Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS tüm yılların çıkmış sorularını nereden bulabilirim?

oğlum için alttaki kitabı aldık
https://www.hepsiburada.com/yargi-y...is-yillar-p-HBCV00000CGSZW?magaza=Hepsiburada
2021-2018-2020 yılana ait bütün çıkmış sorular bütün gruplar için var lisans -zihinsel - önlisans - orta öğretim
soruların çözümleri de var güzel hazırlanmış gibi
ayrıca hazırlanmak için şu seti aldık iyi gibi ekpss değil kpss seti ekpss hazırlık kitapları çok yüzeysel hazırlanmış
https://www.hepsiburada.com/pegem-a...5-kitap-p-HBCV00000I6N3K?magaza=PEGEM AKADEMİ
sınavdaki soru dağılımı hakkında şu bilgiyi buldum ne kadar doğru bilmiyorum.

2022 EKPSS KONULARI NELER?

2022 EKPSS'de Türkçe için 15, Matematik için 15 soru olacak. Genel kültür testinde
adaylara Atatürk ilke ve inkılap tarihi 10 soru, temel yurttaşlık bilgisi 6 soru, Türk
Kültür ve Medeniyetleri 3 soru, Türkiye coğrafyası 5 soru, Türkiye ve dünya ile ilgili
kültürel ve ekonomik, genel konular ile ilgili 6 soru yöneltilecek.
EKPSS'de toplamda 60 soru bulunmaktadır. Adaylara sınavda 60 dakika süre verilir.
2020 EKPSS'de konu dağılımı şöyleydi;

Türkçe
Okuduğunu anlama
Cümlede anlam ve çeşitleri
Anlatım biçimleri
Düşünce geliştirme yolları
Paragraf bilgisi
Sözcüğün yapısı
İsim ve sıfat tamlamaları
Sıfatlar,zamirler,zarflar,bağlaçlar,edatlar
Fiiller
Cümlenin ögeleri
Anlatım bozukluğu
Noktalama işaretleri

Matematik
Kümeler
Sayılar(rasyonel,ondalıklı,reel..)
Üslü ve köklü ifadeler
Problemler
Açılar
Alanlar ve çevre
Hacim
Fonksiyonlar
Mutlak değer

Tarih
Tarihteki ilk Türk devletleri ve yerleşik hayat
İslamiyeti kabul eden ilk Türk devletleri ve yerleşik hayat
Anadolu’da kurulan Türk devletleri, yerleşik hayat ve yönetim şekilleri
Selçuklularda devlet yönetimi
Anadolu'da kurulan beylikler ve önemleri
Kuruluş dönemi önemli gelişmeler
Yükseliş dönemi önemli gelişmeler
Duraklama ve dağılma dönemi önemli olaylar ve hareketler
Milliyetçilik, Osmancılık,Turancılık ve İslamcılık hareketleri
Meşrutiyet dönemi ve Atatürk
Dünya savaşı sebep ve sonuçları,anlaşmalar,Osmanlı açısından önemi
Atatürk’ün okuduğu okullar
Genelge ve kongreler dönemi önemleri
Kuvay-i milliye
Çanakkale,İnönü, Trablusgarp ve büyük taarruz savaşlarının önemleri
Mondros, Lozan ve Sevr anlaşmaları önemleri
İtilaf devletleri ile yapılan anlaşmalar
İtilaf ve ittifak devletleri
Osmanlının 1. dünya savaşına girme sebepleri
1.TBMM'nin açılması ve gelişmeler
2.TBMM ve cumhuriyetin ilanı
Cumhuriyetin ilanı ile gerçekleşen gelişmeler
Saltanat ve halifeliğin kaldırılması
İnkılaplar
1924 Anayasasında yapılan değişiklikler
Cumhuriyet sonrası yapılan tüm değişiklikler
Atatürk ün son zamanları gelişmeler (tarımda sanayide eğitimde sağlıkta askeri
alanda medeni kanun)

Coğrafya
Göllerimiz
Irmaklarımız
Dağlarımız
Barajlarımız
Ada,yarımada,koy,körfezler
Ovalar,platolar ve vadiler
Bitki örtüsü
Nüfus dağılımı
Tarım
Toprak çeşitleri ve görüldüğü yerler
Kıyılarımız ve turizm
Hayvancılık
Madenlerimiz
İklim
Rüzgarlar ve yağmur çeiitleri
Erozyon ve heyelan
Matematik ve coğrafi konum

Vatandaşlık
Anayasalarımız
Son anayasamız(1982 anayasa şu anda kullandığımız anayasa)
2010 referandumu
Merkezi ve yerel yönetimler
Milletvekilliği görev ve yetkileri
Bakanlar ve bakanlar kurulu görev yetkileri
Meclis başkanı görev ve yetkileri
Başbakan görev ve yetkileri
Cumhurbaşkanı görev ve yetkileri
Uluslararası kuruluşlar
Vatandaşın ödev ve sorumlulukları
Haklar ve ödevler

TARİH SORUSU

EKPSS 2022 LİSANS a hazırlık

SORU : Eski Türklerde NEVBET nedir ?

CEVAP: DAVUL

EKPSS LİSANS 2022 HAZIRLIK

Vatandaslık Sorusu

Aşağıdakilerden hangisi YÜKSEK MAHKEME değildir ??

A) YARGITAY
B) ANAYASA MAHKEMESİ
C) DANIŞTAY
D) SAYIŞTAY
E) UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ

Ekpss cikmis geçmiş sorular

Arkadaslar ekpss çıkmış soruları bi türlü bulamıyorum tam olarak acaba yok mu pdf filan hep az soru veya alakasız şeyler çıkıyor , bir de watshap grubu var mı acaba bu konular da

artun ata

Soruların az bir kısmı ösym sitesinde olur. Diğerlerini netten ararsan bulabilirsin. Sınava daha iyi çalışmak için bol bol test çözüp konu tekrarı yapmanın faydası olur.

lacivert21 çok teşekkür ederim , kitap aldım son 3 yıl var içerisin de , evet ösym %10 veriyor onlarada bakayım

artun ata
Rica ederim. Sorular sadece çalışmanıza yardım eder. Konu tekrarı yapıp test çözmek daha faydalı oluyor.

E-KPSS Çıkmış Sorular

Arkadaşlar merhaba. Forumda yeniyim. ÖSYM'nin web sitesine baktım ama bulamadım. Geçmiş yılların -2014, 2016, 2018, 2020, 2022- çıkmış E-KPSS sınav sorularını nereden, nasıl hulabilirim? Bu yıl -2024- ilk defa E-KPSS'ye gireceğim. Ve çıkmış soruları da çözmek istiyorum da. Uygun bir yer, bir web sitesi vs söyleyebilecek yada elinde varsa -mesela PDF- benimle paylaşabilecek olan varsa çok makbule geçer. Dönüşlerinizi bekliyorum. Şimdilik hoşçakalın.

Ekpss çıkmış sorular

Ekpss e lisans düzeyinde genelolarak girecem çıkmış soruları nerden bulabilirim eğer burda paylasildiysa link alabilirmiyim ya da elinde pdf olarak olan varsa telefon2237970@hotmail.com adresine atabilirmi bir de sınava hangi kaynaklardan ya da youtube dan nerden çalışmalıyız şimdiden teşekkürler yorumlarınızı esirgemeyin lutfen

E-KPSS Çıkmış Sorular Kitapları

Merhaba Arkadaşlar;

Ben, bu yıl -2024- E-KPSS'ye gireceğim. Daha önceki yıllarda çıkmış soruları çözmek istiyorum. ÖSYM'nin web sitesine baktım ilk etapta. Ancak, tüm sınavın sadece yüzde 10'unu yayınlamışlar ÖSYM'nin web sitesinde. Piyasada var mı diye baktım. 3 yayınevi, farklı yıllarda çıkmış sorular diye kitap çıkarmış. Ancak, kimisinin baskısı yok. İnceleme şansım olamadı. Arkadaşlar, bu 3 yayınevi Yargı, Yediiklim ve Akıllı Adam. Bulursam bakacağım. Geçmiş E-KPSS'ler 2014, 2016, 2018, 2020 ve 2022. Siz incelediniz mi? Bu 3 yayınevi bu 5 yıldaki tüm sınavların sorularını basmış mı? Bulup alırsam, tüm sınav sorularını almış olur muyum? Birine baktım. Sadece 2018 ve 2020 E-KPSS soruları vardı mesela. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

ozanisius
sınava 2018 den beri girip sağlam çalışmayıp 73 ün altına düşmedim ve en yüksek 77 aldım
neyse çıkmış sorular geçen sene aldım 2012 2018 2020 vardı ama 2014 ve 2016 yoktu

Merhaba. Stokta yok diyor....

kocakafa 2014 ve 2016 da dahil olmak üzere telif haklarını almış sınav sorularının video için https://www.youtube.com/watch?v=_XlI49QQYwM&t=277s ama çok pahalı erken sipariş 400 tl aralık ayında 600 Tl civarı

Çok teşekkürler. Bu güzel oldu işte....

ozanisius

Rica ederim ben genel görme işitmeden gireceğim 2014 ve 2016 hariç diğer sınavlar mevcut ama 2014 ve 2016 için 550-600 tl veremem bakalım prömiyer yayınları sadece 2022 yılınıkini çıkartmış aldım

2014 ve 2016 matematik soruları genel görme işitme lisans elinde olan var mı sadece onlar yok 2014-2016 sınavları yok

normalde yasak ama telegram hesaplarında paylaşıldığı söyleniyor. sınavdan sonra sorular tartışılırken pdf oluşturulmuştur büyük ihtimal

Arkadaşlar, internette biraz araştırma yaptığım ama gördüğüm kadarıyla eski EKPSS sorularının sadece %10'u gözüküyor. Eski sınavlardaki soruların tümünü nasıl görebiliriz, bir fikri olan var mı?

Üst Alt