Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için özel hastaneden rapor alabilir miyim?

Sardonyx35

kesinlikle keşke bende özelden alsam valla ben bin lirayı gözden çıkarttım yeterki raporumu alayım....

ozmuşlu

Özel hastanede ehliyet sağlık raporu ücreti ne kadar ödediniz ? Ben de özel hastaneden ehliyet için sağlık raporu almak istiyorum.

Hakanx

Ben henüz raporumu alamadım özel hastaneden ama zamanında 80 TL ye veren hastane vardı ordan alamadık kapandı hastane şimdi bende çare düşünüyorum....:( :( :( :( :(

Bende özel hastaneden 115 tl dahiliye 115 tl göz için ödeme yaptım eski tip b ehliyetimi yenilemek için, sadece yenileyeğimi belirttim engeli hiç karıştırmadım kol değneğim le gitmeme rağmen sevk vermedi doktor sağolsun normal raporumu aldım

Merhabalar arkadaşlar, ben 2013 yılında. Ehliyet için raporumu devlet hastanesinde almıştım. %60 engelliyim.
Malum bu yıl sonunda ehliyet yenileme süresi son. Şu an ki raporumu özel hastaneden alabilir miyim?
Aile hekimliğine gittiğim zaman özel hastaneye mi? Sevk yapmasını isteyeceğim. Süreç nasıl işliyor. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Sardonyx35

Aile hekiminin sevki ôzel hastanede görünüyormu. Artık sevk digital ortamda yapılıyor

Yasin1974
E nabızda, engel bilgileri gözüküyor. Bu şekilde ehliyeti almak ilerde sıkıntı yaşatabilir. Engel durumunda, kodlara göre ehliyet belirliyorlar. Ehliyetinize belkide yıllık kontrol vereceklerdi. Kaza gibi durumlarda bu sizin için sıkıntı yaşatabilir.

mimfatih
Aile Hekimine gittiğinizde, sevk kağıdı veriyor. onunla isterseniz özel, isterseniz Devlet Hastanesine gidebiliyorsunuz. (Dijital olarakta gözükür.)

mimfatih Evet, aile hekiminin sevki özel hastanede gözüküyor. Eğer engelden dolayı sevk edilmişsen özel hastane rapor veremiyor iki yıl boyunca, mecbur devlet hastanelerinden almak zorundasın.

Kardeş bende ehliyeti yenileyecem.Benim engel %42 sürekli. Uyku apnesi ve genetik kan hastalığım var.Yani ortopedik bir şeyim yok.Acaba bana da kod, kontrol falan birşey verirlermi. Ben nasıl bir yol izleyecem.Teşekkür ederim.

mahoo3 Uyku apnesi için teste girmen gerekecek muhtemelen. Hafif, orta ve ağır olma durumuna göre ehliyeti yenileyebilirler de iptal de edebilirler. Senin hastalığının durumuna bağlı tamamen.

Aile hekimi beni 5 bölüme sevketti. Engelim ortopedik ve nörolojik ama kendisini garantiye aldı ve 5 bölüme sevketti. Ben bu 5 bolumede özel hastanede girebilirmiyim?

mimfatih Orasını tam bilmiyorum, ben direkt devlet hastanesine gittim. Normalde benim de psikiyatri ve ortopediydi ama nörolojiyi de yazdılar. Nörolojik hiçbir sorunum olmamasına rağmen bir gece hastanede yatırıp cihaza bağlayarak kontrol edeceklermiş. Ben de sinirlendim vazgeçtim ehliyetten de sağlık raporundan da. Zaten psikiyatri de bir yıl süreli rapor vermişti, her yıl çekilecek dert değil. İki yıl sonra hiçbir yerden sevk almadan normal bir şekilde özel hastaneye başvurmayı düşünüyorum.

Kardeş benim zaten uyku apne teşhisim var zaten ömür boyu cihaz kullanıyorum.Ben tekrar testemi sokacaklar anlayamadım.

mahoo3 Tamam teşhisin var da derecesi nedir ona göre rapor verecekler. Cihaz kullanıyorsan kayıtlara bakarlar uygunsan ehliyetini yenileyebilirsin değilsen iptal ederler.

peki sayın arkadaşım.Engeli belirtmeden normal olarak özel hastaneden raporu alsak sorun olurmu.rapor tarihi 2019

mahoo3 Bir şansını denemekte fayda var, eğer daha önce aile hekiminden sevk falan almadıysan olur. Eğer sevkin varsa iki yıl süreyle onu özel hastanede görebiliyorlar. Gidersin ben ehliyet için şu bölümlerden sağlık raporu almak istiyorum dersin. Benim görünürde sadece gözlük vardı, keşke ilk önce özel hastaneye para verip raporu alsaydım. Şimdi rapor da alamadık, ehliyet yenileme süresi de bu yıl bitiyor. Ortada kaldım anlayacağın.

Değerli kardeşim.Güzel yorumların için teşekkür ederim.Aile hekimine hiç gitmedm bile.Sadece buradan sizlerin yorumlarını araştırıyorum.Acaba ileride bir sorun olurmu diye.Malum vergi indirimi ile emekli oldum..Gerekirse ehliyet iptal olsun ne yapayım.Yeterki emekliliğe birşey olmasın.Varsa naçizane başka bilgilerin çok makbule geçer. Saygılar.

mahoo3 Rica ederim. Emeklilik ile ehliyet konusu tamamen birbirinden farklı konular, bir etkisi olacağını düşünmüyorum.

Rahatsızlıklar ve vefat nedeniyle ehliyet süre yenilemesini bugün yapabildim . Kısaca bilgi vereyim .

1 - Devlet hastanesi veznesine 90 TL MUAYENE ÜCRETİ yatırdım .

2 - Sağlık kuruluna girecek hekimin odasında sağlık kurulu tarafından verilen makbu kağıda süresi dolan ehliyetimin süre uzatılmasını isteyen dilekçemle beraber muayene oldum .

3 - Muayene de sistemden son kullandığım ilaçlar bakılarak süre uzatılmasını yazan rapor hazırlandı .

4 - Poliklinik sekreterinden raporu basılı kağıt olarak aldım .

5- Raporu nüfus müd ne götürdüm . Extra işlem gerekmediğinden trafik çevirmesinde bu raporu gösterin dediler .

6 - RAPOR SÜRESİ DOLMADAN BİR KAÇ GÜN ÖNCE TEKRAR DOKTORDAN RAPOR ÇIKARTIN DENİLDİ .

mahoo3

Ortopedik rahatsızlığım var. Ama işgüzar Aile hekimi engelli raporum var diye hastalığım olmayan 5 branşa sevketti. Olsun onlara para verecez artık.

Özel hastaneye gidip komisyona sevk edilen var mı

valla ben bu cumartesi özel hastaneye gidecem göze şu anda görünür de sadece gözde sıkıntı var aile hekimi sevk etmeden direk özele gidip gözden rapor almaya çalışacam alırsak ne mutlu bize...

Özel hastaneler tertibatlı araç komisyonuna sevk yapmaya yetkisi yok adı üstünde özel hastane...

Ayrıca ortopedik engeliniz varsa ve Allah korusun tabi ölümlü,yaralanmalı kazaya karışırsanız hem kamu hem de sigorta sizi asli kusurlu bulabilir...Bu da size ciddi sıkıntı yaratır....Hapis ve tazminat.....

Trafikte Engel gizlemek sıkıntılı bir şey yapmamanızı şiddetle tavsiye ederim benden size nasihat....

marto1

iyide usta tek kolu olmayan yada belden aşşası olmayan adamlara nasıl ehliyet veriyorlar bende onu anlamıyorum ????
çok şükür benim ortopedik engelim yok ama olup ta son model araba ile gezen çok insan tanıyorum. bence devlet baba asıl bunları denetlesin ... yani her engelliye aynı muamele yapılmasın. misal benim görünür de hiçbirşeyim yok sadece gözlük takıyorum benim işimin daha kolay olması lazım....

Arkadaşlar merhaba sıfırdan engelli ehliyet almak isteyen arkadaşlar sağlık raporunu yalnızca devlet hastanelerinden çıkartabiliyorlar. Bende bunu duyarak bulunduğum il'in bütün özel hastanelerini gidip sormuştum. Hepsi biz veremeyiz dediler. Sadece devlet hastanesinde alabiliyorsunuz.

Bu bahsettikleriniz engelli ehliyeti olan kişilerdir hocam kolu olmayan adam B sınıfı kodlu engelli ehliyet sahibidir....Normal ehliyet trafikte olamaz.... mesale ben ben de kol problemliyim. kodlu tertibatlı ehliyetim var ..normal ehliyet zaten veremezler ben de denedim aile hekimi senin raporlarını görüyor ya da muayenede zaten belli oluyor :)
Belden aşağı olmayan kişide tertibatlı ehliyeti vardır elden gaz fren ehliyet almada sorun yok yeterki prosedurlara uyulsun lakin tertibatsız araç kullanımı suçtur...

Aklınıza takılan sorular olursa herkes bana yazabilir

marto1
arkadaşım yanılıyor. Sol ayağımdaki polio sekeliye rağmen özel hastane muayene edip otomatik vitesli araç sürücüsü olur raporu verdi. Ancak Nüfus md. ++ komisyona sevk++ olarak raporun değiştirilmesi istedi. Değiştirdik ve komisyona girdik. Komisyon da aynı şekilde otomatik vitesli araç sürücüsü olur dedi ancak bazı kısıtlamalar getirdi. Mesela ambulans kullanamam, ticari araç kullanamam, resmi araç kullanamam, iki tekerlek araç kullanamam, sadece otm. vitesli araç kullanabilirim. Durum aynen böyledir. Yanlış bilgilerden kaçınırsak arkadaşlarımıza faydamız dokunur. Selametle.

Üst Alt