Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS katılım koşulları nedir, kaç yılda bir yapılır?

tyn

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
mrb:)
yüzde 40 engelli raporum var 2 ay önce heyete girerek aldım,çalıştığım yerde engelli kadrosuna alındım,işkur engelli kaydımıda yaptırdım.daha önce üç kez kpss ye girdim artık ekpss ye mi girmeliyim girmek için ne yapmam gerekiyor ve birde kaç yılda bir yapılıyor?

2 yılda bir yapılıyor, 2016'da yapılacak bir daha ki sefere.
Sınav zamanı gelince kılavuza göre yaparsınız başvuru ama, genelde ilk kez başvuru yapacaklar Aile ve sosyal pol. bak. il müd.'den ön kayıt formunu dolduruyorsunuz, bankaya ücretini yatırıp, ösym koordinatörlüğünden kaydınızı tamamlıyorsunuz.
En az lise mezunu ve üzeri seviyeden mezun olanlar sınava katılır, ilkokul/ortaokul/ilköğretim mezunları kuraya katılır.

aman kardesım kuraya kalma bence lıse mezunu ısen al bı 92 falan ılk atamada memursun bende kuraya katıldım ama kurada sans cok dusuk 50 bın kısı basvuruyor acıyorlar 240 gıbı guluncek komık rakamlarla kadrolar acıyorlar kuracılara allah yardımcın olsun bende lıseyı bıtırmeye calısıyom 2016 ya yetısebılse m cok ıyı olur

yüksek okul mezunuyum sınava girerim tabikide sınavsızdamı oluyor kurayla yani, ben sadece ilkokul mezunları kurayla kazanabiliyor diye biliyordum

yuksek okul mezunu ısen avantajın daha yusek ınsallah atanırsın hayır ılk okul orta okul mezunları sadece kuraya katılıyor lıse ve ustu sınavla demek ıstedıgım kura işi yalan gıbı cok basvuruyorlar az kısı alıyorlar mıllı pıyango gıbı bırsey kıme cıkarca sınav oyle degıl ne kadar yusek puan alsan o kadar atanma sansın yukselıyor

anladım allah herkesin gönlüne göre verir inşşallah

EKPSS 2018'in şartları, kapsamı hakkında sorular!?

Merhabalar arkadaşlar ben önlisans mezunuyum 2.5 sene önce %80 engelli olarak kabul edilmeye başladım. EKPSS 2018'e girmeyi düşünüyorum. Sınav sanırım Nisan 2018'de fakat bu sınav ortaöğretim mi önlisans mı lisans sınavı mı yoksa hepsi aynı anda mı yapılıyor?

Bir de kura işi nedir bunun hakkında bilgim yok kura sınavdan sonra mı oluyor puana göre mi oluyor yoksa engel oranına göre mi yapılıyor? Kura dışında ayrıca normal tercih ile de mi atanma yapılıyor?

Detaylı bilgi verip beni aydınlatırsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler :)

BulutBaydar ;

Ekpss de normal kpss gibi lise önlisans ve Lisans lari girebilecegi sinavdir ama engelilere özgü bir sinav ekpss... kura da ilköğretim mezunu olup ekpss ye giremeyenler engel durumuna gore atanandir en azindan bnm bildigim bu.. yanlisim vrsa duzeltirler burada zaten ..bnm bildiklerim

acı gerçek

Öncelikle yardımcı olduğun için teşekkür ederim. Ben önlisans mezunuyum %80 engelliyim 2018 EKPSS Önlisans sınavı ne zaman? Başvurular nereden, nasıl ve ne zaman olacak? Bunun hakkında da bilgin varsa ve paylaşırsan çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Sınav genellikle mart ya da nisan aylarında oluyor.. Sınava girebilmek için %40 ve üstü engelli raporunuzun olması şart.. İlk okul mezunları sınava giremiyorlar kura ile atanıyorlar.. Lisans ve önlisans mezunlarıda dahil her türlü üni ve liseden mezun olanlar sınava rahatlıkla girebiliyor..

BulutBaydar

Rica ederim.. ÖSYM burosundan da yapabilirsiniz başvuru yu .. yada başvuru yu üstlenen bazi liseler oluyor zaman yaklaşinca ordan yptrablrsin herhangi bi liseye gidersin kim yapio dersin onlar yonlendrr ama ÖSYM burosuna git garanti olsun. .

2018 EKPSS ne zaman yapılacak?
Nisan 2018'de Saat:10:00'da 81 İlde yapılacaktır.

EKPSS ve Kura başvuruları ne zaman yapılacak?
-EKPSS(Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans) başvuruları Şubat - Mart 2018

Kura(İlkokul, İlköğretim ve Ortaokul) başvuruları Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

2018 EKPSS ile ilgili bazı sorularım var..?

2018 ekpss olacakmı kesin mi olmayabilirim ?sosyal hizmetler lisans kadrosu için sınava girecek olan varmı ? Sorular normal lisans kpss ye göre daha mı kolay yoksa aynı düzey mi? teşekkürler

Devlet de gelenek esasdir yillardir yapiliyo hee yapilir kadro sayisini az tutarlar ona bisi diyemem hem buyuk ihtimalle 2018 secim var gibi bunu göze alamazla bence olur.

Normal kpss gibi mi daha mı basit sorular acaba hiç girmeedim de

:confused:

Valla normal kpss den kolay diyen cok

Lisans e kpss de sözel. Mantık sayısal mantık soruları var mı normal kpss gibi

Ekpss lisans sınav konularını yazarmisin

2018 lisansa gireceğim konuları yazarmisinz normal kpss deki her konu dahil mi.....birde sözel mntik soruları Türkçeye dahil mi ben Ekpss kitapları almıyorum elimdeki 2016 lisans kpss kitplarına çalışıyorum çalışmama gerek olmayan konular varmı

sözel sayısal mantık yok galiba tarihte de çağdaş türk ve dünya tarihi yok diye biliyorum

Engelli raporun %45 var suresi 2 yıldır acaba 2018 ekpss sınavına girebilir mı? Bilgisi olan lütfen msj atsin

2018 EKPSS'de çıkabilecek Güncel sorular nelerdir?

Arkadaşlar, 16 nisan 2017'de yapılan referandumda anayasada 18 madde değişti.
kesin buradan soru gelecektir.

Bence, çıkabilecek güncel soruları ve konuları bu başlık altında biriktirebiliriz. Arkadaşlar fikirlerinizi bekleriz...

EKPSS'ye nasıl başvurabilirim?

Selamın Aleyküm Arkdaşlar Ben Ortaokul Mezunuyum EEkpss Nasıl Nerden Başvurabilirim Yardımcı olurmusunuz ?

remzi.ekin

başvuru tarihlerini takip etmeniz gerekmektedir. başvuru tarihleri belli olduğu zaman aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne gidip başvuru için formu almanız gerekmektedir. sonra size en yakın ösym bürosuna gidip sisteme de kaydetmeniz gerekiyor. sizinki kura ile olacağı için tercih dönemlerini bekleyeceksiniz. bu forumu da sürekli takip ederseniz daha sağlıklı adım atacağınızdan emin olabilirsiniz.

şu an en büyük sıkıntı ekpss de çıkacak konuların ne olduğu. tam bir belirsizlik :( matematikte, tarihte vs. çıkmayacak konular nedir bilmemek kötü

acı gerçek

milleti yanıltmayın 2018 daha açıklanmadı ne zaman olacagı bu ayları kafadan yazmışsınız

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM 2018 EKPSS Başvuru Tarihleri Açıklandı mı? | Sınav Takvim şöyle bir şey dolaşıyor ama sanırım yalan haber de olabilir bende dün gece gördüm forumda yazdım ama dediğin gibi ösym takvimi açıklanmadan bir şey demek güç olur,

sınav olacak ama belki daha erken belki daha geç biz bilemeyiz bize düşen çalışmaktır ama ekpss sınavı genelde nisanın son haftası yapılır yani arkadaş orada bir nevi genelleme yapmış

ama ekim sonuna doğru ösym 2018 sınav takvimini yayınlıyor genelde orada görürüz artık

Ekpss sınav takvimi yayınlandı mı? Ne zaman yapılacak sınav

Üst Alt