Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye nasıl hazırlanmalıyız?

enginbey8108 hocam burdayım bn şu bilgilere ulaştım
Tarih dersinden 10 soru
Vatandaşlık 9 soru
Coğrafya 5 soru
Güncel bilgiler 6 soru tabi soru dağılımı konu dağılımı güncelleniyor diyorlar matematik ve Türkçe 15 +15 olmak üzere 30 soru oluyor

Türkçe ve matematik dersleri genel yetenek kısmı oluyor tarih coğrafya vatandaşlık e güncel bilgiler ise genel kültür genelde güncel kısım zor diyorlar tabi bu kişiden kişiye değişir hocam kimiside matematik zor diyor ☺️

Türkçede paragraf sorusu fazla ve her sabah uyandığınızda ilk önce çok beğendiğiniz bir yazarın romanını okuyun bu sabah erken saate olsun fakat çünkü erken saatlerde uyanmak zihni daha aktif oluyor çevremdekiler böyle söylüyor sonra bir kahve ve hemen paragraf çözüyorsun hocam 1 saat veya 40 46 dakika tabi önce temelin yoksa video izle yuotube da çok hocalar var mesela benim hocam ekpss örnek konuları bitir video veya kaynak 1 kitaptan sonra not al ve ne olursa olsun bir konuyu anlamadan sakın diğerine geçme sonra çözümlü soru bankası çöz yapamadığın sorular olacak moral bozma sakn not al ve hatanı öğren sen soru çözümüne devam bu arada sonra kahvaltı yapıosyn ve o sırada dinlenmiş oluyorsun tabi sonra matematik veya tarih ama iki sözel ders çalışmak ağır oluyor denendi kendimden biliyorum çünkü saat 13.00 ile 15.00 arası mola tabiki ve işlerin olacak burası dinlenme gibi düşün 15.15 gibi coğrafya video attı soru çözümü 17.15 e kadar tabi bu arada 20 25 dakika kahve çay molası olsun ☺️akşam yemeği ve yine aile arkadaş eş dost sizi film saati 19.30 sonra ise vatandaşlık video artı soru çözümü 21.00 kadar tabiki yine 20 25 dakika mola yine saat 22.00 23.00 genel tekrar yap bu çok önemli ve çözemediğim sorulara göz at ve en sonda gece uymuyorsan bol bol güncel bilgiler çalış kendine soru sor mesela kağıtlara soru cevap yap ne bileyim bulmaca şekline getir mesela hem bu çok akılda kalıcı oluyor ☺️

tapasya hanımefendi tarihde en çok hangi konulara ağırlık veriyim hangi konulardan çıkıyor bahsedermsiniz.
tapasya tarihi ezberlemek için ne yapmak gerekir

Size çıkardığım notları atıcam tarihinten bnmde sıkıntı çünkü odaklanma sorunu oluyor yada çabuk sıkılıyorum ama hayallerim geliyor aklıma ha bu arda odanıza bir tane çok yapmk istediğiniz bir pano yazı veya resim hayaliniz ne ise onunla ilgili bişey asın bu sizi azimlendircektir ve daha çok ded çalışma isteği oluşturacak bn bu şekilde odaklanmaya çalışıyorum çok sevdiğim birine sözüm var o geliyor aklıma mesela ☺️ rüyamda bile bana ders çalış demişti ☺️tarih İslamiyet öncesi Türk devletleri ile başlayıp ilk Türk devletleri kurulduğu yer düzen sosyal hayat yerleşim devlet yönetimi hukuk örfi şeri hukuk diye başlrrr.... Hatta Türk adının anlamı bile sorarlar ki ☺️ ilk anayurdu falan yada hğkğmdarkarın lakabları gibi bunları küçük notlar al evde birine ver o sordun sen cevapla kalıcı olur yada telefonuna sesini kaydet hem dinle müzk gibi ister istemez kalıcı olacak ☺️

Size atıcm bunları ama şuan atamm çünkü temizlik yapıyorm ☺️ bu arada haftada bir gün kendinize mola verin mesela pazr günü bu sizi zihnen ve ruhen iyi gelir ☺️

Özelden atıcam size sonuçta emek var değil mi arkadaşım ☺️ ama bnim notlarım ne kadar koly veya zor bilemm ama tarihte hangi derste olursa olsun not almak çok önemli yazarak anlamak ☺️

arkadaşlar ya tarihde hangi konulara ağırlık vermem lazım videodaaki ders notları nasıl yapmam gerek tecrübelerinizi paylaşırmısınız

ulan ekpss hayatımızı ömrümüzü yedin bitirdin beeeee
batsın bu dnya batsın bu ekpss....

Önce türbeye gidin.
Bol bol dua edin.
Baktınız olmuyor, nefesi kuvvetli bir hocaya gidin.
Baktınız yine kazanamadınız, oturup evde son beş yılda çıkan tüm soruların testini çözün.
Sınava girmeden önce okunmuş lokum, şeker ve su içiniz.

Oscar ☺️☺️😂😂😂 başka çaremiz mi var ki baksana insanların umutları hayalleri yıkılıyor atama yok ek atama yok son kez seyp şansını deniyor ve iş yok güç yok maaş yok... ☺️

merhaba nasılsınız bana günlük ekpss ders konuları çalışma proğramı hazırlayabilirmisiniz pazartesiden itibaren rica etsem tarih vatandaşlık coğrafya için tarihde trablusgarp savaşından ititbaren hazırlarmısnız rica etsem tarih video notları notları nasıl ezberleyebilirim

herkes sessiz moralim bozuldu

Test çözüyorum konuları tekrar ediyorum inşallah olur sınıftan bir arkadaşım 80 puan aldı çok mutlu oldum atanmayı bekliyor inşallah atanır

youtube dan önereceğiniz öğretmen var mı arkadaşlar ? Özel sektörde çalışıyorum, iş yoğunluğuma bağlı olarak derse vakit ayırıp çalışacağım, bana ders çalışma yönünden verebileceğiniz tavsiyelere açığım.

80 puanla atanmayı mi bekliyor ben 85 aldim atanamiyorum senelerdir

normal kpssde de bu taktık gecerlı kitap okuma alışkanlığı elde etmelısınız arastırmacı olmalısınız konularda derınlere ınmelısınız

Bir Öğretmenden aldığım tavsiye
En az 3 soru bakası Ayda bir genel tekrar Konuları bölerek çalışma Sınava 3 ay kala genel deneme 1 gün 1 ders şeklinde çalışma

Arkadaşlar Alfa akademi ile ilgili bilgisi olan var mı videolu ders paketi ve canlı ders paketleri var memnun kalan var mı önerir misiniz.

Hiç yakınınız veya siz denediniz mi Benim Hocam dan farkı var mı önerir misiniz ücret ödemeye değer mi?

Sardonyx35

Türkçe Aker Kartal, Tarih Ramazan Yetgin, Coğrafya Engin Eraydın, Matematik Fatih Örs, Vatandaşlık Esra Özkan Karaoğlu... Eğer lisans seviyesinden girecekseniz bu isimleri kesinlikle öneririm ben çok faydalarını gördüm.

Size şimdiden kolaylıklar dilerim, evet bu yıl atandım.

Alt yapım yok, EKPPS ile hizmetli olarak atanmak için nasıl hazırlanmalıyım?

Açık lise mezunuyum yaşım 25. Temelim alt yapım sıfır. Ne sayısalcıyım, ne sözelim. Okuduğunu bile anlamayan biriyim, öyle zeki biri değilim. Hizmetli olarak atanmak istiyorum. 84-85 civarı puan almak istiyorum raporu aldıktan sonra. Matematik için özel hoca tutmak istiyorum. Sözel içinde bol bol soru çözerim not tutarım konu anlatım videoları izlerim. İnternettende araştırmalar yaptım, burada da okudum bir çok yorumu. Hizmetli olarak bile olsa atanmak o kadar zor mu? Yani sonuçta engellilerin girdiği kpss. Beni konuyla ilgili aydınlatır mısınız rica etsem değerli abilerim, ablalarım?

DijitalPortakal

Çalışmadan atanmak zor. En azından ortalama bir lise mezunu için zor.

Video izleyerek ders çalışmak, konu öğrenmek de sizi zorlayabilir. Bence özel hoca tutacak kadar bütçeniz varsa ücretli EKPSS kurslarını bir araştırın derim. Bazı yerlerde(Büyükşehirlerde?) belediyeler de ücretsiz kurs açabiliyorlar. Araştırmanızı öneririm. (Kurslarda anlamadığınız yerleri soracağınız öğretmenler de olacağından iletişim iki yönlü olur bu da başarı şansınızı artırır. Ayrıca uymanız gereken ders saatleri de sizi daha kolay motive eder.)

Kendinizi gayet güzel ifade etmişsiniz; zeka sorunu yaşayacağınızı da sanmam. Kendinizi küçümsemeyin.

Not: Üniversite sınavına da katılmanızı öneririm. Üniversite mezunları EKPSS ile daha kolay atanırlar. Atıyorum Açıköğretim Sosyoloji mezunu biri kadro da açılırsa çok zorlanmadan Sosyolog olarak atanabilir. (İleriki çalışma hayatınızda rahat edersiniz.)

Biraz motivasyon biraz da imkanları zorlarsanız bence atanabilirsiniz.

Bol şanslar..

birçok insan aynı şekilde aynı durumda bende 10 senedir atama bekliyorum ekpss ile atanmak piyangodan para çıkması gibi birşey yani illa atanacam diye kendinizi şartlandırmayın....

Üst Alt