yuce05
Emeklilik aşamasında geriye kalan prim günlerini yüksek ödemenin emekli maaşınıza ciddi bir katkısı olmaz.Maaş hesaplama sitelerinden ince ayar test yapabilirsin ancak daima gözönünde tutman gereken birşey var.
25000-9500 = 15.500 tl fazlalığı emekli olduktan sonra kaç yılda amorti edeceksiniz?
Bahsettiğiniz askerlik borçlanması ile maaşınıza ( özellikle de tüm primler uzun yıllar boyunca asgari ücretten yattığından ) ciddi ek bir getiri olamaz. Belki 10-20-50 hadi diyelim 100 tl fark olsun.Ama aslında maaşınız 1000 tl iken sadece 300-400 günü yüksek yatırdınız diye değil 1500 tl 1100 tl bile olmayacaktır.Burada sanıyorum sizin merak ettiğiniz şey 2000 öncesi borçlanma olacağından belki yüzde yüksek olduğundan maaşa daha iyi bir şekilde yansır diye düşünüyorsunuz.Valla konuyu okuyan arkadaşlar destek fikir belirtirse belki ciddi bir katkı olur ve doğruyu anlarız ama sizin bütün süreç asgari ücret olduğundan bence ciddi bir katkı yine de olmayacaktır.
Normal borçlanma ile 1000 tl maaş alacak olun
Tavandan borçlanma ile 1100 tl maaşı hakettiniz diyelim.( Ki bence öyle bir fark olmaz.)
Bu durumda tavandan yatırdığınız parayı geri almak için bile 25.000-9.500= 15.500 tl 15.500/100 aylık fark =155 ay yani yaklaşık 13 yıl gerekecektir. Bu hesabı dikkatli yapın boşuna cebinizden fazla para çıkmasın.
Yani maaşı fazla almak için bir aksiyon yapıyorsunuz ve bunun için cebinizden normalde çıkacak olandan fazla bir para daha çıkıyor.O parayı geri almanız ne kadar uzarsa bu işlem o kadar anlamsızlaşır bence.
Selçuk Atik
Bu soruyu zaten asıl konu altında sormuşken aynı soruyu bir kere daha sormak için konu açmışsınız?
E-devlette ilk anda görünen ek ödeme genelde aylık ödeme ile ilgili olup sizin durumda aylık emekli maaşınız 73,52 x 26 = 1.911,52 tl oluyor olmalı.Maaş hesaplama sitelerinde vakit geçirdiyseniz rakam belki tanıdık gelmiştir? Ancak asıl konudaki sorunuzu zaten butcher akşama siteye girip okuduğunda hesaplayıp, ben yanlış yazmışsam bile doğrusunu yazacaktır.
Bu akşam ya da pazartesi günü e-devletteki ek ödeme rakamının toplam ek ödeme olarak değişeceğini düşünüyorum.O zaman ayın 24'ünde bankaya ne yatacağı dahil tüm rakamları e-devlette de zaten görebileceksiniz.