Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS Başvuru Süreci, Başvuru Sırasında Sağlık Kurulu Raporu ile ilgili duyuru

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zihni sümbül,
aynen dediğin gibi mayısa kadar bekleyeceksin kura başvurusu için. Stres yapma rahat olabilirsin.

engel bilgi formu ?

arkadaşlar, beni raporumda engel durumu "sınıflandırılamayan" diyor.Nasıl doldurcağım

Önceki raporunuzda neydi ,oran yazılımı peki..

aile ve sosyal politikalar bakanlıgına gidip engel durumunuzu beyan edip ordan verilicek belgeyle ösym basvuru merkezine gidip islem yapmanız lazım o engel durumunu sınıflandırılamıyanı kendınız yapamassınız diye biliyorum...

Merhaba benim aklıma takılan bir iki soru var ben ilk defa gireceğim ekpss sınavına raporum sürekli %40 özürlüyüm şimdi ben Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Gidecekmiyim

melek hanım abla su konuya bı acıklık getır senden rıca ederım benım raporda tedavıyle calısma olanagı vermeyen yazıyor hastalık kısmında rapor 80 calıstırılamayacagı alan bos ıstıhdam bos sımdı bu kuruma atanırsam almıcakmı senden rıcam bu konuyla ılgılı 1 aydır arastırma yapıyorum sonuc alamadım aıle ve sosyala gıttım calısabılırsın calıstrılamayacagı alan bos dedı calısamaz yazmıyor dedı agır engellı degıl dedı ıstıhdam bos dedı raporun alınma amacı 2022 maası sımdı ben atanırsam kurum benı almıcakmı

Kurumun insiyatifine bağlı, yeni raporda isteyebilir. ama şuan sınav aşamasında istenmeyecek kabul edilecek elinizdeki rapor.

yenı rapor ıstemezde almassa

şizofrenı oldugu ıcın cogu devlet daıresı calısabılırde olsa almıyor

asadas05,
Açıköğretim kaydınızı yaptırdığınız kuruma, yani bu Halk eğitim olur, lise dengi bir okul olur vs. nerede işlem yapıyorsanız oraya başvuru yapıyorsunuz, size yardımcı oluyorlar.

kısmet ögrendım ben elımdekı raporla sınava gırıyorum atandıgım taktırde sadece rapora calıbılır ıbaresını eklettırcekmısım ıl saglık mudurluguyle görustum kuruma calısabılırı eklettırdıkten sonra herhangı bır sıkıntı olmuyormus genede sagol tesekkur ederım

sen saol abi bizide bilgilendirdiğin için

ösym başvurusuna da şahsen mi gitmek gerekiyor acaba?

Yanlışlık yapmamak adına soruyorum
Parayı bankaya yatırdıktan sonra bakanlığa bağlı kuruma gideceğiz değil mi?

kremşanti;
Önce Aile ve sosyal pol. daha sonra para, ve ösym...

Çok sağol hocam

Diplomanın fotokopisini versek yetiyor mu peki?

Arkadaşlar başvurusunu tamamlayan varmı ? Daha önceki sınava başvuranlar evdende yapabilir fakat, sistem dün geceden beri kapalı, direk ösym'ye gitsek ordada kapalımıdır ki?

Arkadaşlar bu başvuru formunu bakanlığa gittiğimizde mi verecekler
Yoksa nette varda çıktı mı alacağız?

cevabınız için teşekkür ederim.
sınava girebiliyorum o zaman değil mi? Geçen gün anneme kimliğimi verdim halk eğitime gidip geçici mezun olabilir belgesi alsın diye onlarda MEB'i aramalarını söylemiş bir aksilik çıkarırlar mı acaba Kısmet hanım?

ben daha önce %40 ile kura usulu ile başvurmuştum
engelli aylıgımda cıkan sorun dan dolayı yenı sevk alıp s rapor aldım
internet uzerınde mı kayıt yapalım yoksa yenı aldıgım rapora gore yenıden mı başvurum ne yapmak lazım

yada daha önceki raporum la mı devam edım vi sorun olurmu

Yanlış yapmamak adına bir kaç soru soracaktım, umarım müsait olabilir ve cevaplayabilirisiniz.

1- 2012 deki sınava girdim bu sınava da girmek istiyorum okuduğum kadarı ile tekrar aile ve sosyal calısma dairesine gitmeme gerek yok doğrumudur ?

2- Aile ve sosyal calısma dairesinin bana verdiği evrakları evde bulamama ihtimalim var ne yapmalıyım ?

3-2012 de lise mezunuyudum şimid ön lisans mezunuyum sanırım bir ösym merkezi yani bir liseye gitmem gerekiyor.

4- Sınava bu hafta çalışmaya başlayacağım. Hangi kitapı almalı yada bir web sitesi vb bir kaynak var mı ?

Bilgilerim bunlardır. Tam olarak nasıl bir yol izlemeliyim. ?

şimdiden teşekkürler.

iyice kafamı karıştırdılar herkes birşey diyo.

2012 ÖMSS sınavına girmiştim.

ösym sitesinde eğitim bilgilerim ve engelli bilgilerim doğru
bireysel olarak başvuracağım.
fakat ösym sitesinde özür oranı yüzde yazmıyor !!
para yatırıp direk başvuru yapacağım varmı bi sıkıntı ?

herhangi birşey yapmama gerek varmı ?

merhaba . benimde bir sorum olacak.nüfus kaydımda ikamet ettiğim il denizli,ikinci adresim izmir.başvurumu izmir'de ki aile sosyal hizmetler müd.'lüğünden yapabilirmiyim.sınava burada girmek istiyorum.teşekkürler

Kalem hanım bir yorum,
Dün başvurumu yaptım. Üniversite mezunuyum. Ellerimi yeterinde kullanamadığımdan işaretlyici yardımı talep ettim. Aile ve sosyal politikalar bakanlığı görevlileri ön kabul taahüt belgesinde ortopedik engelli ellerini kullanamaz yazdı. ÖSYM görevlleri, egelli raporumda ortopedi bölümü oran yazmayıp hastalığımdan beyin cerrahi görüşü uygundur yazılı. (Beyin cerrahisi bölümünde üst ekstriemite %40 ve diğer durumlarım yazıyor) olduğundan işlemlerde ortopedik engell yazamayıp tüm vucut kayıp oranınıı yazdı ve cevap kağıdı işaretleyemez yazdı. Bana ÖSYM YE DİLEKÇE yazmam gerektğini söyledi bende bugün durumu anlatarak ve engel durumumun daki belirsizliğin şahsıma sınavda işfetleyici yardımı verilecek şekilde düzeltilmesini istiyorum diye dilekçe yazarak aps ile yolladıım. Ayıca raporumda çalıştırılamayacağı iş niteliği bölümünde iki elini kullanacağı işler yazmakta. dilekçeye ön kabul taahüt belgesini, engell raporumu, ve ÖSYM den verilen kağıdı eledim. Hala çekincem acaba bana işaretleyici yardımı verilecek mi diye? Eğer yardım alamazsam yanarım. ÖSYM görevlisi dilekçe yaz idye net konuştu. dilekçeyi babama yazdırdım.İNŞALLAH işaretleyici yardımı alırım yoksa matemtikçi olmam anlam ifade etmez cevap kağıdını dolduramam. Varsa tebrübeniz,bilginiz, veya izlediğim yolda bir hata var mı?forumda yazdıklarınzı okuyorum, bana beni rahatlatacak, aydınlatacak birşeyler yazabileceğinzi düşündüm, saygı
larımla, cevabnızı bekliyorum

Başvuru formu internette var... Ayrıca bakanlığa gitmeden önce parayı yatırın her ihtimale karşı. Çünkü ben gittiğim zaman önce parayı yatırın bazen sıkıntı oluyor dediler.. Gerçi her yer farklıdır sanırım tam bilgim yok. Çünkü ben internet başvurumu yaptım. Ancak yine her ihtimale karşı Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne gittiğimde oradaki memur bana öyle söyledi. Her ihtimale karşı gelecek bir arkadaşınız varsa parasını yatırıp makbuzla birlikte gelsin dedi...

merhaba ben unıversıte malıye mezunuyum 2011 yılında mezun oldum ve muzun oldugum yıldan ıtıbaren kronık chron hastalıgı ıle mucadele edıyorum bu sene %50 engellı raporu aldım sınava gırmek ıcın hangı sartlar gereklı lısans mezunu ıcın sınav konuları nelerdır ? sıteye yenı katıldıgım bu yuzden pek bı bılgım yok bu konuda yardımcı olursanız sevınırım tesekkurler...

arkadaşlar konuyu okuyamadım fakat bursada ki [FONT=pt sans]Engelli ve Yaşlı Hizmetleri[/FONT]
[FONT=pt sans]Genel Müdürlüğü nerde aceba bilgisi olan var mı ?[/FONT]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt