Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Efexor kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilir mi lütfen?

Hansalar

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 5 yıldır ilaç kullanıyorum paranoid bozukluk tanısıyla. Cymbalta30 rexapin2.5 olarak başladı tedavim. Daha sonra 60 ve 5’e çıktı. Şu an yaklaşık 10 aydır cipralex’le devam ediyorum. Bir ay kadar önce intihar düşüncelerimden bahsetmem üzerine doktor efexor önerdi ancak ben reddettim. Çünkü beni cymbalta60 tan cipralex10 a geçirip hayatımı mahvedip boşanma kararı aldırdıktan sonra boşanma sonrası gün yüzüne çıkan intihar düşüncelerim yüzünden efexor’a geçmek istemesini adamın anlayamıyorum. Efexor istemem deyince cipralex 20 ye çıktık ancak olumlu herhangi bir gelişme yok. Efexor bu durumda benim kafayı toparlar mı bilmiyorum ancak o da etkili olmaz diye çok korkuyorum. Babamla eşitlenmek üzereyiz ilaç konusunda. Babam efexor lithuril ve rexapin kullanıyor. Efexor’a geçtiğimde bir lithurilim eksik kalacak. Sanırım adım adım bipolar olma yolunda ilerliyorum. Ama delirmekten korkmuyorum çünkü delirmeyeceğim nasılsa intihar edeceğim diyorum. Kesinlikle iyi veya normal değilim. İşin kötüsü artık iyi ve normal olmanın bir hayal olduğunu anladım. Ancak doktoru dinleyip efexor’a başlamadığım için de kızıyorum kendime. Her şeye kızıyorum aslında. Kendime, aileme, eski eşime, işime... Napıyorum ne yöne gidiyorum bilmiyorum. İlaçlara bel bağlamaktan başka çaremin olmadığı bir hayatı kabullenmek zor geliyor. Babamla eşitlendikten sonra nolacak diye düşünüyorum. Annemle eşitlenmeye mi gelecek sıra acaba? Annem lustral, aurorix, seroquel, risperdal ve nervium kullanıyor. Hayata dair umudum gerçekten hiç yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba hayatınızın berbat bir yörüngeye girmiş olduğunu ve bu yörüngeden çıkamayacakmış gibi düşünüyorsunuz. Öncelikle bu hayatı sonlandırma düşüncelerinizden vazgeçmelisiniz ve bunun icin Efexor gerekiyorsa evet içmelisiniz, doktorunuz daha iyi bilir biz burda ne dersek sağlıklı olmaz. Yalnız şunu söylemek istiyorum, kendinizi anneniz babanız veya herhangi birisiyle lütfen kıyaslamayın. Evet annenizden bile daha çok ilac içebilirsiniz bu bir eksiklik veya utanılacak bir şey değil. Ya da kötü bir şey değil. İnsanların iyi olmak icin meler yaptıklarını veya ne tür hastalıkları olduklarını dışardan asla göremeyiz. Dışarıdan bize görülen fake maskeler. O yüzden lütfen kendinizi insanlarla karşılaştırmayın, cunku bu dünya üzerinde bir sıkıntısı olmayan tek bir insan bile yok. Psikiyatrik rahatsızlıklar aileden kalıtsal olarak çocuğa geçebiliyor, aynı şeyi bende yasıyorum. Babam panik bozukluk tanısı ile defalarca tedavi aldı. Ben suanda anksiyete işe uğraşıyorum, hatta babamdan daha kötü bir haldeyim cunku tanısız belirtiler hastalıklar yasıyorum. Bir şey daha söylemek istiyorum, siz kendinize sahip çıkmazsanız hic kimse çıkmaz. Ne işiniz ne de eşiniz önemli, önemli olan sizsiniz. Rahatsız olduğunuz şeyleri değiştirin ve yeni bir hayata başlayın, yaşam her şeye rağmen keyifli. Diyebileceklerim bu kadar..

atanamayankedi

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Uygulamaya çalışacağım.

Efexor’a başladım. Doktor 5 gün 75 mg al sonra 150’ye çık dedi. Yarın da 75 alıp sonra 150 devam edicem. Durumumda ise bir değişiklik yok. Sürekli yatıyorum ve sigara içiyorum. Annem babam olmasa ölmüştüm herhalde. Kendime bakacak gibi değilim. Bir de Efexor’a başlayınca 5 mg Rexapin’in etkisi azaldı gibi geliyor. Uykum gelmiyor adeta. Bu miskinlik, uyuşukluk ve yaşam anksiyetesi nasıl geçecek bilmiyorum. Sürekli eski eşimi ve ondan önceki sefil hayatımı düşünüyorum. Doktora da “sürekli eski sefil hayatım geliyor aklıma” diyince haluk levent konserinde gibi kafasını sallayarak Efexor’dan emin olduğunu ifade etti. Şimdilik bir düzelme, yaşama bağlılık ya da onun olmadığı bir hayat kurma eğilimi yok bende. İnsan posasına dönmüşken nasıl devam edicem bilmiyorum. Efexor’dan ümitliydim ancak 4. günde henüz bir etki gördüğümü söyleyemeyeceğim. Yalnız intihar düşüncem oldukça zayıfladı. Onun dışında yatalak mod devam ediyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Lustral,Cipralex kullanmış ve Efexor denemiş biri olarak son 6 yıldır Paxil kullandım ve normal hayata döndüm tabiki önce doktorunuza danışarak Paxil kullanmanızı öneriyorum.Bu ilaçlar normal kişi tavsiyesiyle alınmaz yada değiştirilemez ama doktorunuzla konuştuğunuzda muhtemelen size paxil önerisinde bulunacaktır diye düşünüyorum.

Arkadaşlar Paranoid bozukluk rahatsızlığı olupta Clonex kullanan var mı???

s.a canlar ben yaklaşık 17- 18 senedir dermansız depresyon hastasıyım son 1 senedir de işsizim iyice hastalığım kötü etti beni normalde efexor 75 mg kullanıyordum ama doktor 150 mg a çıkarttı. bi yandan da sürekli iş arıyorum. ama sıkıntı şu bu ilaç bende aşırı uyku yapıyor şimdi yarın birgün işe girme durumu olsa sabahları zor kalkıyorum iştede resmen ayakta uyuyorum çünkü daha önce başıma geldi bu durum. bu ilaçtan içip uyku sorunu yaşayan var mı tecrübeleriniz nelerdir ????

Ben kullanmıştım 75 mg depresyonum olmadığı halde . Bırakınca baş dönmesi mide bulantısı halsizlik uyuşukluk yani yatağa düşmüştüm bildiğin bıraktığında çok acı çekersin benden söylemesi.

@Serhatç,

o şekilde birden bırakılmaz zaten üstad sen yanlış yapmışsın önce 75 mg düşersin 75 mg yarısını verir doktor yavaş yavaş bırakırsın öyle birden bireye olmaz..
bende dozunu azaltmak istiyorum ama psikolojik olarak hi iiyi değilim bu sekılde işe girmek nasıl olur bilmiyorum ??

@Kobra_,

evet çalışmak insana iyi gelir bende sizin gibi düşünüyorum. ama yaşadığım şehir kıt bir memleket . iş imkanları kısıtlı işkurdada nerde memlekette angarya işler var hepsi orda. çalışırken antidepresan içmek zor oluyor çünkü resmen insan ayakta uyuyor baıma geldi çok berbat bir durum.. en iyisi doktordan randevu almak...

Ben kullanıyorum 300 mg alıyorum. Uyku ve sersemlik yapıyor. Doktor takibiyle bırakın bırakacaksanız veyahut başka ilaca geçirir

10 sene kullandım efexoru. 2 sene önce bıraktım tedavim bitti. Depresyonu atlattım çok şükür. Efexor bende hiç uyku yapmazdı. Yan etkilerini 1 sene sonra hiç yaşamıyorsun. Alışkanlık haline geliyor ilaç içmek. Efexor sende çok işe yaramadıysa doktoruna danış başka ilaç versin. Efexor cesaret verir sinir yapar aşırı rahat hissettirir kafaya bir şey takmazsın. En azından bende böyleydi

Bir de sakın ama sakın aniden ilacı bırakma. 37,5mg bırakma dozudur. 1 hafta sonra kapsülden azar azar dökerek kullanılır. En sonunda 5-10 tane boncuk tarzı ilaç kalır onuda 1 hafta içersin bırakmış olursun. Doktorum bana böyle bıraktırmıştı ilacı ve hiçbir yan etki yaşamadım. Ben bi ara 2 gün içmedim beynimde elektrik çarpıyor gibi olurdu.

Ek bilgi daha vereyim. D vitamini ve B12 vitamini düşüklüğüde depresyonu tetikler. Ben bir yandan bu vitaminlerini kullanırdım

Son düzenleme:
@Beylane,

valla ne diyeyim şanslı adammışsın ben bir türlü atlatamadım bu illet hastalığı nereye kadar böyle gider onuda bilmiyorum. Ben şınu anladım şu iyileşme olayı sadece ilaçla olmuyor çevrende ki insanlarla alakal birazda. mesela işin gücün güzel olacak çevrende anlayışlı insanlar olacak başta annen baban sana anlayış gösterecek bunların hiçbirisi bende yok malesef...
birden bireye bırakma gibi niyetim yok ama bir işim olsa nisbeten biraz daha toparlarım ama işssizlik boşluk parasızlık beni mahvetti..

Aynen öyle çevren iyi olacak. Bana en çok desteği çevrem verdi. Güzel arkadaşlıklar edindim üniversite yıllarımda. Halen daha görüşürüz arkadaşlarımla

Ben kullandım 200'e kadar uyku sorunu yapmadı o kadar peki hastalıkla ilgili engel raporunuz var mı

@albi,

sadece bu değil başka hastalıklarım da vardı raprum 44 idi sonra yeni rapor aldık yüzde 24 e düştü..

@albi,

hayır hastalığım düzelmedi. aynı şekilde devam ediyor ama sağlık bakanlığı oranları düşürmüş o yüzden 3 kere heyete girdim 40 ın altında rapor çıktı hep..

Bende yıllardır majör depresyonum ama rapor vermedi bile doktor alamadım

@albi,

ENGELLİ raporu mu ? hayır ben o işlerden ümidimi kestim 3 kere bavurdum yüzde 40 ın altında çıktı bende bıraktım şimdide kpss ye müracat ettim lise mezunu olarak..

Efexor XR 75 mg'yi verdi doktor ama yan etkilerinden dolayı kendi kendime bıraktım. Mide bulantısı, uyku hali, baş ağrısı, ishal.
Anksiyete için kullanıyorum, geçirmedi anksiyeteyi. Zaten birdenbire etkisini görmeyi beklemiyorum, 1 ay olmadı ilaca başlayalı ama yan etkileri çok canımı sıktı.
Kullananlar ve bu etkileri yaşayanlar, ne kadar sürdü geçmesi?

Bir dönem 300 mg, şu an da 150 mg Efexor kullanan biri olarak hayatımda deneyimlediğim en işe yarar ilaç olabilir kendisi. Herkeste aynı etkiyi gösterecek diye bir şey tabii yok ama bende çok fazla işe yaradı, yarıyor.

@Samarra, doktor direkt olarak 75’den başlattıysa yan etkileri ağır şekilde yaşıyor olabilirsin ama emin ol geçicek.

@Beylane, ağır yamuldum, o yüzden gece de olsa ilacı tekrar aldım. :(
75'den değil, 37.5 ile başladık.
Umarım geçer ya. Ekşi'den okuduğum kadarıyla etkileri epey iyiymiş, yalnız epey de kötülemişler.

@Samarra, internete bakma boşver. Etkileri iyi olmasa şimdiye kadar 10 kere batmıştı o firma :) antidepresanlar birine iyi gelir birine iyi gelmez 1-2 ay daha kullan işe yaramazsa başka antidepresana geçtirir doktor

@Samarra,
10 sene önce kaza geçirdiğim için vermişler, hiçbir şey hatırlamıyorum ancak 3 ay içinde topladığımı söylüyorlar, zaten sonrasında nöroloji doktorum sende bir şey yok bırak demişti.

Ne olursa olsun doktor onayı almadan kafana göre bırakma diyeyim yine.

Üst Alt