Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye nasıl hazırlanmalıyız?

selamün aleyküm arkadaşlar ekpss önlisans için haftalık ders programı hazırlayabilirmisiniz yüksek puan almak için hiç bilmiyorum valla tarih vatandaşlık coğrafya için

yardımcı olabilecek acaba detaylı olarak

enginbey8108

Selam, aşağıya bir bağlantı yapıştırıyorum. Oradan bu konuyla ilgili bilgi edinebilirsiniz.

Bu program hazırlama işini parası karşılığı yapanlar da var. Bütçeniz varsa aşağıya yazın; onların da linkini yapıştırayım.
(Benim para ile program yapanlarla alakam yok; youtube'da reklamlarını gördüm sadece.)

https://www.takvimegitim.com/node/227

Bu işin program üzerinden yapılabileceğine inanmıyorum şahsen (elbette eğitim seviyesi lise ve altı değilse)
Belirli yaştan sonra sadece evde oturup ders çalışabilecek kişiler olmaktan çıktık hepimiz.
Hadi bunu yaptık diyelim, belirli engel gruplarına sahip olarak bir günümüz diğeri ile aynı geçebilecek mi onu da bilmiyoruz.
Bütün bunları karamsarlığa kapılmanız için yazmadım, sadece para vermeden önce tekrar düşünün derim. Daha önce ekpss'ye girdiniz mi bilmem ancak konular genellikle az çok belirlidir onlara yoğunlaşın.

Merhaba Ekpss konuları her yıl değişiyor mu? Yani bir yıl Ülkeler Coğrafyası, öbür yıl Türkiye coğrafyası vs şeklinde değişiyor mu?

Makiyato

İzlediğim ders notlarına göre söylüyorum, konular büyük oranda değişmiyor. Sorduğunuz soru üzerine coğrafyada Türkiye coğrafyası, fiziki özellikleri vs. bunlar istisnasız çıkan konular.

GaribanÖğretmen

Arkadaşın dediğine katılıyorum konular zaten belli, sorular kendini tekrar ediyor. 2022 de yapılacak olan sınava şimdiden hazırlanmanız çok önemli. İşin püf noktası bol tekrar ve bol soru çeşitliliği. (kaynak inanın hiç önemli değil.) Program soranlar olmuş herkes en iyi programı kendi belirler. Azıcık altyapınız varsa bol soruyla zaten öndesiniz birçok kişiden. Karamsar tablo çizmek istemiyorum ama şartların her geçen gün zorlaştığı/rıldığı ülkede yaşıyoruz. Bu gerçeği unutmadan full tempo. En az 90 puanı hedefleyin diyorum bakın EN AZ. Limitinizi zorlayın. Sistem yeterince kötü. Çok haksızlık var. Mağduriyet konusuna girmek istemiyorum. Ama tek şansınız cebinize koyacağınız güzel bir puan. Sonrasında arkanıza yaslanın elle tutulur kontenjan için bekleyin, olumlu düşünün. Gerçekten hak eden arkadaşların bu güzel duyguyu yaşayıp sonrasında başkalarına fesatlık yapmadan destek vermelerini isterim. Herkesin gönlündeki olsun.

Sesimi duyan varsa (kendine aşırı güvenenler hariç) şimdiden çalışmaya başlayın, özellikle tekrar gerektiren ders-konulara odaklanın.

Genel kültür (Yakın tarih) sorularına nasıl çalışılabilir fikri olan var mı? 2020'de çıkan Filistin lideri gibi bir soru gelirse benim gibi 97'de doğan ne yapacak :(

GaribanÖğretmen
Ben yakın tarihe GüncelHocam'ın internet sitesinde güncel olarak paylaştığı notlara çalışarak hazırlanmıştım. Fakat geçen yıl sınav döneminde o kadar fazla içerik vardı ki hepsini ezberlemek imkansızdı ve kafa karışıklığına yol açma ihtimali vardı. Yine de göz aşinalığı olsun diyorsanız orayı kontrol edebilirsiniz.

MusaT.

Teşekkür ederim.
Problem şu yakın tarihi değil (en azından gençler için) geçmişi sorma eğilimindeler.
Şu yakın tarihte doğalgaz bulunmuş, covid çıkmış vs. vs. ülkemizi ve dünyayı etkileyen birçok etken var umarım bu defa yakın tarihi sorarlar.

Konular ve çıkacak sorular belli. Bol bol tekrar yapın, test çözün. Ayda bir sınava giriyor gibi yapıp, test çözüp kendinizi deneyin.

Üst Alt