Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için özel hastaneden rapor alabilir miyim?

alifatih1958 biz derken ? Benim rahatsızlık psikolojik söylemeyi de düşünmüyorum tabii sistemden falan görürse kendileri bilemem.

Sokrates kardeşim Size özelden bir mesaj yazdım. Okursanız sevinirim.
Selametle

Benim gibi ortopedik rahatsızlığı olan ehliyet yenilemek için özel hastaneden rapor alabildiğine göre, ilk kez ehliyet almak isteyenler de işlemlere özel hastaneden başlayabilir elbette. Tabii özel hastane bulmak biraz zor zira yukarıda yazdığım gibi ortopedik rahatsızlık sözünü duydular mı ++biz vermiyoruz++ diyorlar ne hikmetse.

Güzel arkadaşım iyi niyetinden şüphem yok tartışmakta gayretinde değilim iyi niyetle insalara yardımcı oluyorsunuz ne güzel... lakin şunu bilmeniz lazım istanbulda aşağı yukarı 20 tane özel hastane ile görüştüm hiçbirisi ortopedik engelliye ehliyet veremeyiz deyip devlet hasta gidin diyor...

Eskiden oluyormuş özel hast ama eline raporunu alan komisyona gidip randevu alabiliyordu ama sistem tamamen değişti bunu bizzat kendim sordumda öğrendim sağlık bakanlığı sistemi üzerinden komisyon sevk yapma yetkisi tamamen devlet hastanelerinde özel hastanelerin sağlık bakanlığı sistemine erişimi yok...

Yani size tavsiyem bedensel engeli olup özel hastane yönlendirmek yerine aile hekimi +devlet hastenesine yönlendirmenizde fayda var diye düşünmekteyim...

Bakın yakın zamanda bu konuyla çok uğraşmış biri olarak yazıyorum bu konuda ayrıca geçmiş başlıkta bilgilerini paylaştığınız yeni mahalledeki il sağlık müd çalışan memur kendisi komşum olur kendisi rapor itiraz şefidir..

Bu yıl istanbulda pilot uygulamalar oldu 2 devlet hast tertibatlı arac komisyonu kuruldu

Bir de genel olarak forumu yazmak isterim bedensel engellilere yetersiz ehliyet suçtur cezai yaptırımı vardır bilginiz olsun...

Bedensel engeli gizlemeyin bu doğru bir şey değil Allah korusun kaza bela başınız çok sızlar..

Sevgili Marto1 kardeşim.. Ben yaşadığım süreci anlattım sadece. Haklısınız ortopedik rahatsızlığı olanlara sürücü raporu verecek özel hastane bulabilmek çok zor. Ben de işlere başlamadan önce hem kendi ilçemdeki hem de yakın ilçelerdeki onca özel hastaneyi telefonla aradığımda biri hariç hepsi ağız birliği yapmışcasına ++ortopedik rahatsızlığı bulunanlara rapor vermiyoruz++ dediler. Evime 35 km mesafede bulunan tek bir hastane ++veriyoruz++deyince onlara gittim ve onlardan aldığım rapor ile işlere başladım. Ben kimseyi özel hastaneye yönlendirmiyorum, özel hastanede gidenler olursa sürecin nasıl işlediğini yazıyorum. İsteyen devlet hastanesine de giderek işlere başlayabilir elbette. Tercih kişiye kalmış. Bu arada ben ehliyetimi yeni yeniledim. İşlere 24 haziran 2022 tarihinde başladım, oraya buraya gitmeler gelmeler temmuz ayında da devam etti ve 15 ağustos 2022 tarihinde de şükür ehliyetimi teslim aldım.
Öte yandan hastalığı saklamak veya gizlemek konusunda da haklısınız, bunlar gizlenmemeli zira ileride kişinin başına büyük dert açar.
Selametle.

Piskolojik sorunu olmayan cok daha cabuk aliyor serenagatif artir ve romoroid artit olanlar birazda gec aliyor ve ozel hastane vermiyor devlet veya arastirma hastanesi yonlendiriyor

Malesef olmuyor yeni kanun ile edevletden online form dolduruyorsun doldurmasan bile sistemden tc ile ile goruyor kullandigin ilaclari. Sahsen ben yenileyemedim sevk yedim patik atak yuzunden

@BitiGen özel hastane de o formu istiyor mu bunu bilmiyordum neyse yine de belirtmem şansımıza artık alanlar var çünkü bu şekilde .

sokrates

Değerli dostum sen nekadar belirtmesende o tc ni girince piskatrik ilac kullandigi goruyor ve bu nedenle sana diyor ki ben bu ilaci ne icin kullandigini bilmiyorum oyuzdenbsevk veriyor 4 ozel hastane gezdim arastirmaya veya devlete gonderdi o forumda yalan soylersen ozaman cezasi var bilgine formu zaten tcni girince gorun dolmadiysan doldur diyor mecbur yani artik saglik raporu icin

Eski ehliyet yenileme süresini 2 yıl uzattılar .Ne dediysek o . :)

Ben ilk defa alıcam özel hastaneden alabilirmiyim raporu

Üst Alt