Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
EKPSS geçerlilik süresi 2 yıldan 4 yıla çıkarıyor. 2018'de 5000 personel alınacakmış.
@Life
Bu mesajınız kafalardaki tüm sorulara yanıt niteliğinde olmuş, artık öküz altında buzağı aramaya gerek yok. Başbakanın açıklaması en başından beri gayet netti zaten. Negatif bakış açısıyla niyet okumayı bırakalım artık.
Alım 5000 ama 2500 ü 2016 sınavının 3.ataması sanırım. Ilk çeyrekte Marta kadar yapılıcak olan. Diğeri 2018 in son aylarında yapılıcak 2500 kadro. Ben böyle anladım sizce nasıl?
aksini idda edenlerin suratını görmek isterdim.Hem 2 senede bir sınav olacak hemde atama süren 4 yıl olacak nerede o bolluk devlet hic öyle bir şey yapar mı?
batsın bu dünya ulan olmaz olsun böyle sınav .....
kimse bana adalet den kalkınmadan bahsetmesin nerde iş yapamayacak adamlar var liyakat sahibi ehil kişi olmayan adamları alıyorlar işe bu mu adalet batsın bu düny ulannnnn
Bütün yorumları okudum.. Şimdi ekpss 4 yılda bir mi olacak? Bence bu mümkün değil. Benim anladığım kadarıyla, geçerlilik süresi 2 yıldan 4 yıla çıkarılacak, sınav yine 2 yılda bir olmaya devam edecek ve her zaman, aldığın en yüksek puan geçerli sayılacak. (Bence 2 yılda bir olan sınavın her yıl yapılması için birşeyler yapsalar..)
Değerli arkadaşlarım gönül ister ki her yıl sınav yapılsın ve sonrasında da iki atama yapılsın ve atamalarda da en az kadro sayısı 10 bin olsun, herkes ister [FONT=sans-serif]ALES benzeri gibi her 2 yılda bir sınav yapılıp geçerlilik süresinin 4-5 yıla uzatılmasını ancak şunu da bilmenizi isterim engelli kadrosu azaldı ve konudan başbakanlığın bilgisi var sınavın yapıldığı ilk yıllarda kadro sayısı 60 binlerdeyken şimdi 10 bin civarında, sizce boş engelli kadrosu kalmadığında hükümetimiz 50-100 bin daha engelli kadrosu mu açacak bu ihtimalin olması sizce kaçtır?
[/FONT]Devlet Personel Başkanlığının resmi verilerine ve Başkanlık tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 2017/Eylül ayı itibari ile kamu kurum ve kuruluşlarında 13.441açık engelli kontenjanı bulunmakta.
Bu sayı içerinde en büyük pay sahibi ise 7.744 kadro sayısı ile Milli Eğitim Bakanlığı oldu. Milli Eğitim Bakanlığını 1742 açık engelli kontenjan sayısı ile Diyanet Bakanlığı, 1014 açık engelli kontenjan ile Adalet Bakanlığı, 587 açık engelli kontenjanı ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, 482 açık engelli kontenjan ile de Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı kurumları takip etmekte.
Yapılan son düzenlemenin de bu sebeple yapılan bir düzenleme olduğu görünüyor, yoksa engelliler yorulmasın diye sınavın geçerlilik süresinin 4 yıla çıkarılma mevzusu değil.
tamam da neden dislike atıyorsun onu anlamadım kötü bir şey mi yazdık ? 4 yılda bir mi yapılacak yoksa 2 yılda bir yapılıp puan 4 yıl içinde mi kullanıcak ne olacak yani şimdi diyorum
musty35 EKPSS'NİN GEÇERLİLİK SÜRESİNİN 4 YILA çıkarılmasının engelli alımını AZALTMASINA sebep olmaz ki! Ama sınavı 2 Yılda bir DEĞİLDE 4 Yılda bir YAPSALARDI o zaman haklı olurdun. Şimdi biz engellilerin yapması gereken EKPSS'DEN ALINAN PUANIN GEÇERLİLİK SÜRESİ 4 YILA ÇIKARTILMIŞKEN sınavın 2 YILDA BİR YAPILMASINI HER YILA ÇEKMEK için yetkilileri sosyal medyadan mesaj yağmuruna tutmak olacak.
Arkadaşlar bir üst mesajımda yazdığım gibi kadro sayısı çok önemli sizce durup dururken böyle bir uygulama neden yapıldı?
Aşağıdaki videoyu baştan sona izleyin ve sonrasında da 55. saniyeden itibaren sonuna kadar birkaç kez izleyin. Orada Başbakanımız diyor ki;
E-KPSS sınavının geçerlilik süresi 2 yıl. Hakları yanmasın diye bunu 4 yıla çıkarıyoruz, bidaha onları zahmete sokmayalım ellerindeki puanlarla bu yerleştirme yapılacak diyor. [FONT=Roboto]
[/FONT]Madem engelliler zahmete girmemeli neden herşeye ayrı rapor isteniyor? neden erişilebilirlik 2018 yılına girmemize birkaç ay kalmasına rağmen sonuçlanmadı, engelliler sadece ekpss sınavına girerken mi zahmete giriyor? Sizleri bilemem ancak bana engellilerin zahmete girmemesi için sınav geçerliliğinin 2 yıldan 4 yıla çıkarmaları pekte masumca gelmedi.
Dikkat edin oradaki bidaha onları zahmete sokmayalım ellerindeki puanlarla bu yerleştirme yapılacak sözü bile sınavın 2 yıldan 4 yıla çıkarıldığının kanıtı gibi görünüyor.
Engelliler olarak birlik olup ilgili yerlere yazarak ve sesimizi duyurarak sınavın yine 2 yılda yapılmasını ve geçerliliğinin de 4 yıl sürmesini ayrıca azalan kadro sayısının da artırılması için çabalamak daha mantıklı gibi görünüyor.
Sayın @Life sizin mesajı okurken aklıma bir deyim geldi. "Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek" sizin yaptığınız tam da bu...
Umarım Başbakanın danışmanları bu yazınızı okumaz yoksa 'yeni bir fikir gibi' bunu başbakana yetiştirirler.
Ben derim ki öyle çok detaylara takılmayalım 'Öküz altında buzağı aramayalım' sözün özüne bakalım. Sözün neyi ifade ettiği de ortadadır EKPSS'NİN 2 YIL OLAN SINAV GEÇERLİLİK SÜRESİ 4 YILA UZATILMIŞTIR. Bu kadar açık ve nettir. Zaten zaman da bunun doğruluğunu gösterecektir.
Daha Türkçeyi bilmeyen söyleneni anlamayan nasıl devletin memuru olacak ben anlamıyorum Vallahi haketmeyen Allah peygamber için olmasın yani basit bir cümle kurdu başbakan ilk okul okuma fişlerinden daha basit nedir bu anlamamazlkk yahu. Hala 4 yılda olacak diyen var dünya kupasımı ulan bu
serdem711 puanlar düşer mi derken siz durumun vahimliğini anlayamadız galiba
2016 ilk atamada tercih yapmış olsaydık misal önlisans üzerinden en düşük 74 ile kapattı puan
ikinci atamayı saymıyorum söylemiyorum bile
üçüncü atamada kimbilir belki 70 e kadar düşecek
ama şimdi 2018 de ilk atamada 85 üstü almanız lazım ki atanabilesiniz o da kesin değil
ikinci atamada 85 altı alan kesinlikle riskli çünkü yine böyle bir alım yaparsa bittik fazla yapması lazım ama güven vermiyor hükümet
yani arkadaşlar durum çok vahim ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN
2016 ilk atamada toplam 6113 kadro verilmiş sırf lise kadrosu 2500 den fazla iken
2018 de ilk atamaya ayrılan kadro 2500
bu 2500 ün içinde kura var, lise ver, önlisans ve lisans var söylesin artık kime ne kadar düşer
durum vahim yani
Arkadaşlar, 2018 ' in ilk ataması 2500 kadrodan daha yükseğe çekilir bence. Çekilmezse dahi 2.atama için 5000 alım yapılır, bu kadar tepkiye sessiz kalmaz hükümet.
İnşaallah öyle olur diye bir iyi niyet mesajı gönderelim evrene evren bunu kabul eder mi bilmem ama Başbakan Binali Yıldırım bu talebi kabul etmez. Çünkü 2018 de 5 bin üzeri engelli alımı yaparlarsa 2019 seçimleri için engellilerin oyunu alma noktasında kozları kalmaz.
Sonuç olarak benim öngörüm 2018'de 5000 kişi alırlar. 2019'da da en az 10 bin alım olur. Ama atanmak istiyorsak biz engellilerin birlik olup sesimizi duyurmamız lazım. Yoksa her geçen yıl yükselen puanlarla atanmak çok çok zorlaşır