Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Volki40... Benim yazdığım facebook sayfasını diyorsan 3. Sınıf yada formasyon almakta olanlar da var istersen gel gruba zaten baya bi paylaşım var bende ilk girdiğimde aynı soruyu sormuştum hatta
Çok güzel bilgiler vermişsiniz normal memur olarak atanıp sonra ögretmenlige geçme durumu her kurumda var mı? Meb de çalışan biri ögretmenlige direkt geçiş olmadıgından yeniden ekpss ye hazırlandığından bahsetmişti
Galiba önceki sayfalarda yanlış anlaşılmaya sebep oldum.Memurluktan öğretmenliğe sınava girmeden geçiş söz konusu değil.Memurluk yapan bir kişi Ekpss'ye girer yeterli puan alırsa öğretmenliğe geçebilir demek istemiştim.Ekpss'nin yapıldığı 2012'deki sınavda memur olarak çalışanlara Ekpss'den 100 puan bile alsalar öğretmenliğe geçmelerine izin vermemişlerdi.Daha sonra bu durumu düzeltmişlerdi.Sonuç olarak öğretmenliğe sınavsız geçmek mümkün değil.Memur olan olmayan herkes sıralamaya tabi tutulur ve alınacak kişi sayısı ne kadarsa sıralamaya göre o kadar kişi alınır.Yanlış anlaşılma için özür dilerim.
Engeli öğretmen alımları nerden takip edecegiz arkadaşlar bilen varsa yazsin birde bazi bölümler cok yüksek kapatıyor bazıları ise düşük bu nasıl oluyor ...
Biz ekim sonunda atandık.Ama bunun belli bir kuralı yok.Yani Meb isterse Kpss atamalarından önce de yapabilir.Kısacası canı ne zaman isterse o zaman yapıyor Meb.
Hocam öğretmenlik için de memurluk içinde sınırda gördüm siziAma endişelenmeyin en kötü ikinci atamada memur olursunuz inşallah.İkinci atamada lisans puanları 60 lı puanlara düşüyor.
Hocam alıma bağlı.Ama büyük ihtimal atanacağınızı düşünüyorum.Kaba bir hesap yaptım kesinlik içermez ama öğretmenler arasında 500.civarı olabilirsiniz.Yani 400 üstü öğretmen alımında atanırsınız gibi geliyor.
yakups Bey öncelikle burada hepimize sabırla cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Az önce bende puanımı öğrendim.ilk defa girdiğim bir sınav ve mekanizma nasıl işler hiç bir fikrim yok. o pek çok karşılaştığınız soruyu bir de ben sormak istedim , zaman ayırırsanız çok sevinirim. sıralamam 660 puanım 86,237 sanırım (kusurat aklımda yanlış kalmış olabilir) biyoloji öğretmeniyim. işin aslı ilk atamalarda beklemelimiyim yoksa riske atmayıp memurluk yazmalımıyım? öğretmenlik elbetteki hayalim.. şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba. Ben de malesef 63puan aldım. İlk kez girdim. Ve saçma sapan hatalar yaptım. Benim sansım yok mu?
Gecen sene 51le bile alım olmuş. 2015/1 öğretmen alım.Kafam karıştı.Bütün yazdıklarınızı okudum.
Bir de kronik süregen hastalığımız varsa öğretmen olamıyor muyuz?
Yardımcı olan arkadaslara tesekkürler. Lütfen cevaplayınız
Ederlezzii
Geçmiş dönemde olduğu gibi bütün engelli öğretmen adaylarını atama düşünceleri olursa tabii ki atanabilirsiniz.Tamamen Meb'in tutumuna bağlı.Kronik hastalığı bulunanlar da öğretmen olabilir.
Uykusuz_
İlk atamada atanırsınız Allah'ın izniyle.
yakups Bey Teşekkür ederim, moral oldu bana.Bu arada Sorumu yazdım fakat silindi sanırım. Bu durumda İLK ATAMADA şansım olur mu sizce? Beklemeli miyim?
Ben farketmedim ama defalarca çıkmış msj Teşekkürler cvpladığınız için.
Yakups arkadas ben size çok tesekkür ederim. Basından beri soracak bir insan bulamadım. Dershane ararım cevap vermez bilmezler. Bir yetkilisi yok. Bu sene hiç rehbersiz ben de yönümü zor buldum. Tecrübenizi gizlemek yerine paylaştığınız için çok çok sagolun. Edebiyatçı olmamın zannedersem bi önemi yok. 63 puana da umarım vardır bir umut . Düz memurluk bu puanla olur mu bilmiyorum çünkü 67 de kalmış . MEB umarım gecen seneki gibi davranır en azından....
@Ederlezzii Hocam gerçekleri söylemek zorundayız.İlk atamalarda atanmanız çok çok zor.Sabırla gelecek sene yapılacak atamaları bekleyin.Devletin bu konudaki tavrına bağlı.50'li puanlarla öğretmen olan da memur olan da oldu geçmişte.Allah hakkınızda hayırlısını verir inşallah.
dangergirl27
Kaç öğretmen alacağınızı bilmediğimiz için kesin bir şey söyleyemeyiz ancak ilk atamada atanma ihtimali tabii ki var.Puanınız iyi sayılır ümitli olmanız gereken bir puan.
Yakup hocam önceki dönemde ilk atamada bütün tercih yapan öğretmenleri aldı mi? Taban puan 70 diyor ilk atama için. Hepsini aldığı için mi böyle düştü anlamadım ben puanım 77 ilk atamada olmaz diye korkmaya başladım
Hayır ilk atamada herkes atanmadı.İlk atamada 400 kişi aldı ve taban puan 70,9 oldu.Daha sonra ikinci bir atama oldu ve bir miktar daha aldı.En son 3.bir atama oldu ve geriye kalan bütün öğretmenler atandı.
@yakups hocam puan 74,51923, başarı sırası 3453, Aday Sayısı8992 edebiyat mezunuyum formasyonum var. öğretmenlik istiyorum ama puanım kritik gibi, bu durumda bana ne önerirsiniz? yardımcı olursanız sevinirim.
Yakup Hocam , puanım 90,43 sıralamam 223 bölüm İlkögretim mat , Alım yapılırsa aranacağımı düşünüyorum . Sizce ne zaman olur atamalar bir de 2014 ve 2012 gibi yogun olur mu alımlar
Hocam umut var ama çok kritik.Yani açıkçası 1000 civarı almazlarsa ilk atamada öğretmenlik zor gibi.Alım sayısı çok önemli.Sabırla sayıyı bekleyeceksiniz.Memurlukta da sınırda olduğunuzu düşünüyorum.2014'e göre sıralamalar biraz geri kaymış yoksa rahat atanırdınız.Bekleyelim bakalım alım sayılarını görünce daha rahat konuşabiliriz.