Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Efexor kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilir mi lütfen?

Herkese merhaba yaygın anksiyete bozukluğu hastasıyım daha önce doktor tarafından efexor 75 verilmişti lakin aşırı ağır geldi direk bıraktım acaba neden olmuş olabilir orta dozda direk başladığım için olabilir mi yoksa efexor böyle ağır yan etkiler yapan bir ilaç mı?
@OğuzHan112

Şuan ben Efexor u DOZ OLARAK 300 mg kullanıyorum. Sabahları tokkarna.

75+75+150 mg olarak.

Bende OTİZM ve ŞİZOFRENİ hastalığı var.

Üstad benim sorunun cevabı nedir peki direk 75 ile başlamak ağır mı geldi acaba

daha az dozu var mı bilmiyorum ama bana da başlarken 75 ile başlanmıştı ilk başladığımda.

@kerimcan1,

Olabilir..daha düşük doz ile başlayıp zamanla doz yükseltilebilir.. aşırı ağır geldi derken,mesele neler yaşadınız?

@Hansalar,

Dr efexor yerine sunilex kullanabilirmiyim diye rica et efexor bende pek ile yaramadı bu arada söylediğim ilaç ile aynı etken maddeye sahip sadece nesil farkı var

@kerimcan1,
Hipotansiyon yaşamış olabilirsiniz, sıkça görülen bir durum.. takibini yapan hekimle konuşup doz ayarlaması yapabilirsiniz..tedavinizi Kendi başınıza sonlandırmayın.

@OğuzHan112,

Peki bende çok yoğun kaygı var bunlada iyi gelir mi efexor ?örneğin yüzümde aşırı yanma hissi nefes darlığı baş dönmesi terleme ve korku

Bunlar anksiyete bozukluğunda görülen tipik belirtiler.. takibini yapan hekim öyle uygun görmüşse buradan benim bir şey söylemem doğru olmaz.. bunu doktorunuzla görüşün ilaç size göre uygun değilse değiştirecektir..

@kerimcan1,

@OğuzHan112,
Birde ben paxera 40 kullanıyorum 10 gün arayla dozu azaltarak bırakmıştım lakin yoksunluk yaşadım acaba birer ay arayla bıraksam yoksunluk yaşar mıyım?

Muhteşem bir ilacmis bu. Yukarida yorumda bulunmustum. Yan etkileri gecti. Insanlarla olan diyalogum artmaya basladi. Anksiyete icin kullaniyorum ve bu denli yogun bir anksiyetem oldugunun farkinda bile degildim. Bir kadin olarak hoslandigim kisiye mesaj bile attim, dusunun. Detay veremiyorum ama muazzam bir ilerleme.

@Samarra,
Bana doktor direk 75 ile başlattı ama aşırı ağır geldi kendim bıraktım neden olmuş olabilir ki orta dozda başladığım için mi

@kerimcan1, ben yarimlik dozla basladim 3 gun. Sonra 75'e cikti. Ama ise yaramadi, yan etkilerini cektim gunlerce. Yapacak bir sey yok. Katlan derim. Faydasini gorursun. :)

@kerimcan1, Yan etkilerinden oturu kesmistim kendi kendime ama tekrar baslamistim. Gunler ilerledikce sosyal anksiyeteye bilhassa cok iyi geldi. Yan etkileri de yok oldu.

@Beylane,

Peki ben efexor 75 ile başladım ve bana çok ağır geldi kendim bıraktım acaba neden olmuş olabilir orta dozda başladığım için mi

@kerimcan1,

Evet. Ya 37,5la başlatılıyor ya da 75 ile. Hastalıgın derecesine göre değişiyor. Doktor 75le başlamayı uygun görmüş. Ama 2 hafta içinde belirtiler geçiyor

Venegis xr 75 muadilini 4 senedir kullanıyorum daha önce lustral selectra gibi bir çok antidepresandan bana bu uydu. Gayet memnunum. 25 yıldır bipolar bozukluk hastasıyım.

@osmangazi,

Ya ben birde paxera 40 kullanıyorum bırakmak istiyorum ama daha önce dozunu 10 gün arayla azaltarak bıraktım lakin yoksunluk yaşadım acaba birer ay arayla azaltsam yoksunluk yaşar mıyım?

@kerimcan1,

Paxera sanırım ben de kullandım ama değiştirdi doktorum diye hatırlıyorum. Doktoruna söyle, kendin bırakma, bu çok önemli.

Lithuril Venegis xr akineton olfrex kullanıyorum. Azaltmak da istemiyorum doktorum da aynı fikirde.

@osmangazi,
Ben efexor 75 ile başlamıştım ama çok ağır geldi kendim bıraktım acaba orta dozda başladığım için mi bu belirtiler yaşadım 37.5 ile başlasam nasıl olurdu

Bende Rexapin 6 yerine 4 kutu aldım. Doktora birara gidip yeni ilaç yazdiracagim. İlaç süresi dolmadan vermiyorlar malum.

@kerimcan1,
hocam doktora sorman gerekenleri buraya soruyorsun. Kimse sana burdan ilaç dozu söyleyemez. Uzman psikiyatrist bile uzaktan , seni görmeden doz tavsiyesi vermez.

Üst Alt