e devlet üzerinden emeklillik başvurusu
arkadaşlar merhaba,
benzer konular mevcut ancak hiçbir konuda tam ve açık bir bilgi bulamadığımdan bu başlığı açtım.
vergi indirimim mevcut ancak şuan çalışmıyorum, emekliliğim 31/05 tarihinde doluyor (2.derece 18 yıl. pirim günüm zaten dolmuştu). dolayısıyla maaş kaybına uğramamak için (haziranda maaş bağlanması için) sadece tek günüm var.
e devletten başvuru yaparken vergi indirimimizi ve raporumuzu ekleyemiyoruz, dolayaysıyla ben 31/05 de e devletten başvuru yapsam ve bu belgeleri benden birkaç gün sonra talep etseler emeklilik başlangıç tarihim başvuru tarihimmi olur yoksa belgeleri teslim ettiğim tarih mi olur?
ayrıca raporda vergi indirimide raporda e-imzalı dolayaysıyla e devlet başvurusunda açıklamaya doğrulama kodlarını yazsam gitmeme gerek kalmadan işlem tamamlanır mı?
yok işi şansa bırakma sgkgit derseniz; en son bağlı olduğum sgk ya mı gitmem gerekir?
sgkya gidersem emeklilik servisine vermek için emekli olur yazısını (farklı bir bankodan veriyolar -fazladan sıra beklemek demek) almam gerekir mi? yoksa rapor & vergi indirimini tahsistalep belgesine ekleyip versem olurmu?
cevap için şimdiden teşekkürler.