Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için özel hastaneden rapor alabilir miyim?

benim 1995 te aldığım b ehliyetim var.sağ ayak polio sekelyim özel hastaneden rapor aldım ehliyetimi değiştirdim.sadece gözüme baktılar.

Merhaba arkadaşlar bende 2010 yılında aldığım h sınıfı ehliyetimi b sınıfıyla deyiştirecem özel hastanede çalışıyorum muayne ücreti bize indirimli hiç sağlıkocağına gitmeden direk çalıştığım özel hastaneden rapor alabilirmiyim oradan nüfusa gidip ehliyetimi alabilirmiyiz birde kimliğe işletilecekmiş gerek palio sekeliyim özelde kod falan yazıyormu rapora arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz nasıl bir yol izlemeliyim sizce

Mersin ili özel sağlık kuruluşu önerisi nedir?

Merhabalar;

Ben %45 ortapedik engelli raporuna sahip 2008 yılında H sınıfı ehliyet sadece ''Otomatik vites'' ehliyetim var 2008 yılından beri aktif bir şekilde araba kullanıyorum yanlız bu son kanunla ehliyet yenilme olayı beni çok korkutuyor (okuduğum olaylardan dolayı) bende işimi ehliyet yenileme olayının devlette değil özel hastanede almaya karar verdim ama detaylı bilgisi olan yazarsa sevinirim ÖNCELİK MERSİN ili nasıl yol izledikleri çözümlerini sizin gittiğiniz kuruluşlar nelerdir.

engellilik durumu ....%45 ortapedik engelli
raporu veren ......NÖROLOJİ bölümü
hastalık.....serebral palsi (SOL TARAF)

Tahir kardeşim özel hastaneye gidip rapor alsan da eninde sonunda komisyona sevk edileceksin muhtemelen zira nüfus md.lüğü özel hastane raporu kabul etmekle beraber sadece bu rapora istinaden işlem yapmıyor, aldığın rapora binaen seni komisyona yolluyor. Ehliyet yenileme işinin ilk çıktığı zamanlarda bir karmaşa yaşandığı belli. O zamanlar işler farklı yürümüş, ehliyetini komisyona uğramadan kapan kapmış. İnsanı biraz uğraştıran bir süreç söz konusu. Öte yandan bu durumdaki arkadaşların bir an önce ehliyet değiştirme müracaatlarına başlaması gerekir zira dediğim gibi süreç uzun olabiliyor. Yıl sonuna bırakırsanız süre yetmeyebilir. Selametle.

Arkadaşlar iş yerimden 5 gün izin alacam bu yenileme işlemi kaç gün sürüyor b sınıfına çevirecem değilmi bh de varmış çok karışık bir uygulama

Zaralı arkadaşım sana özelden uzun bir mesaj yazdım okumadın mı?
Selametle. Okumadıysan oku. Bir çok sualinin cevabı o mesajlarda var.

Herkes bilgi sahibi olsun diye forum konularına da yazmıştım mesajımı ama yönetim mesajımı alıp başka bir yerin altına ekleyince okunmaz duruma geldi o bilgi mesajım. O nedenle ihtiyacı olduğunu düşündüklerime özelden yolluyorum.
Selametle.

Detaylı bilgi için çok teşekkür ediyorum çok sağa olun alifatih bey çok saygılar slmlar.

perseküsyon

benimde hastalık atipik psikoz engelli raporum var yüzde 45 doktorum ilaçlar ağır olduğu için vermedi

göz sorunum yazılı ehliyette ve işitme cihazlarını ekleteceğim.yeni engelli raporum da var . ben ne yapmalıyım ? nerden başlayayım?

alifatih1958
Ben manisa ruh hastanesinden sağlık kuruluna randevu aldım oraya giderken evrak götürmemiz gerekiyormu neler lazım yardımcı olurmusunuz

ben engelli olmama rağmen özel hastaneden rapor aldım.ehliyetim b idi aynen o şekil devam ediyor.1995 ten beri b ehliyetim var,sağ ayak polio sekeliyim

turan1977

arkadaşım psikiyatriden ehliyet raporu aldı ilk önce aile hekimine gitti daha sonra uzman doktora sevk etti o da raporu verdi acaba ehliyet çıkarmaya giderken neler götürmemiz gerekiyor

alifatih1958

Nüfus müdürlüğünün komisyona sevk yetkisi yoktur nereden uyduruyorsun? Sevk kararını uzman tabib verebilmektedir kaldı komisyon özel tertibat gerektiren unsurları taşıdıgi için hekim kararıyla verilmekte ben işitme engelli olarak eski yeni tip ehliyetleri tek hekim raporu ile cikarttirmistim

[SIZE=2]Muharrem kardeşim sen haklısın, ben uydurmuşum, sallamışım, atmışım, palavra sıkmışım.. Çok özür dilerim sizden, ltf abini af edin bu seferlik.. Arkadaşlar da benim uyduruğumu dikkate almadan hareket etsinler ltf.. Eski ehliyetlerini yenisi ile değiştirmek isteyen ortopedik engellilerden arzu edenler özelden bana yazarlarsa kendilerine UYDURMADAN, SALLAMADAN takip etmeleri gereken prosedüleri detaylı bir şekilde yazabilirim.. Zira buradan ortak forum alanından yazınca olmuyor, evladımdan küçük insanların saçma sapan lafları ile karşılaşıyoruz.
Selametle. [/SIZE]

İlk kez alacaklar özel hastaneden alabiliyormu

Özelde istenen belgeler ne fotoğraf falan gibi mesela ?

Yanıldığım falan yok !!!!

Mevzuat ve resmi gazetede linkleriyle paylaşıyorum...

Çok bilgi kirliliği var herkes herşeyi bilemez...

Bazı arkadaşlarda çok yanlış bilgiler paylaşıyor bunlar doğru değildir...

Doğru şekilde madde madde yazıyorum

1-Ortopedik engeliniz varsa özel hastane size rapor veremez...Bunun kararınız ancak aile hekimi+devlet hast uzman tabip karar verir akabinde komisyon sevk bunu hala anlamayan kişiler var yuhh diyorum !!!!!

2-Bedensel engeli olmayan kişiler özel hastanelerden rapor çıkarabilir...Bunda bir sorun yok
3-Kesinlikle Nufus Müd sevk kararı veremez yetkisi yok(Yasal olarak mevzuatta yazıyor resmi gazetede bunun için aile hekimi-DEVLET hastasi uzman tabip görüşü sistem üzerinden komisyon sevk.
4-Hafif ortopedik engeliniz varsa ve özel hastaneden Engeli gizlemek kaydı ile rapor alabilirsiniz ama bir kazada ASLİ kusurlu olursunuz tazminat+kamu davasına kadar gider(sigorta bunu tesipt eder)
5-Engel gizleyerek ehliyet sakın çıkartmayınız...(Bedensel engelliler)
6-Nufus Müdürlüğün 104 sayılı otomatik vites araç kullanabilir sertifikası vermeye yetkisi vardır ek kod ekler ehliyete.

Aşağıda mevzuat ve resmi gazetede yazıyor benim görüşüm Trafikte engel gizlenmemeli yoksa başınız çok ağrır

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=10664&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/06/20200613-4.htm

Kendim yakın zamanda ehliyet yeniledim ve bu serüvenlerin tamamını yaşadım en doğrusu bu...

özel hastaneye gitmeden önce kime soralım ? onca para harcamadan ? trafik şube mi? ben ehliyetime ortopedi ve işitme ekletmeliyim ama asla araba kullanmayı da düşünmüyorum .ilerde ya olursa lazım bir acil olay vs diye dursun cüzdanda .

marto1

Benim engelim psikolojik. Ben de özelde gidip engel gizlemeyeyim demi?

X bir kazada Allah korusun yetersiz ehliyet kullanımından dolayı işlem yapılır ayrıca sigorta sizi asli kusurlu ilan eder size daha evvel uyardım sizi bedensel engellini yetersiz ehliyet kullanımı sıkıntılı bir durum...

@Badman

hocam sizinde uzman tabip tarafından kontrol edilmeniz lazım diye düşünüyorum ama gizleyip gizlememek sizi bağlar

marto1
1-Ortopedik engeliniz varsa özel hastane size rapor veremez...Bunun kararınız ancak aile hekimi+devlet hast uzman tabip karar verir akabinde komisyon sevk bunu hala anlamayan kişiler var yuhh diyorum !!!!!
benim ortpedik rahatsılığım var (brekial pleksus)
ben ehliyetimi değiştiriken aile hekimi ile başladım uzmran dr. özel hastenede yaptım.sonra il sağlığı komisyon v.s
yani il sağlık komisyonuna sevk etme yetkisi olan özel hastenelerde ortopedik engelliler de muayne olabilir. illa devlet hastanesin de olması gerkemez.
çünkü ben devlet hastanesinden randevu alamamıştım.aynı gün içinde özelde muayne olup il sağlığa evrakları verip müracat etmiştim.
aradaki far özel hastanede daha çok muayne ücreti ödersiniz.

Malesef gecmiş bir zamanda bu tarz olaylar oldu özel hastaneler bir dönem yapmış....

Ama şuan sizin dediğiniz şekilde değil ben de ehliyetimi 2021 de çıkardım istanbulda 20 tane özel hastaneye aradım gittim hiçbirisi engelli ehliyet raporu vermiyoruz dedi ayrıca komisyon sevki yapmıyor bu durum değişti özel hastaneler komisyona sevk yapmıyor..

Ayrıca bu konu ile ilgili yığınla tartışma yaptım hala da yapıyorum basit konular karmaşıklaşıyor bilgisizler tarafından(sizi tenkit ediyorum)

Bu arada aynı engel grubundayız sizinle SOL BP

1,5 yıldır özel hastanelerin komisyona sevk etme gibi bir durumu söz konusu değil... insanlarda yanlış algıya neden oluyor bu özel hastanelerin komisyon sistemi üzerinden yetkisi yok eskiden bir kaç uygulama olmuş aile hekimi sevki sonrası gittiğiniz hastane ile aldığınız raporu alıp il sağlıka gidiyordunuz sonra ordan randevu alıyordunuz manuel şuan böyle değil....

isteyen gelsin benimle İstanbulda bakırköydeki yeni mahalledeki il sağlık müd general kani caddesinde gidip konuşalım bu konu gereksiz uzuyor güncel bilgiler kirleniyor

Bu konular sürekli güncelleniyor Arkadaşım

istanbulda 2 devlet hastanesininde şuan tertibatlı araç komisyonu kuruldu pilot uygulama imiş

Bizim tertibatlı araç grubumuz var telegramda sürekli bilgi akışı oluyor

[SIZE=2]Bakın kıymetli arkadaşlar artık ortak alandan yazmayacağım dedim ama yazmadan da olmuyor. Bu konuda buradan ortak alandan yazacağım son bilgilendirme yazısıdır bu.

Ortopedik engelliyim, sol ayakta polio sekeli var, sağ ayak sağlam. Otomatik vitesli araç kullanmakta idim, ehliyetim de H sınıfı ehliyet idi.

Aile doktorum istersem istediğim bir özel hastaneye sevksiz gidebileceğimi, istersem de kendisinin beni devlet hastanesine sevk edilebileceğini belirtti. Ancak göz ve ortopedi servislerine uğramam gerektiğini ifade etti. Bunun yanı sıra kalp ve şeker rahatsızlıklarımdan ötürü kardiyoloji ve dahiliye servislerinde de muayene olmamın zorunlu olduğunu belirtti.

Bunun üzerine devlet hastanesine gitmedim. Direkt olarak Silivri Özel Anadolu hastanesine gidip göz ve ortopedi servislerinde muayene oldum. Ortopedi doktoru muayene edip bazı hareketleri yapıp yapamadığımı kontrol ettikten sonra OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ SÜRÜCÜSÜ OLUR şeklinde rapor verdi. Bu arada kardiyoloji ve dahiliye servislerinde de muayene olarak sürücü olabileceğime dair bu bölüm doktorlarından imzalı onaylarını aldım göz doktorunun raporu üzerine.

Raporumu aldıktan sonra nüfus md.nün yolunu tuttum diğer evraklarımla. Nüfus md.deki memur ortopedi doktorunun tek imza ile bana sürücü olur raporu verme yetkisinin bulunmadığını ifade ederek komisyona girmem gerektiğin ifade etti ve bana Yenimahalledeki İst. İl Sağlık Md.nün telefonunu vererek onlarla konuşmamı istedi. Ancak ilk önce Silivri Özel Anadolu hastanesine geri gitmemi ve hastanenin bana vermiş olduğu OTOMATİK VİTESL ARAÇ SÜRÜCÜSÜ OLUR şeklindeki raporu, KOMİSYONA SEVK olarak değiştirmem gerektiğimi bildirdi. Adı geçen hastaneye geri gittim ve ortopedi doktoruna durumu anlattım, hastane bunun üzerine raporu KOMİSYONA SEVK olarak değiştirdi.

Bu iş bittikten sonra nüfus md.deki memurun verdiği Yenimahalledeki İst. İl Sağlık Md.nü aradım. Telefona çıkan Mine isimli hanım sağ olsun bana çok yardımcı oldu ve öncelikle sistemlerinden raporumu kontrol etti, KOMİSYONA SEVK olarak verilen raporumun doğru verildiğini, doğru bir rapor olduğunu teyit ederek bana aynı yerdeki komisyon bölümünün telefonunu verip onları aramamı istedi. Mine Hanımın vermiş olduğu Yenimahalle İl sağlık Md. komisyon bölümünü telefonla aradığımda bu sefer de onlar bana Bakırköy Sadi Konuk Hast. yanındaki Ruh Ve Sinir Hastalıkları kampüsündeki İstanbul 3 nolu başkanık ofisinin numarasını verdi. Başkanlık ofisini aradım ve ilgili memur komisyona girebilmek için dilekçe vermem gerektiğini ve dilekçeyi vermek için de benim oraya gitmem gerektiğini söyledi. Yallah kalkıp Bakıköy.deki 3 nolu başkanlık ofisine gittim ve Özel Tertibatlı Araç Komisyonuna katılmak için yazılı dilekçe verdim ve ekine de Silivri Anadolu Hastanesinden almış olduğum KOMİSYONA SEVK kararı olan rapor fotokopini koydular. Bütün bunlar 2022 yılının Haziran ve Temmuz aylarında oldu, eski değil.

Bilahare, yaklaşık 15-20 gün sonra, telefonuma komisyona katılım için davet mesajı geldi. Belirtilen tarihte Bahçelievler Devlet Hastanesindeki komisyon toplantısına katıldım. Komisyon başkanı doktor hanım gaz/fren pedalına basma hareketlerin yapmamı istedi ve akabinde de şifahen yine aynı şekilde araç kullanabileceğimi söyledi. Ertesi gün e-devletten B Engelli sınıfı sürücü raporumu alıp nüfus md.ne tekrar gittim ve ehliyetim bu son müracaattan 5 gün sonra (15 ağustos 2022 tarihinde) elime ulaştı.

Komisyon toplantısına erken saatte gidin zira komisyon ayda bir toplandığından çok kalabalık oluyor, ne kadar erken gidip ön sıralarda isminizi yazdırırsanız komisyona daha erken girersiniz. Benim komisyon muayenem birkaç dakika gibi çok kısa sürüdü ancak biraz daha ağır durumda olan arkadaşlar içeride daha uzun süre kaldılar.

Benim rahatsızlığımdan ötürü yaşadığım tüm süreçleri teker teker buraya aynen yazdım. Hastalıklar farklı olunca süreç de farklı olabilir. Mesela kulakları duymayan birisinin süreci benden farklı olabileceği gibi, tek ayağı değil de iki ayağı rahatsız olan kişilerin yaşadıkları süreç de farklı olabilir. Bu nedenle insanları burada yanlış veya eksik bilgi vermekle itham etmek doğru değildir. Benim durumunda olanlar aynen benim yaşadıklarımı yaşayacaklar. Bilgileri olsun.

Bilgi için aşağıda bazı telefon numaralarını veriyorum belki lazım olabilir.
212.6383399 - İstanbul İl Sağlık Md. Yenimahalle
212.4092363 - İstanbul İl Sağlık Md. Yenimahalle, Komisyon bölümü
212.4091600 - 3 nolu başkanlık ofisi

Bu arada bazı arkadaşlara cevaplarım olacak:
1-Özel hastane ortopedik rahatsızlık için rapor veremez deniliyor ancak yukarıdaki rahatsızlığımla ilgili olarak ben aldım ve o rapor ile işlerimi başlattım. Yalnız özel hastaneler ORTOPEDİK RAHATSIZLIK lafını duyunca ++biz vermiyoruz devlet hastanesine gitmeniz gerek++ diyorlar. Ben onca özel hastaneyi telefonla aradım ancak sadece yukarıda adını verdiğim Silivri Özel Anadolu Hastanesi ortopedik rahatsızlığı olanlara da sürücü raporu veriyoruz dedi. Sürücü raporu da KOMİSYONA Sevk şeklinde olmalı ki komisyona girebilelim. Direkt otomatik vitesli araç sürücüsü olur şeklindeki rapor, yukarıda yazdım, kabul edilmedi nüfus md.nce.
2-Nüfus müd.nün sevk yetkisi yok deniliyor. Evet ben sanırım sevk kelimesin hatalı kullandım. Nüfus md.lüğü resmi bir şekilde sevk işlemi yapmıyor ancak tek imzalı raporu kabul etmediğinden komisyona gidilmesi gerektiğini size söylüyor ve komisyon raporu olmadan işinizi yapmıyor. Sanırım sevk kelimesi üzerinde takılıp kalanlara bu izahat kafi gelmiştir.
3-Ehliyetini ilk kez alacaklar komisyon raporunu nüfus md.ne değil sürücü kursuna veriyorlar.
4-Özel hastane rapor için resim istemiyor, kimlikle müracaat yeterli. Başka belgeye gerek yok, ancak e-devletten sağlık bilgi formunun doldurulup doldurulmadığını kontrol ediyorlar.
5-Bence üstteki bilgi formunu doldururken hastalıklarınızı gizlemeyin. Belki bugün hastalığınızı saklayarak işinizi halledersiniz ancak daha sonra bunlar ortaya çıktığında ehliyetinizin başına iş gelebilir.

Hepinizin işi rast gider umarım.
Selametle[/SIZE]

Son düzenleme:
alifatih1958 [FONT=sans-serif]İlk kez alacaklar özel hastaneden alabiliyormu[/FONT][FONT=sans-serif]

[/FONT]

Sevgili kardeşim hastalığın benimkisi ile aynı ise özel hastaneden de elbette raporunu alabilirsin. Ancak özel hastanelerle ilgili şöyle bir sıkıntı var. İzah edeyim. Benim yaşadığım semt ile yakın ilçelerdeki (B.çekmece, Silivri, Beylikdüzü, Avcılar) onlarca özel hastaneyi aradım. Silivrideki adını verdiğim hastane dışında diğer geri kalanların tamamı ortopedik rahatsızlığı olanlara sürücü raporu vermediklerini söyledi. Bir tek Silivri.deki özel hastane verebileceğini söyleyince onların yolunu tuttum ve raporumu ordan aldım. selametle..

İzmir'de tanıdığınız bildiğiniz özel hastane var mı bu işlere bakan yoksa hepsi mi bakıyor ?

Sokrates kardeşim ben burada civarımdaki özel hastanelere tek tek telefon açarak bize rapor verip vermediklerini sordum. Muhtemelen sen de bu şekilde adamlara tek tek tel açmak zorunda kalacaksın.
Allah işini rast getirsin.

Üst Alt