Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşı hesaplaması hakkında..?

herkese merhaba,
bugün maaşım yattı..emeği geçen herkesten razı olsun,

1742.54

vergi iadeside 69tl...

nediyim allah devletimize zeval vermesin gariiiii..... :)))

sizede nedesem ne yapsam az

Evet hayırlı uğurlu olsun uğraştıgımıza degdi yani...:):):):)
Ya çok sevindim güle güle harçamak nasip olsun....

2 aylık degil daha yeni müracaat etmişti ...
Engelliler içerisinde en yüksek emekli maaşı iremsu nun oldu heralde...

650 ila 700 arası alırsın.......

merhaba;

tebrik ederim canım rabbim ii ve sağlıklı günlerde harcamayı nasip etsin güle güle mutlulukla harca maaşını ,kendi maaşım bağlandığında sevindiim kadar sevindim .. yaşasın azmin zaferiiii...

vekil maaşı gibi :) iyi günde harca iremsu

mestan valla bende inanamadım,
biz çalışırken ssk dan daha fazla kesinti yaptrırdık maaşımızdan
onunda etkisi olabilir

allah bana aileme afiyetle harcatmak nasip etsin,

bu arada ilk maaşıma dokunmuyacağım ihtiyaç sahibine vereceğim diye adak adamıştım.onuda yerine getirmek onun mutluluğunuda görmek nasip oldu...

darısı hepinizin başına,

İLKER nediyim ki ben sana, :) :) millette okumaktan bıktı sana ve bülentbeye teşekkürlerimi....

Hayırlı olsun İremsu...
Maaş konusunda boşa strese girdin,rakamlar gün gibi ortadaydı ve yok sandık yok bilmem ne,onların elinde değil ki senin maaşını düşük bağlamak.
Afiyet ve huzur içinde yiyin inşaallah.

iremsu hayırlı olsun.
1 mayıs itibarı ile ben de emekli oldum. bu ayın 15 ne kadar maaş bağlanacak. net 1481 TL olarak hesaplandı

ben bugün vergi indiriminden emekli muracaatımı yaptım orada memur arkadaşşa 506 sayılı kanunun 61 maddesine göre bizim aylık baglama oranımız% 60 altında baglanamaz dedim oda yök öyle bir şey primine bakılır dedi bu emekli maaşını s,s,g kim hesap ediyor ben taşraya muracaat yaptım kanun açık fakat sıradan memurlar bunu hesap ederse çok kişi magdur olur memurla biraz görüştükten sonra bu iş böyle begenmessen itiraz edersin dedi maaş nerde hesaplanıyor genel müdürlüktemi uzmanlar tarafındanmı hesaplanıyor yoksa taşrada sıradan memurlar tarafındanmı saygılar

Bütün yazıları okyunca dikkatimi çekti, gerçi ben emekli olalı 2,5 sene oldu ama,%60 dan az olamaz gibi yazılar görünce;
ort.yıl / gün kaz. 10.500,00
sig.süresi 19 yıl 58 gün
gösterge 15175
ayl.bağ.oranı 50,00 / 60,00 (bu ne demek) rapor oranı %50 diğeride abo mu ?
gün 4955

benim maaşım şu anda düşük tabi bodrolarımızda düşüktü zamanında

şu abo ya takıldım. doğrumudur.

merhaba .ben kasım 30 unda emekli oluyorum.emeklimaaş.com denen sitede baktığımda çok düşük maaş alabileceğim rakam çıkmış.hem asgari ücretden maaş almıyorumki neden bu kadar düşük emekli maaş alacağım diye.

ben bir özel şirketde çalışıyorum, 1990 yıl giriş,yüzde 65 raporlu 2 derece sakatlık vergi indirimden yararlanıyorum. 3542prim günüm (ekim hariç )ssk sitesinde hizmet sayfasında göre toplam kazanç 61.848,61. aylık kazanç 839.00. net maaşım 740tl, geçen yıl net maaşım 850tl idi sonra 740tl ye düşürünce kalan rakamda 150 tl lık ticket kart vermişler neyse..

bu durumda ne kadar maaş alabilirim.kasım 30 unda inş emekli olacam.

saygılar

Hayırlı olsun emekliliğiniz İremsu, darısı bizim başımıza.

Moralini bozmak istemem mayruk arkadaşım,
Benim ortalama diye belirttiğim bir husus var. Toplam kazancını toplam prim gününe bölüp 30 ile çarparsak senin ortalama aylık primini bulmuş oluruz.
Yani 61848,61 / 3542 = 17,46 TL/gün bunu 30 ile çarparsak aylık ortalama prim tutarı 524 TL civarı oluyor.
Bu durumda ne kadarlık bir maaş bağlanmasını beklersin. Moralini bozmak istemiyorum Allah inş.gönlüne göre verir.
Sağlıcakla kal.

Bulnes'ciğim,şaştım valla verdiğiniz örneğe,hele hele siz bir mühendissiniz...
Verdiğiniz örnekte rakamın yüksek ya da düşük çıkmasına en önemli etken prim miktarı değil süre olur kanımca.
Biri 5 yıllık sigortalıdır,en eski primi 5 yıl önce ve günümüze az da olsa yakın rakamlardadır.
Ama bir başka örnekte adamın 20 yıllık sigortalı olduğunu varsayarsak ortalama dediğiniz rakam oldukça sapacak,gerçekçilikten uzaklaşacaktır.
Bir çalışanın 20 yıl evvelki prime esas kazancı günümüz rakamları ile kıyaslandığında komik tutarlarda olacağından 5 yıllık sigortalı 20 yıllıktan daha düşük aylık kazanca sahip olsa da ortalaması 20 yıllıktan yüksek gibi görünecektir.
Biraz karışık oldu sanırım,
Ama Bulnes,senin emekli aylığın +1.500, ben hep sözümdeyim :)))

Ufuk bey sizin yazdıklarınız doğru ben genel olarak bugüne kadar sürekli primi ödenenler açısından kendimce bir hesap geliştirdiğimi (o da kesin hesap değil kriter olması açısından bir hesap geliştirdiğimi) belirtmek istedim. Yoksa primlerinde kopukluk varsa çok uzun veya çok kısa ise tabiki durumlar değişir.
Dediğim gibi ben ortalama bir hesap yaparak kendimce bir kıyaslama metodu buldum. Genelde de emekli maaşı alanlarda bu uygulamayı yaptığımda genel olarak tutarlı gözüküyor ama yine de diyorum ki benim bu ortalama hesabım tabi ki kesin hesap değil ve maaşı etkileyecek bir çok faktör vardır.

Allah senden razı olsunda Ufuk bey, beni böyle yüksek maaşa alıştırıyorsun sonra şoka gireceğim ha....:)
SSK Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SSK Emekli Maaşı Hesabı dan son verilerle girdiğimde emekli maaşımın ek ödemeyle beraber 1254 TL olacağı belirtiyor. O zaman bu yanlış veya düşük hesaplıyor.
Emekliliğime 11 ay kaldı. Şu anda 4896 primim 202.327 TL kazancım bulunmaktadır. İnşallah dediğiniz gibi çıkar, ve gönlünüzün bu kadar geniş olduğu için Allah razı olsun.

Bu arada mayruk arkadaşımızı unutmayalım da,, sizce ne kadarlık bir maaş alır ortlama olarak siz ce?

Sağlıcakla kalın, ufuk bey yazmanızı özlemişim....

bulnes;

bulnez bence de sizin emekli maaşınız +1500
çünkü hem priminiz hem günüüze benden fazla
benim 3902 gün 165.819 ve bağlanan maaş 1248+50
emekli maaşı hesaplamada çıkan sonucunuz nedir
benim 1206 liraydı fakat orda 2008 i hesaplamamıştı,

Bende 2008 veya başka bir yıl eksik değildi.Tüm prim süremi ve kazançlarımı dikkate almış yani.
Ve bu verilerle alacağımı söylediği maaş 1217,18 ek ödeme 48,69 olmak üzere toplam 1265,87 TL diyor.
Şimdi bende ciddi ciddi şaşırdım.

bulnes bilgi için sağol .hayatımda hiç asgari ücretden maaş almamışım.10 sene önce canavarca yüksek maaş alıyordum yüksek prim ödüyordu.şimdide 5 senedir asgari ücretden üstü prim ödenmeye başladı .emekli maaşım 800tl ile 850 bekliyordum sonra emeklimaaş.com denen sitede hesapda 670 tl çıkmış ama yılbaşından sonra 750tl olacak.neyse aralıkda emekli maaşım ne kadar olacak öğrenecem.

Mayruk senin kazanç az maaşta en az 600-650 arası olur diyorum maaşın asgari ücret olarak almıyorsun ama ssk primlerin hep asgariden yatıyor incelemeni öneririm
bulnes abim gerçekler burada bırak bu siteleri bizden iyi bilgi nerede var :)1600 aşağı olmaz senin emekli maaşının

Aha 1.600 oldu.
Yok mu artıraaannnnn !!! :))

İlkerbey bilgi için sağol ben hasan.ssk sitesinde hizmet dökümü sayfasında baktığımda aylık kazanç 840tl yazıyor bu primmi oluyor acaba.asgari ücret aylık prim kaç yazarki.

asgari ücret 760 tl sizin kazancınız ise 840 tl bu aradaki 80 tl sizin maaşınızı öyle ahım şahım yükseltmez...
Mesela aylık kazancınız 1500 ila 4000 tl arası olsa derim ki emekli maaşınız güzel olur....
Emekli maaşınız 600-700 arası olur diye tahminde bulunuyorum

ilker;

Ya Allah razı olsun İlker arkadaşım senden de Ufuk beyden de .....
Şimdi kendimi alıştıracağım bu rakamlara sonra da aşağısı alırsam şok geçiririm valla :)

Gerçekleri öğrenmeye 11 ay kaldı.Fazla bir şey değil.Sayılı gün çabuk geçermiş.

Hepiniz sağolun ve çok yaşayın emi.....

Abim şok geçirmeyeceksin bilakis bizim dediklerimizin üstünde bir rakam çıkacak ve göbek atacaksın :)

Canım abilerim araya bi soruda ben sıkıştırsam:) 95 sigorta girişim var girişte120 gün asgari ücretten yattı 2000 ocakta esnaf oldum 9 yıl bağkur yatırdım 9 basamağa kadar yatırıp tekrar ssk ya gectim 2 yıldır asgari ücretten yatırıyorum 3 derece ver gi indirimi alabilirsem 1,5 sene sonra emekliyim böyle giderse ortalama emekli maaşım neolur yüksek olması için ne yapmalıyım?Ufuk abi ve İlker abii helppp helppp:)

Emekli maaşın düşük olur mestan kardeşim 650-750 arası diyelim emekli olmana kalan sürede 1.5 yıl üst sınırdan ödesen bile maaşına fazla etki yapacağını zannetmiyorum yani en azında bir 5 yıl ssk primlerinin yüksekten ödenmesi gerekli ki emekli maaşın yüksek olsun

emekli maaşı hesaplamasını çözemedim
15. ekim. 2010 tarihide ssk ya başvurumu yaptım.
Gösterge :9980
Aylık bağlama oranı % 66
toplam gün sayısı :6665
toplam ödenen prim 107,900
ilk işe giriş tarihi 01.10,1989
özürlülük ölçütü : % 47
özürlülerde vergi indiriminden emekli oldum. son aldığım işyeri maaşım: net: 1150 tl. --- 24 tl. vergi indirimi ücreti --- 70 tl. vergi iadesi idi. toplam 1250 tl. maaş almaktaydım.
bürüt : 1707 tl.

emekli olunca ne kadar emekli maaşı alabilirim.

ilker;

İnşallah valla inşallah,
Öyle bir şey olursa göbekde kurtarmaz kolbastı (hiçde denemedim ya :) ) oynarım artık.....:)

Üst Alt