Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli aylıkları en az 1000 TL: TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi

neet

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Site yöneticisi not: Burada konu olan aylıklar emekli aylıklarına, yani sigorta primine karşılık elde edilen emekli maaşına dair. Yani konunun 65 yaş 2022 maaşı ile hiç bir ilgisi yok.

_____

65 yaş üstü maaşı 1000 TL oldu

Hükümet Müjdeyi Verdi! Yaşlılık Maaşları Bin TL'ye Çıkarıldı
Net 540 TL olan yaşlılık maaşlarının, 460 TL artırılarak 1000 TL'ye çıkarılmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

https://www.haberler.com/finansal-istikrar-ve-kalkinma-komitesi-kurulmasi-11515335-haberi/

Engelli maaşlarını niye yükseltmiyorlar hainler😡

Başka bir konuya da yazdım.

[FONT=sans-serif]65 yaş aylıklarına zaten daha yeni zam geldi diye biliyorum.Üstelik 3 ayda bir yerine aylık olarak düzenlendi.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Burada kasdedilen yaşlılık aylığı bizim de almış olduğumuz erken yaşlanma yani vergi indirimi ile olan yaşlılık aylığı olmalı diye düşünüyorum.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Tam olarak bilenler yazabilirlerse iyi olur.Sadece tahmin edebiliyoruz çünkü.[/FONT]

65 yaş maaşı 1000 tl olsa kimse prim yatırmaz bencede normal emekli maaşı çünkü bizim emekli maaşlarında da yaşlılık maaşı yazıyor

hocalarım şimdi bugün maaş çektiler 540 lira eğer öyleyse gerçekten kimse prim yatırmaz

O zaman engelli maaşı da artar

65 yaşında olanlara veriolar zaten insan kaç xsene yaşıyo
gerçi haber de bişey dikkatimi çekiyo yaşlı maaşında diolar
65 yaş yaşlı aylığı demiolar kalem hanımda yokki sorsak
benim anne babam alıyo 65 yaş aylığı ondan takip ediorum bu haberi

müjde arkadaşlar haber hürriyete düşümüş 65 yaş aylıkları diyo oh be

hiçbir sosyal güvencesi ol mayan diyo o h ba

65 yaşını doldurmuş yardıma muhtaç , kanunen bakmakla yükümlü akrabası olmayan , nafaka bağlanmamış veyahut bağlanması mümkün olmayan sosyal güvenlik kurumlarından yardım yada aylık hakkından yararlanmayan , herhangi bir devamlı geliri olmayan , hiçbir gayrimenkul’ü (ev,arsa, araba, tarla, vb ) bulunmayan , ve yürürlüğü girmiş olan 2022 sayılı kanunun 1 ‘ inci maddesinde belirtilen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutardan daha az geliri olan Türkiye cumhuriyeti vatandaşı yararlanabilecektir.

Eğer bu haber doğru ise 2022 65 yaş aylığı 1000 tl olacak gibi görünüyor, haberde 540 tl yaşlılık aylığı 460 tl zam olacak diyor. 2022 65 yaş aylığı miktarı zaten 543 tl idi.

https://www.haberler.com/finansal-is...515335-haberi/

ARKADASLAR ENGELLI AYLIGIDA ALT SINIR 1000 TL... ORDA MALÜLLÜK YAZYO KOPYALADIM OKUYUN

Yaşlılık aylığında alt sınır bin lira

Öte yandan komisyondan geçen teklifle yaşlılık, malüllük ve ölüm aylığında alt sınır 1000 lira olacak, işsizlik maaşı alabilmek için son 120 gün kesintisiz prim ödemiş olma şartı hizmet akdine tabi olma haline dönüşecek.

Son dakika: Müjde geldi! Yeni hak verildi... - Haberler Son Dakika

Adam 30 yıl çalışsın 1300 TL emekli maaşı bağla onun primleriyle sigortayı döndür. 65 yaşındaki hayatında hiç çalışmamış adamada havadan 1000 TL ver 65 yaşa 1000 TL verilecekse emekli maaşları en az 3000 TL olmalı, Türkiyede çalışan kesim enayi yerine konuyor. Tek akıllılar bürokratlar Türk Milletide onlara göre bütün tüyleri yolunmuş artık derisi yüzülmeye başlanan kaz, ALLAH milliyetçi görüntüsünde dolaşıp toplumu kanını emen bu vampirlere hak ettiğini verir inşallah o zaman Hz. Ömer adaleti gelmiş olur ancak... Birde dinden imandan,müslümanlıktan bahsederler. Müslüman adam kendi için istediğini din kardeşi içinde ister. Gerçek müslüman 100 kişide 1 kişi çıkarmı acaba...

65 yaşında emeklilik 1000 tl emekli maaşı baglanıyor yaşlılık maaaşı 1000 tl olması inandırıcı gelmiyor

Arkadaşlar siz neyi tartışıyorsunuz ?
Yaşlılık malüllük ve ölüm aylığı bildiğiniz emekli maaşıdır. Komisyondan geçen karar da emekli maaşı 1.000 tl nin altında olanların maaşının 1.000 tl ye çıkarılması kararıdır.
Sizin anladığınız gibi 2022 sayılı yasa ile ödenen 65 yaş aylığının bununla hiç bir ilgisi yoktur.

Ufukalp

Hayır arkadaşım 65 Yaşlılık aylığı alanların maaşları 1000 tl oldu

derbo78 yok öyle bir şey.
Yaşlılık malüllük ölüm aylığı nedir onu iyi araştırın ve ortalığı boş yere velveleye vermeyin.

Engelsizbiz

hocam normal insan vatandaş ideolojik bir baskı hissetmeyen her bilinçli yurttaş sesini çıkartır zaten...
yukarıda mükemel belirtmişin,ben de 30 sene çalıştım bu devlete vergi ödedim prim ödedim ve bu devletin(sözde devlet!!)bana uygun gördüğü 1304 tl(açlık sınırı kaç ülkede!!?) bu yandaşlar varken biz sürüm sürüm sürünmeye mecburuz!!!

Arkadaşlar bu saçma tartışma fazla uzadı gibi.
Aslında bir şeyi araştırmadan inatla savunanlara cevap vermem. Ancak onların inadı olayı merak eden diğer arkadaşların yanlış bilgi edinmesine yol açıyor. O yüzden durumu belgelerle açıklığa kavuşturmak istiyorum.
Tekrar söylüyorum; konunun 65 yaş aylığı ile hiç bir ilgisi yoktur. Tamamen emekli maaşları ile ilgilidir.
Aşağıda konuyla ilgili TBMM ye verilen teklifin aslını paylaşıyorum. "Genel gerekçeler"in son maddesini dikkatli okuduğunuzda tartışma son bulacaktır.
Not: kontrol eden bir arkadaş linkin çalışıp çalışmadığını belirtebilir mı ? Doğru yaptığımdan emin olamadım da.

https://documentcloud.adobe.com/link/track?uri=urn:aaid:scds:US:9c614a1e-bab2-4335-b84d-73795134549a

KIZILELMA37 teşekkür ederim.
Arkadaşlar dilekçeden sonraki sayfadaki genel gerekçeler başlığının son maddesi konumuzla ilgili başvuruyu içermektedir. "Yaşlılık malullük ve ölüm aylığı alan emeklilerimiz" ibaresini görebilirsiniz.

ne yani verceklerim 65 yaşa 1000 lira

zorro kardeş

Daha onaylanmadı cumhurbaşkanlığında onaylaması gerekiyor

Link çalışıyor bilgilendirme için çok teşekkürler Ufukalp Bey ben yanlış anlamışım özür diliyorum...
Ufukalp

[FONT=&quot][FONT=arial black][SIZE=3]Finansal İstikrar ve kalkınma komitesi kurulması, yaşlılık aylıkları için alt sınırın 1000 TL olarak belirlenmesini içeren kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti. [/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=arial black][SIZE=3]SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ertüzün, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuyla ilgili bilgilendirme verdi. İsmail Ertüzün, düzenlemenin TBMM Genel Kurulu'ndan da geçmesi durumunda alt sınırın en az 1000 TL olacağını vurgulayarak, "–5510 sayılı Kanun’da ek 19’uncu madde olarak öngördüğümüz bir düzenleme. Malullük ve ölüm aylıklarında 2000 yılı sonrası herhangi bir alt sınır belirlenmemiş olmamasından kaynaklı bir alt sınır düzenlemesi getirerek malullük ve ölüm aylıklarında en az bin TL aylık ödenmesi öngörülmektedir bu düzenlemeyle. Dosya bazında bin TL’nin altında olmamak şartıyla ölüm aylıklarına da her bir dosyaya aylık en az bin TL ödenecek, hak sahiplerinin de hisseleri oranında bu dağılım yapılacaktır. Bu kapsamda bugün itibarıyla yaklaşık 96 bin dosya bulunmaktadır. Yıl sonu itibarıyla da 103 bin civarında bir dosyaya ulaşacağı öngörülmektedir. 2019 yılı için maliyeti 58 milyon TL, 2020 yılı için 42 milyon TL olarak hesaplanmaktadır." dedi.

[/SIZE][/FONT]
[FONT=arial black][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=arial black][SIZE=3]Buda Hürriyet gazetesinin konuyla ilgili haberi[/SIZE][/FONT][FONT=arial black][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=arial black][SIZE=3]
[/SIZE][/FONT]
[/FONT]

[FONT=&quot]Ekonomi alanında düzenlemeler içeren teklif TBMM Plan ve Bütçe Komsiyon'nda kabul edildi. Teklifi ile Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi Kurulması kararlaştırılırken, yaşlılık aylıkları için alt sınır 1000 lira olarak belirlendi.[/FONT]
[FONT=&quot]Malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ile her ay itibarıyla yapılan ödemeler toplamı, dosya bazında yapılacak ek ödeme dahil 1000 liradan az olamayacak.[/FONT]
[FONT=&quot]Ölüm sigortasından yapılan ödemeler toplamı ise bu tutarın hak sahiplerinin hisseleri oranı esas alınarak tespit olunacak tutarından az olamayacak. Bu düzenleme kapsamında hesaplanan aylıklar, belirlenen tutardan düşükse aradaki fark Hazineden tahsil edilecek.[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]YAŞLILIK AYLIĞI ŞARTLARI[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]1. İlk şart 65 yaşını doldurmuş olmak,[/FONT]
[FONT=&quot]2. Hiçbir sosyal güvenceye sahip olmamak; emekli olan, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) dul veya yetim aylığı alan, bir işte çalışanlar 65 yaş aylığı alamıyor. Bunun yanında, nafaka alan kişiler de bu aylıktan yararlanamıyor.[/FONT]
[FONT=&quot]3. Aylık gelirin 484 liranın altında olması gerekiyor; Gelir hesabında daha önceden hane içindeki herkesin gelirine bakılıyordu. Artık 65 yaş aylığı bağlanacak kişinin, sadece kendisiyle eşinin geliri dikkate alınıyor.

[SIZE=4]Haliyle ortalıkta bir bilgi kirliliği mevcut.
Bana göre TBMM tutanaklarından anlaşılacağı gibi bu konunun yaşlılık aylığıyla alakası yok.Emeklilere yönelik bir düzenleme.Yaşlılık aylığında alt sınır üst sınır diye bir olay yok çünkü.[/SIZE]
[/FONT]

[FONT=&quot][FONT=arial black][SIZE=3]

[/SIZE][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=arial] [/FONT][/FONT][/FONT]

tarsuslu69
Teşekkürler, anlamak istemeyenler için yapacak bir şey yok.
Engelsizbiz estağfurullah kardeşim özürlük bir durum yok.
Gerekli açıklamaya rağmen ısrarla aksini savunanlara seslendim.
Şayet öyle bir durum olsa idi en az sizin kadar tepki gösterirdim.

@Ufukalp Haklıdır. Komisyondan geçen yaşlılık aylığıdır bunun diğer adı emekli maaşıdır. 2022 65 yaş maaşı farklıdır. Halen 543 TL olan 65 yaş aylığı şu anki enflasyon rakamlarıyla ocakta 603 TL olacaktır.

Üst Alt