Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Selamun aleyküm. 2018 ekpss için bir whatsapp grubu açmayı düşündüm eğer sizde onaylarsanız hep beraber bir grup kuralım. Grubumuzda bilgi paylaşımı yapalım. Önceden ataması yapılmış olan abilerimiz ablalarımız bizlere yol gösterebilirler. Grubu bugünden itibaren açmayı düşünüyorum.
Ya arkadaşlar sosyal bilgiler öğretmeni ekpss'den ortalama kaçla atanır ? Tahmin yürütebilecek veya daha önce bu branşta atanmış arkadaşlarımız var mı ?
Ya arkadaşlar sosyal bilgiler öğretmeni ekpss'den ortalama kaçla atanır ? Tahmin yürütebilecek veya daha önce bu branşta atanmış arkadaşlarımız var mı ?
2016 EKPSS ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLER grubu var facede. Bu gruba üye olun oradaki paylaşımlardan ortalama bir sonuç çıkartırsınız hatta sosyalciler puan sıralaması yapmışlardı.
Herkes Yakup hocama sormuş bende size sorayım hocam Ekpss de branş sıralaması yokmu yani ben tüm öğretmen adaylariyla mi yarisacagim cevaplarsaniz sevinirim
"Lisans mezunu" olarak atama yapılan memuriyetlerde (VHKİ, Bilgisayar İşletmeni, Memur v.b.) tüm lisans mezunları rakibin oluyor. Yalnız Öğretmenlik başvurularında bitirdiğin bölüm hangi branş öğretmenliği kapsıyor ise rakibin sadece o kişiler oluyor @durulmayan bi kafa aşağıdaki linkten 2017 mart ayı engelli öğretmen kontenjanlarını görebilirsin.
herkese merhaba. ben 2016 lise ekpss ile memur olarak yerleştim ve aynı zamanda üni okuyorum. seneye de üniversitem bitiyor. üni bittikten sonra tekrar ekpss öğretmenliğe mi gircem yoksa kurumlararası geçişle mi öğretmen olacam? bu konuda bilginiz var mıdır
Merhaba arkadaşlar,Felsefe bölümü kaçla kapattı acaba?
Bölümlerin atama taban puanlarına nereden ulaşabiliriz
Bir sorum daha olacak,Felsefe bölümünden atama bekleyen öğretmen adayı sayısı belli mi acaba bu bilgiye nereden ulaşabilirim?Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim
Ben de eğitim fakültesi , Türkçe öğretmenliği mezunuyum. Normal Kpss ile atandım. Merak ettiğim şu ; Ekpss öğretmenlik atamalarında normal adaylardaki gibi "eğitim bilimleri" sınavı uygulanıyor mu ?
EKPSS "eğitim bilimleri" sınavı yok. Sadece Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavları var. Doğal olarak oradan aldığın puanla EKPSS düz memurluğa başvuru yapabildiğin gibi öğretmenliğe de başvuru yapabiliyorsun perseküsyon
Malesef ÖSYM hala EKPSS-2017/1 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar listesini yayımlamamış Karen, artık bölümünden öğretmen olarak atanan birinden öğrenilecek. İkinci soruna gelecek olursam; Bölümlerle ilgili atama bekleyen öğretmen aday sayıları belli değil. Yalnız 2016 EKPSS girip başvuru ve tercihlerde bulunduysan ösym'nin aday işlemleri sayfasında Başvurularım/Tercihlerim bölümüne girip 2016-EKPSS yi tıkladığında açılacak sayfada branş bazında sıralamadan 'Felsefe Bölümü' içerisindeki sıralamanı öğrenebilirsin. Buradan yola çıkaracak Felsefe öğretmenliğinde açılacak kontenjan sayısına göre atanma şansını görebilirsin Karen
Eğitim bilimleri (yani pedagojik formasyon) olmadan "öğretmenlik seçme sınavı" da olamaz. Eksik ve yanlış bir uygulama. Formasyon kapsamında Erikson, Kolhberg, Maslow vs. bir sürü bilim insanının ortaya attığı psikososyal/gelişimci kuramlar var...Bunları da bileceksin ki öğretmenlik sadece ders anlatmaktan ibaret değildir. Eğitim verdiğin bireylerin psikolojisine empati kurabilmek için önceki yazdıklarım da gereklidir...
EKPSS de "pedagojik formasyonu olmayan" ya da öğretmenlik bölümlerinden mezun olmayanlar öğretmenlik alımına başvuru yapamıyor. Sadece eğitim bilimleri sınavı yapmıyorlar. perseküsyon Sonuçta pedagojik formasyon derslerinde saydığınız kuramlar ve daha niceleri bilgi olarak veriliyor ve sınavda oluyorsun pedagojik formasyon eğitimi alırken... Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölüm mezunu "Görsel Sanatlar Öğretmeni" Adayı olarak Aslına bakarsan kpss sistemi de ekpss sistemi de yanlış bir sistem! Niye diyeceksen eğer; Ben bir sürü hazırlık yapıp üniversite sınavına gireceğim, kazanacağım sonra kazandığım bölüm derslerine 4 yıl boyunca gireceğim tabiri caizse hocalar anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirecek. Bir sürü dersin sınavına girip geçeceksin. Son yıla geldiğinde pedagojik formasyon eğitimi alacaksın, derslere katılacaksın sınavlarını vereceksin birde 2-3 ay okullarda staja gidip oradaki öğretmen ve yetkililerden notunu aldıktan sonra hak etmişsen Pedagojik Formasyon Belgesini alacaksın sonra okul sınavlarını verip başarıyla mezun olup diplomanı alınca önüne kocaman saçma bir sınav sistemi olan KPSS' Yİ getirecekler. Neymiş tüm o yıllar boyunca konusunda uzman yrd. doç, prof.'tan aldığın dersler girdiğin sınavlar, formasyon eğitimi, stajı YETERLİ GÖRMEYECEKLER! ve GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETMEN ADAYI BİRİSİNE matematik, coğrafya, tarih, vatandaşlık anayasa ve gündemi takip ediyor muyum etmiyor muyum bunu öğrenmeleri için güncel soru saçmalıklarını soracaklar! Sizce bu sistem ne kadar doğru? Ne kadar adil? Kusura bakma kafanı şişirdim hakkını helal et perseküsyon birazcık doluyum da...
herkese merhaba. ben 2016 lise ekpss ile memur olarak yerleştim ve aynı zamanda üni okuyorum. seneye de üniversitem bitiyor. üni bittikten sonra tekrar ekpss öğretmenliğe mi gircem yoksa kurumlararası geçişle mi öğretmen olacam? bu konuda bilginiz var mıdır
ıspartalı300 hocam benim durumda senin gibi memurum şuan, tekrar ekpss ye girmen gerekiyor kurumlar arası geçiş kaldırıldı, ben bu mart 1500 alımında istanbula yerleştim branşım sosyal bilgiler
Merhaba 1319+498 öğretmen atamalarında 75 80 civarı atanan tahmini kaç kişi vardır var mı bi öngörünüz? Soru doğru oldu mu bilmiyorum ama önümüzden kaç öğretmen gitti onu bir türlü hesaplayamıyoruz. En iyisi öğretmenlere sormak diye başlığı görünce geldim.
Arkadaslar ben 2016 ekpss ile rize il milli eğitime atandım liseden ilahiyat fakultesini bu yıl bitirdim ve formasyonda aldım 2018 ekpss lisansda kaç alsam atanırım . din kültürüne yada ihl ye atanan arkadaslar yardımcı olabilir mi .
ekpss ögretmen atamalarında önemli olan branş bazında sıralama , en son atamada branşın biri 78 ile kapatırken diger bi bölüm 65 ile kapattı yani branşınızdaki aday sayısı ve başarı durumu önemli , onun icin genel bi sonuc cıkaramazsınız atama puanları konusunda