Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E- devlet üzerinden online emeklilik başvurusu mantıklı mı?

Arkadaşlar çok teşekkürler. Bende Pazartesi sizin dediğiniz gibi e-devlet üzerinden başvuru yapacağım.

İnternetten Engelli Emeklilik Müracatı Yapa Bilirmiyiz?

Engelli vergi indirim belgesi olan kişi sgk prim günü dolan sgk ya gidemeyen engelli internetten e-devlet üzerinden emeklilik müracaatı yapabilirler mi?

Yapar ama kendimden yaşadığımı anlatayım, başvuruyu yaptıktan sonra sgk mesaj gönderdi. vergi indirim belgesini istediler... o zaman götürmüştüm, sizde de bu şekilde istekleri olabilir. savcılı

SATOVV

Acaba başvuruyu nereden - ne seçeneği seçerek yapmıştınız? Kendi muhasebecim başka, babaminki başka söylüyor, bağlı olduğum sgk müdürlüğünden de başka duyuyorum. En iyisi kolları sıvamak :)

turkiye.gov.tr de Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi diye aratarak yeni başvuru yap denilerek yapılıyor. Ancak yazmıştım vergi indirim belgesini istediler, onun için gitmiştim başvuruyu yaptıktan sonra. Sonrada tamamlandı sorunsuz.

SATOVV

Bende aynen yaptığınızı yaptım, evrak şu an "gelen evrak dosyasına kaldırılmış" halde bekliyor. Sizde o safha olmuş muydu ve bekleme ne kadar sürmüştü?

çok uzun sürmemişti, Unkapanı sgk sonra mesaj göndermişti vergi indirim belgesini getirin diye. Mahirefe

SATOVV Mahirefe ahmetönerge Çalışmayanlar için SGK dan Emekli olur Yazısı almak şart mı
Ben şuan çalışmıyorum BAĞ-KUR ödüyorum 2 ay kaldı Emekli olur Yazısı almak zorunlumu ?

maalesef çalışmayan için bilmiyorum. Dolduysa gün tahsis talebi doldurun zaten onlar size bilgi verecektir şu eksik bu eksik vs diye.

Engelli olarak e devletten emekli olma başvurusu

Merhabalar
Sgk ya gidip emekli olur belgesi aldım bu belgeyi is yerime getirip 3 yıllık kidem tazminatimi aldım
Sonra e devletten emeklilik icin başvuru yaptim 170 i aradığımda bana yaşlılık aylığını seç demislerdi 12 gün geçti
Bugün Sgk nin evrak takip sayfasında açıklama kısmında "Vergi İndirimi" yaziyor bu ne demek?

Süreç devam mi ediyor?

e devlet üzerinden emeklillik başvurusu

arkadaşlar merhaba,

benzer konular mevcut ancak hiçbir konuda tam ve açık bir bilgi bulamadığımdan bu başlığı açtım.

vergi indirimim mevcut ancak şuan çalışmıyorum, emekliliğim 31/05 tarihinde doluyor (2.derece 18 yıl. pirim günüm zaten dolmuştu). dolayısıyla maaş kaybına uğramamak için (haziranda maaş bağlanması için) sadece tek günüm var.

e devletten başvuru yaparken vergi indirimimizi ve raporumuzu ekleyemiyoruz, dolayaysıyla ben 31/05 de e devletten başvuru yapsam ve bu belgeleri benden birkaç gün sonra talep etseler emeklilik başlangıç tarihim başvuru tarihimmi olur yoksa belgeleri teslim ettiğim tarih mi olur?

ayrıca raporda vergi indirimide raporda e-imzalı dolayaysıyla e devlet başvurusunda açıklamaya doğrulama kodlarını yazsam gitmeme gerek kalmadan işlem tamamlanır mı?

yok işi şansa bırakma sgkgit derseniz; en son bağlı olduğum sgk ya mı gitmem gerekir?
sgkya gidersem emeklilik servisine vermek için emekli olur yazısını (farklı bir bankodan veriyolar -fazladan sıra beklemek demek) almam gerekir mi? yoksa rapor & vergi indirimini tahsistalep belgesine ekleyip versem olurmu?

cevap için şimdiden teşekkürler.

Volkano80 Benimki 30 aralık 2021 de doldu 31 aralık 2021 de gel dediler yani bir gün sonra gel dediler 17 / 01 / 2022 de emekli oldum
(2.derece 18 yıl. pirim günüm zaten dolmuştu)
Sen gününü iyi hesapla 30/05 tam doluyorsa 31/05 de emekli müracaatı yapa bilirsin 31/05 de doluyorsa 01/06 da müracatın kabul olur
işi şansa bırakma sgk git
en son bağlı olduğun sgk ya gitmen gerekir?

Çağatay27 öncelikle cevabın için teşekkürler. benim 18 yılım tam 30/05 de doluyor (bugün 17 yıl 11 ay 29gün diyor)
sağlama almak için sgk ya gideceğim. şuan çalışmadığım için direkemeklilik servisinemi gitmeliyim yoksa önce emekl iolabileceğimi gösteren yazıyı almalımıyım? teşekkürler.

Volkano80 çalışmıyorsan gerek yok Yazıya
çalışıyorsan emekli olabilir yazısı alıb iş yerine vereceksin
Günün dolduktan bir sonra git o zaman başvuruyu kabul ediyor 31/05 günü git
Bende çalışmıyordum Dedikleri gün gittim Başvurdum kabul edildi

sürecin nasıl geliştiğini merak eden arkadaşlar için;

başvurumu direkt en son bağlı oldduğum sgk müdürlüğüne yaptım. sanırımayın son günü olduğu için baya kkalabalıktı. saat 10 gibi gititiğimde önümde yaklaşık 80 kişi vardı ancak sıra hızlı ilerliyor 1 saatten daha kısa sürede sıram geldi. sıram gelince bankodan tahsis talep belgesi ve vergi indirimi ile başvurduğuma ve gerekli araştırmlı yapbileceklerine dair bir form verdiler. bu 2 sayfa formu doldurup aynı bankoya teslim ettim, bana teslim aldıklarına dairmakbu gibi bir kağıt verdiler, akşamd sgk dys sisteminden teslim alındığını gördüm. şimdi beklemediyim.

özetle; e devlet üzerinden başvuruyu denemesemde gidip direk sgk dan başvurmak daha sağlıklı geldi.

Selam vergi indirim yazısı iş yerine geldi emeklilik için ne yapmam gerekiyor

@Umitsonmez06 işyerinden vergi indirimi yazını alacaksın birde sağlık raporunla beraber işyerinin bağlı olduğu SGK ya gideceksin. Vergi indiriminden emekli olmak istiyorum diyeceksin bir kağıt doldurup emekli olabilir yazısını alacaksın. (benim almam 30 dak. sürdü). Sonra işyerine vereceksin sana emekli koduyla çıkış verecek ve kıdem tazminatını alacaksın (varsa tabi) en son tekrar emekli olur, vergi indirimi ve sağlık raporuyla aynı SGK ya gidip emeklilik dilekçeni vereceksin. Hepsi bu kadar. Yazdığım tüm belgeler yanında olsun mutlaka.

Vergi indirimiyle emeklilik işlemlerinde e-devletten başvuru oluyor mu?

Merhaba,

vergi indirimi emeklilik dilekçesi yaptığımızda vergi indirim belgesini taratıp e-devletten emeklilik başvurusu yapabilir miyim? yoksa illa sgk ya mı gitmem gerekiyor emeklilik dilekçesi vermek için ?

Merhabalar,

Vergi indirimi ile emeklilik için e-devlet üzerinden başvuru yapılıyormu? Yapılıyor ise Vergi indirimi belgesini nasıl beyan ediyoruz?

Bu konuda daha önce başvuru yapmış veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi?

Teşekkür Ederim

@BnymnYldz

İlginiz için teşekkür ederim. Ne gibi bir sorun ile karşılaştınız acaba?

@SrkNSGR,

Merhaba,
Geçen hafta başvurdum, bilgilerimi paylaşayım:
Unkapanı SGK ya bağlıyım. Haritadan bakıp gittim ancak ocak 2024 de kapanmış, Fatih SGK ya taşınmış. Oradan tek otobüsle Vatan Caddesindeki Fatih SGK binasına gittim. Unkapanı SGK biriminden sıra no aldım. 1 kişi sıra vardı. Sıram gelince yetkili bana işleme e-devletten başvurmamı ve hemen akabinde vergi indirimi, engelli raporu vb belgeleri üst kattaki 120 numaralı odaya elden vermemi söyledi. Bu şekilde daha kolay ve hızlı olacağını söyledi. Dediği gibi yaptım. Süreci bu şekilde tamamlamış oldum.
1,5 - 2 ay içinde maaşımın bağlanacağını tahmin ediyorum. Bu süre de zaten gayet normal bir süre, zira Mayıs ayında maaşımdan kesilen primler şirket tarafından henüz beyan edilmedi. Bunun beyanı beklenecek muhtemelen, 1 ay süresi var. Beyan yapıldıktan sonra iş çıkış tarihime kadarki tüm primlerimi toplayıp maaşımı hesaplayacaklar ve bağlayacaklar. Yani bu sürenin beklenmesi normal ve olması gereken bir durum.

Siz evinizde otururken de e-devletten başvuruyu yapabilirsiniz. Ancak indirim, rapor vb evrakları elden teslim etmeniz bekleniyor anladığım kadarıyla. E-devlette bunları taratıp yüklenecek bir yer ben göremedim. Oradaki yönlendirme de zaten evrakların elden teslimi yönünde.

Üst Alt