüzden bizim için pek de albenisi yoktur.

ben sadece emekli olur yazısı almak için başvuru yaptım geri kalanı e devletten halletim

Bir kac gune e devletten emeklilik başvurusu yapmayi düşünüyorum. Calistigim firma şişlideki vergi dairesine sigorta primlerimizi yatiriyordu fakat bem mersinde calisiyor ve burda yasiyorum.. Sadece vergi indirimi yazisini elden vermek icin Istanbula mi gidecegim , bir yildir vergi indiriminden faydaliniyorum zaten .. Angarya bir is degilmi.. Sistemde goremiyorlarmi

Kml33

İşin hızlı ilerlemesi için belgenin elden İstanbul'a verilmesi faydalıdır.

OturanBoğa E devletten başvuru tahminimden çok hızlı sonuçlandı. Müraacatımdan 2 gün sonra sgk daki yetkili beni arayarak , vergi indirimi yazısını ve onaylanmış raporumu ayrıldıgim işyerimin yada benim mail atmamı istedi . İş yerim maili atti ve ertesi gün tahsis numarası verilmiş 4a emeklilik biligileri sayfam açıkti, 3 gun surdu sadece.. Henuz maaş bilgilerimi göremiyorum... Tavsiyem e devletten yapsınlar muracaat yapacak arkadaşlar.. Ayrıca teşekkur edecektim size ama cevap yazmışken burdan paylaşayım. O kadar cok sey ogrendimki bu paylaşim platformundan .. Kafamdaki bir çok soruya burda cevap buldum ve sayenizde kısa surede emekliye ayrildim .Yüreğinize emeklerinize sağlık. Sevgiyle kalın..

Herkese merhaba, bende emekli olur kıdem tazminatı alır yazısı için sgk ya başvuruda bulundum. 1 hafta oldu. Bu evrak ortalama kaç günde geliyor. Amacım şubatın son haftası işten çıkışımı yapıp emekliliğe başvurmak. Sonra şirket tekrar işe alacak. Bu işlemi online yapmakta fayda var anladığım kadarıyla.

e-Devlet üzerinden emeklilik müracaatında bulunan var mı?

Merhabalar sanırım sgk ya gitmeden e-devlet üzerinden emeklilik müracaatında bulunup başka bir işlem yapmadan emekli olunuyormuş. Acaba bu süreci yaşayan var mı?

ben 6 sene önce e devletten emeklilik başvurusu yapıp emekli oldum ... ilk önce sgk ya gidip emekli olur yazısı için başvuru yaptım yaklaşık 2 hafta sonra yazı geldi, daha sonra e devlet üzerinden emeklilik başvurusu yaptım . gün gün takip ettim emeklilik tahsis rumarası verildi daha sonra maaşım yattı

işinizi sağlama almak ve erken sonuçlanması açısından direk sgk ya gitmenizi tavsiye ederim (ilçelerde,köylerde yaşayanlar il sgk ya gitsinler)

vergi indirimli emeklilikte sonradan sizden bu belge istenebilir buda süreci uzatır.

scakmak81

Üstad bilgi için sağ olasın. Ancak engelli statüsünde emekli müracaatı olacağı için evrak sorunu yaşanıyor mu? Müracaatta engelli raporu ve Vergi indirim yazısı eklenebiliyor mu acaba? Aksi taktirde bu evraklar nasıl ulaştırılıyor? Şimdiden çok teşekkürler.

ben hiç bir yere yazı filan göndermedim. emekli olur yazısını zaten sgk veriyor yazıda bilmem şu tarih itibari ile emekliligi hak etmiştir yazıyor. o yazı bana geldi e devlet giriş yaptım emeklilik başvurusu yaptım.dedigim gibi gün gün edevletten takip ettim ve.ilk önce tahsis numarası verildi.2 hafta içinde sgk dan döküman geldi maaş ve yatan primlerle ilgili ve yaklaşık 40 gün sonunda 2 maaşa yakın emeklilik maaşım yattı

Peki sizin durumunuz da engelli statüsünde emeklilik miydi acaba?

turkuazist

Bende aralık ayında e devlet uzerinden emeklilik muracaatı yaptım , aciklama kısmına vergi indirimim oldugunu belirttim. Tahsis numarasi verildi bir sonraki ay maaş farkı ve maaşımi aldım.Tahminimden çok kolay oldu .Sgk ya gitmene gerek yok derim..

Üst Alt