Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için özel hastaneden rapor alabilir miyim?

Tuncay5234

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar bende yeni üyeyim %41 ortapedik engelliyim birinci sorum benim ehliyet eski ehliyet yeni ehyilete geçmek istiyorum bunun için özel hastanelerden yapabiliyormuyuz ikinci sorumda benim 17.06.2003 tarihinde kartal lütfi kırdardan sağlık ruporu aldım raporum sürekli ibarelidir diye yazıyor iett engelli ücretsiz kartım vardı geçen hafta düşürdüm yenisini çıkartmak için başvuru yaptım raporum hastanelerin veri bankasında kayıtlı olmadığını söylediyer hastaneye gidip ordan işlem yaptırmamı söylediler hastaneye gittim olayı anlattım bana raporumun eski olduğunu yeni kanuna göre tekrar heyete girip sağlık raporu çıkartmamı söylediler bende bana verilen sağlık raporu sürekli raporlu yenisi istenemez dedim ama kabul etmiyorlar neyapmam gerekiyor

özel hastaneden alabilrisin bende ilk ehliyet raporumu özelden aldım yakın zamanda gene gittim 3 hekim onayı diye birşey çıkmış gittiğiniz bölümden 3 hekim onay verirse rapor alırsınız...

Özel hastaneden dahiliye ve göz muayanesi raporu aldım. Bunu trafik müdürlüğüne verdim :) Şizofren olduğum halde heyet vs. hiçbir angarya işle uğraşmadan yeni ehliyetimi aldım

bende ortopedik engelliyim % 40 raporum var b ehliyetimi özel hastaneden aldığım raporla yenilettim.ayağımda kısalık var hiç bakmadılar bile.

perseküsyon
yahu nasıl yaptınız şu işin sırrını banada açıklayın hele....

turan1977
yahu bende de epilepsi göz ve psikyatrik sıkıntı var nasıl başardınız bu işi arkadaşlar raporunuzu 3 hekim onayladı mı peki ????

ozmuşlu

sadece göz doktoru muayane etti ehliyetimi değiştireli 3 yıl oldu bile, yeni ehliyeti alalı

turan1977

valla iyi yırtmıssın...
peki 3 doktor onay verecek imza verecek demedler mi sana yada ayağının kısalığını ortoopedi sorun etmedi mi seni nasıl sevk etti aile hekimi ???

ozmuşlu

aile hekimine gitmedim ki,direk özel hastaneye gittim..3 imza filan bişey demediler gayet rahat şekilde ehliyetimi yeniledim.

turan1977

allah allah nasıl oldu senin ki anlamadım sağlık ocağına gitmeden direk özel hastaneye gidiliyormu ???
valla ballı adamsın ben gittim nöroloji doktoruna 3 nörolog onay verecek dedi...

Ben 3 özel hastane gittim kabul etmedi bizim vereceğimiz rapor ehliyet yenileme de nüfüs dairesinden geri döner dediler

İsmail1710

10 dakikada özel hastanede hallettim sadece göz doktoru muayane etti,ortopedik engelliyim b ehliyetimi yeniledim.

turan1977

Bu kadar kolay mı yani artık. Benim bildiğim sağlık kurulu raporu vs gerekiyordu. Ne güzel artık böyleyse...

Paranız varsa tabii ki özel hastaneden rapor alabilirsiniz.

İsmail1710
o nedemek anlamadım ??? özel de olsa o hastanenin açılmasına çalışmasına izin veren gene devlet böyle saçmalık mı olur arkadaş eller nasıl alıyor sağlık raporunu anlamadım gitti valla....

turan1977
kardeşim senin zamanında sistem farklıydı zenin zamanında bende gititim hastaneye benden 70 - 80 lira para istedi o zamanın parasıyla ödeyecek durumu yoktu şimdi de işe girdik paramız var ama o hastane kapandı şanıma tüküreyim....

Kardeşim denemesi bedava gidin özel hastane ye görürsünüz devlet hastanesi de doktor başına 95 TL ücret alıyor ehliyet oldugu zaman sonrada il saglık müdürlüğüne heyete gittim o şekilde aldım ehliyeti 2 ay önce oldu bu süreç

En başta özel hastaneye gitmediğime pişmanım, şimdi ise hastane ile il sağlık arasında 1,5 ay oldu halen sürünüyorum özele 3,5 fazla vermeyeyim diye devlete gittim yeminlen 10 katı kadar araçla yakıt yaktım !!!

16Caner16

kesinlikle katılıyorum....
bundan 3 -5 sene önce bende özelden almadığıma pişmanım o zaman param yoktu lanet olsun...
hastane bende 70 -80 lira istedi alamadım şimdi işe girdik hastane kapandı.... :( :( :( :(

Kederli

bilmiyorum artık işini de,ben özel hastaneden b ehliyetimi rapor alıp yeniledim.

turan1977

valla şansın varmış bence kurban kes bak biz hala sürünüyoz... ne olacamız belli değil...

Ehliyet yenileme işini nasılsa uzatırlar diye salladım bu işi olmadı ceza yeriz yapacak bir şey yok .

cezaya razıyım ben ehliyet iptal oluyor o sıkıntı işte...

İptal olursa yenisini çıkarırız artık ama bu işi illa ki gevşetirler ileri bir tarihe falan atarlar kaç kişi yenilemiş olabilir ki ehliyetini hiç sanmam milletin koşa koşa ehliyet yenilemeye gittiğini .

2018 de aile hekiminin sevki ile devlet hastanesine gidip yenilemiştim. 4 tane doktor görmüştü. Göz, kulak, psikiyatri, fizik doktoru gördü o zamanın parası ile 200 tl vermiştim. Doktor başına 50 tl idi. Kapsamlı şekilde muayene ettiler. Eskisi gibi geçiştirmediler. Göz de göz ölçüm testi kulak için işitme testi yaptılar. Sabah 6 dan saat 16 ya kadar onaylatttım aldım götürdüm trafiğe (şimdi nüfusmuş) tek günde hallettim yeni ehliyeti.

Motor ehliyeti yalnız. Hatta ayağım ile vites atamıyorum onun için scooter kullanabiliyorum dedim. Motorun tüm sınıflarını yazmışlar. İlk ehliyeti 2010 da almıştım. O zamanlar engelli raporum yoktu. 2013 te aldım engelli raporunu sürekli olarak. 2028 e kadar süresi var. 2028 de yenilemek istediğimde neler olacak bakalım.

sokrates
valla ehliyet iptal olsa yeni ehliyet alsan gene sağlık raporu isteyecekler + bir sürü kurs ücreti v.s paran gidecek...
dediğin gibi bu işe bir esneklik tolerans getirmeleri lazım yoksa çoğu vatandaş ehliyetinden olacak...

hayır ben anlamıyorum kolu olmayan bacağı olmayan yada daha ağır engelli adamlar ehliyeti nasıl yeniliyor... ????

İsmail1710
nasıl oldu anlatırmısın ???

beni de aile hekimi 7 birime sevk etti. Göğüs Hastalıkları, Göz Hastalıkları, İç Hastalıklar, Kardiyoloji, KBB, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji.
Lakin çoğuna devlette randevu yok.
İzmir de Özel hastanede bu işlemleri yapsam ne kadar tutar ?

Sardonyx35

valla özel hastaneden akabiliyorsan şayet bence parasına hiç bakma devlet hastanesine düşersen keşke özele gitseydim dersin....

ozmuşlu

Evet öyle yapacağım. 300 500 neyse vereyim en azından zamandan kazanırım. Devlet bizi yormaya devam edecek belli yani

Üst Alt