Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

emeklilik maaşı düşük gelmesi hakkında

merhaba,

Arkadaşlar ve site yönetimi 1/11/2016 tarihinde emekli oldum.fakat 392000 TL toplam ödeme ve 4672 gün ile sgk tarafından bağlanan para 1856 TL oldu bunun içinde ek ödeme var birde iki dönem 2016 ocak ve haziran zamları ve seyyanen 100 TL zam var bu bana düşük geldi arkadaşlar
soracağım bu miktar doğrumu emekli maaş-com da 1844 TL ek ödeme 73,32 tl yazıyor :1844+73,32:1918 tl olarak veriyor bu zamsız hali zamları eklersek :2200 TL çıkması gerekiyor bu site yönetimi ve bilgili arkadaşlara soruyorum acıl bilgi verilebilir mi.

saygılarımla...

bilgi beklenmektedir

Engin şimdi sistem şöyle işliyor. 2000 tarihinden önceki günler , 2000 ve 2008 dönemleri arası ve 2008 döneminden sonra emekli olanlar yani senin en çok hangi dönemde primlerin yatmış 2008 döneminden sonra emekli maaş bağlama oranı %30 düştü ve brüt maaşın 3000tl altında yattıysa düşük olması normal arkadaşım.

not : 2008 den sonra emekli olan herkes düşük maaş alıyor . sgk kar etti emekliden çalarak yani en az 400tl ile 600tl arası 2008 yılından itibaren emekliden çaldılar. 2008 referandumuna oy verip alkışlayanlar utansın. halkımız cahil okumuyor araştırmıyor kendi ayağına sıkıyor.

İRON arkadaşım yazdıklarınıza aynenn katılıyorum..halk cahillige daha da gittigi müddetçe sonumuz ne olacak bilinmez.. engellilerin aldıgı maaşları gördükçe içim acıyor.. primi ne olursa olsun bir farklılıgı olmalı engellilerin. ama yok. avrupa ülkelerine baktıgında bizim ne kadar degersiz oldugumuz ortada.

nillg65

Nilgün Hanım , sadece engelli olarak düşünme bu konu engelsiz kişileri de etkiledi yani 2008 referandumu ve bunun içeriğini bilmeyen cahil halkımız kendi ayağına kurşun sıktı ve şimdi neden düşük maaş bağlandı diye hesap soruyor. 2008 yılından sonra sgk zarar etmeyip üzerine kar etti emekli kişilerden muayene ücreti ilaç ücreti kesildi. maaşları 400tl ile 600tl arası düşük bağlandı. TR ` de 11milyon emekli var istese hükümet kurar meclise bile girer. Şimdi diyorlar ki eskiden 35 yaşında erken emekli olan engeli olmayan kişiler yüzünden bu maaşlar düştü bana ne kardeşim benden öncekiler o hükümeti ilgilendirir sen benden çalarak bunun hesabını bana soramazsın erken emekli etmeseydin bu engeli olmayan kişileri o zaman ki hükümet sırf oy almak için erken emekli yaptı.

siyasi çok oyunlar dönüyor. fakat bizlerde birşey yapamıyoruz.. Önemli olan herkez için adaletli bir uygulama ama yok işte.. halkta bütünlük olmadıktan sonra..

Arkadaşlar e devletAdNİLGÜNSoyaxxxxxxxx Dönemi201610Ödeme Günü23Net Aylık Tutarı1816.79 TLAylık Tutarı1007.84 TLEk Ödeme Tutarı69.87 TLSosyal Yardım Zammı0.0 TLBirikmiş Ödeme Tutarı739.08 TLKesinti Tutarı0.0 TLte gözüken.

nillg65

Hayırlı olsun.Dediğim rakamlarda çıkmış.
Güle güle yemek nasip olur inşallah.

BuTcHeR

Eyüp Bey merhaba birikmiş ödeme tutarı 4500,27 tl net aylık tutarı 6332,13 tl bu rakkamlara göre ben toplu para ne alıcam saygılarımla

Net aylık tutarı alacağınız toplu paradır.
Birikmiş tutar+1 aylık maaşınız kadardır.

Ödeme Dönemi 2016 10,
Ödeme Günü26
Net Aylık Tutarı998.45 TL
Aylık Tutarı960.05 TL
Ek Ödeme Tutarı38.4 TL
Sosyal Yardım Zammı0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı0.0 TL
Kesinti Tutarı0.0 TL

buda ıkıncı maaşım ek odeme yarı yarıya düştü ılk maaşıma gore bılgınız olsun arkadaşlar

#halil0909

halil bey bu e-devlette yazan maaş mı
ve buna 100 lira zam dahil mi

teşekkür ederim

BuTcHeR Arkadaşlar ALLAH rızası için banada bir el atsanız nereye yazacağımı bilemedim.
Aylık Başlangıç Tarihi 01.10.2016
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 70
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 40
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün 75
2000 – 2008/10 arası Gün 939
2008/10 sonrası Gün 833
Toplam Gün 1847
Göstergesi 9475
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖze
lAylık Tutarı 1021,46
Birikmiş Aylık Tutarı 1872.68
Ek Ödeme Tutarı 115,77
Kesinti Tutarı

birikenle beraber 26.11.2016 tarihinde toplam 3009 tl alacakmışım (bunada şükür) fakat maaş rapor tarihinden itibaren birikiyor diyorlar, benim rapor tarihim ssk nın eve gönderdiği kağıttada yazıyor 29.06.2016 fakat aylık başlangıç tarihi 01.10.2016 yazıyor oda eşittir :1872 tl neden böyle. yardım eden olursa sevinirim nasıl bir yol izleyeyim. normalde birikmiş 7,8,9,10,11 aylar olmuyormu?

Hocam size o bilgiyi veren yanlış vermiş.
Rapor tarihinden itibaren değil,sizin emeklilik için başvuru yaptığınız tarihi takip eden ayın ilk gününden itibaren başlar.

Birikmiş alacağınız 3.010 TL
Maaşınızda 1.062 TL

Eyüp bey cevabınız için teşekkür ederim. Aslında dilekçem 2015 yılında maluliyet tespiti için sevk almamla başladı fakat ssk raporu kabul etmedi beni hakem hastaneye yönlendirdi en son raporum 29/06/2016 tarihinde ssk ulaştı. malum araya darbe girişimi felan girdi. ssk ağustos ayında beni aradı askerlik boçlanmanı yatır işlemlerini tamamlayalım dedi bizde yatırdık. süreç bu şekilde gelişti. biz hep son rapor tarihinden baz alarak hesaplıyorduk. sağlık olsun. Allah olmayanlarada Nasip etsin İnşALLAH.

BuTcHeR kardeşim merhaba bugün malulen emeklilik bilgilerim e-devlete düşmüş

AdBORASoyadÖZÇELİKDoğum Tarihi27.10.1970Sicil No0701018243381Aylık Başlangıç Tarihi01.06.2016Durum Kodu2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 70.002000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.002008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 40.00İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.002000 öncesi Gün7012000 – 2008/10 arası Gün 10072008/10 sonrası Gün 734Toplam Gün2442Göstergesi9475Hisse Oranı1/1Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzelAylık Tutarı Birikmiş Aylık Tutarı0Ek Ödeme Tutarı Kesinti Tutarı Banka Banka Şube

Bu bilgiler var sadece maaşım nekadar dır ve bu ay alabilirmiyim

Hayırlı olsun.
Ek ödeme belli olunca maaş konusunda yardımcı olabilirim.

boraözçelik

Hayır bu ay maaş alamıyorsunuz.Şu ana kadar tahakkuklar yapılarak ödeme listeleri çoktan bankalara gönderilmiştir.

Büyük ihtimalle aralık başında e-devlete diğer bilgilerde düşecek ve aralık döneminde birikmişlerle birlikte topluca maaş alacaksınız.

boraözçelik

Benimde geçen ay sizinki gibi rakamlar vs olmadan e-devlete bilgilerim düşmüştü.Süreçte bu bilgilerin güncellenmesi ve ek ödeme, birikmiş maaş tutarları vs ekranda görünmesi için bir aya yakın zaman geçtiğinden aynı durumun sizin içinde sözkonusu olduğunu sanıyorum.

Ben her ihtimale karşı ekim ortalarında nüfuz cüzdanımla denizbanka gidip ekrandan bir kontrol yaptırmıştım tabii:) Ama birşey değişmemişti.

İçinizin rahat etmesi için bu hafta önümüzdeki hafta yani emekli maaşlarının kasım/16 dönemi ödemeleri devam ederken adresinize en yakın denizbank şubesine gidip ekrandan kontrol yaptırabilirsiniz.Herkesin süreç aynı işliyor diye birşey olmayabilir.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]BuTcHeR[FONT=sans-serif] [/FONT] merhaba eyüp abim 2 aralıkta maaşımın bağlanması için başvuru yapacağım bana gönderdiğin linkle maaş hesaplamamı yapıyorum 1300 tl çıkıyor bana maaşımın bağlanması ne kadar sürer acaba ilk maaşım benimde birikecekmi acaba

masterzek BuTcHeR
Arkadaşlarım kusura bakmayın tekrar sormak istiyorum dün akşam emekli bilgilerim edevlete düştü diye bahsetmiştim bugün edevlet de provisyon bilgileriminde emekli olarak değiştiğini fark ettim....acaba bu ay maaş alabilecekmiyim yazan tahsis numaramda yazıyor sanırım 22 si maaş günü

yazdığım arkadaşlar dışındada bilgi verebilecek biri olursa sevinirim

yaa pardon başka birileri daha olursa demek istemiştim yanlış anlaşılmasın lütfen

boraözçelik sorun yok :)

Bende bu yılın mart başından itibaren önce vergi indirimi, ardından da sskya emeklilik başvurusu olarak uzun bir süreç yaşadım ve maaşımı 24 kasımda alarak süreci daha yeni sonlandırabiliyorum.O açıdan bekleme sürecini ve o süreçte bilgi alabilmek için gösterilen çabaları iyi anlıyorum.

Aşağıya kendi açtığım konunun linkini ve o linkteki yazılar uzun olduğundan okumak zahmetli gelirse diye yukarıda bahsettiğim 5.10.16'da e-devlete düşen emeklilikle ilgili ilk bilgileri kopyalıyorum.Bu bilgiler 1 kasıma kadar hiç değişmedi.1-8 kasım arası kedemeli eklerle tüm boşluklar tamamen doldu.Konuyu incelersen zaten detaylı yazdım.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...-basvurusu-ve-sonrasinda-emeklilik-cabam.html

xxxxx244 Tahsis No için 4A Emekli Kaydı Bilgileriniz:
Ad ZEKAİ
Soyad
Sicil No
Tahsis Kodu 2100
Aylık/Gelir Durumu Aylık/Gelir ödenmektedir.
Aylık/Gelir Türü Yaşlılık Aylığı

xxxxxx244 Tahsis No için 4A Emekli Aylık Bilgileriniz :
Ad ZEKAİ
Soyad
Doğum Tarihi
Sicil No
Aylık Başlangıç Tarihi01.09.2016
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 51.60
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 30.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün 1156
2000 – 2008/10 arası Gün 2707
2008/10 sonrası Gün 774
Toplam Gün4637
Göstergesi14375
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel
Aylık Tutarı
Birikmiş Aylık Tutarı0
Ek Ödeme Tutarı
Kesinti Tutarı
Banka Banka
Şube

BoraÖzçelik
dostum benim bilgilerde aynı senin ki gibi hatta tahsis no son rakamına gore bende maaşı 22 sinse alıcam bilgiler 9 kasımdan beri böyle hiç değişmedi yarın tüm bilgiler belli bile olsa bu aya maaşımızın yetişeceğini sanmıyorum inşallah aralık22

Ek ödeme yoksa maaşınız hesaplanmamış demektir.
Buda ilk maaşınızı Aralık ayında alacağınızı gösterir.

Üst Alt