Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2026’ya girenler, sınav nasıldı?

ÖSym paylaştı soruları. Bakabilirsiniz arkadaşlar..

taban puanlara baktım hocam şayet bölümümden alım olursa atanma ihtimalim var anca genel kadrolar çok düşmez gibi

lisans
genel yetenek 25.5 net
genel kültür 13.25 net
toplam 38.75 net
puan beklentim 78-80

sınava hiç çalışmamış birisi olarak bence sınav çalışmış birisi için kolay geçmiştir. genel kültür'den 3-4 net daha yapabilseydim olurdu ama şu haliyle hiç umudum yok. 2 sene sonraya kaldı umutlar.

öğretmenlik için sınava giren arkadaşlar bana özelden yazabilir mi

Matematik ve tarihi hep sevmişimdir, o cihetle kolaydı o bölümler fakat Türkçe zordu bence, coğrafyayı da ben yapamadım sanırım çünkü çalışmalarımda çok vakit de ayırmadım ve bir ders olarak coğrafya hiçbir zaman çok ilgi çekici gelmedi bana. Vatandaşlık ve güncel de orta karardı diyelim.

@Delorean, lisans evet

Genel Yetenek: 22,75 net
Genel Kültür: 12 net
2024 EKPSSP3: 77,64633
2022 EKPSSP3: 80,35413
2020 EKPSSP3: 78,00462
2018 EKPSSP3: 77,16957
2016 EKPSSP3: 78,16104

Puanlarım bu şekilde çıktı

Son düzenleme:
Arkadaşlar ortaöğretim zormuydu
sizce bu sene kaç netin üzerinde atanılır

@Hüseyin404, Bükreş sorusu olsun 657 sorusu olsun Tevfik sorusu Polo sorularını düşününce çalışmakla alakası yok geçmiş yıllar soruları ile karşılaştırıp yorum yapmak sınava giren 19 20 bin kişi olduğunu düşünmek lazım girenler ultra zeki normal KPSS sınavı değil ona göre değerlendirmek lazım.

@memolikcan, ortaöğretim vb durumlarını hiç bilmiyorum.
Kaçla atanılıyor kaç yeter geçmiş yıl sorularına bakmadım.
Lisansı inceledim hep.

@sadece63, düz memurluk da olur branşım sosyoloji ama bu puanla branşımdan tutturamam gibi duruyor

@Delorean benim puanı da yorumlayabilir misiniz 80 üstü almam gerekiyordu sanırım bu puanla bir şansım olur mu

Merhaba işitme-1 lisans dan giren oldu mu yorumu nedir

Arkadaşlar ortaöğretimi bilen varmı

@herkes ortaöğretimi bilen varmı

@Delorean, dediğin sorular için direkt çalışmakla alakalı zira benimhocamda ders videolarında açıklamalarının olduğu bariz. Hoca hepsini anlatıyor hocam

@Delorean, o milletin gerçek temsilcine bırakıyorumu ben de yanlış yaptım hakeza yani ve tek yanlışım tarihte bir de boşum var

Son düzenleme:
Arkadaşlar ekpss ortaöğretim de bu sene kaç puan ile atanılır bu sene kaç net ile olur

Lisansla yaklaşık 35 net bu yıl ne kadar puan getirebilir tahminleriniz var mı arkadaşlar sınav aşırı zordu diğer yıllara göre şansımız olur mu acaba

@akincelik10, o nete muhtemelen zorluğu düşünürsek 80 civarı gelir 2 3 puan üstüne koyacak diye düşünüyorum.
Alım sayısı artarsa ekstra alım yapılırsa gelir.
Zira 2025 Ocak 2026 Ocak teban puanlarına bakınca ucu ucuna gelir .
Ama ekstra alımlar sayısı artarsa kadronun atanma ihtimali olur atanma için 85 üstü olması lazım.
İkinci atamalarda 82 81 falan lazım bazı illerde.
Dua et sayı artsın yoksa zor...
4001 özelinde vhki memur konuşuyorum
Özel branşınız varsa kuran şu bu öğreticiliği şeklinde.

@Buse3, 80 getirir 2 sene evvel 77 küsür getirmişti 34 net civarı illaki sapmalar olacak yukarı yönlü düşük net yüksek puan olacak
40 net 83 geldiği yerde bu sene 40 net üzeri 85 86 üstüne yol yapar.

@Hüseyin404, sonuçlar 15 nde açıklanacak göreceğiz kardeşim.
20 bin vatandaş çatır çatır ders mi çalışıyor sanıyorsun.
Tabiki de hayır onun için sana kolay gelmesi önemli değil genele göre yorum yapacaksın ki genel resmi göreceksin.
Kastettiğim durum tam da bu(!)

@Delorean, dostum niye ünlem falan koyma ihtiyacı hissettin, göreceğiz falan diyerek, kötü bir şey söylemedim, aman neyse selametle

@tirillena, Hocam siz hangi kitapçığı incelediniz bilmiyorum ama önlisans genelden girenler için şahsım adına söylüyorum görüp görebileceğim en kolay sorulardı. Türkçe biraz zorladı ama onun dışında ki sorular gayet kolaydı.

Lisans genel sınavda Türkçe soruları çok oyalayıcıydı, 15 soruya en az yarım saatimi harcadım. İşitmeden dolayı ek 20 dakika sürem olmasaydı sınavın geri kalanını kesinlikle yetiştiremezdim... Toplamda 53 netim var inşallah ilk atamada atanırım

Arda 53 net derken yanlışlar doğruları götürdükten sonra kalan netlerin 53 ise mükemmel.

Üst Alt