Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS geçerlilik süresi 2 yıldan 4 yıla çıkarıyor. 2018'de 5000 personel alınacakmış.

Ata_Türk

Üye
Konular
60
Reaksiyonlar
3
Başbakan Yıldırım: Engelli vatandaşlarımızın hakkını teslim eden, öncelik sağlayan AK Parti'dir. Engelliler ile ilgili 15 yıl içinde kapsamlı yasayı da yine iktidarımız çıkardı. 2018 de 5000 engelli kardeşimize iş vereceğiz. Ayrıca EKPSS geçerlilik süresi 2 yıl, hakları yanmasın diye 4 yıla çıkarıyoruz.

Bu nasıl olucak? 2 yılda bir yapılan sınav 4 yılda 2 kere giriliyor. Çift puan sistemi mi olucak? 2016 sınav puanlarıda geçerli mi

Yapılan açıklama daha detaylı olabilirdi Hükümetimizin Engelli Kamu Çalışan sayısını arttıtdığı bir gerçek gerçekten takdire şayan hak eden çalışan atanıyor sınav sistemide muazzam ancak "EKPSS Sınav puanı geçerliliği 2 Yıldan 4 Yıla çıktı" Derken neyden söz ediliyor en azından kendi adıma konuşayım anlamadım

Benim anladığım kadarıyla ekpss son almış olduğun güncel puan geçerli yani 2018 ekpss ye giren birisi 2022 ye kadar bu güncel puanını kullanabilir ama örneğin 2020 ekpss ye de girerse 2018 de almış olduğu puanı kullanamaz ya da ekpss yi 4 yılda bir yapacaklar ki buda hiç iyi olmaz

Son dakika..ekpss geçerlilik süresi 4 yıla çıktı!

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM AZ ÖNCE MÜJDEYİ VERDİ;

ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN YENİ DÜZENLEMELER

Engelli vatandaşlarımızın hakkını teslim eden onlara öncelik sağlayan tek parti AK Parti'dir. 2002'de 5777 memur vardı. Şimdi 52 bin 236. 10 kattan fazla büyük. 365 binin üzerinde engelli vatandaşımıza iş, aş sağladık 15 yılda. 15 yıl içinde engellilerle ilgili kapsamlı yasayı da AK Parti iktidarında biz çıkardık.

Önümüzdeki sene, 2018'de 5 bin engelli kardeşimize iş vereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. E-KPSS sınavının geçerlilik süresi 2 yıl. Hakları yanmasın diye bunu 4 yıla çıkarıyoruz.

benimde anladığım kadarıyla ozaman dört yılda bir atama olacak.Eğer öyleyse bu kotü bir şey sınava girmediysen dört sene daha bekle ohh ne güzelll..

4 yıl demek bir ömür demek öyle bi saçmalık yapacak değiller eğer bir haktan bahsediliyorsa muhtemelen çift puanlı sistemdir örneğin 2018 de 85 aldınız 2020 girdiniz 78 aldınız bu durumda 2018 puanıyla devam edebilirsiniz . Benim anladığım bu aksi durum avantaj değil dezavantaj çünkü keza açıklamada “hakları yanmasın “ diye bir cümle var

Artıları olduğu kadar eksileri de var tabi... 4 yılda belki istihdam konusunda daha fazla kişi iş fırsatı bulacak 70-75 puanla bile atamalar olacak ama, bu 4 yılda sınava girememiş, yeterince hazırlanamamış veya yaşı tutmamış engelli işsiz sayısı sürekli artacak...

kişinin insiyatifine bırakılır bence..
yoksa 2016 da 75 alan birisi belki 2018 de 85 alacak..
siz bu insanın 75 puanını, 2020 ye kadar geçerli sayarsanız adaletsizlik olur...
bence öyle bir şey olmaz..
kişinin insiyatifine bırakılır...
yani ister 2016 da ister 2018 de isterse de 2020 de gir..
eğer puanından eminsen bir daha girmezsin..

Mujdeye bak.4 yil da bir yapacaklar sinavi ilkinde 5000 alirlar kalan yillarda daha dusuk alirlar bunu da mujde diye yuttururlar

[FONT=Helvetica]
Jülide Sarıeroğlu
✔@jsarieroglu

@jsarieroglu adlı kullanıcıya yanıt olarak
EKPSS sınav sonuçlarının geçerlilik süresini de 2 yıldan 4 yıla çıkarıyoruz.

[/FONT]

[FONT=Helvetica]

Takip et

Jülide Sarıeroğlu
✔@jsarieroglu

EKPSS sonucunun geçerli olduğu 4 yıl içinde engelli kardeşlerimizin aldığı en yüksek puan üzerinden atamalarını yapacağız.
12:21 - 31 Eki 2017

[FONT=Arial][FONT=verdana]Bakan Jülide Sarıeroğlu twitter hesabından 3. atama müjdesi verdi. Detaylar haberimizde. [/FONT][/FONT][FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial][FONT=verdana]Başbakan Binali Yıldırım'ın 2018 yılında 5 bin engelli memur alınacağını açıklamasından sonra bir müjde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan geldi. [/FONT][/FONT][FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial][FONT=verdana]Bakan Sarıeroğlu twitter hesabından yaptığı açıklamada, 2018 yılı en geç mart ayı sonuna kadar 2500 engelli memur alınacağını bildirdi. [/FONT][/FONT][FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial][FONT=verdana]Ayrıca Bakan Eroğlu yaptığı açıklamada, yapılacak bir sınavın 4 yıl geçerli olacağını ve bu süre içerisinde yapılan tüm sınavlarda en yüksek puan alınan üzerinden atama yapılacağını açıkladı.

Bakan Eroğlu'ndan 2016 Sınavı İle 3. Atama Müjdesi - EKPSS - EngelsizHaber.Net | Engellinin Dünyaya Açılan Penceresi[/FONT][/FONT]

[/FONT]

alacakları personelde kadrolu değil sözleşmei olur.

[FONT=Helvetica]
Jülide Sarıeroğlu
✔@jsarieroglu

@jsarieroglu adlı kullanıcıya yanıt olarak
EKPSS sınav sonuçlarının geçerlilik süresini de 2 yıldan 4 yıla çıkarıyoruz.

[/FONT]

[FONT=Helvetica]

Takip et

Jülide Sarıeroğlu
✔@jsarieroglu

EKPSS sonucunun geçerli olduğu 4 yıl içinde engelli kardeşlerimizin aldığı en yüksek puan üzerinden atamalarını yapacağız.
12:21 - 31 Eki 2017

[FONT=Arial][FONT=verdana]Bakan Jülide Sarıeroğlu twitter hesabından 3. atama müjdesi verdi. Detaylar haberimizde. [/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=verdana]Başbakan Binali Yıldırım'ın 2018 yılında 5 bin engelli memur alınacağını açıklamasından sonra bir müjde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan geldi. [/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=verdana]Bakan Sarıeroğlu twitter hesabından yaptığı açıklamada, 2018 yılı en geç mart ayı sonuna kadar 2500 engelli memur alınacağını bildirdi. [/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=verdana]Ayrıca Bakan Eroğlu yaptığı açıklamada, yapılacak bir sınavın 4 yıl geçerli olacağını ve bu süre içerisinde yapılan tüm sınavlarda en yüksek puan alınan üzerinden atama yapılacağını açıkladı.

Bakan Eroğlu'ndan 2016 Sınavı İle 3. Atama Müjdesi - EKPSS - EngelsizHaber.Net | Engellinin Dünyaya Açılan Penceresi[/FONT][/FONT]

[/FONT]
ozaman sınava giren herkes dört sene içinde yerleşecek mi?yani.

2018 de yapılacak 5000 alım 2018 sınavından sonra olucak o zaman. Açıklama bu yönde. 2016 ataması yeterli olmadı, bi 3. Atama yapmamak için, puan geçerliliği 4 yıl oldu. 2016 sınavında ortaöğretim 78 le atanamadım, aslında az bi puan değil. 2018 sınavında aldığım puan daha düşük olursa, 78 puanımı mı kullanıcam ? Ama yine aklıma yatmıyo, branş sıralaması nasıl olucak peki? örneğin sınava giren 70 bin kişi desek, bunların 50 bini çifte puan desek , sıralamada nasıl gözükücek bu? Yani bu açıklamadan düzüne düzüne sorun çıkar. Kafamda deli sorular...:)

EKPSS sınavının geçerlilik süresi 2 yıldı, hakları yanmasın diye bunu 4 yıla çıkarıyoruz diyor sınav 4 yılda bir olacak demiyor. Hem 2018 de 5000 alım daha olacakmış güzel gelişme bunlar.

Ben ÖTV kısıtlaması hakkında bir geri adım atılır diye ümit etmiştim ama yeterince rahatsızlığımızı hissettiremedik anlaşılan.

Tamamda geçerlilik süresi 4 yıla çıkarsa 2 yılda bir sınav yapmazlar atama süresi bittikten sonra yaparlar. Tam bilgiye sahip değilim tabi ki kendi fikrim sadece..

bu demek oluyor ki sınav 4 yıl da bir yapılacak. buda sınavı kötü geçen ya da yanlış tercih sonrası istemediği kadrolara atanan engellilerin mağdur olması demek 4 yıl beklemesi gerek cok uzun bir süre.

Anladığım kadarıyla 4 yıl geçerli puan mantığı; diğer sınav açıklamarında olduğu gibi, örneğin; 2016 yılında 85 alan biri 2018 de 78 aldıysa yüksek olan geçerli. Diğer sınavlarda da aynı açıklamayı yaptıkları için genişletmeye gerek duymadılar sanırım.

Görüyorum ki kafa karışıklığı mevcut. Şimdi bu yasa müjde havasında veriliyorsa sanırım şöyle bir sistem olur. Sınavlar yine 2 yılda bir olur ama mesela 2018'de Girdim sınava 80 aldım 2020'de girdim 60 Aldım 2018'den 2022 Yılına kadar süre içinde ben tercih yaparken en yüksek puanım olan 2018 puanımı kullanarak geçiş yapabileceğim.

Yani öteki türdü 4 Yılda bir sınav olma ikanı yok normal önlisans bile 2 yılda bir yapılıyor Engelliye devlet desteği varken 4 yılda bir sınav yapılmaz düşüncesindeyim. 2018'deki 5000 alımla ilgili olarakta puanların düşeceğini sanmıyorum zira ekpss'nin kolay olduğunu duyan herkes merdeyse %40 engelli raporu almaya koşuyor hastaneye o yüzden çok çalışmakta fayda olacaktır. :) Tedbiri alın taktir Allah'ındır :)

Sınav 4 yılda bir yapılacaksa engelliye bir faydası olmaz, 2 yılda bir yapılacaksa aldığı puan 4 yıl geçerli olacağı için hangi puanıyla tercih yapacak karışık bir durum.

Engellinin gerçekten faydası düşünülüyorsa sınav puanının geçerliliğinin artırılması yerine kadro sayısının 5 bin değil de 10 bin ve üzerine çıkarılması daha çok fayda sağlar tek seferde daha çok engelli personel alımı yapılmış olur.

80-90 lı yıllarda Üniversiyete yerleştirme sisteminde bu tür uygulama vardı... Sınava kaç defa girerseniz girin, aldığınız en yüksek not geçerli olur.. Öyle zannediyorum ki sınav yine 2 yılda bir yapılalcak ve sınavın geçerlilik süresi hangisinden yüksek puan lamışsanız o sayılacaktır...

Hakkımızda En Hayırlısı Olan Sistem Gelsin İNŞALLAH

Seçim vakti yaklaşıyor mağlum engellilerden çok tepki aldılar. O kazanma çabaları bunlar hep.

Yine de dualarımız devletimizle. Allah(C.C.) devletimize zeval vermesin

Arkadaşlar 2016 sınavının süresi mi 4 yıl oldu? Yoksa 2018 sınavının mı? Ayrıca yılın ilk çeyreğinde 2500 kişi alınacaksa bu 2016 puanına göre mi olacak yoksa sınav ilk çeyrekte mi olacak?

İlk çeyrek atama 2500 kadro 3.atama olucak. 2018 sınavıyla bi ilgisi yok o atamanın. Sayın Bakan Jülide hanım en geç Mart ayında 3.atama yapılıcak dedi. 2018 sınavından sonra 5 bin alım olucak dedi sayın başbakan. 2018 sınavıda nisanda olur çok büyük ihtimalle

sgurkan

Benim fikrimce de yine iki yılda bir yapılir ama hani bida sinava girip puan dusurmekten korkanlar olur diye puani 4 yil gecerli olacaktir diyo ki yada siradaki sinavdan yüksek puan almak isteyen olr iki yılda yapılması daha mantıklı bnce geçerlilik konusunu anlamadım bnde
Acaba sureli raporlar mi dye düşündüm bnde 4 yıldan bahsedince önceden iki yildida şimdi dört yil mi oluyo ddm

Üst Alt