Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
EKPSS katılım koşulları nedir, kaç yılda bir yapılır?
Kim demis yanilttigimi .. internette öyle yazıyor .. 2018 EKPSS Başvuruları Ne Zaman Başlıyor? | Takvim 2017 buyrun buda linki .. direk insana yargısız infaz yapmayin benim yalanla dolanla isim olmaz .. gordugumu yazdim hatta o yazdığım da o sayfadan kopyala yapıştır olarak yazildi ..
bn kafadan is yapmam sende bi bayana yalancıymis gibi ithamda bulunma lütfen .. önce arastir sonra infaz yap olur mu .. birini suclarkende sözlerine dikkat et. . Bn 2010 dan beri attigim linkle ogrenyom sınavların tarihini .. kesin tarihide ÖSYM nin kendi sitesinde yayinlansn dye sabırla bekliyorum sinav tarihleri kesinleşsin dye .. inancin yoksa bna ve yazilana sende sabırla bekle bi zahmet ÖSYM yi tarihleri yayımlanana kadar. .
Yaniltmakmis kafadan yazmismisim sanki keyfi yaptik yardimci olup yorum yazan bende kabahat zaten. .
skolyoz ben bir işte çalışıyorum. İşten çıkmadan sınava hazırlanmalıyım. Bu yüzden 7,5 ay benim için çok bir süre değil tabi az da değil. Ben sözde sınava çalışmaya iki ay önce başlayacaktım.
Öncelikle Herkese Selamlar. %82 Engel raporu olup uzun zamandır EKPSS üzerine araştırmalar yapmışlığım mevcut bende ilk defa bu sınava gireceğim.
2016 yılını baz alırsak sınav başvuruları şubat gibi başlayıp sınav nisan gibi oluyor. Ben önlisans mezunuyum. Genel olarak alımlardaki puanlara baktığımda ortaöğretim ve lisansların puanları biraz daha yüksekten kapatıyor önlisans biraz daha düşük. Sanırım bu önlisans mezunu engelli sayısının azlığından kaynaklı olabilir. Sınav diğer sınavlara nazaran daha kolay.
ÖSYM'nin 2016 EKPSS sorularının %10'luk kısımları ve geçmişe yönelik yaptığım araştırmalarda normal branşlara kıyasla biraz daha detay yerine kabataslak sorular soruluyor. Buna en basit örnek 2016 yılında yapılan ortaöğretim sınavında dünyanın uydusu sorulmuş. Tabi ortaöğretim ve lisans puanlarının 84 civarında alımları kapattığını bilmektede fayda olacaktır.
Genellkle önlisas 74 civarı puanla atanmak olası. Çalışma aşamasında derhaneye yazıldım, EKPSS için ayrı bir branş olmadığı için normal önlisans'a hazırlanır gibi hazırlanıyorum. Dershanem 2 ekimde başlayacak o başlayana kadar Youtube'de Benim hocam adlı bir video kanalı var hocalar gyaet güzelve başarılı anlatıyor onları izleyip not alıyorum şimdilik. Nisan'a kadar umarım bir yere yerleşecek kadar puan alacak duruma geleceğim. Hepinize şimdiden başarılar
hsynnml hocam sınava çok var daha ama işte ekimde ösym sınavın hangi tarihte yapılacağını duyuracak ama büyük ihtimal nisan gibi çünkü hep öyle olmuş
aynen öyle önlisans 75+ alan biri atanıyor ama her zamanki alım olursa bu sene az olursa atanamaz ama bakma her zamanki alım dediğim en az alımı bu sene önlisans aldı yani bu sene ki gibi verse bile yetiyor
Ben ms hastasıyım sekel durumlarm var dün hemşire rapor alıp ekpss ye girebilecegimi söyledi. Beden eğitimi öğretmenliği mezunuyum. Raporu nasıl alabilirm ve ekpss den hangi bölümde girebilirm beni bilgilendirir misinz. Memur olarak mı yoksa öğretmen olarak mı atarlar.
Öncelikle geçmiş olsun..
Sınava gircem demişsin ve sonunda memurmu ögretmenmi diye sormuşmussun. kanımca hiç araştırma yapmamışsın.
Özet olarak sıralıyım
1) hangi bölüm mezunusun yada üniversite ?
2)Rapor için hiç araştırma yaptın mı % oranı kaç olabilecegine dair ?
3) Son olarakta DEVLET seni atar atamasınada sen ne olmak istiyorsun önce ona karar ver Öğretmen mi Memur mu Hizmetlimi
Aynen hiç araştırma yapmadım bi de yanlışlıkla iki kere yazmışım. Beden eğitimi ogretmenligi mezunum lisans yani. Öğretmen olmak isterim tabi ki ama o olmazsa digerlerine de başvurmak istiyorm. Kendi ayaklarinn üstünde durmak istiyorm bana benden başka destek olan yok.yarın raporu soracagm doktora
Ekran SS'i aldım, Sınavdan sonra puanı buraya yazarım. kendi kendinize polemik yaratmak için zemin hazırlamaya çalışmayın. Fikriniz varsa beyan edin. Yoksa okumakla yetinmek en iyisi
Arkadaşlar geçmiş olsun hepinize, benim rapor sürem 2018 ekimin ilk haftası bitiyor, ilk atamada atanırsam sıkıntı çıkar mı? Ve geçen senenin ilk ve ikinci ataması hangi tarihlerde yapıldı?
2018 EKPSS Ne Zaman Yapılacak. SINAV TAKVİMİ HENÜZ YAYIMLANMADI.
arkadaşlar sınav takvimi henüz yayımlanmadı. ekpss ne zaman yapılacak? sınav takvimi bir an önce yayınlanırsa önümüz görmek açısından iyi olur diye düşünüyorum
Öncelikle selam arkadaşlar ilk defa ekpss ye gireceğim tarih öğretmeniyim tarih konuları Atatürkün ölümüne kadar diye duydum çağdaş dünya tarihi yokmuş galiba bu konuda aydınlatırsanız sevinirim
Birde yargı nın 2018 ekpss konu anlatımını aldım tek bu kitap yeterli olur mu?
Herkese başarılar
Selamun aleyküm. 2018 Ekpss ye lise düzeyinden girecek olanlarla bilgi,soru,tecrübe paylaşımları için whatsapp grubu kurmayı düşünüyorum katılacak olan varsa numarasını gönderebilir .
''Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi'' konusu 2018 ekpss kapsamında mı?
Bu konuyu bir netliğe kavuşturalım arkadaşlar.
Kimisi var, kimisi yok diyor ama yayımlanan çıkmış soruları incelediğimde bu konudan soruya rastlamadım.
''Sözel ve sayısal mantık'' konusunun çıkmayacağı nasıl kesinse bunu da bir kesinliğe kavuşturalım...
Siz ne dersiniz arkadaşlar?
''Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi''den sorumlu muyuz, yoksa değil miyiz?
Kesinlikle sorumlusun çağdaş Türk tarihinden. Sınavda çıkıcak olan soru konularında çağdaş Türk tarihi var. Hiç sorulmamış olması, sorulmucağı anlamına gelmiyo. Sözel mantık ve sayısal soru konularında yok.
Tarih sorularından, trablusgarp dan, hatayın il olmasına kadar,(1939) cemiyetler, ilk kadın dergileri dahil olmak üzere hepsini bilmek zorundasın. Bil ki, gelirse bocalama. Bilgi kadar güzel bişey yok
neye göre dahildir dediniz anlayamadım ??? şimdiye kadar yapılan hiç bir ekpss sınavında müfredat içine alınmamış, şimdi neden alınsın
zaten az soru çıkıyor genel kültürden onu da alsalar nasıl dengeleyecekler
sözel ve sayısal mantık yok + çağdaş dünya tarihi de yok bu nettir. aksini ancak yetkili kişiler açıklama yaparak belirtebilir. biz karar veremeyiz kafamıza göre