Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS Başvuru Süreci, Başvuru Sırasında Sağlık Kurulu Raporu ile ilgili duyuru

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben 2014 ygs başvurum esnasında ösym'ye raporumun aslı gibidir oynaylı örneğini yolladım ve ygs kaydımı yaptırdım. Liseden mezun olmama son bir sınav kaldı ve 2012'de yapılan kurayada başvurmuştum bu bilgiler doğrultusunda internet aracılığı ile başvuruda bulunmam mümkün mü? 2012'de başvurum esnasında kullandığım raporu hem ygs başvurumda kullandım hemde bu sınav başvurusunda kullanacağım ve bulunduğum ilçe çok küçük olduğundan sosyal politikalara dair bir müdürlük yok o yüzden çok zahmetli olacak benim adıma başvuru süreci...

Arkadaşın biride bugün 144 ü aramış %70 ve üzeri oranlar ağır engelli statüsünde oldugu için başvuru yapabilmek için çalışabilir kısmı işaretli olması gerekiyor diye bi cevap almış.. Sizin dediğiniz ise tam tersi %40 ı geçen herkes sınava girebiliyor.. Benim oranım %74 bu durumda ne yapmam gerek ?

rapor sürekli olması gerekiyor diye biliyorum arkadaşımın raporu 1 yıllk yeni çıktı sınava girebilecek mi ?

metin bey,
Sınav tarihinde raporunuzun süresi devam ediyorsa sınava gireceksiniz. Yerleştirildiğin takdirde ve o sırada rapor süresi dolmuşsa tekrar rapor alırsın. o zaman bakarız duruma hele bir yerleştirilin.

baris33;

Benimde % 70 raporum var sürekli olarak ama üzerinde çalışma durumuyla ilgili hiçbir bilgi işaretli değil.
Bu durumda beni de aydınlatırsanız sevinirim.

raporunuzun % 40 üzeri olması yeterli, kabul edilirsiniz.

ben lise 1 terk im sınavamı tabiyim kurayamı? ve kuraya tabii isem mayıs ayındamı başvuru yapıcam marttamı vel hasıl yarınmı? yardım lütfen .(

ibrahim parin;

kuraya başvuru yapacaksın ösym sitesindeki tarihlerde,eksiklerin varsa bi an önce tamamla başvuru tarihine yetiştir yani rapor aslı falan..

vizyon, şöyle demişsin:

"2- Aday Başvuru formunda yer alan Engel Bilgi Formunu kim nerede doldurulacak (Biz mi dolduracağız görevli mi dolduracak) Bu Engel Bilgi Formunda yer alan Engel Durumuna İlişkin Bilgiler bölümünde Sürekli Engel Grubu kısmında Sınıflanamayan bölümünde yer aldığımı düşünüyorum burayı işaretlediğim zaman Özel Durumlar bölümünden neyi işaretlemem gerekiyor"

öncelikle fazla yoruldum. Yorgunluktan detay atlayabilirim kusura bakma.
engel grubunu yazma konusunda çekimser kalınca 2012 ÖMSS'ye girdiğin bilgisini anında unutup il müdürlüğüne yönlendirdim.
engel grubunda değişme yoksa il müdürlüğüne gitmene gerek yok.
başvuru formuna da 2012 ÖMSS'de hangi engel grubunu yazdıysan oyle yaz. değişme yoksa.

Takıldığınız konularda ÖSYM koordinatörlüklerini arayabilirsiniz: http://www.osym.gov.tr/belge/1-2412/osym-sinav-koordinatorlukleri.html

Engel durumumda değil fakat eğitim durumumda değişiklik var bu durumda nereye ne yapmam gerekiyor ?

ablam birinci sorunu cevapladım ya:

"1. 2012-ÖMSS’ye başvuran adaylardan EĞİTİM BİLGİLERİNDE DEĞİŞİKLİK OLANLAR başvurularını bir ÖSYM başvuru merkezinden yapacaklar ve değişikliğe esas belgelerinin onaylı bir örneğini dilekçe ekinde başvuru merkezi görevlisine teslim edeceklerdir. "
lisans eğitimi aldım dedin. bu durumda lisans eğitimi aldığın okuldan diploma ya da mezuniyet belgeni alıp başvuru merkezinden başvurunu yapacaksın

melek ablacım ben dizlerimden ameliyatımdan dolayı aldım raporu...iki diz ekleminde agır tahribat...ben hangi sınava gireceğim?

ve lise mezunuyum....görme işitme engelliler ortaöğretim diyor...ben hangisine girebilirim?

kalem kusura bakma yatmadan benimde sorumu cvplarsan sevinirim,bende 2012 yılında ÖSYM kusrdan kayıt yapmıştım fakat çıkmadı tabi bu yılda kayıt yapmamız gerekiyor ama yorumlarınızda okuduğum kadar sanırm öğrenci bilgilerinizde değişiklik olduysa ÖSYM merkezine gitmemiz gerekiyor sanırım doğrumu anladım artı dilekçe eki derken ne gibi bir dilekçe gerekiyor anlıyamdım ?

sayın kalem! beni de bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim,benim raporum sürekli,ağır bölümünde Evet yazıyor,çalıştırılamayacağı işler bölümünde de;Fizik güce dayalı işler,yazıyor.2012 de bu raporla başvurmuştum,şimdi bir sorun çıkar mı?

Ya su sorulara neden kimse net cevap vermiyor...ilk kez katılcam lise mezunuyum...daha önce ygs ve kpss sınavlarına girdim ve ne öğrenim bilgilerimde değişiklik oldu ne de başka birşey...benim raporum sadece 1 aylık...yani ygs ve kpss kayıtlarında engelli bildirimim yoktu...

internet üzerinden yapıcazda şuan siteye ulaşım yok millet 4 gözle bekliyodu heralde :)
Anlamadığım bir konu, internet üzerinden başvuru yapıcaz fakat banka olayı için yine evden çıkıp bankaya gitmek gerekecek, belirtilen bankalarda hesabım yok, yapıkredi'de olsaydı rahat olucaktı, birde hadi evdende ödedik parayı başvuruyuda evde yaptık, ösym anlayabilcekmiki veya nasıl belirticez para yatırdığımızı.

para yatırmazsan osym kaydın açılmaz zaten...parayı yatırdıktan sonra acıyorlar orayı..

Sağlık raporundaki çalışma şekli hakkında bir sorum var

Sağlık raporunda teşhis bölümünde teşhis yazılmış çalışma gücü kaybı oranına oran yazılmış ağır engelli karşısında hayır yazıyor en son çalıştırılamayacağı iş alanı kısmında ağır efor gerektirmeyen işlerde çalışır yazıyor sanırım bu raporla ekpss ye girebilirim bu konuda bir sorun varsa benimle paylaşırmısınız.

İkamet ilindeki aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ndan alacağımız belge için bişey soracağım ben. Benim ikametgahim malatyada ama ven kütahya da okuyorum sınava da burda girmem gerek burdaki aile ve Sosyal Politikalar dan alabilir miyim? Yoksa ikametgahimi buraya mi alayım çünkü 2022 icin de sorun oluyor sanırım bu ikametgah durumu

hayır bulundugunuz il sınırları içinde diyor...yani şu anda hangi ildeysen oradaki aile ve sosyal calısma bakanlıgından alacaksın

Adayların başvuru yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden önce, bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı engel grubunu belirtir onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini, kendileri için yukarıda belirtilen süreler içinde almaları gerekmektedir. Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi yanında bulunmayan adayların başvuruları alınmayacaktır.

benım raporumda şizofrenı bozukluk tedavıyle calısma olanagı vermeyen yazıyor yalnız calıstırılamayacagı alan bos ısdıhtam kısmı bos yanı ben sımdı atansam kurum almazmı önce net cevap sonra acıklama lutfen

merhaba,
aşagıda belirtilen kurala göre sınav geçerlilik süresi 2 yıl ise benim açık lise de 150 kredim var 42 kredi daha aldıgım zaman mezun olabiliyorum. 2 sene dolamadan mezun olabilirim. Diplomam yok sınava girmek için mezun olabilir belgesini nereden alabileceğim?
yardımlarınızı rica ederim arkadaşlar.

EKPSS’nin geçerlilik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

S.a gercekten çok yogunsunuz anlıyorum sadece sorum ben ilkokul mezunu yüzde seksen ağır engelli raporum var simdi mayisa kadar hicbir islem yapmayacağım mi.kura basvurusunu bekliyecegim galiba lütfen cevap verirseniz sevinirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt