Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS öğretmen alımları...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar 2014 ilk atamada alım yapılan branşlar ve sayıları şöyle:Sosyal bilgiler 65, Türkçe 41, tarih 38, sınıf öğretmenliği 35, matematik 29, Türk dili ve edebiyatı 28, fen bilimleri 27, fizik 26, bilişim teklonojileri, felsefe, kimya, okul öncesi öğretmenliklerine 9'ar, coğrafya, görsel sanatlar, İngilizce öğretmenliklerine 8'er, motorlu araçlar teklonojisi 5, biyoloji, elektrik, elektronik teknolojileri, ilköğretim matematik 4, beden eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi, Fransızca, inşaat teknolojileri 3, konaklama ve seyahat hizmetleri, makine teknolojileri, müzik 2, Arapça, elektrik elektronik teknolojileri, endüstriyel otomasyon teknolojileri, giyim üretim teklonojisi, halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri, makine teknolojisi, metal teknolojisi, metalurji teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarımı, muhasebe ve finansman, rehberlik sağlık/hemşirelik, sanat tarihi, teknoloji ve tasarım, tekstil teknolojisi, tesisat teknolojsi ve iklimlendirme alanlarına 1'er."Bunlardan 309'u ilk tercihine 1 tanesi ikinci tercihine yerleştirildi.
Gördüğünüz gibi her branştan alım oluyor.Bu sayılar meb tarafından önceden belirlenmiyor.Mesela tesisat öğretmeni öğretmenler arasında sıralaması ilk 400'de olduğu için ataması yapılmış.Kpss'de atanabilmesi çok çok zor normalde.Yani branşınıza takılmayın genel sıralamada önde olmaya bakın.Burda olmayan branşların aklına bir şey gelmesin.Demek ki ilk 400'de o branştan kimse yok anlamına gelir.Yoksa o branştan alım olmayacağı anlamına gelmez.

Yakup hoca bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Ekpss konu dağılımı konusunda tam bi bilgisi olan var mı çağdaş türk tarihi var mı mesela kitap aldım çağdaş türk tarihinide koymuşlar

EKPSS ile atanan Felsefe öğretmenleri acaba kaç puanla atandı ?

Dostum öğretmen atamasında puan yok önceki yorumları oku bilgi var okumadan yazmayın;)

Kardes bende sana bir soru sorayim ben yeni ekpss ye girecem öğretmen atamaları nasil oluyor hayrına soylersen sevinecegim

amara Meb öğretmen alımı için kadro sayısını ve duyuruyu açıkladığında adaylar, Başvuru yapacak adaylardan EKPSS sonuç belgesi ile engelli sağlık kurulu raporu ile herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadıklarına ilişkin beyanları alınır. Adaylar başvurularını http://mebbis.meb.gov.tr veya İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formunu doldurmak suretiyle yaparlar. Öğretmen adaylarının atamaları EKPSS puanı üstünlüğüne göre yapılır, belirlenen kontenjana yerleştirmeler EKPSS puanı üstünlüğüne göre Bakanlıkça il emrine yapılır. Ataması yapılan öğretmenlerin görev yerleri Valiliklerce belirlenir. Meb tercihlerde ilinize yer vermişse ve tercih etmişseniz atanırsınız.

yakups hocam bilgilendirme için çok teşekkür ederim öncelikle. ben de şunu merak ettim diyelim ki sıralamam iyi geldi atanmam ihtimali yüksek ama önce memur alımı var öğretmenlik duyurusu meb yapmamış hala ya da belli değil bu durumda beklememi mi tavsiye edersiniz yoksa memur olarak ilk tercihlerde hemen tercih yapıp mebe sonradan geçmemi mi?

smyy Eğer puanınız yüksek olursa beklemenizi tavsiye ederim.Memurluk tercih ettikten sonra da öğretmen atamasında tercihte bulunabiliyorsunuz ancak bu sefer de işin prosüdürü çok karışık.Kurumdan izin almanız falan gerekiyor.Aklınızda şu tereddüt olur:"Ya öğretmen ataması olmazsa bu sefer işsiz kalırım".Bu bakımdan da korkunuz olmasın çünkü böyle bir şey olsa bile zaten 6 ay sonra tekrar memur ataması oluyor.Yani riski olmayan bir karar olur.Öğretmen ataması da olur merak etmeyin sadece Meb'in yavaşlığından kaynaklanan bekleme oluyor o kadar.

Ben ve benim gibiler matematik, fizik, tarih ögretmenleriyle yarısamayiz.Birileri bu sıkıntıyı yetkililere duyursun yada yetkililer sesimi duysun.

Benimde rapormun süresi 1yıllık.BRANŞ olarak GÖRSEL SANATLAR.malum branş bazında almazlarsa( ki bu haksızlık MEBİN bize]yetisirmi acaba atamam raporun süresi dolmadan.İlk alım hangi ayda olur buda önemli.
KAÇ ÖĞRETMEN ADAYI 24NISANDA GİRDİK SINAVA?

Birde raporun suresi doldu alimda olmadı diyelim o arada raporu yeniletirsek hakkimiz yinede yanıyor mu?

tesekkur ederim yakups hocam acıklanınca yine sizinle istisare edebilir miyiz?

@smyy Tabii ki,ben buralardayım ne zaman isterseniz konuşabiliriz.

krizantem80
Raporu yeniletirseniz hiçbir sorun olmaz.Siz yeter ki atama olacağı zaman onlara ister eski raporu ister yenilettiğiniz raporu verin.Eğer bir aksilik olmazsa atamanın en geç kasımda olacağını düşünüyorum.

17 Nisan 2015 CUMA tarihli Resmi Gazetede MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİNİN Engellilerin atamasıyla alakalı 10. maddesinde: Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunanlar hariç olmak üzere, engellilerin öğretmenliğe atamaları, 2/1/2014 tarihli ve 2014/5780 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılır ibaresi bulunmaktadır. Şimdi size sorum şu: Tedavi ile çalışabilir durumda olan ama yüzde 40 oranında engel raporu bulunan şizoaffektif ve bipolar hastaları gibi akıl hastaları raporu olanlar, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunanlar kategorisinde mi değerlendirilmektedir yoksa öğretmen olarak MEB tarafından atamalarının yapılması mümkün müdür?

2014 ilk atamada kaç puan ile kapattı acaba bilgisi olan yazabilirse çok sevinirim

Hilal0638
71 idi en düşük puan.

infazkoruma
Engel durumuna göre eleme yapmıyorlar.Aslında her zaman engel durumuna göre alacağız diyorlar ancak atama sırasında şu engel grubunu almıyoruz demiyorlar.Yani yapılacak atamada yeni bir karar alıp bazı engel gruplarını eleme yoluna gitmezlerse öğretmen olmanızda bir sakınca olmayacaktır.

arkadaslar ögretmen atamaları ne zaman olur bilgisi olan var mı? ve yakups bey bu atama soreci nasıl ılerliyor bilginiz var mı

glsmkrkmz Konunun ilk sayfalarında anlatmaya çalışmıştık oraya bakabilirsiniz.Orada bulamadığınız aklınıza takılan sorular olursa cevaplayabilirim.

hepsini okudum bu yıl ki sınavı sorcam misal 18 mayısta açıklanck ya sonra atamalar trcihler ne zaman olur bi bilginiz var mı ? şimdiden tskleer yakups

glsmkrkmz Sınav açıklandıktan sonra Meb'in engelli öğretmen alım açıklamasını bekleyeceksiniz.Bu en erken temmuz başı gibi olur.Tam olarak ne zaman yapılır bilmemiz mümkün değil.Ama geçtiğimiz yıllardaki sürece bakarak en geç ekim-kasım gibi atama olur.Meb ağır işleyen bir kurum önceden bir tarih verse bile o tarihe uymayıp yapacağı işi söylediği tarihten 1 ay sonra yapabiliyor.O yüzden sabırla bekleyeceksiniz yapacak başka bir şey yok malesef.

bir de bu stajer ögretmnlk durumu bizde de olcak mı ? sizce memurluktan ögre tmlige mi gecmeliyim yoksa ögrtmn atamasını beklemeliyim ? yakups ayrıca sorularıma cvp verdiğiniz için tskler

glsmkrkmz Evet stajerlik sizde de olacak.Benim tavsiyem öğretmen atamasını beklemeniz.Zaten memur ataması temmuzda olacak.Atansanız bile başlamanız eylülü buluyor.Zaten Eylül-Ekim gibi öğretmen ataması olur.Değmez yani.Ama yine de siz bilirsiniz.
l

Arkadaşlar facebookta 2016 ekpss öğretmen adayları diye bir grup var 689 üyesi var isterseniz gelin tavsiye ederim 😉

Arkadaşlar aranızda 4. sınıf olan varmı yoksa herkes mezun durumdamı? Hem son sınıf hemde mezun olanlar en fazla 800 kişi kadarızdır sanırım. Bu konuyla ilgili çalışmaları olan varmı ya da bizlerinde yapabileceği birşeyler eğer paylaşırsanız bizlerde destek verelim.

Arkadaşlar ekpss'e giren kaç öğretmen adayı vardır ki;alım ne zaman olur bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa seviniriz.

gecen yıl engelli ögretmenlerte yönelik 3 defa atama oldu , tahminime göre heryıl en az 2 defa atama olur , umarım hepiniz atanırsınız , bende gecen sene mart ayında atandım ögretmen olarak bir ay öncede adaylıgım kalktı hepinize nasip olur umarım

arkadaşlar ben meb'de 2010'dan beri kadrolu memur olarak çalışıyorum öğretmenliğe geçince yine de aday öğretmen mi olacağız memurlukta asaletimiz tasdik oldu.

ewet ögretmen olarak atanırsanız yine aday ögretmen olacaksınız , bizzat aynı okulda olan ögretmen arkadaşımız var oda 4 yıllık devlet memuru iken kpss ile atandı ve aday ögretmen şuanda , ekimde adaylık sınavı var o arkadasın

Sevgili arkadaşlar,

Öncelikle herkese iyi bir gün dilerim. EKPSS sınav sonuçlarına çok az zaman kalmışken benim dikkatimi çeken konu şu oldu; YGS sorularının tamamı ışık hızıyla açıklanırken, EKPSS sorularının açıklanıp açıklanmayacağı hala muamma! Yeni yazımda bu konuyu gündem yapmaya çalıştım. Paşylaşıp daha geniş kitlelere ulaştırmalıyız. Sesimiz gür çıksın! Sevgiler!

Yazı İçin lütfen tıklayınız:EKPSS SORULARI AÇIKLANACAK MI? BUNDAN SONRA AÇIKLANSA DA FAYDASI OLACAK MI?

arkadaşlar facebooktaki bu üyelerin hepsi 2016 ekpss ye girmişler mi ne kadar öğretmen aday var şimdiden Allah hepimizin yardımcısı olsun....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt