Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS geçerlilik süresi 2 yıldan 4 yıla çıkarıyor. 2018'de 5000 personel alınacakmış.

2018 yılında sınav var .Sınav sonucunun geçerlilik süresi 4 yıl. Twiterda ilgili bakanlar açıklama yaptı.Asıl sıkıntı şurada 2018 de sınava girenlerin ataması en geç 2019 tarihinde(2018 in son çeyreği Ekim -Kasım-Aralık) yapılacak bekleyeceksiniz yani,buna kafa yorun asıl... .3.atama 2018 ilk çeyreğinde 1 Ocak 1 Mart ayları arasında yapılacak anlayacağınız 2018 ekpss sınavından önce.......(sınav sonuçları 4 sene geçerliyse 2014 ve 2016 ekpss sınavından en yüksek aldığınız puanı kullanabilirsiniz)

2018 girenlerin ataması neden 2018 in son çeyreğinde yapılıyor onu anlamadım? Bu açıklamayı bakanlarmı yaptı koskoca bir yaz dönemi atama olmayacakmı yani? Niye Ekpss çocuk parkımı çiftlikmi bukadar değersizmi? Normal Kpss de her atama dönemi belliyken Ekpss de yaz dönemi neden es geçiliyor? Yok eğer ben yanlış anladıysam cidden bilen biri açıklasın , biri bi açıklama yapıyor ardından yüzlerce kirli bilgi geliyor uydurmayın yahu

2018 yılında yapılan sınavdan sonra artık aldığınız puan 4 yıl geçerli olacak
ama sınavlar 2 yılda bir yapılmaya devam edecek

2018 yılında aldığınız puan 85 diyelim atanamadınız, 2020 yılında sınava girdiniz daha yüksek alırsanız o geçerli ama 2018 yılından daha düşük almışsanız 2018 yılında aldığınız 85 puan 2022 yılında yapılacak sınava kadar yine geçerli olmuş olacak konunun özeti bu

5 bin kişi alıma gelince

2018 de ilk defa sınava girenlere ilk atamada 2500 kişi mi verilecek yani ? sizin dediğinize göre 2500 ü ücüncü atama olacak ama 2018 e ilk girenler için ilk atama da 2500 kişi olacak

bu hiç bir yerde rastlanmayan bir durum, her zaman ilk alımlar çok yüksek olur ve en son atama çok az olur
yani 2016 üçüncü atama 2500 olsa millet 70 puan ile atanacak
2018 e yeni giren kişi de 2500 kontenjan kalacak ama +90 alacak ki atansın
eşitlik kuralına bile aykırı

yani nereden bakarsanız bakın 5 bin kişinin yarısını üçüncü atamaya veremez, 3 atamanın kontenjanını ayrı belirlemesi lazım vermesin demiyorum

Smilemisty

2016 sınavı 2020 ye kadar geçerli mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Projetor

2018 ilk atama 2018 in ilk çeyreği dendi 2500 kişi 1 ocak 1 mart arası alım yapılacak yani sınavdan önce.2500 kişilik ikinci alım ise 2018 İn son çeyreği bu da ekim-kasım-aralığa denk geliyor.Güvenlik soruşturması ıvır zıvırıyla 2019 u bulur.2019 seçimlere İYİ YATIRIM YAPILIYOR UMARIM SİYASETÇİLERİ ANLAMIŞINIZDIR şimdi çıkıpta engellileri düşünüyorlar demeyin kimse bu ülkede engelliyi düşünmez...Hangi parti olduğu önemli değil hepsi aynı halt ....

Jülide Sarıeroğlu‏Onaylanmış hesap @jsarieroglu 5 sa.5 saat önce
Daha fazla

@jsarieroglu adlı kullanıcıya yanıt olarak
2018 yılının ilk çeyreğinde 2500; 2018 yılının son çeyreğinde 2500 engelli kardeşimizin atamasını gerçekleştireceğiz.

Arkadaslar sanırım anlamamışsınız 2 senedir bir sınav olmucak 4 yılda bir sınav olucak. Basbakanın konuşmasını izleyin engellileri tekrar tekrar sınava sokmayalım 4 yıl puanları geçerli olacak diyor

E-KPSS 'nin geçerlilik süresi 4 yıla çıkarılacak !

Az önce haber bülteninde başbakan Binali Yıldırım'ın böyle bir (görüntülü) konuşması yer aldı. Parti toplantısıydı galiba. Bir de """Bu sene 5 BİN engelliye iş bulunacak""" ifadesi de yer aldı. Sizlerle paylaşmak istedim.

Sanıyorum ki sınav 4 yılda 1 olacak, 2018 ocak şubat mart (2500 alım)

Buda demektir ki, 2018 nisanda sınav bile olmayabilir,

2018 ekim kasım aralık (2500) alım...

olaki 2018 nisanda tekrar sınav olacaksa ( ozaman sadece ekim kasım aralıkta 2500 kişi ) alım olur,

sonra zaten 2019 seçim süreci, ortalık bulanır baya,

peki diyelimki 2018 sinavindan 85 aldik basari siramiz 1500 ve 2020 sinavindan 83 aldik basari siramiz 1000( nasil olur demeyin oluyo 2014 da 87 alanin sirasi 1300 du 2016 85 alanin sirasi 1000 di) simdi boyle bir durumda kişi hangi puanini kullanmali

muzy1 çok bencilsin ama Sarıeroğlu tweeter dan açıklama yaptı Ekpss ösym nin belirlediği sınav tarihinde yapılacak dedi sende çatla Allah bencil adama hiç nasip etmesin ben herkesin yerleşmesini isterim ama bencil yerleşemez inşallah

ayrica diyelimki liseden 2018 e giren bir aday 85 .000 aldi basari sirasi 1000 ve 2020 de giren adayda ayni puani aldi basari sirasi 900 atamalar puanla yapildigina gore bu is nasil olur

Gs3434

Yani bende öyle düşündüm hem girdiğin o puanla 4 yıla kadar atanacaksın hemde 2 senede bir sınav olsun devlet öyle bir şey yaparmıya amaç zaten 2 yılda bir sınav yapmamak.Bu sene sınava girmezsen 4 sene daha beklersin ona göre....

Tamamen kendi düşüncem .

4 yilda bir sinav yapacaksa o zaman bir sinav ve dort atama demektir bu da atanma notunu 75 ila 70 kadar düşurur altinda bi alicengiz oyunu yoksa fena bi yaklaşim değil

2016 sınavının geçerlilik süresinin uzayıp uzamadığını bilen yok mu?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sınav 4 yılda bir kez yapılacak bu sayede daha düşük puanlarla daha çok kişinin alınması sağlanacak. Örneğin 2016 sınavında 2 sene içindeki alımlarda en son puan 75 le alım yapıldıysa. 4 içinde daha cok atama yapılacagı için bu puanlar daha da aşağı düşecek yani engelliler için 2 yılda bir sınav eziyettinden kurtulmuş olacaklar hemde daha düşük puanlara atama yapılabilecek.

Ayrıca 2 yılda bir yapılıp 4 yıl geçerli olsa örnegin 2014 te 75 alan 5000 ci sıralamada olsn 2016 ta 76 alan 5500 sıradaysa sonuçta sıralama ve puan durumu her sınava göre değişiyor böyle bişey olmaz, ilk dediğim gibi sınav 4 yılda bir yapılacak 4 yıl içinde cok fazla atama olacağı için puanlarda cok daha aşğı inmiş olur

Arkadaşlar, bu zamana kadar o kadar az kadroya layık görülmüşüz ki, düşüncelerimiz fakirleşmiş.. bakan açıkladı 2500 kişi alınıcak diye hala inkar eden inanmak istemeyen arkadaşlar var Skolyoz23 gibi. 2019 da seçim var. 3 .atamada 2500 kadro 2018 in ilk atamasında da 5000 kişi alınır. Herşeyi yaparlar bu seçim için, fakir düşünmeyin.

[FONT='inherit']Başbakan Binali Yıldırım, grup toplantısında yaptığı konuşmada engelliler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.Başbakan Binali Yıldırım, 2018'de 5000 engelli kardeşimize iş vereceğiz. Ayrıca EKPSS geçerlilik süresi 2 yıl, hakları yanmasın diye 4 yıla çıkarıyoruz dedi.

[/FONT]
[FONT='inherit']Her 2 yılda bir sınav yapılacağını kim söyledi arkadaşlar durum gayet net başbakan açıklamasında hakları yanmasın diye 4 yıla çıkarıyoruz diyor yani yapılan sınav 4 yıl geçerli her 2 yılda bir sınav yapacağız demiyor.

Bugüne kadar her 2 yılda bir sınav ve en fazla 3 atama yapılıyordu yeni sistemde de sınavdan sonra her sene 1 atama yaparlarsa şaşırmayın.[/FONT]

@Smilemisty biz de diyoruz ki 3 ncü atamaya istediğin kadar kadro ver ama 2018 yılında 2500 ne demek, 5000 kişinin neden yarısını 2016 3ncü atamaya kesiyorsun

saçmalık değil de nedir bu hocam ???

2018 ilk atamada 2500 alım yapacaklar işte daha bunun başka açıklaması yok ki

Sınav 4 senede bir yapılmayacak bir de bunu anlamadan çıkarmayın ....EKPSS 2018 de var .2020 de de var (Tabi bu zaman kadar sınav kalırsa ).sınav sonucu 4 sene geçerli olacak 4 sene boyunca alımlara başvurabilecek kişi.hiç mi ALES Sınavının geçerlilik süresini bilmiyorsunuz hiç mi yeni yapılacak YKS sınavını incelemediniz temel bilimlerin puanının 2 sene geçerli olacağı söylendi...ama her sene sınav var ???

arkadaşlar 2018 de sınav olacak ve 4 yıl geçerli olacakaydınlatayım dedim

@Skolyoz23. Hocam bakın, ben Binali Yıldırımın 3.atamayı kastederek konuştuğunu sanmıyorum. O tam anlamıyla 2018 sınavından bahsetti ve 5000 kadro, 4 yıl geçerli puan sistemi dedi. 3.atama müjdesini bakan verdi be 2500 kişi dedi. Bence bu 2500 kişi 5000 kişiye dahil değil.

Hükümetin 2016/2 için verdiği rakam 5500 kadroydu, ama 2514 kişi alınca geçtiğimiz temmuzda. Onca eyleme tepkiye karşın, 3.atamada 2500 kişi daha alıp, verdikleri 5500 kadro sözünü tutmaya çalışıyolar. Bu atamanın 2018 de ki 5000 kadroyla alakası yok hocam. Yani 2018 yılı içinde çok büyük ihtimal 7500 kadro açılacak. 3.atama ve 2018/1. Atama toplamı.

[FONT='inherit']Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu sosyal medya hesabından konuya ait açıklamalar da bulundu. Sarıeroğlu EKPSS ile ilgili yapmış olduğu 4 paylaşım da şunları söyledi;

* Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım: 2018 yılında 5000 engelli kardeşimizin atamasını yapacağız. Atamayı iki aşamada yapacağız
[/FONT]
[FONT='inherit']
[/FONT]
[FONT='inherit']* 2018 yılının ilk çeyreğinde 2500; 2018 yılının son çeyreğinde 2500 engelli kardeşimizin atamasını gerçekleştireceğiz.

[/FONT]
[FONT='inherit']* EKPSS sınav sonuçlarının geçerlilik süresini de 2 yıldan 4 yıla çıkarıyoruz.

[/FONT]
[FONT='inherit']* EKPSS sonucunun geçerli olduğu 4 yıl içinde engelli kardeşlerimizin aldığı en yüksek puan üzerinden atamalarını yapacağız.

Bakan Sarıeroğlu'nun sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada; 2018 yılında ÖSYM'nin açıklayacağı takvim çerçevesinde EKPSS yapılacaktır ifadelerine ver verdi.

[/FONT]

Arkadaşlar önemli olan dağılım isterse 100 bin alsın benim gibi 2 yıllık mezunlardan çok az alım oluyor o nedenle bir önemi yok bu sayıların

Yahu açıklamalarda açık ve net bir şekilde ifade edilmiş; sınavın sadece geçerliliği 4 yıl olacak, sınav 4 yılda 1 yapılmayacak. Örneğin Ales sınavı bahar ve güz dönemi olmak üzere yılda 2 defa yapılmasına rağmen onun bile geçerliliği 5 yıl oldu. Aynı format. Bu konu neden bu kadar allanıp budaklanmış ki.

Lütfen rica ediyorum kimse bir konu hakkında net bir bilgiye sahip olmadan sadece tahminlerle yola çıkarak iddialı yorumlarda bulunmasın. Benim gibi EKPSS sınavına ilk defa girecek olanlar için yazılan her şey kafa karıştırıcı oluyor. Bence biz sınava odaklanalım. Sınav takviminin açıklanmasını bekleyelim.İnşallah hepimiz hakkettiğimiz yerlere geliriz.

5000 engelli personel alınacağı açıklandı

günaydın arkadaşlar dün akşam haberlerde başbakanın 5000 engelli personel alacaz cümlesi ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi çok merak ediyorum ..

Arkadaşlar, bu açıklamaya göre ilk çeyrekte yapılan 2500 kişi, 2016 sınavının 3.ataması ve 2018 sınavıyla bi ilgisi yok sanırım. 2018 in ilk atmasında 2500 kadro verilecekse, 2018 sınavına girenler çok büyük dezavantaj olmaz mı? Ben 2016 sınavında 78 puan aldım eğer 3.atamada atanırsam 2018 e girmeyi düşünmüyorum. Ama 2018 sınavına giricek kişi sayısı çok daha fazla olucak ve kadro sayısı 250ü ken ekpss nin bi kolaylığı kalmıyor, 85 90 dan aşağı düşmez atama sonuçları.

Ek Bilgi : Ekpss puanınında 4 yıl geçerli olacağını söyledi.

İnşallah daha fazla alım olur 2016 1.tercihler de çok alım olmuştu, inşallah engelli kardeşlerimiz atanıp memur olup rahat bir yaşam sürerler..

Üst Alt