Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2020 yine ertelendi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sabayrak05

Ben her eylem planına varım

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son basın açıklamasında bulunduğum için vicdanım son derece rahat.bu kota artırımı için uyumaya devam edersek 160 değil 1600 tane engelli derneği olsa bir işe yaramaz

EpileptikAdam sana cevap vererek değerli zamanımı harcamak istemiyorum. yazdığın yazıyı değiştirip yaptığın davranışın kendince güzel olduğunu savunmaya devam ediyorsun.Kpss'den 85 alman beni ilgilendirmiyor. cümle dağarcığını mantıklı sözler için harca, burası fikir alış verişinde bulunulan bir forum. senin fikrine katılmayan birine de saygı duymalısın. yapılan her yorumu kendi üzerine alınıp cevap vermeye çalışıyorsun.

Verilen yanıt şudur:
“EKPSS sınavına katılım sağlayacak engelli bireyler arasında göz ardı edilemeyecek bir oranda süreğen/kronik hastalığı bulunan, bu nedenle de Covid-19 salgını göz önünde bulundurulduğunda daha büyük bir risk altında olan bireyler bulunmaktadır.
Son dönem artan vakalar da dikkate alındığında süreğen hastalığı bulunan engelli bireylerin bu sınava katılımlarının riskler doğurabileceği;
Ayrıca, EKPSS’ye katılım sağlayacak ve yine göz ardı edilemeyecek oranda okuyucu ve/veya işaretleyici desteğine ihtiyaç duyan bireylerin sınav esnasında bu desteği alırken mesafeyi koruma olanaklarının olamayacağı, bunun da başta engelli adaylar olmak üzere onlara destek olan görevlileri de Covid-19 açısından savunmasız bırakabileceği;
Sıralanan bu iki temel nedenden kaynaklı olarak ÖSYM’nin,
Bilim Kurulu görüşü doğrultusunda sınavı ileri bir tarihe almış olmasının engelli bireyler açısından doğru bir karar olduğu, aksi takdirde ortaya çıkabilecek sonuçların daha büyük sorunları doğurabileceği, pandemi dönemlerinde engelli bireylerin diğer bireylere kıyasla özel olarak korunmaları gerektiği değerlendirilmektedir.”

Günlerdir size verilen bu cevaba yakın görüş belirtip sınavın yapılamayacağını ve yapılmaması gerektiğini defalarca bu platformda yazdık.

Böyle bir açıklamaya rağmen siz hala zorluyorsunuz değil mi? Yani ölen ölsün kalan kalsın ama sırf siz istiyorsunuz diye sınav yapılsın yada kronik rahatsızlığı olan bir engelli ölüm ile sınav arasında bir tercih yapsın öyle mi? Bu koşullarda sınav yapılmayacak ve yapılmaması için de bizler heryere yazmaya devam ediyoruz, siz zorlamaya devam edin...

Ronedi

Gayet mantıklı bir açıklama olmuş. 👏
Bu durumda en makul gelişme 3. atamanın yapılması olabilir. O da yapılırsa ki sanmıyorum, kendi çıkarlarına göre hareket edeceklerdir. Atama bekleyen arkadaşlar bol miktarda diyanet kadrosuyla karşılaşabilirler. Devlet kadromuzu doldurduk diye manşet manşet haber yapacak tır. Politikalar ve görevdeki kişiler değişmedikçe boş hayallere kapılmayın. Tüm riskler ortadan kalktığında yapılacak sınava bomba gibi hazırlanın. Atananlara bir şey olmuyor mu diyenlere: işe başlamanız nereden baksanız 1.5 seneyi buluyor o da iyi ihtimalle.Büyüük ihtimalle de idari izinli sayılacaklar. (pandemi koşullarına göre) kimse kimseden medet ummasın kişi kendi şansını kendi yaratır.

Evet 15 Eylül'de başvurmuşlar karşılığında bu cevabı almışlar... Bunu paylaşan tato78 bir önceki sayfada görebilirsin

Size bişey sormak istiyorum. Hani kronik engelliler var sınav ertelensin tamam. Peki atama neden istiyorsunuz o zaman virüsün ne zaman gideceği belli değil. Siz sınav yapılmasın kronik hastalar tehlikede ama atama yapılsın kronik hastalar tehlikede değil. Siz şaka mısınız ya 😂

Yarın ösym yetkilisi çıkıp derse size siz kronik hastalar tehlikede diye sınavın ertelenmesini istediniz. Atamayı hangi mantıkla istiyorsunuz derse ne yapacaksınız. Ve bunu söyleseler adamlar %100 haklı olur. Bence sınavıda atamayıda unutun. Normal kpss girin okey

Miraç61 Kurumlar da esnek çalışmaya geçildi. kronik rahatsızlığı olanlar izinde kullanabiliyor. yani sınavla, atama arasında fark var. atanan birinin işe başlama süreci hemen olmuyor. sınav toplu olarak yapılan bir uygulama, sınavda bütün engelli grupları var.

Nurtan

Ankaraya gidip evrak teslimi yapman gerekiyor.
İstenen bir dünya evrak var askerlik belgesinden tut ta bilmem neyine kadar. Sonrasında neredeyse her kurum yeni sağlık raporu istiyor. Evrak tesliminden sonra işlemler başlayınca tekrar çağırılıp mal beyanı isteniyor. Özetle min 7 gün sokaklarda gezmem gerekecek. Büyük bir zamanı hastanelerde geçireceksiniz yolda ve hastanede virüs bulamayacak ta sınavda mı bulaşacak.

Miraç61

Sınav farklı bir uygulama atanma farklı bir durum. Benim anlamadığım 3.atamaya engelli kardeşlerimize verilecek olan bir hakka niye bu kadar karşısınız. Sınava girince sizede atanma tercih hakkı verilecek. Bırakın devlete doğruyu yanlışı devlet düşünsün. En doğru kararı verecek olan devlet

tato78 o zaman BİLİM KURULU ve ÖSYM ile paylaş görüşlerini. karar verici merci onlar.

tato78

1- Ankaraya kimsenin gittiği yok evraklar atandığın kuruma gönderiliyor
2- İstenilen bir dünya evrak dediğin hepsi e-devletten temin edilebiliyor kurum gezmeni gerektirecek bir durum yok
3- Halihazırda raporlar zaten uzatıldı kimsenin rapor uzatma gibi bir durumu zaten yok

Siz istediğiniz kadar atamayı meşrulaştırmamaya ve engel olmaya çalışın ama Allah'ın izniyle Aralık ayında ciddi bir atama olacak ve engelli kardeşlerimiz atanır. Ki Bakan da atamanın olacağını söyledi.

Size gelince bunca köstek olmanıza rağmen inşaAllah davayı kazanır göreve başlarsınız da biz umutla bekleyen engellilere daha fazla engel olmazsınız. Böyle bir durumunuz olmasaydı konuyla hiçbir alaka kurmayacaktınız.

Ekpss pandemi bitene dek olmayacak. Verilen cevap oldukça net sadece kronikler değil görme engelliler de var bir çok etken var sınavın yapılmaması için. Boşuna zaman harcamayın gerçekçi olun. Şu aşamada yapmanız gerekenleri söylüyorum;

1- Oturup zamanın değerini bilin çok çalışın ve yüksek almaya bakın (Çünkü kadrolar çok az)
2- Atama için yırtınan insanlara destek olun kota sayısının artması için siz de dilekçe verin, eylemlere destek verin (Ki ileride sizin de kadronuz artsın)
3- 3. atama için destek olun yüksek puan almış adaylar atansın ki rakibiniz azalsın (atama olmasın diyerek küçük düşünmeyin)

Not: Atama olması demek yerleştirme olacağı anlamına gelmez, atama yapılır yerleştirme pandemi sonrasına ertelenir.

Biraz kafanızı çalıştırın. Ölüm var bu olayın ucunda, potansiyel katil olmak mı istiyorsunuz?

Neden karşı olayım bende 2018 te sınava girenlerden biriyim. 60 dakika biz sınavda yüz yüze sohbet etmeyeceğiz. O sohbeti muhtemelen atanınca yapmak zorunda kalacak atanan kişiler o zaman me yapacaklar merak ediyorum. Bu saatten sonra ne sınav yapılır ne atama mantığınızı kullanırsanız bunu anlarsınız. Özellerde binlerce kronik hasta var kimsenin sesi çıkmıyor ilginç ankara engelli platformu erteleme olsun atama yapılsın dışında başka isteklerini görmedim.

Nurtan Artık senle muattap olan yok al alaycı tavırlarını ve egonu çık forumdan da konudan da.

Verilen yanıt şudur:
“EKPSS sınavına katılım sağlayacak engelli bireyler arasında göz ardı edilemeyecek bir oranda süreğen/kronik hastalığı bulunan, bu nedenle de Covid-19 salgını göz önünde bulundurulduğunda daha büyük bir risk altında olan bireyler bulunmaktadır.
Son dönem artan vakalar da dikkate alındığında süreğen hastalığı bulunan engelli bireylerin bu sınava katılımlarının riskler doğurabileceği;
Ayrıca, EKPSS’ye katılım sağlayacak ve yine göz ardı edilemeyecek oranda okuyucu ve/veya işaretleyici desteğine ihtiyaç duyan bireylerin sınav esnasında bu desteği alırken mesafeyi koruma olanaklarının olamayacağı, bunun da başta engelli adaylar olmak üzere onlara destek olan görevlileri de Covid-19 açısından savunmasız bırakabileceği;
Sıralanan bu iki temel nedenden kaynaklı olarak ÖSYM’nin,
Bilim Kurulu görüşü doğrultusunda sınavı ileri bir tarihe almış olmasının engelli bireyler açısından doğru bir karar olduğu, aksi takdirde ortaya çıkabilecek sonuçların daha büyük sorunları doğurabileceği, pandemi dönemlerinde engelli bireylerin diğer bireylere kıyasla özel olarak korunmaları gerektiği değerlendirilmektedir.”

Günlerdir size verilen bu cevaba yakın görüş belirtip sınavın yapılamayacağını ve yapılmaması gerektiğini defalarca bu platformda yazdık.

Böyle bir açıklamaya rağmen siz hala zorluyorsunuz değil mi? Yani ölen ölsün kalan kalsın ama sırf siz istiyorsunuz diye sınav yapılsın yada kronik rahatsızlığı olan bir engelli ölüm ile sınav arasında bir tercih yapsın öyle mi? Bu koşullarda sınav yapılmayacak ve yapılmaması için de bizler heryere yazmaya devam ediyoruz, siz zorlamaya devam edin...

Yazmışın ama eksik yazmışın. Gerçekleri kendiniz çıkarları doğrultusunda ne güzel de çarpıtıyorsunuz buyrun açıklamanın ve diyoloğun tamamı. Ayrıuca bir açıklama yazıyorsan açıklamayı kim yapmış altına kaynak yazacaksın KAYNAK. SARI ÇİZMELİ MEHMET AĞA. AÇIKLAMANIN VE DİYOLOĞUN TAMAMI

Aksaray Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği - ÖSYM

Genel Müdürlüğün yukarıdaki açıklamasını, kabul etmediğimizi açıkça ifade etmek isteriz. Bu açıklamaya verecek haklı tepkilerimiz ve sorulacak sorularımız var.

Bu zamana dek yapılmış olan sınavlara (üniversite giriş sınavı, ALES, lise giriş, KPSS ve diğerleri) engelli ve kronik hastalığı olan adaylar katılmış mıdır; evet.

Bundan sonra da yapılacak olan tüm sınavlara engelli ve kronik hastalığı olan adaylar da katılabilecek midir; evet.

Planlı sınavlara engellilerin ve kronik hastalığı olanların katılmalarına yönelik bir yasak var mıdır; hayır.

EKPSS’nin ertelenmesinde engelliler için bahane edilen riskler, bu adaylar için söz konusu mudur; evet.

Verilen yanıtta bahsi geçen “göz ardı edilemeyecek oranda okuyucu ve/veya işaretleyici desteğine ihtiyaç duyan bireylerin” ertelenmeyen sınavlara katılımı yasak mıdır; hayır.

Gereken önlemler alınarak bu adaylar sınava girebilmekte midir; evet.

EKPSS’nin pandemide engelliler için yüksek risk olacağına karar verenlerin göz ardı ettiği bir gerçek var; engelli kamu çalışanları Haziran ayı başında beri çalışıyor, toplu taşıma araçlarına biniyor, işe gidip geliyor. Özel sektörde çalışanlar zaten hiçbir idari izin hakkından yararlanamıyor. Engelli ve kronik hastalığı olan sağlık çalışanları görevde. Bu durumlar karşısında, yüksek risk altında olan engellilerin sözde “özel olarak korunmaları gerektiği” akla getirilmiyor da söz konusu EKPSS olduğunda neden “özel olarak korunmalarına” ihtiyaç duyuluyor. Bu zamana dek engelliler hakkında alınan kararlarda engellilerin üstün yararı gözetilmezken, neden erteleme kararına kılıf olarak “koruma” bahanesi gösteriliyor.

Verilen yanıt; alınan kararda engellilerin ve onları temsil eden engelli örgütlerinin dikkate alınmadığının ve umursanmadığının göstergesidir.

Her zamanki gibi pandeminin bahane edilerek, engellilerin “hasta” olarak zarar görecekleri vurgusu ile “korunması gereken bireyler” olduğu öne çıkarılmıştır.

Bu kararla; engellilere HASTA olarak kabul eden bakışın esiri olunduğu, bu zarar verici tıbbi bakışın hak temelli politikaları engellediği açıkça beyan edilmiştir.

Sürece dahil edilmediğimiz her karardan zarar gördüğümüzü defalarca belirtmiş olmamıza rağmen, önerilerimizin ve uyarılarımızın dikkate alınmadığı da ortadır.

EKPSS ek başvuru tarihi beklerken erteleme kararı verilmesi, sınava hazırlanan binlerce gencin geleceğini karartmıştır. Bu karar bizim mücadelemizi yok saymaktır. Beklentilerimiz bilindiği halde erteleme kararının alınması bizlere; kapalı kapılar ardından, bizden kaçırılan konular olduğunu düşündürtmüştür.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra ZÜMRÜT SELÇUK, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan KOÇ ve ÖSYM Başkanı Halis AYGÜN’ün; BM Engelli Hakları Sözleşmesinin temel felsefesine ve ayrımcılık yasağına dikkatlerini çekerek;

1. Engellilerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda sınava girebilmeleri için ne gibi önlemlerin alınacağını belirlemek üzere, Bakanlık, Genel Müdürlük, ÖSYM Başkanlığı ve engelli örgütlerinin katılımıyla acil bir toplantı düzenlenmesini,

2. Ertelenen EKPSS’nin -yeni bir karar ile diğer sınavlar ertelenmez ise- planlanan gününde; 11 Ekim 2020 tarihe dek ek başvuru işlemleri tamamlanamayacak ise en geç 15 Kasım 2020 tarihinde yapılması için gerekli çalışmalara devam edilerek, ivedilikle ek başvuru sürecinin başlatılmasını ve sınav tarihine ilişkin duyurunun ÖSYM tarafından yapılmasını
Talep ediyoruz.
68Aksaray Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği
Aksaray Somuncu Baba Engelsiz Spor Kulübü Derneği

Sadece işinize geleni paylaşıyorsunuz. Bu sınavı engellilerin durumlarını öne sürerek ertelemenin mantıklı olduğunu öne sürenler kendini tımarhaneye kapatsın. Zira tüm sınavlara ösym'nin sitesinde 10larca sınav var engelliler şu anda girebiliyor. yasak yok erteleme yok.

İşte açıklamanın tamamı , tabi işine gelmeyenler işine gelen kısmı görür

https://aksarayhamle.com/haber/ekpss_ertelenmesi_engellilerin_umutlarini_kirdi-12855.html

Ekpss pandemi bitene dek olmayacak. Verilen cevap oldukça net sadece kronikler değil görme engelliler de var bir çok etken var sınavın yapılmaması için. Boşuna zaman harcamayın gerçekçi olun. Şu aşamada yapmanız gerekenleri söylüyorum;

1- Oturup zamanın değerini bilin çok çalışın ve yüksek almaya bakın (Çünkü kadrolar çok az)
2- Atama için yırtınan insanlara destek olun kota sayısının artması için siz de dilekçe verin, eylemlere destek verin (Ki ileride sizin de kadronuz artsın)
3- 3. atama için destek olun yüksek puan almış adaylar atansın ki rakibiniz azalsın (atama olmasın diyerek küçük düşünmeyin)

Not: Atama olması demek yerleştirme olacağı anlamına gelmez, atama yapılır yerleştirme pandemi sonrasına ertelenir.

Biraz kafanızı çalıştırın. Ölüm var bu olayın ucunda, potansiyel katil olmak mı istiyorsunuz?

git bi psikologa görün durumun iyi değil...

EpileptikAdam başkasının yönlendirmesiyle hareket edecek değilim, buna sen karar veremezsin benim adıma. muattap değil (muhatap) olmayalım. iyi günler dilerim.

EpileptikAdam

Psikoloğa görünmesi gereken biri varsa o da sen ve senin gibi düşünen müptezellerdir anladın mı dostum? bu bir
ikincisi verilen cevap gayet açık buna rağmen itiraz ediyorsan senin psikoloğa değil akıl hastanesinde yatman gerek. Sınav sınav diye milleti ölüme göndereceksiniz. benim alıntılarıma birdaha cevap verme muhattabım sen değilsin bana cevap verecek konumda da değilsin. Şimdi yürü git işine gücüne bak!!

@Ronedi

Her konuda bir bilgisi olmadan fikri olan bir milletiz maalesef. Askerlik belgesi askerlik şubesinden isteniyor okursan görürsün. Birde hangi adrese teslim istendiğini okursan onuda görürsün. Lütfen bilginin olmadığı konulardan yorum yapma

2018-2 EKPSS İle Engelli Memur Yerleştirme Sonuçlarına Göre Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarına Yerleştirilmesi Yapılan Adaylardan İstenilen Belgeler

26.12.2018

2018-2 EKPSS İle Engelli Memur Yerleştirme Sonuçlarına Göre Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarına Yerleştirilmesi Yapılan Adaylardan İstenilen Belgeler

ÖSYM tarafından 2018-2 EKPSS yerleştirmesi sonucu Kurumumuza yerleştirilen adaylarca aşağıda belirtilen belgeler*26/12/2018* tarihinden* 11/01/2019 *tarihi mesai bitimine (saat: 18.00) kadar;*aşağıdaki adrese şahsen veya 1. derece akrabası tarafından teslim edilmesi gerekmektedir.

Adres: İnönü Bulvarı No:2 Bakanlıklar/ANKARA adresinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı A Blok Kat:3

İstenilen Belgeler:

EKPSS sonuç belgesine ilişkin internet çıktısı,

ÖSYM’ce yerleştirildiğine dair internet çıktısı,

Diplomanın*aslı ya da noter tasdikli örneği*(2018 EKPSS Kılavuzuna göre noter tasdikli örneği ya da aslının getirilmesi gerekmektedir.)

Ortaokul veya lisede*hazırlık*okuyanların, bu durumlarını gösterir belge,*

Kadro için özel şart olarak evrak istenmişse; (Avukatlar için Avukatlık Ruhsatnamesi) bir örneği,

Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi (T.C. Kimlik Numaralı),

Askerlikle ilgili durum belirtir belge aslı,( Askerlik Şubesinden Alınacak)

Evlik cüzdanının 1. , 2. ve 3. sayfalarının fotokopisi

“Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre alınmış veya bu Yönetmelikçe geçerliliği kabul edilen en az yüzde 40 veya üzerinde çalışabilir engelli olduğunu gösterir sağlık raporu aslı veya noter tasdikli sureti*(fotokopi kabul edilmeyecektir),

Herhangi Bir Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanlar için, görev yaptığı kurumdan alacağı onaylı hizmet belgesi,

Son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık (4 adet) fotoğraf,

Eşi kamu kurumunda çalışanların eş görev belgesi aslı,

Atanma talep dilekçesi (form 2),

Benim atamayla ilgili derdim yok. Sınavın ayağı yere basmayan sebeplerle iptaline karşıyım. Kadro verilmedikten sonra sınavda 1. Olmanın hiçbir faydasını olmayacağının bilincinde herkes

Benim atamayla ilgili derdim yok. Sınavın ayağı yere basmayan sebeplerle iptaline karşıyım. Kadro verilmedikten sonra sınavda 1. Olmanın hiçbir faydasını olmayacağının bilincinde herkes

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dostum madem atamayla derdin yok burda atama talebinde bulunan engelli arkadaşlara neden destek vermiyorsun Allah aşkına atama olsa Aralık ayında kötü mü olur ? yüksek puanlı birçok kardeşimiz bekliyor bu atamayı onlara da yazık değil mi? Sınav öyle veya böyle birgün olacak ama atama olması buna engel değil lütfen arkadaşlarımıza atama konusunda destek ol!

Bugün 209 Şehit ve Gazi yakını ataması yapıldı. sıra ekpss atamalarına gelecek inşallah. :eek:

tato78
Dostum herkes Emniyet Genel Müdürlüğüne mi atanıyor? istersen MEB'e atananlardan istenilen belgelere de bi bak istersen
Bunca zorlama niye gerçekten anlamıyorum sizi amacınız nedir arkadaş

Nurtan
O atamalar Allah'ın izniyle olacak ve engellilerin yüzü gülecek..!

Dostlar tartışmayı bırakında tahminen yeni tarih ne zaman olur çalışmalara ara verdim ona göre başlıycam

Mcan96

Benim tahminim ocaktan once yapmazlar arkadaslar.Cunki gec basvuru vede hafta sonlari sinavlarin yogunlugu derken ocak sonu subat ayi icine kalir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt